Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

xD Stop.

Ciekawe czy Wiedźmin 2 podejmie jakąś walkę o RPG roku. Afera wokół ME3 może się negatywnie odbić na tych branżowych nagrodach, a dobre oceny Wieśka mogą mu pomóc. Last Story jeszcze może coś ugra (?).

To już PC wersja Dark Souls bardziej na to zasługuje :)

A tak na serio to Xenoblade Chronicles powinno wygrać w tej kategorii, bo raczej nic lepszego w tym roku już nie wyjdzie.

ekhm, diablo 3 anyone?

Hmm, no ale co tam będzie poza rozwojem postaci z RPG? Jakaś lepsza fabuła, wybory itp.?

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

nie będą sie rozdrabniac i wrzucą to do wora rpg.

Opublikowano

xD Stop.

Ciekawe czy Wiedźmin 2 podejmie jakąś walkę o RPG roku. Afera wokół ME3 może się negatywnie odbić na tych branżowych nagrodach, a dobre oceny Wieśka mogą mu pomóc. Last Story jeszcze może coś ugra (?).

To już PC wersja Dark Souls bardziej na to zasługuje :)

A tak na serio to Xenoblade Chronicles powinno wygrać w tej kategorii, bo raczej nic lepszego w tym roku już nie wyjdzie.

ekhm, diablo 3 anyone?

Całkiem zapomniałem o D3, a tu jeszcze tylko miesiąc :D

Opublikowano

W sumie dla takich gier RPG powinna powstać osobna kategoria. W Dante's Inferno też siekałeś przeciwników, była jakaś fabuła i rozwój postaci/ekwipunku, ale nikt nie uważał tego za RPG.

Opublikowano

to God of war tez jest rpg? :blum2: a tak serio po co sie rozdrabniać, diablo bliżej jest do rpg niż do jakiegokolwiek innego gatunku, gra akcji? prosze Was.

Opublikowano

Dla mnie takie gry to sklashery. 90% czasu siekasz i fabuła ogranicza się do tego, że jest. Standardy się zmieniają.

Jak popatrzysz na Diablo 3 i ME3 i pomyślisz, że mają być w tej samej kategorii, to coś tu nie halo :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dante's Inferno i RPG... niee.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Najlepsze były GOTY w Psx Extrmie z 2010, gdzie Mass Effect 2 i Fable 3 zgarnęły dwa pierwsze miejsca w kategorii RPG :pinch:

Opublikowano

Dla mnie takie gry to sklashery. 90% czasu siekasz i fabuła ogranicza się do tego, że jest. Standardy się zmieniają.

Jak popatrzysz na Diablo 3 i ME3 i pomyślisz, że mają być w tej samej kategorii, to coś tu nie halo :)

jak miałbym byc upierdliwy to z worka rpg wywaliłbym ME3 :) a tak serio, PO CO SIE ROZDRABNIAĆ NA JAKIES PODGATUNKI, ja z muzyką metal, black metal, progresive metal, asian metal death metal, a różnią się jednym uderzeniem w bęben mniej/więcej od siebie, to samo z grami co to za różnica czy widzimy bohatera tpp/fpp/izometrycznie dostajemy xp/wybijamy tony przeciwników/pakujemy gear/ rpg to rpg.

co do dantes inferno vs diablo, róznica jest kolosalna w mechanice, w diablo 3 masz 4 tabelki z cyferkami modyfikujące twoje umiejętności i każda pierdólka je modyfikuje, w dantesie mozna było przejsc grę bez przydzielania kulek z duszami, w diablo na "pierwszym lvl-u" postaci nawet unikatowego moba nie ubijesz.

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano
W sumie dla takich gier RPG powinna powstać osobna kategoria. W Dante's Inferno też siekałeś przeciwników, była jakaś fabuła i rozwój postaci/ekwipunku, ale nikt nie uważał tego za RPG.

Mylisz gatunki. God of War to slasher, ale oparty na zręczności, w Diablo natomiast wszystko się toczy wokół rozwoju postaci - takie gry nazywa się fachowo hack and slash.

To że w grze możesz sobie rozwijać jakieś statystyki czy moce nie czyni z niej RPG-a, bo 95% gier teraz coś takiego posiada.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

jak bedziemy sie tak rozdrabniać na podgatunki, to kazda gra bedzie jedyna w swoim rodzaju i będzie: najlepsza gra akcji typu Bioshock dostaje bioshock, najlepsza gra typu Me3 dostaje Me3 itd.

