Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Wg tej "na 99% prawdziwej" specyfikacji.. PS4 będzie... gorszym sprzętem niż PS3. Taa.... :turned:

Tu akurat napisałeś głupotę. Ale jeśli uważasz, że to bzdury, to jak wyjaśnisz, to że te informacje pochodzą z 15 grudnia, kiedy nikt nie słyszał ani o Durango ani o Orbisie, a tym bardziej o obu?

A skąd wiesz, że te nazwy nie zostały wymyślone akuat przez kolesia, który to napisał? Później ktoś znalazł ten tekst i podał te nazwy w plotkach (nie wiem czy wiesz, co mam na myśli).

Sprecyzuję jeszcze co miałem na myśli, pisząc "gorszym". Wg. tego tekstu PS4 będzie pozbawione dysku twardego i będzie miało 4-rdzeniowy procek, który nie sądze aby był dużo wydajniejszy od tego, który siedzi w PS3.

Nie chce mi się też wierzyć, że Sony, które wypusciło mocną Vitę, wyda jednocześnie padaczną konsolę stacjonarną. Gdyby tak sie jednak stało to cóż... najpewniej byłbym zmuszony przenieść się do "obozu" m$. Wydaje mi się też, że bardziej ambitne ekipy developerów z Sony w takiej sytyacji też zmieniłyby swoje "siedlisko".

Nie wymyślił, bo nazwa Durango pojawiła się po raz pierwszy z tweeta pracownika Crytek, który potem został usunięty, a on sam ponoć zwolniony. I to było parę tygodni temu.

Nie wiem czy premiera PS4 i nextboxa byłaby równoczesna, wiadomo jednak że MS ma sporo bardziej komfortową sytuację, finansową i nie tylko.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czy Microsoft utrzyma jako exclusive Gearsy w przyszłej generacji.

Opublikowano

oby nie bo moim zdaniem to jedyny wart ex na xboxa 360 ( no i jeszcze forza ) .

Opublikowano
  • Autor

Na pewno. MS nie odpuści tej marki.

Wydawało się, że Sony też nie puści wielu japońskich marek, a wiadomo jak to się skończyło.

Opublikowano

(pipi)a CROSS CHATTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT w Ps4 to będzie ficzer. Godny pisania na opakowaniach!!!!!!!!!!!!!!!!

TRUE, FUCKING NEXT GEN - PS4 witch KROS GEJM CZAT, fak je.

Giant enemy crab 2 i 1198$$$ (599+599)11!

Opublikowano

Ale MS da Epic dobre "powody", żeby zostali u nich ;)

Jak myślicie, GT6 wyjdzie jeszcze na PS3 czy już PS4?

PS. Bez żartów o PS5 :P

Edytowane przez SzczurekPB

Opublikowano

UWAGA!!!!

Wlasnie otrzymalem informacje, ze kodowa nazwa konsoli M$ to SD (STATION DESTROYER), ma 9 procesorow po 13 rdzeni kazdy i 35 GB RAM

Nowa kodowa nazwa konsoli od Sony to PI (PEN IS). Sony zmuszone sytuacja finansowa opracowalo bardzo wydajny engine do gier i UWAGA!!! w bebechach nowej konsoli beda siedziec po 4 procesory z... uzywaych playstation 2.

Screeny, ktore wyciekly

SD:

barcelona-team.jpg

PI:

GTAIV%202.jpg?__SQUARESPACE_CACHEVERSION=1245549035678

SZOK!

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Nie wiem czy premiera PS4 i nextboxa byłaby równoczesna, wiadomo jednak że MS ma sporo bardziej komfortową sytuację, finansową i nie tylko.

Komfortowa to mało powiedziane - wystartują z NextBoxem, a z już obecnych posiadaczy X360 będą mieli co roku 1 mld $ z Gold'a. Bedą w 10x lepszej sytuacji niż kiedy startowali z X360.

Yaczes: Znowu chcesz bana wyłapać :P?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Za co? Wszystko zgodnie z tematem.

NOWE WIADOMOSCI!!!!!!!

Podobno wersla slim nowej konsoli sony to SPI - small pen is.

Odwazna polityka sony.

Opublikowano

yaczes : Henry w Barcelonie to był w 2009 roku

Opublikowano

No - niezly przypal microsoftu.

Opublikowano

pewno znak,że konsola bedzie o 2 ,5 roku opóźnioba technologicznie

Opublikowano

Jedyne co śmierdzi bullshitem w tym linku to takie różnice w mocy obu sprzętów. Przecież nie będzie to się opłacać Sony, MSowi, developerom i graczom.

Tylko po co typek w jednym artykule by umieszczał prawdziwe nazwy kodowe konsol, a zaraz po tym z dupska specyfikacje. Bez sensu.

Opublikowano

tych danych nie można traktować poważnie .

Opublikowano

Jedyne co śmierdzi bullshitem w tym linku to takie różnice w mocy obu sprzętów. Przecież nie będzie to się opłacać Sony, MSowi, developerom i graczom.

Tylko po co typek w jednym artykule by umieszczał prawdziwe nazwy kodowe konsol, a zaraz po tym z dupska specyfikacje. Bez sensu.

Na pewno prawdziwe? :(

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

eee tam, Major przesadzasz. Wii miało być gwoździem, 3DS też miał być gwoździem, a Ninny dalej się trzyma. WiiU może się okazać sukcesem bo tak na prawdę do tej pory nie wiadomo czym tak konsola będzie (przebąkiwało się nawet coś o zmianie nazwy), a w najgorszym wypadku Nintendo będzie się utrzymywać tylko na i z rynku handheldów (tam są bezkonkurencyjni) :)

Opublikowano

O tym jak zwykle zadecydują klienci. (:

Ciekawi mnie z czystej ciekawości jak sobie poradzą multiplatformy na tej konsoli.

Opublikowano

Zależy do koga ta konsola trafi, jak będą to ci sami klienci co przy Wii, myślę że sytuacja będzie analogiczna do obecnej. Bo kwestia techniczna to raczej nie problem - będą robić gorzej wyglądające gry po prostu.

Jestem ciekaw w kogo Nintendo wyceluje WiiU? Z "harkorami" może im nie wyjść...

Opublikowano
  • Autor

O tym jak zwykle zadecydują klienci. (:

Ciekawi mnie z czystej ciekawości jak sobie poradzą multiplatformy na tej konsoli.

Tak jak to obecnie wygląda na Wii, czyli większość ominie ten sprzęt.

Opublikowano

PS4 i nowy X będą mniej więcej na tym samym poziomie technicznym. Nie zdziwiłbym się jeżeli dwie firmy dogadają się co do bebechów ich konsol, a jeżeli nie, to jedni, jak i drudzy pewnie mają świeżutki informacje dostarczane na bieżąco. M$ nie może sobie pozwolić aby ich konsola była dużo gorsza techniczne i to samo tyczy się Sony.

PS. A GeoW na kolejnej generacji będzie multiplatformowy i XBoxowi zostanie Halo i Forza. ;P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.