Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

trochę ponad miesiac do E3...jak kiedyś jescze sie zastanawiałem to teraz nie wierzę w next geny. To będzie nudne E3.

Obym się mylił.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

To będzie nudne E3.

I tak większość z nas będzie pewnie zarywać nocki przed streamami... ;)

Opublikowano

A tu taka ciekawostka

George Hotz a.k.a GeoHot spotkał się z Sony

Pamiętacie jeszcze GeoHota? Kto by nie pamiętał osobnika, który "złamał" PlayStation 3, rozpoczynając wojnę z piratami w tej generacji konsol. Ostatnio GeoHot pracował w Facebooku pomagając przy różnych pracach związanych z bezpieczeństwem. Oprócz ostatnich doniesień o zatrzymaniu George'a za posiadanie marihuany, nie było o nim za głośno...

Jednak jak się okazało, w maju 2011 miejsce miało spotkanie, które podlegało klauzuli poufności. GeoHot spotkał się w budynku Sony z inżynierami, którzy pracują nad zabezpieczeniami konsoli PS3. Rozmowa jaka była toczona miała na celu opracowanie lepszych zabezpieczeń konsoli.

Jak mówił GeoHot, w trakcie spotkania czuł, że ludzie z Sony podchodzą do niego z należytym respektem i zainteresowaniem. Wcześniej miał obawy, że jeśli Sony przyjdzie z prawnikami, to okażą się największymi dupkami. Jednak nic takiego nie miało miejsca i spotkanie zakończyło się owocnymi wnioskami dla obu stron.

Nie jest to pierwszy raz gdy zaatakowana firma zatrudnia lub współpracuje z hackerem, który potrafił się do nich włamać.

http://www.ps3site.pl/george-hotz-a-k-a-geohot-spotkal-sie-z-sony/108788

Opublikowano

To co powiesz o serii Killzone, która nie wnosi do gatunku zupełnie NIC? :P Kto w takim razie mógł się nimi jarać?

Killzone inspiruje ludzi z kina :P

brakuje tylko czerwonych oczu ;)

ISSStroopers.jpg

Opublikowano

Nie moja wina, że nikt nie chce włożyć do FPS coversystemu i ociężałego sterowania.

edit: to są najlepsze rzeczy w KZ

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

Tytuły ktore sa teraz w koncowej fazie produkcji na PS3 zostały wypuszczone jako startowe na PS4.

NP, nowa gra QD, moze Nowy Killzone? Wewnetrzne studia napewno cos juz robia na PS4, takze z tymi grami bym bardzo nie płakał

Że niby TLoU miałby nie wyjść na PS3 tylko PS4 ? To samo z Quantic Dream, po kiego mieli by pokazywać demo techniczne na PS3 skoro chcieli by wypuścić to na next-gena ?

Wszystkie Multiplatformy z PS3 i X360 + Exy od wewnętrznych studiów - wystarczy 5 tytułów w ciagu pierwszych 6 miesiecy (a po E3 2013 kolejne na gwiazdke)

Yyy, 6 tytułów przez pół roku po starcie konsoli ? Bieda na maksa. Wtedy sam bym głosił hasło "PS4 nie ma gier".

Co ja mowie - wystarczy tak naprawdę 2-3 (pipi) dobre typu GT6 na start + Uncharted 4 + Killzone 4

Ta, Polyphony przez 5 lat tworzyło GT5 i niby w 2 lata mają zrobić nową część na nową konsole ? A nowy silnik to skąd wezmą ? To samo z Uncharted 4. Jedynie GG miało by na tyle czasu aby to jakoś wyglądało na nowej maszynce.

One nie musza wyznaczac przepaści miedzy PS3 a PS4 wystarczy ze zrobią zauważalny progres. A można go osiągnąć np poprzez zwiększenie rozdziałki przy większej mocy PS4

Zauważalny progres przez podniesienie rozdziałki ? Grałeś w jakąś kolekcje HD ? Bo one nie reprezentują sobą zauważalnego progresu wizualnego.

No i weż pod uwagę że Sony dopiero co wypuściło PSV i kasa leci w ten sprzęt w chwili obecnej.

Opublikowano

Przegladajac Zaavi natrafiłem na ciekawa rzecz

http://www.zavvi.com/games/platforms/ps3/beyond-good-and-evil-2/10052907.html

Czyżby jednak Beyond Good and Evil 2 pojawiło sie na current genach pomimo ze Ancel mówił że ps3 i x360 są za słabe( http://gamezilla.komputerswiat.pl/newsy/2011/40/xbox-360-i-playstation-3-za-slabe-na-beyond-good-and-evil-2)

I jeszcze premiera w tym roku( 23 Listopada 2012.

A może to pomyłka sklepu?

Opublikowano

To co powiesz o serii Killzone, która nie wnosi do gatunku zupełnie NIC? :P Kto w takim razie mógł się nimi jarać?

ISSStroopers.jpg

Helghaści byli wzorowani na funkcjonariuszach Kerberos z Sagi Oshii;ego.

Kerberos_Panzer_Cop_by_Orin_Knight.jpg

Ta, Polyphony przez 5 lat tworzyło GT5 i niby w 2 lata mają zrobić nową część na nową konsole ? A nowy silnik to skąd wezmą ? To samo z Uncharted 4. Jedynie GG miało by na tyle czasu aby to jakoś wyglądało na nowej maszynce.

