Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Niestety u nas filmy na BR ciągle są drogie i jest ich mało w porównaniu z taką Anglią. Gdyby ceny byly na poziomie DVD, albo zarabiałbym 2x więcej to bez krepacji kazdy film oglądął bym na niebieskim laserze. A tak to tylko te perełki wizualne.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

btw. BR dodają już do Pani Domu, czy tam innego Życia na gorąco?

Pierwszy raz słyszę aby BR były dodawane do takich pism.

Opublikowano

Ciekaw jestem ile osob na tym forum kupuje filmy BR. Nie lubie piractwa, ale niestety osobiscie nie znam nikogo, kto oglada filmy i nie sciaga BRRipow.

Ja tam kupuję ale tylko w zachodnich e-sklepach. Ceny niskie i ogromny wybór. Do tego często można kupić edycje specjalne/boxy za śmieszne pieniądze.

Sam mam poki co tylko 8 filmów ale stopniowo skreślam z listy "must have" kolejne pozycje.No i brat ma jeszcze Pacyfik i Band of Brothers w metal boxach.Zapłacił za nie z wysyłką coś koło 190zł. A jak niedawno byłem w Empiku to zobaczyłem zwykłe wydanie "Pacyfiku" w kartonie za jedyne 300zł.Najlepsze jest to, że nawet wydanie UK ma polskie napisy, no ale w Polsce sami bogacze mieszkają przecież więc pewnie stąd takie ceny filmów na BR XD

Opublikowano

To nic nie znaczy, nie koniecznie targetetem sa gracze. chodzi o to, ze wszyscy moi znajomi, ktorzy maja ps3, ktorzy tez kiedys kupili ta konsole, bo ma BR, obecnie maja pecety, notebooki podlaczone na stale kablem HDMI do telewizora. Pomijam juz fakt, ze trudno nie byc piratem w dobie laczy 20,60,120mb na sec...

Podobny argument mozna uzyc przeciwko twojej opini ze PC za ok 2 kafle nie za dobrze radzi sobie z grami. Sam do ceny doliczales system operacyjny a rzeczywistosc jest taka ze znakomita wiekszosc graczy PC jedzie na windzie sciagnietej z nety/porzyczonej od kumpla.

W takiej sytuacji na sprzecie za 2 tysie bez problemu pograsz w nowe hity w 1080p na ustawieniah ultra ;)

Opublikowano

To samo na kompie w tej samej jakości i nadal mam cross chata trololololololololo

Masz świadomość że to argument z dupy?

Masz świadomość, że miało to treść żartobliwą?

kto to w ogóle jest? wchodzi jak do siebie i nawet się nie przedstawi

To, że pod innym nickiem nie oznacza, że świeżak :*

Ciekaw jestem ile osob na tym forum kupuje filmy BR. Nie lubie piractwa, ale niestety osobiscie nie znam nikogo, kto oglada filmy i nie sciaga BRRipow.

Oczywiście kupują ale dostęp do konta na torrenty.org

Opublikowano

lepiej się zastanów kto w tym kraju kupuję gry na xboxa360 jak za 20 zł masz przeróbkę z online :sorcerer:

Opublikowano

btw. BR dodają już do Pani Domu, czy tam innego Życia na gorąco?

Pierwszy raz słyszę aby BR były dodawane do takich pism.

godzilla_facepalm.jpg

Na końcu jest znak zapytania, on nie stwierdzał, tylko się pytał :ph34r:

[*]

Edytowane przez zloto

Opublikowano

Niestety u nas filmy na BR ciągle są drogie i jest ich mało w porównaniu z taką Anglią. Gdyby ceny byly na poziomie DVD, albo zarabiałbym 2x więcej to bez krepacji kazdy film oglądął bym na niebieskim laserze. A tak to tylko te perełki wizualne.

