Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

O czym Ty w ogole piszesz? Kto niby napisal, ze PCtowii gracze to tacy co wydali na sprzet 5 kola i nie maja juz na gry. Obudz sie z letargu, bo jestes w nim zbyt dlugo odciety od swiata.

Przeciez to co napisales o tym dymaniu deweloperow, bo tekstury to kisiel to cos tak idiotycznego, ze trudno to skomentowac w powazny sposob.

Czemu na PC jest ogromne piractwo? Bo jest banalnie proste. Tyle kuerwa, bez zadnych filozofii.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

świeżutki trailer Uncharted 3. Dlatego kocham PS3. Gearsy są fajne, ale nie mają tego lekkiego klimatu, takiego konsolowego co Ratchety, Infamousy, LBPy czy właśnie Unchartedy. Jak możecie bronić konsoli, która dala wam DWA exy w tym roku. DWAAAA! A za rok będzie jedynie Halo 4. HALOOO!

Opublikowano

Na PS3 już też dużo tego nie zostało, na przyszły rok szykuje się chyba tylko The Last Guardian. U3 piękne, to fakt. Mam nadzieję, że w listopadzie dostaniemy cudowne zwieńczenie jednego z najlepszych nowych IP tej generacji.

Opublikowano
Skoro chcą dymać PeCetowych graczy portami które mają tekstury z kisielu, to PeCetowi gracze dymają ich kradnąc gry ;)

To dopiero jest suchar.

I potem developerzy przez te kradzieże nie chcą wydawać gier na PC albo wydają słabe porty i koło się zamyka.

Opublikowano

Widzisz Stona, nie tylko ja tak uważam. Po co dany producent gry konsolowej ma się specjalnie wysilać przy konwersji PC gdzie siłą rzeczy jakość gry może być lepsza co wiąże się z dodatkowymi kosztami przy produkcji, jednak sprzedaż pójdzie słabo przez ogromną skalę piractwa.

Opublikowano

Czemu na PC jest ogromne piractwo? Bo jest banalnie proste. Tyle kuerwa, bez zadnych filozofii.

Przecież o tym też pisałem. A o kompach za 5tyś co rok pisał Litwin XD

Mazzeo : wiadomo że tak, pytanie skąd Nemesis ma dane nt. piratowania na PC?

Opublikowano

Po co mam sięgać po jakieś dane? Wiadomo, że na tej platformę skala piractwa jest największa bo jest prosta jak wcześniej wspomniał Voytec, poza tym Ty sam się do tego dumnie przyznałeś a takich jak Ty są miliony. Gdyby piractwo nie stanowiło dla PC problemu to M$ nie wkurzałby się na małe obroty z Games for Windows a firmy wypuszczałyby lepsze porty z konsol. Nie trzeba mieć żadnych wykresów, żeby do tego dojść.

Opublikowano

Przepraszam, do czego się DUMNIE PRZYZNAŁEM, bo chyba coś przeoczyłem?

I być może przez takich jak Ty porty z konsol są takie jak widać.

Sugerujesz że kradnę gry, kĄsolomaniaku?

Napisałeś że sytuacja się nie poprawi, pytam skąd wiesz, że się nie poprawia? Ja mam inne zdanie po tym co obserwuję wśród wiary która gra na PC.

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Na PS3 już też dużo tego nie zostało, na przyszły rok szykuje się chyba tylko The Last Guardian. U3 piękne, to fakt. Mam nadzieję, że w listopadzie dostaniemy cudowne zwieńczenie jednego z najlepszych nowych IP tej generacji.

Ja widzę jeszcze FFXIII Versus, Sly Thieves in Time, Ni no Kuni <3, Journey (niby cyfrowa dystrybucja, ale ważny tytuł), ten tajemniczy ex od Santy Monica, nowy Wipeout, Yakuza The End, no i ten Agent od Rockstara, Starhawk, Dragon's Crown, Syphon Filter 4...

Specjalnie wszedłem do działu X360 żeby zobaczyć, czy coś tam się jeszcze szykuje i nic :< Pustka ten dział, mało kto co pisze nawet, ale to już na marginesie.

Sorry, ale dzięki. Im gonna stay with Sony. Oni chociaż "próbują" wydać coś ambitniejszego, dać pieniądze tym, którzy mają bardziej kreatywne umysły. Nie mówcie, że nie.