Opublikowano

God of War to action adventure slasher ((pipi)a) do tego najlepszy w swoim gatunku, btw.

Czysty slasher to Devil may Cry albo Bayonetta ((pipi)a).

Mam nadzieję, że wyjasniłem.

Opublikowano

Diablo 3 najbardziej pasuje do kategorii RPG niestety. To h'n's, ale porównania do GoWa i Dante's Inferno są nie na miejscu.

Opublikowano

jak bedziemy sie tak rozdrabniać na podgatunki, to kazda gra bedzie jedyna w swoim rodzaju i będzie: najlepsza gra akcji typu Bioshock dostaje bioshock, najlepsza gra typu Me3 dostaje Me3 itd.

Najlepsza gra z bronią typu AK-47 :P

Normalnie to gier nie trzeba zamykać w żadnych kategoriach, ale na potrzeby tych różnych śmiesznych nagród trzeba :)

Opublikowano

Nie robią oddzielnych kategorii, bo takich hack and slashów wychodzi może 5 rocznie, z czego tylko 2 może są rozchwytywane, a reszta to bardziej robiona dla gamingowego podziemia a nie dla szerszej społeczności, także prościej jest wrzucić DIII do RPG.

Opublikowano

Nigdy tego nie zrozumie jak MS mógł wypuścić BioWare, Bizzare, Bungie oraz zdegradować Lionhead. Nie ma to jak pozbywać się wewnętrznych devów.

też tego nigdy nie zrozumie jak mogli wypuścić studia który nie były ich.

Nie ma to jak inwestować w nowych devów i wiekszą ilość first party niż soniacz który tylko zwalnia ostatnio a kiedyś to była ich mocna strona, widać kryzys u nich. Inna sprawa zobaczymy co nowe studia MS będą robić, bo jak ma się skończyć jak u sony że crapy dla casuali w większości to lipa.

Opublikowano

Nigdy tego nie zrozumie jak MS mógł wypuścić BioWare, Bizzare, Bungie oraz zdegradować Lionhead. Nie ma to jak pozbywać się wewnętrznych devów.

Nie ma to jak inwestować w nowych devów i wiekszą ilość first party niż soniacz który tylko zwalnia ostatnio a kiedyś to była ich mocna strona, widać kryzys u nich. Inna sprawa zobaczymy co nowe studia MS będą robić, bo jak ma się skończyć jak u sony że crapy dla casuali w większości to lipa.

to znaczy jak ? Sony Santa Monica, Naughty Dog, Quantic Dream, Team Ico. Którys z tych devów był rozsprzedawany i były jakieś zwolnienia ostatnio ? Serio pytam, bo nie jestem na bieżąco.

Opublikowano

to znaczy jak ? Sony Santa Monica, Naughty Dog, Quantic Dream, Team Ico. Którys z tych devów był rozsprzedawany i były jakieś zwolnienia ostatnio ? Serio pytam, bo nie jestem na bieżąco.

polecieli CI od SOCOM

Opublikowano

Poza tym zwolnienia w Sony z tego co wiem sa w innych działach firmy a nie w SCE.

Opublikowano
Z ostatnich testów wynika, że takie Uncharted 3 nie uciągnąłby żaden obecnie pecet.
link, bo trudno mi w to uwierzyć
Opublikowano
Z ostatnich testów wynika, że takie Uncharted 3 nie uciągnąłby żaden obecnie pecet.
link, bo trudno mi w to uwierzyć

Dołączam się, bo to brzmi absurdalnie.

Opublikowano

No co ty, serio.

Było o tym w newsie zaraz obok gry na UE4 na Ps3.

Później poszukam linka.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

God of War to action adventure slasher ((pipi)a) do tego najlepszy w swoim gatunku, btw.

Czysty slasher to Devil may Cry albo Bayonetta ((pipi)a).

Mam nadzieję, że wyjasniłem.

Nie wspomniałeś o najlepszym slasherze NGB of kors...

Opublikowano

No co ty, serio.

Było o tym w newsie zaraz obok gry na UE4 na Ps3.

Później poszukam linka.

Też czekam na link bo brzmi to śmiesznie. Przecież dzisiejsze pecety są bardzo potężne i dużo mocniejsze niż konsole obecnej generacji więc bez problemu by urochomily konsolowe exy ;)

Edytowane przez LionelPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.