Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Tylko, że Halo 4 >>>>>> wszystko co Sony ma do zaoferowania w tym roku.

Każdy posiadacz PS3 wymieniłby wszystko co Sony przygotowało na ten rok za wcześniejszą premierę nowego God of War. W tym i ja.

znam paru uzytkowkownikow zydbox'a ktorzy wymienili by halo za cokolwiek oddali by 4 czesci halo za wiedzmina 3 ;)

No jak ktoś kupuje X'a i nie gra w Halo, to już jego problem :) Generalnie są w "mniejszości". A w Wieśka 2 to na jakiej konsoli teraz gram? :P

To tak jakby ktoś kupił PS3 i powiedział, że nie interesuje go seria GT czy Uncharted, trochę nielogiczna.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

kurde jestem nielogiczny bo nie kupuje exów chyba ze po przecenach xD

chyba musze kupic pc

Opublikowano

Tu chodzi o kwestię samych ex'ów jak tu niektórzy krzyczą i w tym kontekście pokazuję piramidalny idiotyzm dyskredytowania najpopularniejszego ex'a na X360.

Opublikowano

ja tam mam wszystkie halo... no brakuje mi jeszcze tego anniversary ;)

Tylko, że Halo 4 >>>>>> wszystko co Sony ma do zaoferowania w tym roku.

Każdy posiadacz PS3 wymieniłby wszystko co Sony przygotowało na ten rok za wcześniejszą premierę nowego God of War. W tym i ja.

znam paru uzytkowkownikow zydbox'a ktorzy wymienili by halo za cokolwiek oddali by 4 czesci halo za wiedzmina 3

ja bym oddał kilka exów z ps3 za takie multi jakie jest w halo bo jak widać sony zbytnio nie dba o multi w swoich grach co jest przykre ;(

za kilka exów może już kupisz Xa ;)

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Najzabawniejsze jest to, że posucha ex'owa na Xa trwa od zeszłego roku, gdy PS 3 opływa w tytuły wyłącznie tylko na tą konsolę :) Mówienie, że "line up" jest słaby w obliczu tego faktu, jest hipokryzją na skalę szczytową. Teraz fani xboxa próbują wmówić: "Nasz jeden ex jest lepszy od wszystkich waszych!1111", co jest zabawną desperacją (zabawniejszą nawet od próby wmówienia komukolwiek że PS 3 ma jeden rdzeń, gdy tak naprawdę ma osiem z czego jeden silniejszy od pozostałych również silnych). Pomijam, że Halo 4 będzie tworzone przez zupełnie inną ekipę i nie wiadomo co z tego wyjdzie, a Forza Horizon to tylko spin off i też eksperyment. Długie oczekiwania mają to do siebie, że mogą być oczekiwaniem na faila. Wszyscy spuszczali się nad nadejściem Diablo 3, a gdy przyszło co do czego to fail organizacyjny i w sumie gra nie jest rewolucją, co najwyżej kolejnym dobrym h'n's-em. Miłych miesięcy czekania na te 2 ex'y życzy miłośnikom Xboxa posiadacz PS 3 na którego ex'y wychodzą stale ;)

Opublikowano

halo4_360_visuel_008uykso.jpg

halo4_360_visuel_010wsj9k.jpg

O (pipi)aaa :o, błagam napiszcie, że to żart o.O

Od dwóch tygodni na każdym portalu czytam, że Halo 4 uderza bardziej mrocznym designem i lepszą grafą (przy każdej części to piszą btw). Tymczasem widzę tego samego krasnoluda co w każdej części tyle, że tym razem ma żółty nocnik na głowie i bardziej widoczne zęby.

AHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

O cholera, no nie mogę xDDDDDDDDD przecież to wygląda tak komicznie, że aż człowiek ryczy ze śmiechu xDDDDDDD

Na początku myślałem, że to jakieś upośledzone concept arty z Duke Nukem 3D które nie znalazły się w finalnym kodzie xDDDDDDDD

Dobra ale tak serio przecież Kirby od Nintendo wygląda jakieś 1000 razy mroczniej i lepiej xDDDDDxDDDDDD

Kochane Sony zapowiada Kratosa ((pipi)a KRATOSA) tymczasem M$ wydaje grę z designem od dzieci autystycznych, no nie mogę ahahahahaha.

