Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Znalazłem coś ciekawego.

O nazwie kodowej nazwie X'a Durango wiemy od paru tygodni, o Orbisie jako PS4 od paru dni.

Okazuje się że jakoś gościu pisał o tym już w grudniu.

http://pastebin.com/j4jVaUv0

Moim zdaniem to jest na 99% prawda. 15 grudnia nikt nie słyszał ani o Durango ani o Orbisie, a obie te nazwy w jednym materiale nie mogą być przypadkowe.

Ciekaw jestem jak będą w takiej sytuacji wyglądać multiplatformy, bo z tej ogólnej specyfikacji wynika, że NextBox wciągałby PS4 nosem w rzeczywistości, a nie na papierze.

Niezły risercz MaZZ :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Podbijam!

Right now, programmers are pretty much looking at it and comparing the two consoles like one is a high-end gaming PC and the other's a piece of shit eMachines unit from Walmart's $200 special (including monitor).

haha, zaraz fanboje plejstona zaczeliby gadke: "grafika to nie wszystko, liczy sie gejmplej" xD

Opublikowano

DirectX w Playstation?

A czy DX nie jest od Microsoftu czasem?

Pewnie chodziło o OpenGL ....albo skoro MS używa BR to Sony pożyczyło sobie DX :P

@Don

Ja bym do tych przewidywanych specyfikacji nie przykladał zbyt dużej uwagi bo to są rzeczy które się zmieniają i myslę że obie firmy testują wiele róznych opcji. Jednak jeżeli jest to prawda (Sony zgłupieje do reszty i wybierze drogę Ninny) to dostaniemy jednego current-gena, jednego middle-gena i jednego next-gena ...

Edytowane przez the_m

Opublikowano

Wg tej "na 99% prawdziwej" specyfikacji.. PS4 będzie... gorszym sprzętem niż PS3. Taa.... :turned:

Opublikowano

Wg tej "na 99% prawdziwej" specyfikacji.. PS4 będzie... gorszym sprzętem niż PS3. Taa.... :turned:

Tu akurat napisałeś głupotę. Ale jeśli uważasz, że to bzdury, to jak wyjaśnisz, to że te informacje pochodzą z 15 grudnia, kiedy nikt nie słyszał ani o Durango ani o Orbisie, a tym bardziej o obu?

Opublikowano

Sony na 100% zmieniło by coś w specyfikacji PS4 gdyby devi tak strasznie narzekali albo pójdą w stronę gównianych gierek na Move2.0. Ale nowy xklocek zapowiada się smakowicie :P

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

A ja mam takie pytanie z innej beczki jeżeli chodzi o next geny. Jaką opcję z tych trzech byście chcieli:

-obie konsole wychodzą mniej więcej w równoczesnym czasie. Różnica powiedzmy jakaś do 3 miechów.

-sytuacja jak w tej generacji; pierwszy wychodzi Xbox. Ps4 mniej więcej po roku (szaleństwo).

-pierwsze wychodzi Ps4, Klocek mniej więcej po roku.

?

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

zależy od mojej zdolności kredytowej

Opublikowano

Ja bym chcial najpierw kloca, bo wole nie kupowac konsoli od sony w ktorej na 99% funkcjonalnosc jesli chodzi o online bedzie mniejsza :confused:

No chyba, ze nie bedzie, wtedy wszystko jedno.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

A ja mam takie pytanie z innej beczki jeżeli chodzi o next geny. Jaką opcję z tych trzech byście chcieli:

-obie konsole wychodzą mniej więcej w równoczesnym czasie. Różnica powiedzmy jakaś do 3 miechów.

-sytuacja jak w tej generacji; pierwszy wychodzi Xbox. Ps4 mniej więcej po roku (szaleństwo).

?

Jeżeli PS4 miałoby oferować realnie większy power, taki który widać gołym okiem, a nie na papierze, to mogłoby wyjść rok po NextBoksie, ale jak miałaby być sytuacja taka jak teraz między X360 a PS3, to wolałbym żeby obie konsole wyszły jednocześnie. Szybciej potanieją.

Sony na 100% zmieniło by coś w specyfikacji PS4 gdyby devi tak strasznie narzekali

Sony mocno straciło w tej generacji i mogą chcieć spróbować trochę bardziej zachowawczej polityki jeżeli idzie o sprzęt. tym bardziej, że ich ostatnie dziecko - PSVita sprzedaje się tragicznie w porównaniu do PSP.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  • Autor

?

Obie jednocześnie, bo żeby przeciągnąć klientów na swoją stronę, muszą rywalizować cenowo i przede wszystkim postarać się o mocny start z dobrymi grami.