Opublikowano

A Microsoft nie daje kasy na rozwój gierek indie na Xbox Marketplace czy jak to tam się zowie? Sony wali jakimiś smutnymi minisami rodem z C64 albo niedokochanymi portami z komórek [wielkie fucki za port Angry Birds na PSP ;/ ].

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Nie wiem stona. Wiem tylko że czytuje sobie czasami EA UK forum, głównie szukając nowego info dotyczących Battlefielda i takiego skupiska retardów i idiotów nigdzie w internecie nie widziałem, nawet ps3site. Konsole - śmiertelny wróg, jakiekolwiek zmiana - przez konsole, grafika gorsza - przez konsole, wymagania wysokie - przez konsole, coś nie działa tak jak w BF2 - przez konsole itd itp jeden wielki shitstorm w stronę konsol i developera który "sprzedał się" i nie supportuje PC master race tak jak oni by chcieli. Cokolwiek pokażesz tym bezmózgom to oni zawsze znajdą 100 powodów by to hejtować. Aż jeden z developerów musiał się wypowiedzieć bo żyłka mu pękła...

Nie dziwię się więc że niektórzy mają w (pipi)e tą platformę.

Opublikowano

Przepraszam, do czego się DUMNIE PRZYZNAŁEM, bo chyba coś przeoczyłem?

I być może przez takich jak Ty porty z konsol są takie jak widać.

Sugerujesz że kradnę gry, kĄsolomaniaku?

Napisałeś że sytuacja się nie poprawi, pytam skąd wiesz, że się nie poprawia? Ja mam inne zdanie po tym co obserwuję wśród wiary która gra na PC.

Sorry, akurat dla mnie tak to zabrzmiało. Więc widzisz Ty nie masz skrupułów używać pirackich wersji gier z konsol więc i producenci się nie przykładają. Nie wiem czy to się poprawi, może w Twoim otoczeniu dużo osób kupuje oryginalne gry bo na PC nie są drogie ale co z tego skoro rzecz dotyczy graczy na całym świecie. Skoro się poprawia według Ciebie to luz, jednak sam widzisz, że to nadal sporo.

I przestań z tymi Kąsolowcami.

Opublikowano
Ja widzę jeszcze FFXIII Versus, Sly Thieves in Time, Ni no Kuni <3, Journey (niby cyfrowa dystrybucja, ale ważny tytuł), ten tajemniczy ex od Santy Monica, nowy Wipeout, Yakuza The End, no i ten Agent od Rockstara, Starhawk, Dragon's Crown, Syphon Filter 4...

WOW, czaderskie gry, chyba lecę kupić PS3 :lol:

Opublikowano

A ten Agent to nie miało być właśnie L.A. Noire? Od początku powstawania gry finansowaniem projektu zajęło się Sony, jednak szef Team Bondi, Brendan McNamara zbyt długo ociągał się z projektem i prosił o dodatkowe fundusze, dopiero później gra trafiła pod strzechy Rockstara, które ostatecznie wykupiło prawa do marki a samo Team Bondi zostało rozwiązane po aferach w związku z traktowaniem pracowników.

Opublikowano

Tez mnie ta biblioteka przekonal! Chyba odkupie swoje PS3 od wspolokatora. A nie...

On tez juz sprzedal... :(

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jako ze tutaj sa jedyni prawdziwi fani motoryzacji, a wciaz Intryguje mnie jedno pytanie i moze Winiar bedzie znal odpowiedz. -Czy w wyscigach klasy R2, R3 kierowcy jezdza w samochodach bez ukladow kontroli trakcji, stabilizacji itp?

Jeśli chodzi o rajdową klasę R2 i R3 to tam pomaga co najwyżej aktywny dyferencjał. W Formule 1 występuje system kontroli trakcji, ale działa on na całkiem innej zasadzie niż w samochodach drogowych. W samochodach TC jedynym i najważniejszym udogodnieniem jest aerodynamika pojazdów, tam z tego co wiem nie ma żadnych systemów wspomagających.

