Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Bledne jest mowienie, ze Jobs odpowiada za pomysly produktow Apple. iPod najpierw odrzucil, potem do niego wrocil, pomysl nie byl jego. iPhone i iPad rowniez.

O jego wielkosci nie swiadcza pomysly, bo on je realizowal, oczywiscie stawiajac nad wszystkim kropke nad i, ale to jak kierowal firma, kiedy realizowal te pomysly i w jaki sposob. Doskonale wiedzial jak i kiedy wykorzystac iPoda, wdrazyc cyfrowa dystrybucje, panele dotykowe, tablety. On tych rzeczy nie wymyslil, ale doskonale wrecz wiedzial kiedy je wdrazyc.

Gadanie ze sprzety Apple sa dla szpanerow i hipsterow jest tak tandetne, ze sie tego czytac nie da.

Jobs zostawil po sobie ludzi, ktorym ufal. Ja do Cooka nie mam zaufania i obawiam sie o to w jakim kierunku bedzie firma podazac, ale wiem, ze produkty beda wygladac oblednie, bo druga osoba w Apple po Jobsie byl i jest dalej Johnny Ive (odpowiada za design produktow). Koles jest nietykalny w tej firmie i to mnie cieszy. Coz, zobaczymy.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

(pipi) prawda job był fajny i zroibł ipgone i mam bo dobry jest nie (pipi) szkoda ze zabity

Opublikowano
  • Autor

50 mld dolarow. A z tymi bankami to niezla sciema ;]

Ja bylbym ciekaw ich konsoli, ale juz wchodzili na ten rynek i to byl jeden z wiekszych niewypalow w historii firmy. Jezeli to zrobia to bedzie cos zlego i nie patrze na to w sposob, ze nie chcialbym ich konsoli, bo jak napisalem - jestem ciekaw. Ale bedzie to zle, bo zacznaja odchodzic od wizji Jobsa, ktory kiedys powiedzial, ze nie widzi miejsca dla jego firmy w tym segmencie. Byl jaki byl, mozna go kochac albo nienawidzic, ale to bedzie niepokojacy krok.

Ja coś tak czuje ze Apple bez Jobsa zacznie pod upadac. Bo to głównie on wymyślal te innowacje(iPad,iPod,iTunes,iPhone). Podobno Jobs po śmierci zostawił apple projekty na 2-3 lata. Jestem ogromnie ciekaw czy te plotki o konsoli się sprawdzą ;)

Jeśli firma, która ma w bankach 50 miliardów dolarów, które sobie leżą i nic nie robią, bo na R&D i produkcje mają zupełnie osobne fundusze może upaść, to Sony ze swoimi miliardowymi stratami już nie istnieje.

Kasa to jedno, ale przydałyby się jakieś studia robiące ekskluzywne gierki. Tylko nie jakieś popierdółki typu Angry Birds.

Opublikowano

Bo to głównie on wymyślal te innowacje(iPad,iPod,iTunes,iPhone).

Bo Jobs jest utożsamiany z niechęcią wprowadzania nowych pomysłów a Apple. Nie wiem dlaczego.

Pogubiłem się...

Opublikowano

Słyszałem, że ma być Angry Birds na Kinecta.

http://www.insidekinect.com/2011/02/angry-birds-coming-to-xbox-live-with.html

jest duże prawdopodobienstwo ;)

ciekawe czy Ps Vibrator(sory ps move) dostanie wsparcie do Angry Birds,bo ten kontroler u mnie leży i się kurzy :D czasami zastanawiam się po jakiego grzyba ja to kupiłem :D

Opublikowano

Kasa to jedno, ale przydałyby się jakieś studia robiące ekskluzywne gierki. Tylko nie jakieś popierdółki typu Angry Birds.

Z taką kasą mogliby spokojnie kupić całe Take-Two (czyli w tym również R*) oraz Activision na dokładkę. I w takiej sytuacji i Sony i M$ byliby w czarnej dupie ;) .