Opublikowano

obie razem, niech się wysilą, pierdzenie w kocyk nie służy konsumentom

Opublikowano

Tu akurat napisałeś głupotę. Ale jeśli uważasz, że to bzdury, to jak wyjaśnisz, to że te informacje pochodzą z 15 grudnia, kiedy nikt nie słyszał ani o Durango ani o Orbisie, a tym bardziej o obu?

A skąd wiesz, że te nazwy nie zostały wymyślone akuat przez kolesia, który to napisał? Później ktoś znalazł ten tekst i podał te nazwy w plotkach (nie wiem czy wiesz, co mam na myśli).

Sprecyzuję jeszcze co miałem na myśli, pisząc "gorszym". Wg. tego tekstu PS4 będzie pozbawione dysku twardego i będzie miało 4-rdzeniowy procek, który nie sądze aby był dużo wydajniejszy od tego, który siedzi w PS3.

Nie chce mi się też wierzyć, że Sony, które wypusciło mocną Vitę, wyda jednocześnie padaczną konsolę stacjonarną. Gdyby tak sie jednak stało to cóż... najpewniej byłbym zmuszony przenieść się do "obozu" m$. Wydaje mi się też, że bardziej ambitne ekipy developerów z Sony w takiej sytyacji też zmieniłyby swoje "siedlisko".

Opublikowano

No Sony raczej nie moze sobie drugi raz pozwolic na taki numer jak przy PS3.

Przeciez nikt nie bedzie znowu czekal na konsole, ktora wyjdzie rok pozniej, bedzie miala w 98% te same gry i bedzie oferowala podobna grafike + zacofany online. Nikt juz w przechwalki drugi raz nie uwierzy.

Sony zostaloby nie tylko pokonane, ale zmiecione.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Też mi się wydaje, że opcja "równocześnie" to najlepsza opcja, szczególnie dla Sony która nie startuje z pozycji lidera heh.

Raz, że byłoby od razu widać jak dana konsola radzi sobie z multiplatformami :P

Dwa, równiejsza walka a co za tym idzie. Wszystko szybciej by się rozwiązało: cena o której wspomniał Don, plusy/minusy konsol.

Jedyny minus to taki, jak obydwie konsole okażą się równie zajebiste. Nieawaryjne i "od razu" oferujące konkretne gry, pojawi się problem którą pierwszą maszynę kupić heh.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

no danie do konsoli 4 rdzeniowego 32 bitowego procka to bylby troche zal. Nawet japonczyki chyba nie sa az tak glupi.

Chyba ze dogadali sie z intelem/amd na utylizacje smieci z archiwum, ktorego juz sklepy nie chca ;)

Opublikowano
  • Autor

Zresztą jeśli Sony uczy się na błędach, to nie dadzą Microsoftowi roku na trzepanie kasy. Xbox ma mocną pozycję w Stanach i znowu zrobiłby przewagę, której Playstation pewnie nie odrobi. Dlatego to najbardziej rozsądne wyjście.

Opublikowano

Pytanie - a czy przypadkiem do obecnych konsol nie są wrzucane 128 bitowe procki?

Opublikowano

Co do premiery nowych konsol to mam podobne zdanie jak Don, z tym że widziałbym maksymalnie nie rok, a pół roku różnicy między X3 a PS4 (zakłądając, że przełożyłoby się to na przynajmniej trochę, FAKTYCZNIE lepszy sprzęt). W innej sytuacji lepiej jednak jakby premiera odbyła się w podobnym okresie.

Opublikowano

A skąd wiesz, że te nazwy nie zostały wymyślone akuat przez kolesia, który to napisał? Później ktoś znalazł ten tekst i podał te nazwy w plotkach (nie wiem czy wiesz, co mam na myśli).

Emet, fakt, że pierwsze wieści o "Durango" jako kodowej nazwie pochodziły z plotek, ale później z tą nazwą wysypał się jeden z devów z Crytek, a on chyba wiedział co mu M$ osobiście pokazywał :P

Opublikowano

Pytanie - a czy przypadkiem do obecnych konsol nie są wrzucane 128 bitowe procki?

cell jest 64 bitowy wiec wrzucenie 32 bitów to bylby idiotyzm.

Opublikowano

Emet, fakt, że pierwsze wieści o "Durango" jako kodowej nazwie pochodziły z plotek, ale później z tą nazwą wysypał się jeden z devów z Crytek, a on chyba wiedział co mu M$ osobiście pokazywał :P

Tylko w jaki sposb znajomosc nazw kodowych obu konsol dowodzi tego, że tekst tego gościa jest bardziek prawdopodobny od reszty plotek?
Opublikowano

W takim razie może nazwy się zgadzają.. :P Ale specyfikacja jest zbyt absurdalna. Brak HDD, 2GB RAM (w 2013 roku) i procek technologicznie gorszy od tego co mamy w obecnej generacji?

Opublikowano

może chodzi o kolejnego handhelda :sorcerer:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.