Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ale MS nie wygrał tej generacji Oo' Różnica jest bardzo niewielka, raptem 1-2 miliony i prognozy są takie że PS 3 wyprzedzi X360 jeszcze przed nową generacją, mimo że dzieli je pół roku różnicy (X360 wyszedł wcześniej). To jak X360 przeje.bał tak dużą przewagę, jest epickie. W dodatku dwa rynki zbytu przeje.bał z Sony (Europę i Japonię), wygrał USA - i nie bez kozery zwrócił się Kinectem! ku casualom.

A obecnie dla zapalczywych graczy jest taka posucha, że gdyby nie multiplatformy, to w sumie mogłoby tej konsoli nie być dla nich.

Sony po raz kolejny, choć z pewnymi problemami, wygrywa generację wśród core/hardcore gamers'ów. Bo jeśli chodzi o wszystkich graczy, to Wii deklasuje obie platformy tej generacji i ciekawe czy pęknie 100 baniek ;)

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mendrek, juz Ci tlumaczylem - kilkukrotnie lepsza sprzedaz gier na Xa dowodzi, ze PS3 kupili CASUALE, a nawet nie casuale, tylko ludzie szukajacy odtwarzacza BR z funkcja konsoli.

No niestety, ale zyj dalej w swoim swiecie xD

Opublikowano

Już takie suchary walisz, że głowa mała :) Nie masz pojęcia zupełnie o niczym, a i tak piszesz w kółko to samo. Co niby przeybali? Te 8 mln więcej? Jakby chcieli to by i mieli z 10 mln teraz, ale po co mają sprzedawać konsolę po kosztach, albo dopłacać tak jak Sony przez większość czasu do PS3 żeby boty takie jak Ty się branzlowały na forach? Zwróć uwagę na prosty fakt - Sony musi sprzedawać PS3 ze stratą albo po kosztach żeby gonić X360, który w tym samym czasie jest sprzedawany z 50-100$ zyskiem. Sony się wykrwawia, a Microsoft zarabia już nawet nie na sofcie czy abonamencie, a na sprzęcie co charakteryzuje tylko najsilniejszych graczy na rynku - takich jak Nintendo. No i między PS3 i X360 nie ma 1-2 mln różnicy, a są 3 mln. PS3 przez 5 lat odrobiło 5 mln do żydboksa, kartonowego pudła, które PS3 z super cellem i grami w 120 FPSach miało wciągnąć nosem :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Sony po raz kolejny, choć z pewnymi problemami, wygrywa generację wśród core/hardcore gamers'ów.

Mendrek, proszę cię, co najwyżej można mówić o remisie a nie o wygranej Sony. A jeżeli mówimy o remisie to oznacza to to samo co wygrana MS. Sony dało dupy w tej generacji na nie jednym polu.

Opublikowano

Mendrek, juz Ci tlumaczylem - kilkukrotnie lepsza sprzedaz gier na Xa dowodzi, ze PS3 kupili CASUALE, a nawet nie casuale, tylko ludzie szukajacy odtwarzacza BR z funkcja konsoli.

No niestety, ale zyj dalej w swoim swiecie xD

Tak się składa, że ja kupiłem PS3 dla gier, a casualem na pewno nie jestem. Filmów na PS3 nie oglądam bo nie mam czasu żeby iść do wypożyczalni (5km ode mnie) i wypożyczyć jakiś film BR. A kupować filmów na pewno nie będę.

Edytowane przez Farmer87

Opublikowano
pewnie temu że wygląda gorzej niż wiele gier z cyfrowej dystrubucji

nie wiedziałem, że grafika decyduje o tym, czy gra powinna być w pudełku czy nie.

powinny być po 30-50zl wyda to w pudelku za 200zl

jakie dokładnie są Twoje kryteria decydujące o tym, która gra powinna być w dystrybucji cyfrowej za 30 zł, a która nie?

Chyba w zeszłym roku ktoś dawał tu listę exów ps3, połowa to jakieś japońskie badziewie były które wyglądały jak gry na dual screena no ale exy w pudełkach

.... Zapomniałem o apelu by ignorować daddyego.

Opublikowano

Kiedyś miałem konsolkę od Sony, ale po tym jak się okazało, że trzymają numer mojej karty kredytowej w pliku tekstowy sprzedałem ją. Odczekałem cierpliwie aż smród opadł i ktokolwiek ją chciał - poszłaaa w pi.du. Miałem ją rok.

Kupiłem sobie ikskloca więc chyba mogę się wypowiedzieć.

Ikskloca eksploatuję zdecydowanie częściej niż to miało miejsce w przypadku Sony. Teraz niedługo mija rok więc mogę podsumować.

