Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Kiedy w tym roku jest gamescom i Tokyo Game Show?

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

No Heavenly Sword 2 od Santa Monica to byloby cos, w przeciwienstwie do Ninja Theory ten team wie jak robic dobre gry :)

zrobili Heavenly Sword, wiec jakieś pojęcie mają

Edytowane przez Kazub

Opublikowano

No Heavenly Sword 2 od Santa Monica to byloby cos, w przeciwienstwie do Ninja Theory ten team wie jak robic dobre gry :)

Eee tam Ninja Theory też wiedzą jak robić gry, HS w ich wykonaniu był świetny. NT potrafi dobrze opowiadać historie i fabularnie do tej pory nie zawodzili do tego HS świetne wyglądał. Dla mnie gra kompletna tylko za krótka i z zerowym replayability. Mimo to Sony nie ma innego dewelopera któremu migłoby oddać tą markę więc SMS jest logicznym wyborem.

Ja bym się na tą grę od Sony nie napalał bo będzie tak jak zawsze... "łeee miała być gra od QD", "co za shit, Sony znowu dało dupy i jakiegoś krapa zapowiedzieli zamiast HS2" itd.

Tak samo będzie z E3. Zeszłoroczne było tak słabe, że jedyne co pamiętam po pojeb z konferencji Ubi. Wszystkie gry był znane i tylko TR i BI jako tako robiły. Jedyna nadzieja w Nintendo, że coś pokażą konkretnego ale z drugiej strony to WiiU wydaje się takie bezpłciowe, że nie wiem co by musieli wymyślić (WiiU Music: Mario&Luigi Orchestra?). Na jakieś super szokery bym się nie nastawiał bo ta generacja już się kończy, a 2013 nie jest z gumy i wiele więcej potencjalnych hitów już nie przyjmie (przy założeniu, że wszyscy się zbroją do startu następnej generacji to nawet nie byłoby komu robić tych gier). Będą nudne konfy spod znaku Kinekta i Move'a + cyferki i gameplay'e z zapowiedzianych produkcji (które równie dobrze można by pokazać gdziekolwiek).

Gamescom (już) się nie liczy bo nawet na VGA więcej nowych gier jest.

Opublikowano

NOWY PIKMIN DZIWKI

SONY & NINTENDO ARE YOU EVEN TRYING?

Opublikowano

przez te konferencje na E3 znowu będę w dzień przycpany :D

Messi ja tam nie wiem ale być może, że konferencje mają z tym mały związek

Opublikowano

Nintendo has responded. "In a recent interview, Mr. Miyamoto confirmed that a new Super Mario Bros. game for the Wii U system will be shown at this year's E3 Expo. This is based on the Mario experience that was demonstrated at last year's E3 Expo. We'll have more to announce about our plans for the E3 Expo at a later date."

dvLB2.gif

Opublikowano

Ciekawe czy ta konsola w ogóle istnieje, czy też znowu pokażą tablet i na tym się skończy.

Opublikowano

Tablet raczej ważniejszy jest od białego pudła, które stoi pod telewizorem.

Opublikowano

No, szczególnie, że te prawdopodobnie zaoferuje technologię na poziomie powoli kończącej się obecnej generacji. Albo będzie słabsze.

Powtórzy się sytuacja z Wii - Trend Oster ex BioWare, obecnie dłubiący prz BG Enhanced Edition:

"The Wii is a toy, not a console."

Edytowane przez Gość

Opublikowano

przecież na tym tablecie i tych jego analogami z PSP nie będzie się dało grać, już to widzę jak ktoś na tym zarywa nocki w Battlefield/Call of Duty... będzie to kolejna konsola tylko do Mario i Zeldy, multiplatformy raczej nie będą tam istnieć tak jak na Wii

Opublikowano

analog w 3ds akurat zdaje agzamin i jest całkiem wygodny (tu ta sama konstrukcja), co do online to podobno nintendo ma sie zatroszczyć o jego jakosc razem z jakims gigantem branży

Opublikowano

przecież na tym tablecie i tych jego analogami z PSP nie będzie się dało grać, już to widzę jak ktoś na tym zarywa nocki w Battlefield/Call of Duty...

Nie sądzę żeby ich to interesowało, bo jeśli od lat grasz w multi na Xboxie, albo PS3 z pełną listą znajomych, to nie przesiądziesz się nagle na konsolę konkurencji.

Opublikowano

przecież na tym tablecie i tych jego analogami z PSP nie będzie się dało grać, już to widzę jak ktoś na tym zarywa nocki w Battlefield/Call of Duty...

