Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Jasne, że RDR jest najładniejsze. Niekiedy odpalam grę, żeby pooglądać widoczki.

Opublikowano

Ciekawe tylko czy GTA V będzie ładniejsze lub co najmniej ładne, biorąc pod uwagę budowę gry gdzie cały czas trzeba wyświetlać dziesiątki aut, ludzi, budynków i detali możę być ciężko, w RDR przeważnie podziwiało się krajobrazy. Może robiąc RDR i Maksia 3 trochę ogarnęli silnik.

btw

The former Max Payne developer consulted with Rockstar on a couple occasions. Max Payne fans have been waiting since 2003 for another entry in the franchise, and Rockstar Games is finally about to deliver the goods with Max Payne 3 on May 15. According to former Max Payne developer Remedy Entertainment, the long wait for a new Max Payne will pay off.

Matias Myllyrinne, CEO of Remedy Entertainment, commented to GamesIndustry International about Rockstar's new game: "It's f***ing brilliant. I've had a chance to play it and we've worked with Rockstar a little bit - obviously, they're doing the heavy lifting. They're doing the development. But they wanted our input on a couple of occasions and we've had loads of our people, our core group, who worked on the first two games, give input and it's awesome."

Myllyrinne continued, noting Rockstar's passion for the Max Payne IP and creating finely crafted titles in general.

"Those guys, they just don't put out bad games. And so, in that respect, it's very - it's almost like the best position to be in. It's like somebody's making a great game and you just get to give them input, and it's already brilliant so I've enjoyed it," he said. "I can't obviously - I don't want to give any spoilers and can't give out any spoilers, but it's a testament to their attention to detail and it's a testament to their passion and dedication. It'll be worth the wait."

Max Payne 3 will be a much welcomed addition to the US retail market, as software sales have been stagnating. March sales data is expected later this week, but the numbers won't likely be good.

Opublikowano

Jak Assasin może się równać z tym:

just-cause-2-20090911115510785_640w.jpg

Albo z tym:

Red-Dead-Redemption-Life-in-the-West-Trailer_3.jpg

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano
  • Autor

Mimo wszystko pokazywanie sandboxów na screenach to nie jest dobry pomysł. Bo statyczne ujęcie to jednak nie gra w ruchu, kiedy wychodzą wszystkie przypadłości nękające tego typu gry pop-up, spadki animacji itp.

Opublikowano

Grałeś w JC2?

Tam nie ma pop-upu czy rwącej animacji.

Opublikowano

I tak jesteście wszyscy w błędzie, inFamous 2 jest jak na razie najładniejszą grą z otwartym światem. RDR ma ładne widoczki i owszem ale graficznie jest słabiej od LAN, a iF2 jest trochę ładniejszy od gry Team Bondi (zaznaczam, że nie mówię tu o warstwie artystycznej, a o jakości tekstur itd.) Poza tym w iF2 na ekranie tyle się dzieje że żaden "sandbox" mu nie podskoczył do tej pory.

kilka poglądowych obrazków znalezionych na szybko:

20za104.jpg

afixhz.jpg

fmndl4.jpg

infamous2_06.jpg

24q4snb.gifdqt3l0.gif

Z resztą sam fakt pomijania LAN w tej dyskusji już dowodzi, że jest ona daremna.

e: wrzuciłem małe gify na potwierdzenie rozmiarów rozpierduchy na ekranie i poprawiłem obrazki bo nie działały.

Edytowane przez the_m

Opublikowano

No to fakt ze IF2 jest chyba najlepszym graficznym sandboxem. Ale JC2 powala ogromem i chyba tym za(pipi).istym krajobrazem :lol:

Opublikowano

Fajne screeny tylko nie przypominam sobie zeby AA bylo tak dobre w tej grze ;]

EDIT:

20110419233452.jpg

20110419220453.jpg

Edytowane przez Ins

Opublikowano

JC2 faktycznie nie ma sobie równych pod względem wielkości świata i jego wykonania i najpewniej dopiero kolejna część to pobije. Ta gra to inna kategoria wagowa niż RDR, GTA, iF, LAN itd.

@up, może i AA był trochę słabszy ale te twoje obrazki (też) są tendencyjne (ja osobiście nie pamiętam aż takich ząbków, to już nawet Blood festival takich nie miał) ; ) Z resztą która gra z tak otwartym światem się z tym nie boryka - brak dobrego AA jest niemalże wpisany w ten gatunek, może next-geny coś z tym zrobią.

Opublikowano

JC2 ma śliczne widoczki, niestety jeśli chodzi o szczegółowość to już nie jest tak kolorowo, tak samo jeśli chodzi o fizykę, do tego teren jest raczej ''obrzucony'' bardzo prostymi modelami. IF2 jako najładniejszy sandbox ? Fakt, sporo się tam dzieje, efektów też parę jest, jednak mimo wszystko, dupy nie urywa, do tego brak AA bił po oczach. Inna sprawa, że gry nie przeszedłem, jednak na to co grałem u kumpla to daleko jej do miana najładniejszego sanboxa tej generacji.

