Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Beniek, serio Cię rusza brak splita w grach na PC? :P Nie ma to jak grać w 2 przy biurku i 21" monitorze ;)

Nie zrozumiałeś. Najpierw pisałeś czemu posiadacze PS3 nie kupują multiplatform na PC, to jako jeden z argumentów podałem, że właśnie na PC rzadko kiedy jest split/screen, a nawet jeśli jest, to tak jak napisałeś wyżej, nie może to się równać z wygodną kanapą i dużym TV.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
Ta akcja z podroba Smash Brossa takze mnie smieszy i zgadzam sie w 100% z Daddym. To powinien byc tytul na zadanie za 1/3 ceny, ale jak cos takiego nazywacie Exem, bo wychodzi w pudelku, to ja sorry, o czym tu dyskutowac..

Ale... Ale czemu miałaby wychodzić nie w pudełku i za 1/3 ceny? Dlaczego? Czemu?

Opublikowano

No ale co za problem podpiąć PC do TV ? Jak ktoś ma lapka to już w ogóle mega wyczyn. A to że na PC nie ma splita to jednak jest duży minus, btw duża ilość dzisiejszych gier nie ma tej funkcji.

Co do przeglądarki w PS3 to korzystam w miarę często i jestem zadowolny że jest. To nie jest rzecz która wpływa negatywnie na pracę konsoli więc ...

Sony mogło by pomysleć nad rozbudową swojej strony. Tak rekamowali ten SEN, a tutaj ciągle nie mogę wysłać wiaości do kogoś na PSN będąc zalogowanym na stronie. U MS to podobno pięnie śmiga i to kolejna przewaga XBL nad usługa Sony. I szczerze byłbym skłonny zapłacić im abonaent za online (co jest pewne w pzyszłej generacji) gdyby tylko zrobili usługę z prawdziwego zdarzenia tak jak konkurencja.

Opublikowano

Jak donosi portal internetowy Bloomberg.com, ogólnoświatowy gigant z przemysłu gier wideo może zmienić właściciela. Miałaby nim zostać południowokoreańska firma Nexon. Podobno jej szefowie złożyli ofertę zakupu Electronic Arts. Wieści na ten temat pojawiły się w południowokoreańskiej prasie, a później o sprawie poinformowali redaktorzy portalu internetowego Bloomberg.com. "Nie mamy pojęcia, jak EA mogło zareagować na tę ofertę" - powiedział autor newsa.

http://gry.interia.pl/pc/news/electronic-arts-zostanie-sprzedane,1790745

Opublikowano

Jak donosi portal internetowy Bloomberg.com, ogólnoświatowy gigant z przemysłu gier wideo może zmienić właściciela. Miałaby nim zostać południowokoreańska firma Nexon. Podobno jej szefowie złożyli ofertę zakupu Electronic Arts. Wieści na ten temat pojawiły się w południowokoreańskiej prasie, a później o sprawie poinformowali redaktorzy portalu internetowego Bloomberg.com. "Nie mamy pojęcia, jak EA mogło zareagować na tę ofertę" - powiedział autor newsa.

http://gry.interia.p...rzedane,1790745

Na neogaffie obliczyli, że Nexonu podobno nie stać na taki ruch :P

Opublikowano

musieliby wylozyc naprawde sporo kasy, poza tym, dzieki, nie chcialbym by nawet tak znienawidzona firma jaka jest EA trafila w rece koreancow, bo jeszcze odbiloby sie na jakosci gier...

Ta akcja z podroba Smash Brossa takze mnie smieszy i zgadzam sie w 100% z Daddym. To powinien byc tytul na zadanie za 1/3 ceny, ale jak cos takiego nazywacie Exem, bo wychodzi w pudelku, to ja sorry, o czym tu dyskutowac..

Ale... Ale czemu miałaby wychodzić nie w pudełku i za 1/3 ceny? Dlaczego? Czemu?

w sumie to dla mnie nawet i za 259 zl moga ja wylozyc na polki sklepowe, szkoda tylko ze iloscia trybow gra odstaje nawet od leciwego Kung Fu Chaos.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A pamiętacie jak M$ próbował wojować z Sony/BR tym czymś:

xbox-360-hd-dvd-player.jpg :rofl2:

Oni naprawdę nie wiedzieli, że idą na bitwę z góry skazaną na porażkę czy po prostu chcieli się ośmieszyć??

P.S. Jedyne słuszne zastosowanie tego akcesorium powyżej:

xboxhddvd_cupholder.jpg

Opublikowano
w sumie to dla mnie nawet i za 259 zl moga ja wylozyc na polki sklepowe, szkoda tylko ze iloscia trybow gra odstaje nawet od leciwego Kung Fu Chaos.

No tak, Ty chyba grałeś już w ten tytuł, że znasz wszystkie tryby. Bo z tego co wiadomo obecnie, to będzie mp do 4 graczy i story mode i na razie nic więcej.

Opublikowano

Nie -wlasciwie tylko to wyczytalem. Zreszta, stary - serously, (pipi) mnie ta gra obchodzi.

