Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

6770 i 1GB RAMu ? To nawet nie jest smieszne. Jakby Wii U mialo takie parametry to krecilbym nosem. Przygotujcie sie na 720p i 30fps'ow po raz kolejny.

nie narzekaj 7670 ponoc w crysis i 1920/1080 i 4AA Dx10 wyciaga cale 13 fps :P

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

W tym szaleństwie jest metoda - na takim setupie Sony mogłoby zarabiać od startu konsoli - The Wii Way. Nawet jakby ciągnęli się w ogonie stawki, to nic by nie dopłacali do interesu.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przecież ta karta nie jest warta nawet 100$ :) I smell bulshit

Na neogaf ktoś wyliczył, że pecet kupiony w sklepie przez Smitha na takich podzespołach kosztowałby ledwie ok. 350$.

Taki sprzęt w konsoli i tak dawałby 4-5x wydajność PS3.

Teraz sobie dopiero zdałem sprawę jak już stare są nasze konsole :P Jeśli M$ będzie celował w cenę startową na poziomie 400$ i by dopłacał na początku jeszcze ze 100$, to za te 500$ spokojnie by w fabrykach składali sprzęt 10x wydajniejszy od X360.

Opublikowano

Console Wars pełną gębą ;]

Nowe konsole nie wiadomo czy zapowiedzą w tym roku ale już nagonka na Ps4 i jej parametry ;) Wii Way - a teraz NAJLEPSZE, pamiętacie jak miesiąc temu, jakoś tak pojawiła się plotka jakoby Ps4 było mocniejsze od Xboxa? (pamiętacie). Ojojojo wtedy padały hasła "haha co już (pipi)a Ps4 mocniejsze haha, dobre", "jak to konsole nie zapowiedziane a debile wiedzą, że Ps4 będzie mocniejsza, hahahaha".

Beka, no nic w każdym bądź razie OSOBIŚCIE ni (pipi)a, nie uwierzę dopóki Sony tego nie ogłosi. Że niby Ps4 będzie middle genem, czy będzie miało w cholerę słabe bebechy względem Klocka - nie wierzę. To by był kompletny gwóźdź do trumny Sony, a dwa magicy z ND nie mogliby kontynuować tradycji "tworzenia najładniejszych gier". A Psiaki na to nie pozwolą.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano
  • Autor

Beka, no nic w każdym bądź razie OSOBIŚCIE ni (pipi)a, nie uwierzę dopóki Sony tego nie ogłosi. Że niby Ps4 będzie middle genem, czy będzie miało w cholerę słabe bebechy względem Klocka - nie wierzę. To by był kompletny gwóźdź do trumny Sony, a dwa magicy z ND nie mogliby kontynuować tradycji "tworzenia najładniejszych gier". A Psiaki na to nie pozwolą.

Dobry deweloper to i ze słabszej konsoli wyciśnie bardzo dużo, jak to było z SMS i GOW2. Ale też mi się nie chce wierzyć, że Sony wrzuci tak przestarzałe podzespoły. Inna sprawa, że w PS3 ten cały RSX już w dniu premiery był przeciętny.

Opublikowano

Chodzi Ci o tę plotkę, którą wypuścił magazyn mający w nazwie "Official PlayStation..." :P?

Nie ma żadnej nagonki, ochłoń i przeczytaj jeszcze raz wszystko. Generalnie jest to kontynuacja dyskusji na bazie tego co wcześniej MaZZ znalazł, a dyskusja jest kontynuowana, bo jak już zauważyłem, te nowe plotki potwierdzają informacje z grudnia praktycznie w 100%.

Biorąc pod uwagę obecną sytuację finansową Sony, to jestem w stanie uwierzyć, że mogliby celować w sprzęt 5x mocniejszy od PS3 zamiast 10x mocniejszego. Ale sam obstawiam też, że obie nowe konsole będą tak 7x mocniejsze od swoich poprzedników. Tym bardziej, że może obie firmy będą poza standardowymi kontrolerami dodawać jeszcze swoje casualowe zabawki.