Nie wiedziałem, że lead designerem serii Halo jest ten człowiek:

piotr_swend_580x0_rozmiar-niestandardowy.jpg

:sorcerer:

Opublikowano

W sumie Sony w tym roku wypuszcza jeszcze Sly 4 i pewnie to jest odpowiedź na Halo 4, bo przeciwnicy również kolorowi i śmieszni jak w H4 :D .

Opublikowano

Sly to "Serbski Film" przy Halo xD

Podobno Master Chier pokaże twarz w H4, wyciekł nawet screen:

mask.jpg

Opublikowano

ok, czekam na rozwój sytuacji w temacie, bo już widać, że będzie śmiesznie.

ale fakt halo 4 pewnie sprzeda sie lepiej niż wszystkie te ex na ps3 razem wzięte (z tego roku), bo w sumie co ci gracze mają kupować jak nie halo? w sumie nie ma nic innego :<

Opublikowano

To, że uniwersum Halo wygląda jak slapstick z lat 80 (nota bene Star Wars też miało zabawne rasy, ale to taki znak tamtych czasów), to nie jest żadna nowość. Tradycja musi być zachowana. Niemniej do Mass Effecta nie ma startu, to chyba najlepiej i najciekawiej prezentujący się świat kosmicznych wojaży :) Szkoda, że rozgrywka mi tak nie podchodzi :/ Ale może kiedyś się przełamię.

Opublikowano

A co typ który zabawia się z wujkiem podczas sesji w CoD-a napisał?

Nie zdążyłem przeczytać... czyżby kolejny ŚMIESZNY filmik?

Wracając do Halo nie wiem co jest bardziej śmieszne. Pisanie, że to mroczny design czy, że grafika daję radę i niszczy xDDDD

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Rozmowa jak w podstawówce. Naprawdę argumenty, która konsola ma więcej exow, w momencie, kiedy nawet multiplatformy dają więcej fanu można sobie wsadziś w 4litery. LBP2 gorsze od poprzednika, nawet nie zdołałem ukończyć, a do niedawna była to mojea ulubioną platforma (dobrze, że wyszedł Rayman). Jak sobie przypomnę nowa część Motostorma to nadal mną rzuca jak można było s(pipi)ic taka serię. O GT nawet nie chce mi się pisac, do tego niemal wszędzie z(pipi)any online, a to lagi, a to problemy z sewerami. Rozumiem, że nie wszyscy grają online, ale to już przesada. Więc mamy od za(pipi)ania exow, które po 1 podejściu lądują na allegro, a na liście przyjaciół tylko jakies multiplatformy.

Opublikowano

***Mendrek: Przypominam, że ten temat służy dysputom o konsolach i grach, a także o starciu tychże. Pisanie tu o jakiś konkretnych userach mija się z celem i może być powodem do konsekwencji moderacyjnych. Jeśli nie potraficie wytrzymać presji, boli was co mówi ktoś inny, nie umiecie trzymać nerwy na wodzy i nie możecie się powstrzymać by komuś pojechać - to lepiej tu nie wchodźcie, dla własnego dobra.

Opublikowano

Co do Halo, to gra nie każdemu musi się podobać. Jasne, ale pokazcie chociaż jednego FPSa na konsoli, który ma lepszy AI wrogów, bądź lepszy multiplayer, który stanowi 80% tej gry. A tam uwaga, nie strzela się już do krasnali. Zresztą, dla mnie to najbardziej skillowy fps na konsolach, gdzie od razu widzisz kto jaki poziom prezentuje i z kim masz doczynienia.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Mam CALAKA w Halo 3 (achivy za multi!!!) a nie miałem żadnego skilla w multi, w tej serii :bomb:

Opublikowano

O ile z Motorstormem zgodzę się, bo akurat chyba za dużo Split/Second się naoglądali chłopaki, o tyle nie zgodzę się z LBP 2. Ta gra to fenomen tej generacji, i w zasadzie jest tym czym miała być 1 . Jedynka była bardziej "platformówkowa", choć i tak ludzie tworzyli jakieś kosmosy typu kalkulatory, pinballe, GTA (z widokiem od góry), i serio ja do dziś nie mogę się nadziwić co ludzie wyprawiają tam nadal, mając ograniczone w stosunku do sequela możliwości.

A dwójka daje potężne narzędzia do kreacji praktycznie swoich gier, opartych o świetne silniki - graficzne, fizyczne, czy dające dostęp do A.I. (sackboty).