Jeżeli nowa konsola Sony będzie miała przyjazną architekturę to i owszem, mogą zrobić.

Opublikowano

Tytuły ktore sa teraz w koncowej fazie produkcji na PS3 zostały wypuszczone jako startowe na PS4.

NP, nowa gra QD, moze Nowy Killzone? Wewnetrzne studia napewno cos juz robia na PS4, takze z tymi grami bym bardzo nie płakał

Że niby TLoU miałby nie wyjść na PS3 tylko PS4 ? To samo z Quantic Dream, po kiego mieli by pokazywać demo techniczne na PS3 skoro chcieli by wypuścić to na next-gena ?

Wszystkie Multiplatformy z PS3 i X360 + Exy od wewnętrznych studiów - wystarczy 5 tytułów w ciagu pierwszych 6 miesiecy (a po E3 2013 kolejne na gwiazdke)

Yyy, 6 tytułów przez pół roku po starcie konsoli ? Bieda na maksa. Wtedy sam bym głosił hasło "PS4 nie ma gier".

Co ja mowie - wystarczy tak naprawdę 2-3 (pipi) dobre typu GT6 na start + Uncharted 4 + Killzone 4

One nie musza wyznaczac przepaści miedzy PS3 a PS4 wystarczy ze zrobią zauważalny progres. A można go osiągnąć np poprzez zwiększenie rozdziałki przy większej mocy PS4

Zauważalny progres przez podniesienie rozdziałki ? Grałeś w jakąś kolekcje HD ? Bo one nie reprezentują sobą zauważalnego progresu wizualnego.

No i weż pod uwagę że Sony dopiero co wypuściło PSV i kasa leci w ten sprzęt w chwili obecnej.

TLoU nie - to oczywiscie jeszcze na PS3

6 tytułów mowiac o EXACH od wewnetrznych studiów. Tak mysle ze to wystarczy. Razem z 20 tytułami dostarczonymi przez reszte + PSN . Tak mi wystarczy.

Jakbys dostał na Start Killzone 4, Uncharted 4 + GT6 to bys sie osrał ze szczescia.

Dodaj to co wyjdzie jak zwykle co rok czyli COD, Jakis odłam Assassyna, PES , FIFA i inne sportówki, pewnie NFS itd.

O podniesieniu rozdziałki. Ja tu nie mowie o starych grach , w nowej rozdziałce

Tylko o nowych projektach które teraz musza byc scalowane w dół (modele postaci , tekstury etc) a przy NOWYCH grach mogły by byc wypuszczone w domyslnie wiekszej rozdziałce / polygonach / etc

Opublikowano

Half-Life Box, zawartosci:

- Half-Life, wersja rimejkowa "Black Mesa"

- Half-Life 2

- Epizod 1 & 2

- premierowy Epizod 3

Tylko na

Wii U

Opublikowano

To będzie nudne E3.

I tak większość z nas będzie pewnie zarywać nocki przed streamami... ;)

oczywiście ,już ostrzę ząbki na to :)

Opublikowano

ISSStroopers.jpg

Helghaści byli wzorowani na funkcjonariuszach Kerberos z Sagi Oshii;ego.

Kerberos_Panzer_Cop_by_Orin_Knight.jpg

A nie na oddziałach z Jin-Roh: The Wolf Brigade?

jin_roh_fictional_combat_scene_by_wolfwing9115-d3ne31r.jpg

Opublikowano

A nie na oddziałach z Jin-Roh: The Wolf Brigade?

jin_roh_fictional_combat_scene_by_wolfwing9115-d3ne31r.jpg

Jin-Roh jest jedną z adaptacji Kerberos Sagi.

Opublikowano

A co tu komentowac. Trailer BO2 bardziej mi sie spodobał niz cale BF3 ;)

Opublikowano

Grafika od której oczy krwawią - check

Bohater który zmartwychwstaje po wybuchu granatu i jeszcze żyje kolejne 50 lat - check

Pretensjonalny dialog w tle - check

Motyw przewodni nie trzymający się kupy - check

Wojak z tautażami, ładną fryzurą i biegający bez hełmu - check

Mnóstwo elo elo zabawek na baterie - check

Boom, boom, boom tratatatata (pipi).s - check

dubstep/trąbienie z Incepcji - check

Konie, przy jednoczesnej obecności robotów, dronów i super samolotów - check

tak, to kolejne call of duty

30htz4p.gif

Opublikowano

graficznie slabo to wyglada. myslalem, ze juz niczym mnie nie zaskocza, a singiel po raz kolejny pewnie da rade, do tego niech zrobia taka kooperacje jak w MW3 + dobre deatchmatche i to biore ! Do BF nie ma co porownywac, EA nigdy nie ma pomyslu na fajna kampanie.

Edytowane przez easye

Opublikowano

A dla mnie kozak, graficznie gaci nie zrywa ale szykuje się i tak najładniejszy COD, zmiana czasów IMO dużo da na plus tej grze.

A MaZZeo i tak będzie marudzić, nawet jak by w połowie gry biegało się fenixem.......

Edytowane przez Soul

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.