Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

E3 bez shoutboxa to nie to samo. Niezapomniana beka z konfy Konami. [*]

Ta nowa wersja forum to już nawet nie ma tego czata co rok temu z niego korzystaliśmy przy okazji E3 :(. To gdzie teraz będziemy się nabijać z "next" gena od Nintendo (w zeszłym roku była niezła beka, jak większość nie wiedziała czy to tylko nowe akcesorium do Wii czy całkowicie nowa konsola)??

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano
  • Autor

E3 bez shoutboxa to nie to samo. Niezapomniana beka z konfy Konami. [*]

Ta nowa wersja forum to już nawet nie ma tego czata co rok temu z niego korzystaliśmy przy okazji E3 :(. To gdzie teraz będziemy się nabijać z "next" gena od Nintendo (w zeszłym roku była niezła beka, jak większość nie wiedziała czy to tylko nowe akcesorium do Wii czy całkowicie nowa konsola)??

Na chuj czat? Żeby Pikol znowu robił striptiz? Założy się jak co roku specjalny temat. ;]

Opublikowano

Prace nad NextBoxem chyba nabierają rozpędu - wedle najnowszego raportu finansowego w pierwszym kwartale tego roku Microsoft zwiększył o 100 mln $ (35%) budżet przeznaczony na rozwój i badanie nowych technologii w dziale, w którym jest Xbox.

Opublikowano

Ktoś tu kiedyś się ze mnie śmiał jak mówiłem, że w polskiej niskiej cenie Wieśka 2 mógł mieć udział Microsoft Polska. Kiciński to w TVN potwierdził, że to jest ukłon zarówno ze strony CDP jak i Microsoftu :)

http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html

Kiciński strasznie miesza z liczbami, mówi, że na rynkach zachodnich było 100 tys. preorderów i że w USA było 7x więcej niż na PC. To niby co, było z 10 tys. preorderów na PC w USA? A później mówi jeszcze coś dziwniejszego, że w tamtym roku sprzedali na PC w USA 126 tys. sztuk O_o??? WTF?? To niby gdzie oni opchnęli ten 1 mln sztuk?

Prace nad NextBoxem chyba nabierają rozpędu - wedle najnowszego raportu finansowego w pierwszym kwartale tego roku Microsoft zwiększył o 100 mln $ (35%) budżet przeznaczony na rozwój i badanie nowych technologii w dziale, w którym jest Xbox.

Don w swojej najwyższej formie :) No offense, sorry musiałem... $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ i cyferki

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Wchodzę na ppe i czytam:

W sieci pojawiła się zapowiedź zwiastuna Crysis 3

Obecna generacja w pigułce :P

Opublikowano

Wchodzę na ppe i czytam:

W sieci pojawiła się zapowiedź zwiastuna Crysis 3

Obecna generacja w pigułce :P

Dlatego choć o Capcom'ie można wiele złego powiedzieć to podoba mi się w jaki sposób zapowiedzieli RE6. Od razu porządny gameplay-trailer (z przedstawioną historią, bohaterami, rozgrywką) łącznie z dokładną datą premiery (a nie jakieś tam liczniki zapowiadające teasery do trailerów CGI). No i sam odstęp czasu od pierwszej zapowiedzi do premiery też idealny (nie cały rok), a nie tak jak np. TLG, Agent czy Versus, które zostały zapowiedziane chyba wcześniej niż zostały rozpoczęte prace nad tymi grami :P .

@zwyrol -> przecież striptiz pikola można było sobie wyłączyć i nie trzeba było tego oglądać :whistling: i wydaje mi się, że jednak lepiej się śledzi czat niż jak musisz sam odświeżać sobie temat i nadrabiać parę stron postów.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Ja najbardziej nie cierpię zapowiedzi Turn 10. Live teaser dzisiaj, a gameplay za pół roku. Playground Games niestety poszło w tę samą mańkę przy zapowiedzi Forza Horizon :/

Opublikowano

Dość mocno spada sprzedaż Xboksa 360

Gigantowi z Redmond w trzecim kwartale rozliczeniowym udało się sprzedać 1,4 miliona egzemplarzy pudełek z Xboksem 360. Jeśli jednak porównamy te dane z analogicznym okresem roku poprzedniego, wyjdzie nam, że są one aż o 48% gorsze! A to dlatego, że w pierwszych trzech miesiącach 2011 roku sprzedaż Xboksa 360 oscylowała w granicach 2,7 miliona sztuk. Tym samym spadły także dochody, dokładnie o 33%.

Jeśli zawierzyć oficjalnym danym łącznie system Microsoftu rozszedł się od początku obecnej generacji w liczbie 67,2mln. egzemplarzy i wciąż jest to wynik o kilka milionów lepszy niż w przypadku konkurencyjnego PS3. Nie jest to jednak koniec złych wieści. Słabiej sprzedaje się także Kinect, choć tutaj amerykańska korporacja nie podała konkretnych danych.

via: http://www.ppe.pl/news-15135-Dosc_mocno_spada_sprzedaz_Xboksa_360.html

Co tam Don? :)

Opublikowano

Krótko i na temat:

Pierwsze 3 kwartały roku fiskalnego 2011: 11.8 mln sprzedanych X360

Pierwsze 3 kwartały roku fiskalnego 2012: 11.9 mln sprzedanych X360

Czyli lepiej niż w zeszłym roku (marginalnie). Nie pamiętam co było w 2011 (roku fiskalnego), ale uprzedni wynik 2.7 mln w Q3 to była "anomalia". W poprzednich latach Q3 dla X360 wynosiło od 0.5 mln do 1.7 mln. 1.4 mln mieści się w historycznej średniej i ten rok fiskalny będzie dla X360 albo najlepszy w historii albo drugi w kolejności, więc leszek:

F A I L

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

a tam pie,rdolisz

Po prostu zrobiłem Ci z d.upy jesień średniowiecza ;) Tego się nie spodziewałeś kiedy pisałeś posta :D

Opublikowano

Na 75% ;) A jak będzie obniżka na E3, to Microsoft będzie musiał w Q4 dostarczyć do sklepów dużo więcej X360 i wtedy na 100% rok fiskalny 2012 będzie najlepszy w historii X360.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jeszcze jaka czcionke zapodal ;D

Opublikowano

Jak czytacie nazwę konsoli z padem na baterię? iksboks trzysta sześćdziesiąt / three-sixty / trzy-sześćdziesiąt?

Opublikowano

"Xbox 3rdzeniowy miazdzyciel jednordzeniowego PS3"

Opublikowano

Xbox obróciłem się wokół własnej osi i ciągle patrzę w tym samym kierunku

;)

Opublikowano

Jeszcze jaka czcionke zapodal ;D

ty bys czerwona zapodał (Bizariusz odcisnął swe piętno)

zaje.biście, że spada, dawac nowego iksboksa

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Ale to nie jest tak, że nawet jak sprzedaż spada, to zarabiają więcej niż jak sprzedaż rosła [bo wtedy dopłacali, a teraz zarabiają] ?

Opublikowano

Steryd juz wyjasnil, ze ogolnie sprzedaz jest lepsza niz w roku poprzednim.

Opublikowano

Jak czytacie nazwę konsoli z padem na baterię? iksboks trzysta sześćdziesiąt / three-sixty / trzy-sześćdziesiąt?

xbox 0001 0110 1000

Opublikowano

The one division seeing a big drop is Entertainment & Devices, which dipped a hefty 16 percent year-over-year to $1.62 billion in revenue -- something Microsoft blames on a "soft gaming console market," link

Czyli MS dalej traci ale zarabia na dziale odpowiedzialnym za zabawki ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.