Tak naprawdę gra może otwierać nowe szlaki na przyszłość, na wzór internetu 2.0 . Dając tak naprawdę rzecz w ręcę ludzi na świecie i okraszając to w przystępne narzędzia, można uwolnić kosmiczny potencjał. W przyszłości gry mogłyby zawierać takie zawansowane edytory, albo być nimi w sumie. W ten sposób to ludzie na świecie tworzyliby gry, wymieniając się osiągnięciami i wiedzą. Przecież to synonim postępu technologicznego wręcz ;)

Opublikowano

Mam CALAKA w Halo 3 (achivy za multi!!!) a nie miałem żadnego skilla w multi, w tej serii :bomb:

Lol, a teraz calak wyznacza Twój skill? Ile turniejów wygrałes? Daj linia do bungie.com, albo sam porównaj swoje statystyki z naprawdę dobrymi graczami, bo Halo to jedyną seria, gdzie grając z dobrymi graczami nie wyjdziesz z 5 killi.

To nie killzone, czy COD, gdzie wystarczy umieć obsługiwać się padem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

btw Mendrek dobry z tym ME, każda rasa różni się mordą zmienioną jak w Star Treku ale kolejny raz czytam że to dizajnerskie wyżyny. Nic dziwnego że ludziom się podoba, przecież można tam dymać niebieskie elfetki (i elfy też).

Nie no śmieszna dyskusja, ale ja odpadam. Same shit all over again.

abandonthreadp1.gif

EDIT: i na chvj robisz te ninja edity? nie ma co pisać póki mendrkowi ciota się nie skończy

Edytowane przez MaZZeo
Dobrze, że już idziesz. Męczący jesteś z tymi pojazdami po userach. Prosisz się o warna.

Opublikowano

No 343I to przypadkowy dev, który składa się głównie z byłych pracowników Gameloftu. Trzeba przyznać, że te kosmiczne gnomy są całkiem zabawne, wręcz dziecinne przy genialnie skrojonym KZ.

Kamil vel Slupek - brak nikotyny niszczy ci mózg :)

Opublikowano

Lol, a teraz calak wyznacza Twój skill? Ile turniejów wygrałes? Daj linia do bungie.com, albo sam porównaj swoje statystyki z naprawdę dobrymi graczami, bo Halo to jedyną seria, gdzie grając z dobrymi graczami nie wyjdziesz z 5 killi.

To nie killzone, czy COD, gdzie wystarczy umieć obsługiwać się padem.

Spokojnie.

Przecież świruje co sugeruje bomba na końcu, grałem w multi Halo tylko dla ACHIVÓWWWWWWWWWWW i to chwilę. Akurat tego nie kwestionuje, że Halo jest skillowe (sram na to) czy, że ma dobre A.I. (ma).

Trzaskaaaaaaaaaa mnie to czy Halo jest bardziej skillowe od Killzona czy CoD-a.

Skoro CoD i Killzone to lepsze gry.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Najzabawniejsze jest to, że posucha ex'owa na Xa trwa od zeszłego roku, gdy PS 3 opływa w tytuły wyłącznie tylko na tą konsolę :) Mówienie, że "line up" jest słaby w obliczu tego faktu, jest hipokryzją na skalę szczytową. Teraz fani xboxa próbują wmówić: "Nasz jeden ex jest lepszy od wszystkich waszych!1111", co jest zabawną desperacją (zabawniejszą nawet od próby wmówienia komukolwiek że PS 3 ma jeden rdzeń, gdy tak naprawdę ma osiem z czego jeden silniejszy od pozostałych również silnych). Pomijam, że Halo 4 będzie tworzone przez zupełnie inną ekipę i nie wiadomo co z tego wyjdzie, a Forza Horizon to tylko spin off i też eksperyment. Długie oczekiwania mają to do siebie, że mogą być oczekiwaniem na faila. Wszyscy spuszczali się nad nadejściem Diablo 3, a gdy przyszło co do czego to fail organizacyjny i w sumie gra nie jest rewolucją, co najwyżej kolejnym dobrym h'n's-em. Miłych miesięcy czekania na te 2 ex'y życzy miłośnikom Xboxa posiadacz PS 3 na którego ex'y wychodzą stale ;)

Nie mam zielonego pojęcia co ty tu tworzysz.

Chętnie posłucham co takiego super ma Ps3 w tym roku do zaoferowania bo jakoś nie widzę nic ciekawego na wyłączność w co mógłbym pograć w 2012.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.