Opublikowano

No tak ale jakby plotkę wypościł "OXM" to by było git... Don no offence ale Ty jesteś fanboj pierwsza klasa ;p, napiszesz wszystko byleby na korzyść M$/Xboxa. Jak zaraz pojawią się plotki o Ps5, że będzie słabsze od Wii to też pewnie napiszesz "no, no to akurat całkiem możliwe bo..." heh.

Poza tym jeszcze jedna kwestia która już padała, jeżeli next geny nie mają wyjść w tym roku. Tylko dopiero na jesień przyszłego to specyfikacja z 2011 może ulec w większym lub mniejszym stopniu 10 razy.

Zresztą nie będę się kłócił o konsole których nie ma, bo to bzdura do kwadratu xD Po prostu nie wierzę, w te o wiele słabsze Ps4 i tyle. Do czasu kiedy oficjalnie M$ i Sony ich nie zapowiedzą. Albo poczekam aż prędzej czy później padnie plotka o mocniejszym Ps4 co wtedy xD

PS. Zwyrol SM z GoW2 to matrix w sensie, nie wiem jak oni to zrobili do dzisiaj <cyrograf>

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Tak Słupek, jestem największym fanbojem M$ na forum. Ostatnio też ktoś tu był i wypisywał takie bzdury i musiałem swoimi cytatami rzucić żeby się zamknął :P To, że napisałem iż uważam, że obie konsole pewnie będą miały podobną moc, to pewnie też przejaw mojego fanboizmu, nigga please...

Nikt tu się nie kłóci, luźna dyskusja nad plotami i możliwościami. Ty jesteś jedyny, który się spina i innym fanbojstwo rzuca w twarz. Widocznie nawet myśl o tym, że PS4 mogłoby być słabsze od shitboxa napawa Cię przerażeniem :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Co do tematu - już po 15.00, a nie ma żadnych nowych plotek :P

PS. Przeczytałem przed chwilą plotę, że Nintendo szykuje na WiiU odpowiedź na Gran Turismo i Forza Motorsport :P

http://www.dualpixels.com/profiles/blogs/rumor-nintendo-s-answer-to-gran-turismo-and-forza-in-development-?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Opublikowano

PS4 na 100% będzie minimum 10 razy wydajniejsze od PS3. Przecież sama karta graficzna ati radeon 6850 jest 10 razy wydajniejsza od całego PS3.

Opublikowano

Pecet o takich możliwościach kosztowałby dziś 350$, to co dopiero za półtora roku? Mniej niż 200$ na pewno.

Niech sobie zarówno MS i Sony jaj nie robią, nikt nie mówi że mają mieć na każdej konsoli 200 dolarów w plecy, ale nie muszą też od dnia premiery na nim zarabiać. Niech zrobią sprzęt który będzie dostępny za 499$ na starcie.

Opublikowano

Pecet o takich możliwościach kosztowałby dziś 350$, to co dopiero za półtora roku? Mniej niż 200$ na pewno.

Niech sobie zarówno MS i Sony jaj nie robią, nikt nie mówi że mają mieć na każdej konsoli 200 dolarów w plecy, ale nie muszą też od dnia premiery na nim zarabiać. Niech zrobią sprzęt który będzie dostępny za 499$ na starcie.

Żeby tak były z 8x mocniejsze i miały w zestawie Kinect/Move za te 500$. Z naszego punktu widzenia, gdzie te 500$ to u nas będzie bliżej 500 ojro :P

Jest jeszcze kwestia długości kolejnej generacji, bo jak ma znowu trwać 7 lat, to 10x mocniejszy sprzęt nie jest niczym wielkim. A jakby mieli wypuścić nowe zabawki po 5 latach, to pewnie i taki 5x mocniejszy sprzęt by styknął, pierwsze 3 lata jazda na samych polygonach, a kolejne 2 szlifowanie do granic możliwości - tak jak teraz.

