Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Wracaj do GT5 wielki fanie motoryzacji :F

Jezeli ktos jest fanem motoryzacji to nie ma mozliwosci by nie docenil tej gry. To wlasnie dla takich ludzi przeznaczona jest ta gra.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

rzecz w tym że na tej imprezie wygrani dostają przynajmniej jakieś statuetki za wyróżnienie w danej kategorii i rozgłos, kto przejmuje sie w ogóle tym samym na stronach internetowych typu gamespot, gametrailers itd poza informacją o nagrodzie czy nominacji na głównej stronie xd. Poza tym na większości portalach kierują się właśnie prestiżowymi VGA i z tej imprezy podają kto ma GOTY, jaka gra ma najlepszą grafe czy bohatera więc obrazek jest bezpodstawny :)

Edytowane przez mersi

Opublikowano

Wracaj do GT5 wielki fanie motoryzacji :F

Jezeli ktos jest fanem motoryzacji to nie ma mozliwosci by nie docenil tej gry. To wlasnie dla takich ludzi przeznaczona jest ta gra.

A Forza przeznaczona jest dla kogo? To byla ironia, ze "prawdziwy", podkreslam "prawdziwy" fan motoryzacji wybierze GT!

Opublikowano

Dzizus, obroniłem GT5 to od razu musiałem odnieść się do Forzy, że też jest dla fanów motoryzacji? No jest, ale ja nie o niej się wypowiadam. Nie grałem w nią, więc jak zauważyłeś, nie krytykuje tej gry. Nie grałem w tą część i do czasu jak tego nie zrobie, nie wypowiadam sie na jej temat.

Opublikowano

dobra :D powiem tak: bedąc Poakiem a precyzyjniej mieszkając w Polsce , lepiej miec PS3.

Mowie na podstawie tego jak jest u mnie tj w Nowym Saczu: jest kilka "wymienialni" gier i dominuje tam zdecydowanie PS3 (jest o wiele wiecej gier na półkach) bo jak mówią własciciele- jest po prostu na nie wiekszy popyt bo na iksie dużo ciągną z sieci.

no i Sony robi wiecej lokalizacji niż MS Polska, ba, Sony lokalizuje wszystko

Opublikowano

Dzizus, obroniłem GT5 to od razu musiałem odnieść się do Forzy, że też jest dla fanów motoryzacji? No jest, ale ja nie o niej się wypowiadam. Nie grałem w nią, więc jak zauważyłeś, nie krytykuje tej gry. Nie grałem w tą część i do czasu jak tego nie zrobie, nie wypowiadam sie na jej temat.

Wszystko zaczęło się od tego, że winner musiał popisać się jakim jest pajacem wrzucając fanów Forzy 4 do jednego wora pseudofanów motoryzacji.

Opublikowano
dobra powiem tak: bedąc Poakiem a precyzyjniej mieszkając w Polsce , lepiej miec PS3.

Mowie na podstawie tego jak jest u mnie tj w Nowym Saczu: jest kilka "wymienialni" gier i dominuje tam zdecydowanie PS3 (jest o wiele wiecej gier na półkach) bo jak mówią własciciele- jest po prostu na nie wiekszy popyt bo na iksie dużo ciągną z sieci.

no i Sony robi wiecej lokalizacji niż MS Polska, ba, Sony lokalizuje wszystko

no u mnie w lombardzie, w avansie i w jeszcze innym sklepie zawsze mają wiecej gier na PS3

je,bani piraci :confused:

Edytowane przez alexx-1

Opublikowano

Nie wiem komu sie oplaca teraz piracic na xie, skoro gry na zadanie mozna miec po 10 zl, premiery jak sie czlowiek rozejrzy to w cenie nawet 120 zl, no ale sa tacy, co musza miec wszystko z torrentow.

Edytowane przez easye

Opublikowano

hmm za 120zł można mieć dużo verbatimów wiec i tak nie przemówisz takiemu do rozumu

Edytowane przez mersi

Opublikowano

120 zł to chyba na PC , na konsole to wyjątek bardzo bardzo rzadki. "Standard okazyjny " to 160 zł na premierę - to uznaje sie za dobrą cene

Opublikowano

Nie wiem komu sie oplaca teraz piracic na xie, skoro gry na zadanie mozna miec po 10 zl, premiery jak sie czlowiek rozejrzy to w cenie nawet 120 zl, no ale sa tacy, co musza miec wszystko z torrentow.

Jak to po co piracic? Ty mowisz o starych grach w grach na zadanie za dyche. Np teraz jest premiera Batmana, to dla takiego torrentowca pytanie jest oczywiste: Po co mam placic 200 zl za gre w premiere (125 z kodem ale to wyjatki) jak moge zostawic kompa na noc i rano nagrac na plyte i miec to samo?