Nie do końca się zgadzam ;]

To znaczy masz rację ceny nadal są zbyt wysokie, szczególnie w dniu premiery i to ironio typowych shitów. Natomiast na przestrzeni powiedzmy dwóch lat, sytuacja mocno się poprawiła. Filmy na bluł ryju to już nie jest egzotyka, burżuazja (sic).

Przede wszystkim nie ma problemu z dostępnością (ofc są wyjątki T3, Avatar). Po drugie ceny dość szybko spadają do poniżej stówki, nie stoją już w miejscu jak jeszcze to było 2 lata temu.

A po trzecie co mnie najbardziej cieszy, filmy-klasyki często perełki. Można już dostać za 30-60 dyszek w cenie filmów dvd, serio. Dzięki temu właśnie, zacząłem "wymieniać" ulubione filmy z dvd na br. Zobacz sobie ceny np. Pulp Fiction, Ojców Chrzestnych, Scarfaców - no krótko i na temat klasyków. Dosłownie można już je kupić za cenę filmów dvd.

Jasne, że mogłoby być jeszcze lepiej w porównaniu do Anglii (czytaj - TANIEJ) ale i tak jest już dobrze, IMO. Osobiście będę się upierał do końca, że czytnik BR to dobry argument za Ps3 jak ktoś ogląda, lubi filmy czyli chyba każdy.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Oczywiscie ze BR to swietny argument za PS3.

O ile na poczatku do mnie nie przemawial glownie ze wzgledu na cene, tak teraz kiedy oba sprzety trzymaja ten sam poziom cenowy, BR jest sporym plusem.

Moze nie jest najszybszy ale jest przydatny i lepiej go miec niz nie miec ;)

Opublikowano

lepiej się zastanów kto w tym kraju kupuję gry na xboxa360 jak za 20 zł masz przeróbkę z online :sorcerer:

Wśród moich znajomych żaden nie gra na przerobionej konsoli.

Nie do końca się zgadzam ;]

To znaczy masz rację ceny nadal są zbyt wysokie, szczególnie w dniu premiery i to ironio typowych shitów. Natomiast na przestrzeni powiedzmy dwóch lat, sytuacja mocno się poprawiła. Filmy na bluł ryju to już nie jest egzotyka, burżuazja (sic).

Przede wszystkim nie ma problemu z dostępnością (ofc są wyjątki T3, Avatar). Po drugie ceny dość szybko spadają do poniżej stówki, nie stoją już w miejscu jak jeszcze to było 2 lata temu.

A po trzecie co mnie najbardziej cieszy, filmy-klasyki często perełki. Można już dostać za 30-60 dyszek w cenie filmów dvd, serio. Dzięki temu właśnie, zacząłem "wymieniać" ulubione filmy z dvd na br. Zobacz sobie ceny np. Pulp Fiction, Ojców Chrzestnych, Scarfaców - no krótko i na temat klasyków. Dosłownie można już je kupić za cenę filmów dvd.

Jasne, że mogłoby być jeszcze lepiej w porównaniu do Anglii (czytaj - TANIEJ) ale i tak jest już dobrze, IMO. Osobiście będę się upierał do końca, że czytnik BR to dobry argument za Ps3 jak ktoś ogląda, lubi filmy czyli chyba każdy.

A tutaj przyznam racje, że filmy BR dość szybko lecą z ceną i można często znaleźć perełki w dobrej cenie

Opublikowano

Wśród moich znajomych żaden nie gra na przerobionej konsoli.

Co jest niepodważalnym dowodem na to, że piractwo na XO to mit :sorcerer:
Opublikowano

http://www.vg247.com...game-this-year/

Nowa gra od twórców Flower i Journey w tym roku!

Tylko szkoda że gra pewnie wyjdzie też na XBOXA...

Not a single fuck was given that day.

Jeśli kolejna gra do oglądania, to mogą sobie ją wsadzić tam gdzie słońce nie dochodzi.

Opublikowano

Do piwnicy?