Jedyne czego mogę pozazdrościć posiadaczom PS3 jest Uncharted w które miałem przyjemność pyknąć w ramach części drugiej. Przez ten czas od momentu kiedy pozbyłem się PS3 czytam na tym forum wieczne narzekania na tę konsolę. Z jednej strony ludzie bronią jej jak dziewictwa siostry a z drugiej lecą po chwili do tematu przeznaczonego dla konkretnej gry by ją “oddać” za funt kłaków żulowi z dworca.

Kupiłem sobie BF3 i jedyny temat w którym mogłem poczytać był ten z działu PS3 jako najbardziej aktywny. Żeby cokolwiek się dowiedzieć musiałem przebrnąć przez 90% postów traktujących o zwalonym voice chacie itd. Problem szybko naprawiono <lol>. Myślę, że równie szybko uporają się z input lagiem.

Potem był Skyrim gdzie PS3 nie radziła sobie z saveami. Generalnie, oprócz faktu, że gro gier wypuszczonych na kilka platform w wersji na PS3 wygląda troszkę gorzej, to prawie za każdym razem coś musiało być zj.bane.

Kolejna kwestia. Jestem strasznym frajerem bo płacę 90 zeta rocznie za to, żeby pograć online. Okej. Ja płacę za jakość. Przez ten czas była tylko jedna (sic!) sytuacja w której live nie działał w dodatku przez bardzo krótki czas. Co za to często widze na fanpageu Sony? Konserwacja. I żeby było śmieszniej, zapewne z racji strefy czasowej, w czasie piątkowego wieczoru. Dlaczego oni nie mogą zrobić tego w tygodniu? Wielka bzdura i współczucie z drugiej strony.

BR nie będę komentował bo to jest śmiesznostka za parę złotych do nabycia w ramach PC.

Dodatkowe usługi według uznania. Kolega w stanach namiętnie z Netflixa korzysta i okej. Ja tam nie ogarniam tych wszystkich dodatków i socjo popierdólek obsługiwanych padem. Nie potrzebuję. To jest konsola a nie kombajn. Jak coś jest do wszystkiego... Poza tym takie obsługiwanie padem to jak założyć ze swoją dziewczyna worek płócienny i uprawiać petting. Bez sensu. No ale co kto lubi.

Takie oto moje zdanie. Rok z jedną konsolą, rok z drugą, więc chyba mogę ;]

Opublikowano

pewnie temu że wygląda gorzej niż wiele gier z cyfrowej dystrubucji ale sony znowu poczuło kasę i jak połowę swoich exów które powinny być po 30-50zl wyda to w pudelku za 200zl

Wymień tą połowę, która powinna być za 30zł.

Opublikowano

kilkukrotnie lepsza sprzedaz gier na Xa dowodzi, ze PS3 kupili CASUALE, a nawet nie casuale, tylko ludzie szukajacy odtwarzacza BR z funkcja konsoli.

Ciekawi mnie o jakich tytułach mówisz, bo raczej nie o tych najlepiej ocenianych w zeszłym roku:

(tytuł - x360 - ps3 - sprzedaż w mln)

skyrim - 5.85 - 3.68

batman - 2.80 - 3.12

dark souls - 0.44 - 1.07

AC:R - 3.42 - 3.31

fifa 12 - 3.63 - 5.63

portal 2 - 1.46 - 1.24

deus ex - 1.04 - 0.98

L.A.N - 2.22 - 2.43

ds2 - 1.17 - 1.10

bf3 - 5.81 - 5.21

mw3 - 13.91 - 11.66

Wiesz w ogóle co znaczy jak coś jest kilkukrotnie lepsze/większe?

Opublikowano

co się dziwić, oni mają swój świat :F gdzie cyferki, logika i sens rządzą się innymi regułami

Opublikowano

Ponadto Ps3 jest ch,ujowe bo można na nim obejrzeć filmy BR oraz skorzystać z przeglądarki www.

Crap.

Opublikowano

ale jakie aplikacje Ci sa potrzebne ? YT, TVN Player ? Ipla ? Muzyka ? Ktos w ogole korzysta z takiego fejsa czy Twitera na konsoli ? Moze zeby pochwalic sie jakims osiagnieciem. Rozumiem jeszcze jakby MS wykorzystal Skypa i dal mozliowsc rozmow przez IP grajac, obsluge kinecta, czaty miedzy uzytkownikami PC/Konsole - takie aplikacje rozumiem ! Ale 3/4 z tych ktore sa nam oferowane sa juz wszedzie, nawet w kazdym telewizorze LCD.

Siedzac 8h w robocie przed komputerem, majac tablet w placaku, smartphona w kieszeni jak juz odpalam konsole, to po to by sobie pograc, a nie przeszukiwac YT...

takie aplikacje o których piszesz czy Ipla, TVN playery, itd. Też jestem otoczony gadżetami ale im więcej ficzerów w konsoli tym lepiej, nie chciałbyś w konsolach dostępu do przeglądarki/YT podczas grania gdy próbujesz jakiegoś achiva zrobić ?