Ludzie sciagaja wszystko na torrentach. Rzeczy nowe, troche starsze ale tez takie, ktore sa za darmo. Waze zeby spiracic ;) Spaczonych umyslow nie naprawisz ;)

Opublikowano

W sumie racja, batman akurat jest od Cenegi, wiec kazdy prawie moze miec go za 120 zl, a ze to gra na raz wystarczy przejsc i sprzedac odzyskujac kase na kolejna premiere. Ze swojego doswiadczenia natomiast wiem, ze majac przerobiona konsole bardzo malo tytulow przechodzilem do konca, zawsze zaraz kumpel przynosil cos nowego. Juz wole raz na jakis czas dolozyc te 3 dychy i wyciskac z tych gier wszystko niz rozdrabniac sie bez sensu...

Opublikowano

Kupują osoby wiedzące co oznacza "beta".

Osoby, które wiedzą co oznacza słowo "beta" wiedzą, że miesiąc przed premierą można wypuścić co najwyżej demo.

Nie chcę bronić Battlefielda, bo nie grałem i mnie ta seria nie interesuje (tak samo jak CoDy i inne shootery), ale czytam dużo o Skyrimie i wiem, że dziennikarze/gracze na targach/zaproszeni blogerzy ogrywają build, który ma 6 miesięcy a premiera jest za 3 tygodnie.

Opublikowano

a proppo BF- co wy mówicie o kamperach, ze niby "zabijają was krzaki"?

czyli co postulujecie?

Żeby nie było krzaków , zaułków itp, tylko pustynia na której sie nie da skampic , no chyba, ze za wydmą?

Opublikowano

czekamy na dlc z mapami dla snajperów np taka :

Opublikowano

Wszystko zaczęło się od tego, że winner musiał popisać się jakim jest pajacem wrzucając fanów Forzy 4 do jednego wora pseudofanów motoryzacji.

Oj i znów się mylisz.... do tego "wora" wrzucam tych, którzy psioczą na GT5, a sami z ogólnie pojętą motoryzacją mają do czynienia tyle co nic. CHodzi o tych fanboyów MS, dla któych liczy się tylko Forza i uważają, że FM4 jest super i zjada GT5 na śniadanie (jednocześnie grając na padzie, nigdy wcześniej nie testując GT5).

Na przyszłość - lepiej pomyśl zanim znów się wygłupisz.

Opublikowano

a gadanie o grafice to już nawet mnie smieszy- serio.

3 lata temu kupiłem nowego pieca a , że nie gram w 90 % na komputerku to nie przykładałem sie do konfigu. Mam w nim 4 razy wiecej pamieci niż w mojej PS3 (ramy są tanie) i kilka razy szybszy procek.

3 letni komputerek (wtedy już średni, żadny high end) lepszy niz konsole

wiec co wy chcecie? że niezalezne studio zrobi grę na poziomie Uncharted 3? i to na obie konsole? no bez jaj:/

a do tego jak ktos pisze, ze pora na next -geny to połowę osób minusuje czy hejtuje aktywnie, ze po co , że grafa nie ważna, ze z current genó da sie wiele wycisnąc. Uhu.

Opublikowano

Odniosę się na chwilkę do piractwa. Zapominacie o jednej, moim zdaniem dużej zalecie, tego precederu - można łyknąć gry około tygodnia przed premierą. W momencie, w którym wy będziecie zaczynać Batmana, niektórzy już go skończyli.

Jeżeli czeka się na jakiegoś szpila z wywieszonym jęzorem (tak jak ja na Skyrim) to tydzień stanowi ogromną ilość czasu. Szczególnie, że jak zamawiałem w PL preordery z 2 lata temu to miałem jakieś jaja z wysyłką np. gra doszła po weekendzie, co jeszcze bardziej wydłuża czas oczekiwania.

Tak jak ktoś wyżej napisał - zostawiasz kompa na noc i masz. Jest to po prostu bardziej wygodne. Co oczywiście nie znaczy, że jest to postawa godna polecenia. Masowe piracenie było (jest?) na PCcie i efekt jest taki, że użytkownicy tej platformy muszą czekać czasem po kilka miesięcy dłużej na premiery. Inna sprawa, że też gry są dużo tańsze.

Opublikowano

Odniosę się na chwilkę do piractwa. Zapominacie o jednej, moim zdaniem dużej zalecie, tego precederu - można łyknąć gry około tygodnia przed premierą. W momencie, w którym wy będziecie zaczynać Batmana, niektórzy już go skończyli.