Opublikowano
  • Autor

A ten Agent to nie miało być właśnie L.A. Noire? Od początku powstawania gry finansowaniem projektu zajęło się Sony, jednak szef Team Bondi, Brendan McNamara zbyt długo ociągał się z projektem i prosił o dodatkowe fundusze, dopiero później gra trafiła pod strzechy Rockstara, które ostatecznie wykupiło prawa do marki a samo Team Bondi zostało rozwiązane po aferach w związku z traktowaniem pracowników.

To ma być inna gra, chyba w okresie Zimnej Wojny.

Opublikowano

Nie wiem stona. Wiem tylko że czytuje sobie czasami EA UK forum, głównie szukając nowego info dotyczących Battlefielda i takiego skupiska retardów i idiotów nigdzie w internecie nie widziałem, nawet ps3site. Konsole - śmiertelny wróg, jakiekolwiek zmiana - przez konsole, grafika gorsza - przez konsole, wymagania wysokie - przez konsole, coś nie działa tak jak w BF2 - przez konsole itd itp jeden wielki shitstorm w stronę konsol i developera który "sprzedał się" i nie supportuje PC master race tak jak oni by chcieli. Cokolwiek pokażesz tym bezmózgom to oni zawsze znajdą 100 powodów by to hejtować. Aż jeden z developerów musiał się wypowiedzieć bo żyłka mu pękła...

Nie dziwię się więc że niektórzy mają w (pipi)e tą platformę.

Ale tak jest chyba na każdym oficjalnym forum gry, c'nie?

A część hejtów jest moim zdaniem uzasadniona, bo wuchta gier nie wygląda tak jak by mogła wyglądać, ponieważ kĄsole [przyzywczaiłem się, nie przestanę tego używać ;* ] nie miałyby szans tego udźwignąć. Sad but true. A to że Dice jest podległe EA to z jednej strony plus [siano], z drugiej strony minus [muszą słuchać EA i robić coś wbrew filozofii z której tak na początku byli dumni]. Mi to wisi dopóty, dopóki BF3 jest robione pod mocne PC,a nie słabe kĄsole.

Opublikowano

http://www.youtube.com/watch?v=Db3H54kiRQo

Opublikowano

TM skończył się na TM2 na PSX.

Opublikowano
Co to w ogóle za argument?! To tak jakby powiedzieć, że lepiej jest ukraść milion dolarów teraz, niż czekać aż się go zarobi...

estel, ten Twój powód piracenia to ładny suchar. No ale każdy inaczej usprawiedliwia fakt, że kradnie.

To nie jest ani argument, ani powód, tym bardziej mój. Nie chcę nikogo przekonywać, ani nikogo usprawiedliwiać. Chciałem zwrócić waszą uwagę na jedną z nieoczywistych zalet piracenia. Tyle.

Ale tak na marginesie to uważam, że nie ma lepszych lub gorszych powódów, czy usprawiedliwień piracenia. Jest to kradzież i już.

A propos kradzieży. Uważacie, że kupowanie rzeczy z szemranych źródeł można podciągnąć pod to przestępstwo? Chodzi mi o sytuację kiedy nic nie jest powiedziane wprost, ale nietrudno jest się domyślić że rzeczy zakupione w okazyjnej promocji -80% od miłego pana w bramie/na giełdzie, jeszcze dzień wcześniej leżały na sklepowej półce.

Słyszałem nawet o sytuacji kiedy panowie odwiedzają miejsca pracy i pytają się, czy czegoś nie potrzeba bo "możemy załatwić na jutro". Co wy na to?

Opublikowano

Ta, moim zdaniem kupowanie MSpoints na allegro za 30pln to taki sam wałek jak piracenie gier.

Kupowanie klucza do Fifa 12 za 20pln na allegro to takie samo piracenie. (pipi) kogo obchodzi że system EA widzi tę grę jako oryginał.

To się chyba nazywa "udział w paserstwie" - czyli kupowanie przedmiotów pochodzących z działalności przestępczej :F

Opublikowano

Tez mnie ta biblioteka przekonal! Chyba odkupie swoje PS3 od wspolokatora. A nie...

On tez juz sprzedal... :(

Dobrze, że biblioteka Cię "przekonał", w ogóle co to za tekst :D Konsole kupuje się dla gier, a PS3 na tym polu wygrywa. A wy tu jakieś sarkastyczne rzeczy gadacie z powodu braku argumentów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.