Mendrek - wtedy nikt tak naprawde nie mogl przewidziec, ktory nosnik wygra rynek. Dobrze, ze chociaz pokazali Sony jak sie wygrywa generacje jezeli chodzi o konsole. Jezeli w PS4 nie poprawia rozwiazan sieciowych, wszelkich rzeczy, ktore skladaja sie na spolecznosc i parunastu innych rzeczy, ktore totalnie z(pipi)ali, to juz na starcie beda znowu w plecy.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Oni naprawdę nie wiedzieli, że idą na bitwę z góry skazaną na porażkę czy po prostu chcieli się ośmieszyć??

xboxhddvd_cupholder.jpg

Dobrze, że nie wpakowali tego do konsoli. Po upadku formatu podtrzymanie tej technologii tylko na potrzeby X360 mogłoby ich pogrzebać i by się skończyło jak z Xbox'em.

Opublikowano

M$ się ośmieszył? A co maja powiedzieć ludzie którzy to kupili?

Opublikowano

Pytanie techniczne - można z tego napędu odtwarzać gry z X360?

Opublikowano

xboxhddvd_cupholder.jpg

Dobrze, że nie wpakowali tego do konsoli. Po upadku formatu podtrzymanie tej technologii tylko na potrzeby X360 mogłoby ich pogrzebać i by się skończyło jak z Xbox'em.

Ale uniknęliby piractwa.

Opublikowano

Jakos nie widac by piractwo mialo jakiekolwiek przelozenie na wyniki sprzedazy, wiec to malo istotny argument.

Opublikowano

Patrząc na sprzedaż gier, to piractwo na X360 jest marginalnym problemem.

Opublikowano
Nie -wlasciwie tylko to wyczytalem. Zreszta, stary - serously, (pipi) mnie ta gra obchodzi.

Obchodzi czy nie, to i tak o niej piszesz więc się nie dziw, że jesteś cytowany :P

Jakos nie widac by piractwo mialo jakiekolwiek przelozenie na wyniki sprzedazy, wiec to malo istotny argument.

Ja się nie znam, ale chyba nie możesz tego wiedzieć.

Opublikowano

X360 ma obecnie najwyższy stosunek sprzedanych gier do liczby sprzedanych konsol.

Opublikowano

Kupiłem za grosze (promocje w Ultimie) obejrzałem 3 filmy, w tym Transy haha.

Sprzedałem prawie bez straty. Nie żałuję!

Opublikowano

Na rynku konsolowym Wiesiek 2 to ex na X deal with it.

Opublikowano

Kupiłem za grosze (promocje w Ultimie) obejrzałem 3 filmy, w tym Transy haha.

Sprzedałem prawie bez straty. Nie żałuję!

Żałowałem, że nie kupiłem jak sklepy opylały po 100 zł, a można było kupić z kilkanaście filmów po cenach DVD.

Opublikowano

Dokładnie, filmy po grosze chodziły.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

X360 ma obecnie najwyższy stosunek sprzedanych gier do liczby sprzedanych konsol.

Źródło?
Opublikowano

Teraz Ci źródła nie podam, ale jakoś w 2010 było 9,x na jedną konsolę.

Opublikowano

no i znowu jak bumerang powrócił temat że W2 to nie ex x360, no jasne a pod każdym newsem o grze większość komentarzy to sonybociki płaczące o wersje na ps3, to jest ex tak samo jak ff14 na ps3, chociaż nie istniejący ale w zapowiedziach :)

pewnie temu że wygląda gorzej niż wiele gier z cyfrowej dystrubucji ale sony znowu poczuło kasę i jak połowę swoich exów które powinny być po 30-50zl wyda to w pudelku za 200zl a sonyboty będą klaskać że kolejna duża gra w pudełku. Chyba w zeszłym roku ktoś dawał tu listę exów ps3, połowa to jakieś japońskie badziewie były które wyglądały jak gry na dual screena no ale exy w pudełkach ;)

Co do aplikacji w konsoli że nie potrzebne to się nie zgadzam i tutaj Sony PL niszczy MS PL :diablo:

Czasy się zmieniły i konsole mają służyć nie tylko do grania a być też kombajnami multimedialnymi, ludzie jeszcze płacą za Golda na PL konta a tam nic nie ma xD. Na szczęście większość aplikacji na US/UK nie ma blokady i można korzystać.

Co jednak nie zmienia faktu że zarówno x360 jak i ps3 są sztywne i daleko w tyle pod względem aplikacji, dzisiaj znacznie więcej robią smartphony i tablety niż konsole z 3 rdzeniami i 1 rdzeniem.

Opublikowano

ale jakie aplikacje Ci sa potrzebne ? YT, TVN Player ? Ipla ? Muzyka ? Ktos w ogole korzysta z takiego fejsa czy Twitera na konsoli ? Moze zeby pochwalic sie jakims osiagnieciem. Rozumiem jeszcze jakby MS wykorzystal Skypa i dal mozliowsc rozmow przez IP grajac, obsluge kinecta, czaty miedzy uzytkownikami PC/Konsole - takie aplikacje rozumiem ! Ale 3/4 z tych ktore sa nam oferowane sa juz wszedzie, nawet w kazdym telewizorze LCD.

Siedzac 8h w robocie przed komputerem, majac tablet w placaku, smartphona w kieszeni jak juz odpalam konsole, to po to by sobie pograc, a nie przeszukiwac YT...

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.