Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Mam tak samo. Jeśli gry na nexst genach nie będą dużo lepsze od Crysisa na full detalach i modach to kupuje PC ewentualnie WiiU.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Raczej pewniak ze obniżą, tak samo jak Sony.

Ale Crysis 2 DX11 jest lepszy :)

C2 ma inną architekturę poziomów. Ciężko powiedzieć czy jest lepszy pod względem wykonania.

Crysis bez modów nie ma szans z dwójką. Dwójka ma sporo technologicznych ciekawostek, lepsze oświetlenie, tekstury, tesalację. Ludzie już dawno temu porobili mapy dżunglowe do Crysisa 2 w edytorze.

http://www.youtube.com/watch?v=TttZ0xP7y80&feature=fvwrel

Na mnie to tam jakiegoś wrażenia nie robi. Widziałem dużo lepsze mody.

Opublikowano

Jak MS obniży cenę X360 to chyba kupie sobie ze dwa ;) (zepnę razem i będę miał centrum sterowania kosmosem ale nie... to chyba tylko z PS2 tak było;( )

Swoją drogą skoro na E3 nie będzie nexte-genów to Sony mogłoby chociaż zrobić i zaprezentować PS3 Slim (takie prawdziwe grubości pudełka od BR).

Samsung Playstation Orbis? Ins ma racje, przecież za Chiny w Japonii nie sprzeda się PS4, Prejstejszon Shin to tak jakby kupić amulet zsyłający śmierć... XD

BTW Nie wyobrażam sobie Samsunga robiącego konsole bo byłaby bardziej awaryjna niż XO na starcie.

Opublikowano

A mi się nie chce wierzyć, że w czasach globalizacji Sony przy nazewnictwie będzie się kierować sentymentami rynku, z którego i tak "nic" nie mają. Kaz pewnie dałby sobie rękę uciąć jakby mógł zamienić, to co sprzedali w Japonii, na połowę tego w USA.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Przez dlugi czas nie robila tego co X, ba, nadal nie robi niektorych rzeczy.

Jedyny plus - bluray.

tak wiem że twój xbox ci rano kawę robi . Moim zdaniem gdyby przenieśli system multi z xboxa ( bo to jedyna jego zaleta i gears of war ) do ps3 to mielibyśmy konsole doskonałą . Sam się zastanawiam czy by sobie nie kupić znowu xboxa 360 .

Opublikowano
  • Autor

A mi się nie chce wierzyć, że w czasach globalizacji Sony przy nazewnictwie będzie się kierować sentymentami rynku, z którego i tak "nic" nie mają. Kaz pewnie dałby sobie rękę uciąć jakby mógł zamienić, to co sprzedali w Japonii, na połowę tego w USA.

To chyba oczywiste, a niektórzy tutaj pisali jak to Sony wiele zawdzięcza sprzedaży w Japonii. :rolleyes:

Opublikowano

To chyba oczywiste, a niektórzy tutaj pisali jak to Sony wiele zawdzięcza sprzedaży w Japonii. :rolleyes:

Zawdzięcza tylko to, że nie jest za XO ponad 10mln, a "zaledwie" 3-4. A to że nikt się przejmie nazwą tylko ze względu na Japonię jest oczywiste (zawsze mogą dać tam inna nazwę np. Orbis), poza tym Japonia od czasów DSa stoi handheldami, stacjonarki sprzedały się tam w łącznej liczbie trochę przekraczającej 20mln, a sam DS w ponad 30mln. Sony powinno zwrócić swe oczka na Europę bo to jest ich ostatni bastion i to nam Europejczykom powinni się podlizywać (obecna generacja im chyba dobitnie to pokazała). :sleep:
Opublikowano

Przez dlugi czas nie robila tego co X, ba, nadal nie robi niektorych rzeczy.

Jedyny plus - bluray.

+ darmowy online, więcej (koszących graficznie) exów i nowych ip

Mi tam nazwa PS Orbis nawet bardziej pasuje niż PS4, ale sumie jeden ch*j, ważne żeby dobre gry na to były.

Opublikowano
XXI wiek a wiele wieżowców w Stanach nie ma trzynastego piętra. Zabobon ma swoją moc a co jak co ale do takich rzeczy to Japończycy przykładają dużą wagę; nie chodzi tutaj nawet o to, że ludzie by tego nie kupili tylko o złe fatum samo w sobie.
Opublikowano

Jezeli chodzi o Samsunga to pamietam ze w ktoryms numerze Neo+ było o jakiejś ich konsoli...ale ostatecznie nie wypaliło.