Opublikowano

Musieliby to rozwiazac w taki sposob, bym nie przerywal sobie grania, wiec z minimalizowaniem okna, a to by skolei prowadzilo do tego, ze zaraz by sie okazalo, ze w konsoli ma za malo ramu, sypie jakims bledem, nie dzieki, wole sprawdzic na kompie/laptopie/tablecie/czymkolwiek, co lezy obok...

Ponadto Ps3 jest ch,ujowe bo można na nim obejrzeć filmy BR oraz skorzystać z przeglądarki www.

Crap.

Nope, PS3 jest (pipi)owe, bo ma (pipi)owa przegladarke, uslugi sieciow, system i przede wszystkim - 1 rdzen, a to, ze ma BR w zaden sposob tej konsoli juz nie ratuje. :sorcerer:

Edytowane przez easye

Opublikowano

true, true ! O ile GT, LBP 2, Uncharted 3 czy Motorstorm sie z(pipi)alo, o tyle serii Killzone i GOW zazdroszcze najbardziej !

Opublikowano

a propos przeglądarki w PS3. Jak ją przymuli (z przymula ją często) szybciej jest zresetowac konsolę, ta szybciej załaduje soft do pamięci niż ta dziadowska przegladarka się ruszy.

Nie pojmuję ego , kolega ma XPerię i mówi, że przeglądarka jest dobra. a to coś w PS3 to ...nie wiadomo co to , w kazdym razie osmiesza Japończyków.

co do GoW...wolałbym osobiście by nie eksploatowano już Kratosa (bo co za duzo to...Tomb raider :P ) ale by te samo studio zrobiło np slashera opartego o wojnę Trojańską.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Przecież Wiesiek 2 nie jest exem na 360 i nigdy nim nie będzie.

Wyszedł też na peceta.

A co pecet według was nie jest platforma do gier?

Widać że xboxsiarze na siłę chcą zrobić z Wiedzmina 2 exem. Co tu się dziwić jak w tym roku praktycznie Xbox nie ma exow,więc trzeba jakoś kombinować ;)

Opublikowano

tak, pecet nie jest platforma do gier i mnie temat exow w ogole smieszy, zwlaszcza, jak kloca sie o nie osoby, ktorych 90% profilu to glownie multiplatformy...

Obczailem wszystkie Exy na PS3 zanim sprzedalem i na polce mialem 2 tytuly, cala reszta po 6-10 h szla do zyda. Ba niektorych nawet nie udalo mi sie skonczyc, bo w przeciwienstwie do nowego raymana - LBP2 mnie zawiodl. Czekalem na Motorstorma, moje ulubione arkadowe wyscigi i znowu to samo - juz Split/Second bylo dla mnie gra lepsza i tak wkolko. W kolekcji zas zawsze zostawaly multiplatformy, ktore mialy o wiele lepsza rozgrywke sieciowa, a i czesto lepiej wygladaly na Xie. Stad moj wybor pada na konsole MS - bo pod wzgledem sieci Sony od poczatku odstaje i dopoki nie zdadza sobie sprawe, ze to przyszlosc gamingu tak juz zostanie.

Dlaczego ludzie pozbywaja sie Uncharted, Killzona i innych ? Bo po skonczonym singlu wola gierczyc nawet w tekturowe CODy. I podobnie jak inne "xboty" w zyciu bym nie oddal Gearsow, HALO, Forzy za Uncharted/Killzona/GT. Porownajcie sobie ile osob gra w te tytuly w sieci dziennie, jak te gry zostaly wykonane pod wzgledem opcji sieciowych, ile godzin sredni uzykownik w nie gra, moze dojdziecie do podobnych wnioskow.

I tak wiem! Nie wszyscy lubia rozgrywke online i wola przechodzic Uncharted 3 razy w singlu. Dla niektorych podobno nawet tam sie "fajnie strzela". Pewnie - niech kazdy wybiera to co lubi, ale skonczcie juz pisac o przewadze ilosc jednych nad drugimi i skupcie sie nieco na jakosci, bo ja takimi kontynuacjami jak Motorstorm, GT bylem wrecz zazenowany..

Edytowane przez easye

Opublikowano

A skąd te dane, że ludzie pozbywają się Killzone, U i innych? O.o

Ja na ten przykład zostawiam praktycznie każdego exa Sony w kolekcji.

Opublikowano

Ale, ze oni maja czelnosc jeszcze szczekac.

WSTYD!

Opublikowano

PSV też jest platformą do gier, a co za tym idzie takie gry jak Uncharted/Resistance nie są exami...

Edytowane przez Soul

Opublikowano

PSV też jest platformą do gier, a co za tym idzie takie gry jak Uncharted/Resistance nie są exami...

Czy na PSV zagrasz w Uncharted 1,2,3 oraz Resistance 1,2,3?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.