Nie sądzę żeby ich to interesowało, bo jeśli od lat grasz w multi na Xboxie, albo PS3 z pełną listą znajomych, to nie przesiądziesz się nagle na konsolę konkurencji.

no tak, ale akurat Wii U miało konkurować z konsolami MS i Sony, i multiplatformy już na to miały wychodzić normalnie... sam już nie wiem co oni tam kombinują

co do pada, to bardziej chodziło mi o jego gabaryty, chyba nie jest jakiś specjalnie wygodny i przyjazny na długie sesje

Opublikowano

no tak, ale akurat Wii U miało konkurować z konsolami MS i Sony, i multiplatformy już na to miały wychodzić normalnie... sam już nie wiem co oni tam kombinują

I bardzo możliwe, że będą wychodzić, ale wątpię żeby były dla nich priorytetem.

Opublikowano

• BOOM BLOX Bash Party for Wii

• Burnout™ Revenge for Xbox 360

• EA Create for PC, PlayStation 3, Wii and Xbox 360

• EA Sports Active 2.0 for PlayStation 3, Wii and Xbox 360

• EA Sports Active NFL Training Camp for Wii

• FIFA 10 for PlayStation Portable and Wii

• The Godfather™ II for PC, PlayStation 3 and Xbox 360

• MMA for PlayStation 3 and Xbox 360

• Need for Speed™ ProStreet for PlayStation 3 and Xbox 360

• The Saboteur™ (loss of The Midnight Club access) for PlayStation 3 and Xbox 360

• Spare Parts for PlayStation 3 Xbox 360

Nie ma to jak zamykać serwery online, które wymagały online passów. I to gier, które są od półtora roku na rynku. Całe EA.

Opublikowano

• The Saboteur™ (loss of The Midnight Club access) for PlayStation 3 and Xbox 360

Nie ma to jak zamykać serwery online, które wymagały online passów. I to gier, które są od półtora roku na rynku. Całe EA.

Nikt już nie gra w te gry, więc po co mieli by płacić za utrzymanie serwerów?

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Z tym tabletem chodziło mi o to, że znowu go tylko pokażą i będą zachwalać jakie to rewolucyjne rozwiązanie. Oprócz tego ta konsola nie za bardzo ma rację bytu (bazując na obecnie dostępnych informacjach). Nowe Mariany i Zeldy z powodzeniem mogliby wydawać na Wii uzyskując milionową sprzedaż. Multiplatformowe hity z końca roku wyjdą na WiiU z opóźnieniem więc ten kto w nie będzie chciał pograć już to zrobi (Nintendo samo twierdziło że chcą zbudować platformę na której deweloperzy 3rd party też będą sprzedawać gry w zadowalających ilościach). (najpewniej) Za półtora roku wychodzą nowe maszynki Sony i MS względem których konsola Ninny będzie zapóźniona i znowu powtórzy się sytuacja z obecnej generacji. Nie wiem jaką wizję ma Nintendo ale ja jakoś tego nie widzę bo jeżeli ich polityka będzie dalej tak wyglądać to już przecież mamy Wii - chyba że w WiiU chodzi tylko o HD a cala reszta to mydlenie oczu. Nie zrozumcie mnie źle, ja życzę Ninny powodzenia ale nie przekonuje mnie ich wizja (po części bo jej IMO nie ma).

Opublikowano

Śmiesznie trochę, kupisz sobie teraz jedną z tych gier z online passem, a tu sieci nie ma :P

Opublikowano

pierwsza i jedna z niewielu firm która karze sobie osobno płacić za online, a do tego jest pierwszą firmą do zamykania serwerów, lol?

Opublikowano

Przypomniało mi się...

Sony mogłoby podobny interface w PS4 zastosować bo nie widzi mi się XMB po raz trzeci. Jak jakiś czas temu jak ta przystawka wyszła na rynek liczyłem, że wraz z którymś updatem doczekam takiego UI na PS3 ale nie wyszło więc liczę na następną generację bo wygląda to bardzo fajnie :)

Opublikowano

Śmiesznie trochę, kupisz sobie teraz jedną z tych gier z online passem, a tu sieci nie ma :P

Śmiesznie, ale realistycznie kto zamierza teraz grać online w którymś z tych staroci, albo crapów, bo z tego składa się ta lista.

Opublikowano

Większość graczy bardzo pobieżnie śledzi branżę, ludzie tacy jak my to margines. Dlatego pewnie kilku bolków będzie miało zonka :)

Moim zdaniem, to na opakowaniu każdej gry wydawca powinien pisać, że gwarantuje działanie online od daty wydania przez np. 3 lata.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.