Opublikowano

Jeśli MS zwróci się ku kinectowym casualom, tak jak robi to teraz (a wiele na to wskazuje), to PS 3 i Wii U będą ostatnimi, logicznymi wyborami dla core gamer'sów, z czego Wii U będzie nadal górowało markami bardziej "pro-rodzinnymi", a PS 3 przejmie schedę po grach które nam jako klasycznym core gamer'som będzie najbardziej odpowiadać. W ten sposób spolaryzowany rynek oczywiście będzie wskazywał X360 i Wii U jako liderów, ale tylko dlatego że będą kierowały się do bardziej intratnej grupy docelowej, a także będą ujednolicone z innymi dobrze sprzedającymi się sprzętami (smartfony z Windowsem, czy nowym systemem na PC).

Oczywiście 3rd party nadal będą wydawać gry na Xbox'a, pojawi się kilka flagowych tytułów (Forza, Gears of War, Halo i może DOA + świeżo dokupiony ex), ale już nie będzie traktowany z takim samym priorytetem. Obecnie Xbox jest kiepskim wyborem dla core gamers'a. Gry 3rd party to multiplatformy dostępne na PS 3, a ex'ów dla nich jak na lekarstwo. W zasadzie to koniec tej konsoli dla tej grupy. Ja bardzo cieszę się, że mając PS 3 mam dostęp do gier, których nie miałbym mając tylko Xboxa360, bo przeważnie są to gry pierwszej klasy ;) Nie widzę innego najlogiczniejszego dzisiaj rozwiązania dla naszej społeczności core gamer'sów, jak PS 3 w domu.

Opublikowano

O kierwa lece po PS3!!!!!!!!!!!!!!!!!

A nie, zapomnailem, ze core gamers to dla Mendrka ludzie, ktorzy graja w singla xD

Opublikowano

Core'owy gracz nie może sobie pozwolić by nie mieć X360.

Case closed.

http://youtu.be/6YMPAH67f4o

A nie, zapomnailem, ze core gamers to dla Mendrka ludzie, ktorzy graja w singla xD

No i gry, które wychodzą w retailu za 60$, a powinny w dystrybucji cyfrowej za 15$ jak nowy Twisted Metal :D

Jak prawdziwi mężczyźni ;) będą pod koniec roku nawalać w Halo 4 i Forza Horizon, to Mendrek będzie szukał graczy do Starhawka :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ps3 jest dla corowych graczy bo ma bluray.

Opublikowano

Dokładnie dlatego Orzeszek je sprzedał, za dużo gier na raz wychodziło.

Opublikowano

Dokładnie dlatego Orzeszek je sprzedał, za dużo gier na raz wychodziło.

jersey-2situation.gif

Opublikowano

Psyko wie więcej od Ciebie XD

PS. Mendrek, mógłbyś przestać kopiować ten sam post i wklejać go średnio raz na dwa miesiące w CW, to już się robi lamerskie :P

Opublikowano

Najsmieszniejsze jest to jak miazdzaca porazke move przekul na totalny sukces plejstona ;]]]]

Opublikowano

No, bo dzieki temu moze grac w twisted metal zamiast w twisted metal move ;]

Opublikowano

Kiedyś podczas gry w BF3 rozmawiałem o tym z Orzechem :sleep: Wypowiadał się dość niemiło o PS3 i je sprzedał. Myślę, że po prostu nie poznał się na genialności multi w Uncharted 2.

Opublikowano

in_hand.jpg

Meski, core gamerowy kontroler ruchu dzifko.

Opublikowano

Jestem ciekawa jakie są te Corowe tytuły na ps3 poza demon's souls. poprosze o wypunktowanie, tylko bez killzonów i unchartedów bo zabije śmiechem.

edit:

Gran turismo, zgodzę się. coś jeszcze?

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Oczywiście. Każdy wie, że core'owe multi skończyło się na UT2k4 na PC i to właśnie ta platforma powinna być naturalnym wyborem dla fanów sieciowych zmagań.

:sorcerer:

Edytowane przez Accoun

Opublikowano

Twisted Metal, Flower.

Opublikowano

Dobra, Wy tu gadu gadu, a nam się szykuje zapowiedź Crysis'a 3:

crysis_3__2_ancyf.jpg

@Orzeszek - Gran Turismo 5, bo nie ma cofania czasu.

Edytowane przez SzczurekPB

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.