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

nie ma co sie oszukiwac gry na kinecta w wiekszosci to po(pipi)ki na game party ;) wiec na bank bedzie angry birds skoro jest juz fruit ninja ;)

sa jakies dane odnosnie jakie zyski wygenerowal kinect i ps move, hardware & software ?

co do konsoli apple hmm mam obawy ze moze zaszkodzic branzy, natomiast valve to moze sie udac, chociaz lepiej by bylo jakby sie dogadali z ms i steam wyladowal na xbl ;) tylko ze na to nie ma opcji hehe

Opublikowano
  • Autor

Wyobrażasz to sobie, że kupują R*? Z ich punktu widzenia dobry ruch, z punktu R* niekoniecznie. Mają w tym momencie chyba najlepszą reputację w branży, już to widzę jak po przejściu do firmy z jabłuszkiem nadal mają tylu fanów. ;]

Opublikowano

Major: Microsoft robi swoją kalkę Angry Birds na Kinecta (przynajmniej tak piszą, ja tam nie wiem o co chodzi w AB :))

http://youtu.be/_gXO62aF3H0

----------------------------------------------------------------

Też nie wiem po co steam na konsoli. Do gry z graczami z PC?

------------------------------------------------------------------------

Ludzie na neogaf to niezłe matoły, zastanawiają się czemu Wiesiek 2 kosztował tylko 7 mln $ :D

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Wyobrażasz to sobie, że kupują R*? Z ich punktu widzenia dobry ruch, z punktu R* niekoniecznie. Mają w tym momencie chyba najlepszą reputację w branży, już to widzę jak po przejściu do firmy z jabłuszkiem nadal mają tylu fanów. ;]

A fani R* lubią ich teraz dlatego, że robią gry dla Take2 czy dlatego, że robią po prostu świetne gry? Tak samo nie pamięm aby Blizzard stracił fanów tylko dlatego, że połączyli się z Activision. Mogę się założyć, że jeśli Apple kupiłoby R* (co oczywiście nigdy się nie stanie) to wszyscy fani GTA/MP/RDR/itp posłusznie ruszyliby po konsole z jabłuszkiem.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Wiecie dlaczego do takich przejęć nie dochodzi? Bo jedna firma musiałaby wyłożyć naraz tyle kasy, że taki developer musiałby im ze 20 w miarę popularnych gier zrobić żeby tylko wyszli na zero. Dziwię się, że w ogóle ktoś dopuszcza taką możliwość :) Do takich przejęć może dojść tylko wtedy jak taki moloch deweloperski nie radził sobie z rachunkami i staje na skraju bankructwa.

Opublikowano

@mazz, don

co do steamu na xbl, to ma dobrze rozwinieta baze indie games to raz, dwa robia mega promocje i calkiem mozliwe ze zmobilizowalo by ms do robienia fajnych promocji i nie puszczania gier w cyfrowej dystrybucji za pieniadze wieksze niz w sklepie, do tego na beke przydalby sie np w takim team fortess cross play czy cos z mozliwoscia wylaczenia/wlaczenia

jak sie nie myle to kiedys juz krazyly takie plotki o steamie na xbl

Opublikowano

Czy wy od 3 stron rozmawiacie o nastepcy Apple TV z wbudowana kamerką i obsługą gier?

Bu-hu, Apple sprawi, ze bedzie mozna grac w Angry Birds TurboHD podczas reklam. Świat konsol już nigdy nie będzie taki sam.

Opublikowano

Angry Birds TurboHD

JAK BĘDZIE DUŻO GIGABAJTÓW TO KUPUJĘ

Opublikowano

kubson: Załóż konto na XBL na UK i ciesz się nielimitowanym dostępem do gier indie :) To że konsola miałaby steama, nie oznacza, że gry by chodziły. Musiałyby być normalnie pisane osobno pod PC i konsolę tak jak teraz, steam nie ma tu nic do rzeczy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A Steam to nie miało wejść na PS3? Coś kiedyś było o tym w PE, ale nie wiem czy dobrze kojarzę.

Opublikowano

A Steam to nie miało wejść na PS3? Coś kiedyś było o tym w PE, ale nie wiem czy dobrze kojarzę.

Tak samo jak były plotki o tym, że steam ma być na WiiU oraz takie, że Valve tworzy swoją własną konsole. I już prędzej uwierzę w to, że Valve faktycznie chce wejść na rynek konsol niż to, że M$/Sony wpuszczą konkurencję na swoje platformy. Oczywiście mówię tu o steamie jako o sklepie, bo same usługi związane ze steamem są już dostępne na PS3 (nie wiem jak jest na X360) w grach od Valve (Portal 2 i za niedługo nowy CS).

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.