Wg mnie w tej kategorii wygrywa RDR, przy odpaleniu gry po raz pierwszy miałem opad szczeny, nie dość, że grafika jest mega ostra to jeszcze wszystkie modele są piękne i szczegółowe, nawet z bliska obiekty wyglądają bardzo dobrze, do tego piękna animacja wszystkich postaci, zwierząt i całego otaczającego świata, fizyka (niesamowita euphoria, która jest w dalszym ciągu najlepszym silnikiem fizycznym na rynku), wszędzie ostre i różnorodne tekstury, bujna, świetnie animowana roślinność - no można by wymieniać jeszcze długo.

LAN też wygląda ślicznie, ma świetne tekstury, bardzo ładne, wielkie i świetne architektonicznie miasto, mimika zabija na miejscu (nie tylko w filmikach, bo podczas gameplay'u, kiedy bohater coś krzyczy np. podczas strzelaniny to mimika jest tak samo dobra), jednak dla mnie królem jeśli chodzi o grafę w sandboxach jest bezdyskusyjnie RDR.

Opublikowano

W Sony faktycznie się pali - ogłoszono, że straty za rok rozliczeniowy są 2x większe niż przewidywano w lutym tego roku. Są w plecy 6 mld$.

http://www.reuters.c...E83907220120410

Mieli za duże straty by sobie podatek w USA odpisać czy coś w tym stylu.

PS. Słyszeliście o jajach z Metal Gear Rising: Revengeance?

Wszyscy przeciwnicy w grze będą cyborgami, bo bali się cenzury w Japonii XD W kraju gdzie sprzedają gry o gwałtach na nastolatkach XD

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

No to bardzo niepokojące doniesienia. Ciekawe jak się to odbije na kolejnej generacji. Może być jednak tak, że Sony niczym Nintendo postawi wszystko na jedna karte i nie zrobią w pełni "nextgena" coby nie ponosić (ani później za dużo nie dokladac) dużych kosztów.

Opublikowano

Na ten rok budżetowy planują 2 mld$ zysku.

Opublikowano

PS. Słyszeliście o jajach z Metal Gear Rising: Revengeance?

Wszyscy przeciwnicy w grze będą cyborgami, bo bali się cenzury w Japonii XD W kraju gdzie sprzedają gry o gwałtach na nastolatkach XD

O robotach/cyborgach to już chyba wiadomo od dość dawna, tzn. od czasu kiedy MGS Rising robiło jeszcze Konami/KojiPro. Natomiast pierwsze słyszę o sprzedawaniu gier przedstawiających gwałty na nastolatkach. Pewnie powstają takie doujiny, ale CERO ich raczej nie sygnuje.

Opublikowano

W Sony faktycznie się pali - ogłoszono, że straty za rok rozliczeniowy są 2x większe niż przewidywano w lutym tego roku. Są w plecy 6 mld$.

może w koncu zrozumią, że 3D w obecnej formie to niewypał? Już pomijając, że konsolaq jest u schyłku i ledwie wyrabia z animacją na poziomie w miare płynnym to jeszcze wrzucają ten efekt by już wszystko siadło.

Opublikowano

Dział konsol jeszcze jakoś zipie (nie licząc Vity, bo tu sytuacja zaczyna się robić tragiczna). Doczytałem i nie wiem jak to jest w ogóle możliwe, że na TV są ÓSMY ROK Z RZĘDU W PLECY. A całe Sony jedzie na stratach już 4 lata.

Z tego co wyczytałem wynika, że we wszystkich segmentach swojej działalności popełniali te same błędy, które spaliły na starcie PS3 - myśleli, że samą marką sprzedadzą wszystko, kiedy konkurencja ostro pracowała nad zbijaniem cen.

Opublikowano

Myslicie, ze kto wyda swoja konsole jesli SONY zbankrutuje? Czy moze nikt?

Opublikowano

I to wszystko przez telewizory trzyde?

Na telewizorach tracą od 8 lat, a 3D to stosunkowo świeża sprawa.

Opublikowano

Sony do bankructwa daleko, nie czas by na tym się rozwodzić, nie mniej muszą coś zmienić by nie zaczęto o tym mówić już całkiem serio za kilka lat.

Opublikowano

Zawsze jest daleko, dopoki w koncu nie oglaszaja nagle bankructwa ;]

Samsung? Apple? Nic innego nie przychodzi mi do glowy...

edit: moze ktorys z wielkich wydawcow?

Konsola od EA xD

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Bylem 'za' PS3 do czasu, az podlaczylem X360 do Live i wykupilem Golda. Teraz zastanawiam sie czy nie przejsc exclusivow, ktore mi zostaly i nie powiedziec bye bye konsoli Sony. Nawet Uncharted 3 nie potrafi mnie wciagnac tak, jak zrobil to U2, natomiast GeoW3 (ktory jest IMO glownym przeciwnikiem Unchartedow) pochlonal mnie tak, ze gdybym nie mial innych obowiazkow, to kampanie przeszedlbym za jednym podejsciem. Poza tym gry to nie tylko exclusivy (i tu rzeczywiscie PS3>X360, chociaz w taka Forze 4 gra mi sie lepiej [mimo tego, ze na padzie] niz w GT5, ktore wrecz odstrasza niektorymi mechanizmami). Z next genow kupie na pewno konsole Microsoftu (chyba, ze ten bedzie kladl jeszcze wiekszy nacisk na casuali i kinecta, to wtedy bede piracil na PC).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.