Opublikowano

Widocznie nawet myśl o tym, że PS4 mogłoby być słabsze od shitboxa napawa Cię przerażeniem :)

Obalam, niech nowy Xbox będzie mocniejszy - w końcu i tak na 90% go nabędę. Wychodzę z założenia, że:

Sony ma tą przewagę, że ma mocniejsze wewnętrzne studia które wyciskają możliwe z niemożliwego. M$ skoro nie ma takich devów (na razie, może w next generacji to się zmieni) niech nadrabia siłą.

Opublikowano

5 razy, 10 razy, heh... :<

Gdzie te czasy kiedy emotion engine bylo tysiace razy silniejsze od PSX...?

GDZIE (pipi)A???!?!?!?!?!?

Nie o taka Polske walczylem na lajwie :<

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Wypjerdalać mi z Move i Kinectem :D Albo niech wydają wersję Non-premium bez tych gówien.

Face it MaZZ: Ta firma, która nie pójdzie od pierwszego dnia z casualowymi kontrolerami w każdym zestawie, pozbawi się dojścia do dużej rzeszy klienteli. Zresztą wielu tzw. HC graczy też gra w casualowe gry. Myślisz, że te 18 mln Kinectów poszło wyłącznie do ludzi, którym znudziło się Cooking Mama :D?

Opublikowano

A czy gry na PS2 wyglądały tysiąc razy ładniej od tych z PSX? :>

Wypjerdalać mi z Move i Kinectem :D Albo niech wydają wersję Non-premium bez tych gówien.

Face it MaZZ: Ta firma, która nie pójdzie od pierwszego dnia z casualowymi kontrolerami w każdym zestawie, pozbawi się dojścia do dużej rzeszy klienteli. Zresztą wielu tzw. HC graczy też gra w casualowe gry. Myślisz, że te 18 mln Kinectów poszło wyłącznie do ludzi, którym znudziło się Cooking Mama :D?

Niech robią co chcą, byleby mi dali wybór.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Gdzie te czasy kiedy Saddam sterowal rakietami dalekiego zasiegu za pomoca 20 ps2 polaczonych w klaster?

NIE UDAWAJ, ZE TEGO NIE WIDZISZ DON, PYTAM GDZIE?!

teraz to by se mogl sterowac rakietami, ale w jakiejs chvjowej gierce na fejsbuku. Zalosne :(

Opublikowano

Yaczes: TO NIE MOJA WINA, ŻE MAMY ŚWIATOWY KRAJZIS GOSPODARCZY :(

Ja tam wierzyłem w takie rzeczy po tym jak widziałem jakiegoś pierwszego Tekkena na PS2 - PRZECIEŻ TO WYGLĄDAŁO JAK ŻYWE :D

Opublikowano

Pierwsza gra skonczyla praktycznie jako najladniejsza ;]

217904823.jpg

1692275668.jpg

Pamieta ktos te czasy jak Japonce robily najladniejsza grafike? ;]

Pamietam jak starszy wszedl do pokoju, popatrzyl jak napyerdalamy w nowego Tekkena i powiedzial: i na to wywalilismy tyle kasy? Przeciez to wyglada tak samo jak poprzednie.

Ale sie w(pipi)ilem. Co za ignorancja.

Opublikowano

Fajnie nieraz skonfrontować swoje wspomnienia z rzeczywistością. Pierwsze Virtua Fighter też kiedyś wyglądało dla mnie jak żywe :P

Albo pierwsze Gran Turismo :) Wtedy w takie rarytaski mogłem sobie tylko u wujka pograć, do mnie konsole zawitały dopiero jak już starym 20 letnim cepem byłem :(

Opublikowano
  • Autor

Pamieta ktos te czasy jak Japonce robily najladniejsza grafike? ;]

No trudno nie pamiętać poprzedniej generacji ;], dopiero od tej zostali w tyle.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.