Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Jeśli wsadzą 16, to nie wiem czego, ale po to by to ładnie brzmiało ( wow, 16 rdzeni). Dziś za grafikę w grach odpowiadają karty graficzne, powiecie że takimi prawami rządzą się PC, a ja uważam, że konsole też pójdą w tym kierunku.

Wrzucą jakiegoś 4 rdzeniowca i tyle tego będzie.

Jeśli to będzie coś rozsądnego, to świat i ludzie
  • Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Donus, a ile kosztowaly 8rdzeniowce w 2006?

Opublikowano

Nie kumam, miało być coś pokazane na streamie, streama nie było ale jednak coś pokazali gdzieś

tumblr_m23083c52y1r6jpslo2_1280.png?AWSAccessKeyId=AKIAI6WLSGT7Y3ET7ADQ&Expires=1333841954&Signature=orZRH%2BA9HXPutZq5goKJfy7oMw8%3D

1333747982-AC3_PaxEast_FINAL_Stereo_Low.wmv_snapshot_04.15_2012.04.06_23.32.28.jpg

dwie armie strzelają do siebie z muszkietów a Assasyn sie w trakcie wymiany ognia będzie sie skradał? coś mi tu nie gra :P

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Koles w prawym gornym rogu na pierwszym screenie niszczy xD

Opublikowano

Tyle, że PS3 na starcie w produkcji kosztowało ok. 900$.

16 rdzeni to overkill, jeśli się dobrze orientuję, to nawet takich się jeszcze nie produkuje i pierwsze mają się pojawić dopiero w 2013.

Orson: Bo to jest Rambo - wyjdzie, zaciuka wszystkich toporkiem, a jego nikt nie trafi. Amerykański klasyk :D

Opublikowano

No ale cena PS3 była podbita przez BD a nie przez procek.

Opublikowano
Zanim PC dogoni konsole miną co najmniej 3-4 lata. Przecież nawet teraz gry na PC wykorzystują w bardzo małym stopniu 4 rdzenie procka. Studia wewnętrzne Sony i Microsoftu natomiast wykorzystają 16 rdzeni w swoich grach. Tym razem będą mieli wystarczającą ilość ramu i porządną grafikę na pokładzie.
oho, zaczyna się wysyp specjalistów od hardware. Teraz tylko usiąść i czekać na kwiatki jak za czasów premiery PS3 kiedy to jeden przed drugim prześcigał się wiedzą nt. technikaliów o których w rzeczywistości nie mieli pojęcia.

co do ilości rdzeni to jest to kolejny chwyt marketingowy. Wystarczy popatrzeć na platformę FX, która przegrywa z intelowską, która posiada o połowę mniej rdzeni. Dodatkowo przy zastosowaniu wielowątkowości współbieżnej i dobrych instrukcji procesor 2rdzeniowy może być szybszy niż taki, który jest szumnie określany jako 6rdzeniowy. Już pominę kwestię, że specyfikacja devkita != specyfikacja konsoli.

edycja:

Mam przypomniec ile rdzeni ma PS3 wydane lata temu?
jeden

Edytowane przez greah

Opublikowano

No ale cena PS3 była podbita przez BD a nie przez procek.

Bo procek był za free :P PS3 miało same za drogie komponenty - za drogi procek, za droga pamięć, za drogi napęd - tylko GPU było za tanie :P

Opublikowano

Koles w prawym gornym rogu na pierwszym screenie niszczy xD

kurde, wreszcie ktoś go zauważył :D

Co do PS4, no właśnie teraz nie będą mieli takich kosztów z napędem, więc może tą kasę przeznaczą w mocniejsze bebechy.

Opublikowano

Procki 6 rdzeniowe kosztują w retailu $700+

Resztę sobie dopowiedz sam :P

chyba na marsie
Opublikowano

dwie armie strzelają do siebie z muszkietów a Assasyn sie w trakcie wymiany ognia będzie sie skradał? coś mi tu nie gra :P

Bez kitu, po Revelations mogliby obiecywac cuda na kiju, a i tak tego nie kupe. Ostatniej czesci nawet nie zdolalem przejsc. Formula juz sie calkowicie znudzila, bez znaczenia gdzie osadza nowa odslone.

Edytowane przez easye

Opublikowano

może mało odpowiedni temat, ale:

http://thatguywiththeglasses.pl/forum/viewtopic.php?f=25&t=437

Angry joe przyjeżdża do Polski, na zaproszenie CDP by zagrać na x360 w wieśka 2, Coraz bardziej podoba mi sie polityka Cdp. Ja tam lubie jego recki oglądać choć to zatwardziały x-bot.

Opublikowano

Nie wiem jak ta sytuacja wyglądała, ale widzę, że ta nagroda dodała odwagi ludziom i będą teraz jeździć po EA. Psychologia tłumu to piękna sprawa. Kotick ustąpił miejsca złemu EA.

Śmieszne jest to, że EA przegrało z Bank of America. I to głównie przez zakończenie ME3. :ph34r:

Opublikowano

To był kiedyś okres, kiedy ludzie nie jeździli po EA?

Opublikowano

Teraz rozpoczęła się złota era. Nowa jakość.

Opublikowano

E tam. Najlepsza FIFA to bez wątpienia ostatnia FIFA, a Bulletstorm jest dużo bardziej zachwycający niż średniackie Mirror's Edge. Nie prowadzę statystyk, ale z pamięci doprawdy nie znajdę momentu, w którym EA nie byłoby hejtowane.

Opublikowano

Po prostu cytując jeden z transparentów podczas protestów przeciw ACTA: " Je.bać korporacje niech żyją ludzie."

Opublikowano
  • Autor

Jak w 2008 wypuścili nowe marki Dead Space i Mirror's Edge. Potem też przejęli Brutal Legend, wtedy ich chwalono.

Opublikowano

ja tam ich lubię bo polonizują sporo gier

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

ja tam ich lubię bo polonizują sporo gier na pl

Trudno polonizować na niemiecki ;)

Opublikowano

to hejtowanie EA przesadzone ale jest teraz w modzie, znacznie większe baty należą się Crapcom.

Opublikowano

Albo Nintendo!

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.