Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Nauczcie się wreszcie, że PS 3 ma 8 rdzeni.

8. Słownie OSIEM.

1 dualowy PPE i 7 SPE.

Co czyni go lepszym technologicznie od 3-rdzeniowego Xenona. I to właśnie Cell gdy powstał został wykorzystany do stworzenia napotężniejszego ówcześnie komputera świata. I choćbyście nie wiem jak pierdzieli z wysiłku by przekonać ludzi, że PS 3 ma 1 rdzeń, to PS 3 nie będzie miało 1 rdzenia, tylko 8. Chyba, że przyłożycie sobie xbocki filter na te pozostałe 7. Tak, te pozostałe 7 które sprawiają że Cell jest silniejszy.

I dlatego od 2008 Spike Video Game Awards przyznaje tytuł najlepszych graficznie gier exclusive'om z PS 3. Logika PS 3 = 1 rdzeń jest nawet bardziej abstrakcyjna - bo wtedy wychodziłoby, że 1 rdzeń Cella jest lepszy od 3 rdzeni Xenona, ale przecież Cell ma 8 rdzeni i dlatego jest lepszy.

PS. Te 3 rdzenie w Xenonie to podróbka rdzenia z Cell'a, tak nawiasem mówiąc ;) Ale cóż, jak zgapiać to od najlepszych.

Opublikowano

Widać, że Rayman Legends będzie tym czym od razu miał być Rayman Origins (w końcu będzie online, a nie tylko split-screen). Mam tylko nadzieję, że UBI nie będzie takie, że znowu sobie zażyczy pełną cenę (60$) za tego Raymana, bo to by była jednak przesada.

Opublikowano

bo chyba nikogo nie obchodzi ten crap....

Opublikowano

Ciekawe czy Mendrek znowu będzie się podniecał, że gra z cyfrowej dystrybucji zostanie wydana 4x drożej, ale w PUDEŁKU!!!!!11111!1!1!11

Giera fajnie się zapowiada, ale pewnie zostanie na siłę wydana w retailu jak ostatni Rayman.

bo chyba nikogo nie obchodzi ten crap....

Nie grałeś i wiesz, że crap?

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

na szkoleniach ostatnio uslyszalem, ze nowy Xbox nie tylko ma blokowac uzywki, ale takze gry maja byc sprzedawana nie na wlasnosc, ale ma to byc forma wypozyczenia. Nie wiem ile w tym plotek, ale koles ktory szkolil sam interesowal sie tematem gier. Jezeli to przejdzie, to bedzie niezla lipa...

Opublikowano

Przecież już teraz nie kupujesz gry, tylko licencję na jej użytkowanie ;)

Opublikowano

Jak wygląda umieralność Jasperów?

Pytam bo może po wakacjach sobie kupię 3 raz X'a żeby nadrobić te gry i perełki z XBLA, które wyszły w przeciągu ostatnich dwóch lat.

Opublikowano

Jak wygląda umieralność Jasperów?

Pytam bo może po wakacjach sobie kupię 3 raz X'a żeby nadrobić te gry i perełki z XBLA, które wyszły w przeciągu ostatnich dwóch lat.

Jeśli wierzyć Juhemu to padają rzadziej niż PS3 Slim. Jedne z najmniej awaryjnych rewizji konsol w tej generacji.

Ja bym tam uważał z kupnem używki jakiejkolwiek konsoli. Chyba, że masz zaufanego ziomka co wiesz, że nic nie grzebał i nie bawił się z lewymi kontami za co można wyłapać randomowego bana.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  • Autor

Przecież już teraz nie kupujesz gry, tylko licencję na jej użytkowanie ;)

Licencja licencją, a jak przychodzi do wymiany porysowanego nośnika, to zawsze robią jakieś problemy.

Opublikowano

Miło że w europie Ps3 to rasa panów!

A xboty żyją w gettach!

xD :sorcerer:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Trials Evolution >>> wszystkie "exy" na PS3 w tym roku. Teraz mozesz isc fapowac do tematu o marnej podrobce Smash Bross :rofl2:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Meh, gra z XBLA! ma być lepsza od tytułów AAA? Niezła desperacja. Pewnie gdyby wyszły w tym kwartale nowe Gearsy albo PGR, to byście uznali Trialsa za popier.dółkę, a tak... wiadomo, na bezrybiu ;)

No ale nawet tutaj z pomocą prawdzie i dokonywaniu wyborów przez niezdecydowanych przychodzi Metacritic:

Trials Evolution - 91 (54 recenzje)

Journey/Podróż - 92 (74 recenzje)

Tadam! ;)

Opublikowano

Desperacja jest sugerowanie sie jakze zacnym Metacritic :whistling:

Opublikowano

pod wpływem posta Daddyego biorę wolne, lutownicę i naprawiam xa.

:hi:

!

Wystarcz jedna gra z X360 która wciąga noskiem te wszystkie strzelanki z kapiszonów i inne samograje soniacza na 2 godzinki ^_^

mendruś ty nie pierdol tylko dawaj tą liste exów plejsztejszona na ten rok które wychodzą STALE, bo moje ps3 leży w szafie i czeka na lepsze czasy które nie nadejdą no ale dobrze że jest x360. Coś tam wymieniałeś wcześniej ale to same crapy, ja się pytam gdzie są gry i rdzenie ps3 ? :)

Co do Journey to miło że ostatnie studio robiące coś wartościowego na PSS będzie robiło na XBLA, to im pozwoli się rozwijać a i może w końcu do się pograć w ich wynalazki a nie tylko położyć pada na kanapie i odpalać te wygaszacze ekranów za 40PLNów.

Miło że w europie Ps3 to rasa panów!

A xboty żyją w gettach!

xD :sorcerer:

przecież twoje śledziowo to właśnie takie getto 8)

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Fajnie się przyszły tydzień zapowiada:

- zapowiedź nowego Call of Duty (będzie beka)

- zapowiedź nowego exa od Sony (raczej będzie beka, chociaż...)

- okładka nowego numeru Game Informera (Splinter Cell 6, please!)

A, i jeszcze pierwsze informacje na temat nowego God of Wara.

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Fajnie się przyszły tydzień zapowiada:

- zapowiedź nowego exa od Sony (raczej będzie beka, chociaż...)

Mam nadzieję że ten ex to nie będzie po(pipi)ka typu PlayStation All Battles Royal.

Liczę po cichu że to będzie nowa produkcja od twórcow Heavy Raina(Kara?)

Opublikowano

Jeśli poprzez pierwsze informacje masz na myśli tylko wywiad i pokazany gameplay, to tak, w poniedziałek możemy tego oczekiwać <cfany>

mendruś ty nie pierdol tylko dawaj tą liste exów plejsztejszona na ten rok które wychodzą STALE, bo moje ps3 leży w szafie i czeka na lepsze czasy które nie nadejdą no ale dobrze że jest x360. Coś tam wymieniałeś wcześniej ale to same crapy, ja się pytam gdzie są gry i rdzenie ps3 ? :)

A co takiego na X-a wychodzi oprócz... Halo 4 i kilka gier na XBLA? Na PS3 wyjdzie Sly 4, Sorcery, Battle Royale i kto wie co tam jeszcze :) Dla każdego coś miłego, pod względem exów obie konsole ssą w tym roku i taka prawda.

Opublikowano

bo moje ps3 leży w szafie i czeka na lepsze czasy które nie nadejdą

Mój X360 ciągle się kurzy w jakimś sklepie. Może kiedyś go kupie, jak wyjdzie na niego więcej niż jedna interesująca mnie gra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.