Opublikowano

Myślałem o szafie, ale byłeś blisko ;)

Opublikowano

W takiej sytuacji na sprzecie za 2 tysie bez problemu pograsz w nowe hity w 1080p na ustawieniah ultra ;)

Magik ja niedawno kompa skladalem, wiec wiem co mowie.

Zloz mi zestaw na papierze nieprzekraczajacy 2tys bym pogral w 1080p na ultra ustawieniach, bo moim zdaniem sprzet w cale tak nie stanial.

Opublikowano

Tak jak piszesz na przestrzeni ostatnich 2 lat poprawiło się dużo i ciagle bedzie się poprawiać. Ja mam tylko nadzieję że doczekamy się w końcu czasów, że powiedzmy to co w Angli będzie się pojawiać i u nas (zobaczymy za 10 lat).

Osobiście ciągle czekam na PL wersje Avatara i T3 w 3D i chciałbym je nabyć przed wakacjami :/

Opublikowano

Te gry są zbyt abstrakcyjne co dla niektórych :(

Opublikowano

Magik ja niedawno kompa skladalem, wiec wiem co mowie.

Zloz mi zestaw na papierze nieprzekraczajacy 2tys bym pogral w 1080p na ultra ustawieniach, bo moim zdaniem sprzet w cale tak nie stanial.

http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/zestawy_komputerowe_na_maj_2012_poradnik_zakupowy?page=0,7

Zestaw przekracza o 48zl 2000zl,ale dzięki konsolą(ps3 i x360) które skutecznie ograniczaja rozwój grafiki,technologii w grach PC da się pograć w WIĘKSZOŚĆ gier w full Hd i w wysokich detalach.

Opublikowano

Taki zestawik daje sobie rade chocby z Alanem czy Wiedzminem 2 w 1080p na ultra z frameratem nie gorszym niz na konsolach.

Opublikowano

Zestaw przekracza o 48zl 2000zl,ale dzięki konsolą(ps3 i x360) które skutecznie ograniczaja rozwój grafiki,technologii w grach PC da się pograć w WIĘKSZOŚĆ gier w full Hd i w wysokich detalach.

A to ciekawe, możesz rozwinąć tą myśl? Nie przypominam sobie, aby pc'ty były w jakiejkolwiek zależności w stosunku do konsol.

Opublikowano

Tak jak piszesz na przestrzeni ostatnich 2 lat poprawiło się dużo i ciagle bedzie się poprawiać. Ja mam tylko nadzieję że doczekamy się w końcu czasów, że powiedzmy to co w Angli będzie się pojawiać i u nas (zobaczymy za 10 lat).

Osobiście ciągle czekam na PL wersje Avatara i T3 w 3D i chciałbym je nabyć przed wakacjami :confused:

Ja się nie mogłem nadziwić jak zamówiłem na premierze w UK Arkham City, zapłaciłem tyle co i w Polsce ok. 170 zł i dostałem gratis 2x filmy z Batmanem na BD, które u nas w packu były za 100 zł :P Teraz np. zavvi dodaje do Maxa 3 Miasto Boga na BD. Antologia Obcego, która u nas kosztuje 300 zł w UK stoi za 60 zł. Jeszcze nam trochę do UK brakuje :P

Opublikowano

A to ciekawe, możesz rozwinąć tą myśl? Nie przypominam sobie, aby pc'ty były w jakiejkolwiek zależności w stosunku do konsol.

Właśnie rynek gier PC jest mocno uzależniony od konsol.

Dla większosci twórców gier są priorytetem konsole(słupki sprzadazy gier mówią same za siebie więc nic dziwnego),a PC dostaja marne port z konsol,gdzie tekstury sa słabej jakosci,konsolowy interface(Skyrim),optymalizacja zrobiona po lebkach,a dodaje jedynie 1080p i

Na szczęście są studia które wykorzystuja potencjał PC,a konsole dostają produkt który wyciska z nich ostatnie soki(DICE,CD PROJEKT RED) I wszyscy są zadowoleni ;)

Edytowane przez LionelPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.