Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Słupek: może GTA V lego edition :P

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

@ Mazzeo Taka drobna ciekawostka i sprostowanie. Modele in-game w dzisiejszych grach z górnej półki to zazwyczaj coś między 15 a 30 tys. polygonów. Modele z zbrusha (hi-res) to nawet 50... milionów polygonów :)

Jakieś źródło? Ile to by się musiało renderować w ogóle.

Różnice między 10k polygonów a 100k da się zauważyć, ale już między 500k a 1kk - nie sądzę.

Opublikowano

Z forum, gdzie udzielają się i pokazują swoje prace osoby modelujące m.in. postaie do gier. Takie modele na ich sprzętach obrabiane są w real-time :P Kwestia jest taka, że są one tam całkowicie nieoteksturowane (mają jednolity kolor).

Polygonów jest tak dużo bo wymodelowane są wszelkie nierówności, nawet zmarszczki na skórze bo to na podstawie tych modeli tworzy się później normal mapy do uproszczonych modeli. Nie pamiętam teraz jak się to froum wabi.. ale mam gdzieś nawet zapisane obrazki hi-resowych modeli np. z Uncharted 2.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Nie rozumiem - płacić za prywaty?

Opublikowano

A czym to się różni od prywatnego meczu?

Opublikowano

.. ale mam gdzieś nawet zapisane obrazki hi-resowych modeli np. z Uncharted 2.

Dajesz.

Opublikowano

I nowa plota o PS4:

"The PlayStation 4, reportedly codenamed Orbis, may utilize AMD's A8-3850 APU and Radeon HD 7670 GPU, sources have told IGN, offering the combined performance of both integrated and discrete graphics processors.

According to the official product specs, the A8-3850 packs a quad-core 2.9GHz processor with an integrated graphics chip. The APU will work in tandem with the system's dedicated GPU, the HD 7670, a DirectX 11-enabled card clocked to 1GHz with up to 1GB of dedicated VRAM."

http://uk.ign.com/ar...rocessing-specs

Plus:

EAGoldenPooWCIA.png

Edytowane przez Hela

Opublikowano

No to jest już coś. 1GB grafiki to duży postęp w stosunku do obecnych konsol, byle nie dali 2GB Ramu :rofl2:

Dobra plotka.

Opublikowano

Co Ty gadasz, przeca ta specyfikacja wygląda... biednie. Skoku to jakiegoś sporego nie da.

Opublikowano

To się może pokrywać z tą biedną specyfikacją, o której gadaliśmy wcześniej:

- 4 jajowy procek

- 1 Gb vram + [spekulacja]1 Gb normalnego = 2 Gb sztywno podzielonego ramu?[/spekulacja]

A HD 7670 to jest jakaś "stara" przebrandowana karta grafiki.

Właściwie ta plota potwierdza tę wcześniejszą.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

LOL jak PS4 na serio będzie miała takie biedne bebechy to nie będzie wiele mocniejsza od WiiU (o ile w ogóle). Mam nadzieje, że choć MS nie pokpi sprawy i stworzą prawdziwego next-gena, a nie dołączą do obozu middle-genów. Kurde oby te wszystkie plotki pozostały tylko plotkami...

Opublikowano
  • Autor

LOL jak PS4 na serio będzie miała takie biedne bebechy to nie będzie wiele mocniejsza od WiiU (o ile w ogóle). Mam nadzieje, że choć MS nie pokpi sprawy i stworzą prawdziwego next-gena, a nie dołączą do obozu middle-genów. Kurde oby te wszystkie plotki pozostały tylko plotkami...

X360 też na początku był nazywany middle-genem.

Opublikowano

Przez fanboi PS3, którzy wierzyli, że za sprawą Cella będą mieli 120 FPS w każdej grze :P

Opublikowano
  • Autor

Przez fanboi PS3, którzy wierzyli, że za sprawą Cella będą mieli 120 FPS w każdej grze :P

Pierwsze gry nie powalały oprawą, jakieś Perfect Dark, Quake itp.

Opublikowano

A pierwszy Resistance to był graficzny powerhouse? :P

Jeżeli o grach mowa, to właśnie na X360 wszyscy zobaczyli co to znaczy NextGen kiedy zapowiedziano Girsy.

Generalnie, to z perspektywy czasu, 90% startowych tytułów, to były jakieś biedne Tony Hawki czy inne Call of djuti 3.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale wtedy to robi wrażenie. Jak miałem PS2, a poszedłem do kumpla pograć na PS3, to Resistance mimo wszystko robiło wrażenie. Nikt by wtedy nawet nie pomyślał, że gry mogą wyglądać jak Uncharted 3 czy Killzone 2.

Opublikowano
  • Autor

Ale wtedy to robi wrażenie. Jak miałem PS2, a poszedłem do kumpla pograć na PS3, to Resistance mimo wszystko robiło wrażenie. Nikt by wtedy nawet nie pomyślał, że gry mogą wyglądać jak Uncharted 3 czy Killzone 2.

Sony na E3 2005 pokazywało co innego. ;] I jak wiadomo ta generacja jest za słaba na to co wtedy pokazali.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.