Jeżeli czeka się na jakiegoś szpila z wywieszonym jęzorem (tak jak ja na Skyrim) to tydzień stanowi ogromną ilość czasu. Szczególnie, że jak zamawiałem w PL preordery z 2 lata temu to miałem jakieś jaja z wysyłką np. gra doszła po weekendzie, co jeszcze bardziej wydłuża czas oczekiwania.

Tak jak ktoś wyżej napisał - zostawiasz kompa na noc i masz. Jest to po prostu bardziej wygodne. Co oczywiście nie znaczy, że jest to postawa godna polecenia. Masowe piracenie było (jest?) na PCcie i efekt jest taki, że użytkownicy tej platformy muszą czekać czasem po kilka miesięcy dłużej na premiery. Inna sprawa, że też gry są dużo tańsze.

Co to w ogóle za argument?! To tak jakby powiedzieć, że lepiej jest ukraść milion dolarów teraz, niż czekać aż się go zarobi...

Opublikowano

To temat-rzeka. Piractwo było, jest i będzie, jednak w ostatnich latach zmniejszyło się ono trochę na poletku konsolowym, tak mi się wydaje. Rynek PC się w tej kwestii już raczej nie zmieni.Czasem rozumiem niektórych producentów gier, że wypuszczają słabsze porty z wersji konsolowych. Tak było np. z RE4/RE5, Capcom od samego początku przewidziało, że przez piractwo zysk będzie znacznie mniejszy. Tak samo jak obecnie chyba żaden developer nie wydaje produkcji AAA tylko na PC. No nie wiem jak jest z Diablo III...

Edytowane przez NEMESIS US

Opublikowano

estel, ten Twój powód piracenia to ładny suchar. No ale każdy inaczej usprawiedliwia fakt, że kradnie.

Nemesis, Ty oczywiście masz dane z rynku PC i wiesz, że tam nic się nie zmieni. Możesz je udostępnić komuś jeszcze, poza najbliższą rodziną?

Na PC najłatwiej ukraść , dlatego piractwo jest największe.

A to, że ktoś nie wkłada siana w porty z kĄsol ma też swoją drugą stronę. Skoro chcą dymać PeCetowych graczy portami które mają tekstury z kisielu, to PeCetowi gracze dymają ich kradnąc gry ;)

Zostało kilka gier AAA tylko na PC, ale są to głównie MMO [które na kĄsolach raczej świata nie podbijają]. PeCetowych graczy nikt na siłę uszczęśliwiać Tekkenami czy innymi Mario nie musi, grać w to i tak nikt nie będzie ;)

Opublikowano
Skoro chcą dymać PeCetowych graczy portami które mają tekstury z kisielu, to PeCetowi gracze dymają ich kradnąc gry ;)

To dopiero jest suchar.

Opublikowano

Jako ze tutaj sa jedyni prawdziwi fani motoryzacji, a wciaz Intryguje mnie jedno pytanie i moze Winiar bedzie znal odpowiedz. -Czy w wyscigach klasy R2, R3 kierowcy jezdza w samochodach bez ukladow kontroli trakcji, stabilizacji itp?

Opublikowano
Skoro chcą dymać PeCetowych graczy portami które mają tekstury z kisielu, to PeCetowi gracze dymają ich kradnąc gry ;)

To dopiero jest suchar.

Bo?

Nie mam zamiaru usprawiedliwiać kradzieży, sam mam pewnie więcej gierek na PieCa niż większość z Was na kĄsolki i kraść nie muszę ale gdybym to robił, to to byłby mój powód. Nie jakieś idealistyczne pierdzenie o tym, że czekałem na grę 2 lata, nie kĄsolowe - wydałem na sprzęt 5tysięcy i na gry już mnie nie stać, nie udawanie że mam nieskończenie wiele czasu i chcę sprawdzić każdą gierkę tylko właśnie fakt, że jeśli traktuje się mnie z buta, to nie mam skrupułów żeby tak samo traktować cześć devów. Nie robię tego, bo mam w (pipi)e większość takich kĄsolowych portów :)

Opublikowano

A uważasz, że gdyby porty gier konsolowych były lepsze to wszyscy gracze zaczęliby masowo kupować oryginalną kopię? Tutaj nie trzeba być ekspertem od rynku PC, bo to widać jak na dłoni i nawet oficjele M$ wypowiadali się ostatnio o niezadowalających profitach platformy Games for Windows.

właśnie fakt, że jeśli traktuje się mnie z buta, to nie mam skrupułów żeby tak samo traktować cześć devów

I być może przez takich jak Ty porty z konsol są takie jak widać.

Edytowane przez NEMESIS US

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.