Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

All this week we’ve been telling you about Microsoft’s Yukon project, the follow up to the Xbox 360. It sounds great. Well, except for those plans about pulling backwards compatibility a few years in.

Anyway, I’m sure everyone is wondering how much can we expect to pay for Microsoft’s next console, and when will it arrive.

It seems like there was still a debate going on within Microsoft when these documents were created. In some places it suggests a retail price of $399, in others, $299. In fact, they bring up the phrase “$2000 PC in a $300 box” multiple times.

I also questions whether or not Kinect v2 will be included, and how this will affect the price. Everything in the planning for the next Xbox suggests that Kinect v2 won’t just be another peripheral, but an important part of the system’s functionality, whether games make much use of it or not. Although I’m sure marketing wants it to hit shelves at the cheaper $299, that might be hard to pull off as a package, console, Kinect and all.

Either way, it looks like they are trying to avoid the slow start Sony had with the PlayStation 3. Top of the line technology or not, people have trouble justifying $600 for a videogame system.

Similar to their plans to drop backwards compatibility, they already have a rough outline of the price-drop schedule for the console, for both $299 and $399 starting price points. Either way, don’t expect to see a price drop before its third year on shelves, and then only by $50. The plans stretch out for the full proposed ten-year lifespan of the system.

But when will this thing actually drop? If I were you, I wouldn’t hold my breath for news out of E3. Not anything concrete anyway. The documents strongly suggest the official unveiling of Microsoft’s next console will happen at the Consumer Electronics Show in Las Vegas, January 2013. A quick search around the internet reveals that one date hinted at in the documents, January 6, is the date of “The Official Press Event of the International CES“, or the big official press conference day a couple days before the show officially opens.

Actual boxes on shelves aren’t expected until the somewhat vague “holiday season 2013.” In other words, somewhere between September at earliest and mid-November at the latest. After all, gotta have them ready to go for Black Friday.

Kinect 2: four players, two cameras

Hardware back-compatibility dropped after 3 years, 10 year life-cycle

Blue-ray drive built in, support for augmented reality glasses in the pipeline

Announced Jan 2013, released holiday 2013 costing $200-$300

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Dobrze wyczytalem że nextbox będzie kosztował 200-300$?

Ciekawe,ciekawe

Czekam co Sony zrobi. Czy znowu zrobią cholernie droga konsole która na premierze będzie sprzedawać się marnie. Czy jednak zdecydowanie tańsza

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Wszystko od początku do końca, to stek bzdur. Od dawna wiadomo, że M$ już nie będzie uczestniczył w CES właśnie od roku 2013.

Opublikowano

Hyh, wiedziałem że kinkieta wepchną na siłę, i będziemy uraczani "hitami" pokroju Kinect Star Wars 2.

Zauważyłem ciekawe zjawisko. Ogółem jeśli się nie wymusi na developerach nietypowego kontrolera jako jedynego i da się możliwość robienia gier na normalne kontrolery, to zwykle wtedy na nietypowe kontrolery powstają jakieś popi.erdółki i ogólnie jest to raczej "dodatek". Tak jest z sixaxisem, tak jest z PS Move czy z Kinectem!, ale już nie np. z Wii czy z Iphonem/Ipadem - gdzie nie ma że boli, jest wiilot, jest dotyk i jazda z tym koksem. Próżni developerzy ruszają wtedy główkami, a także daje to pole do popisu realnym geniuszom i mogą wtedy powstawać naprawdę ciekawe pomysły. Owszem, ogranicza to też, ale coś za coś.

Opublikowano

Od dawna wiadomo, że M$ już nie będzie uczestniczył w CES właśnie od roku 2013.

info ? jeśli CES 2013 odpada, to kto wie czy na VGA2012 nie zapowiedzieliby nowego Xa.

Zauważyłem ciekawe zjawisko. Ogółem jeśli się nie wymusi na developerach nietypowego kontrolera jako jedynego i da się możliwość robienia gier na normalne kontrolery, to zwykle wtedy na nietypowe kontrolery powstają jakieś popi.erdółki i ogólnie jest to raczej "dodatek". Tak jest z sixaxisem, tak jest z PS Move czy z Kinectem!, ale już nie np. z Wii czy z Iphonem/Ipadem - gdzie nie ma że boli, jest wiilot, jest dotyk i jazda z tym koksem. Próżni developerzy ruszają wtedy główkami, a także daje to pole do popisu realnym geniuszom i mogą wtedy powstawać naprawdę ciekawe pomysły. Owszem, ogranicza to też, ale coś za coś.

12641-captain-obvious.jpg

Opublikowano

Daddy: Przy okazji CES2012 ogłosili oficjalnie, że to ich ostatnia impreza bo nie pasuje do ich terminarza.

Opublikowano

no to faktycznie może na VGA w tym roku zapowiedzą nowego Xa bo później do E3 2013 nie ma konkretnego show/targów a czasu na robienie hype'u nowa konsola potrzebuje.

Opublikowano

Daddy tu masz potwierdzenie tego co mówił Don o CES i MS ;)

http://pclab.pl/news48096.html

Opublikowano

W tym roku mieli swój event - Microsoft Spring Showcase.

Opublikowano

Teraz czuję że MS pójdzie w mocną i drogą konsolę, wszystko przez ten pomysł sprzedaży w subskrypcji. Teraz za pomocą X360 i tej oferty 99$ + 15$ przez dwa lata chce przetestować czy to się sprawdzi, ale ja już czuję że tak.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano
  • Autor

Fajne gry ale nie jakieś miażdżyciele, z podobnych znacznie większe wrażenie robi na mnie skyrim czy nasz wiesiek2.

Tu nie ma co na siłę bronić japończyków bo się wypalili i tyle, potrafią klepać głównie kolejne jRPG o czarodziejkach z księżyca/innych emo dzieciakach które ratują świat a po drodze znajdują magiczne kryształy i murzyna do ekipy który robi za ofiarę.

Wystarczy spojrzeć na kondycję Crapcom'u, poprzednia generacja: re1, re0, re4, okami, seria dmc, seria onimusha, viewtiful joe...obecna generacja: fajne re5 i dead rising.

Jeszcze DMC4 i Street Fighter do gier Capcomu. Poza tym przesadzasz, jest kilka mocnych japońskich gierek w tej generacji, poza wymienionymi Bayonetta, Dark Souls, Shadows of the Damned, czy Vanqusih. Tylko te gry nie miały takiej siły przebicia jak nachalnie promowane zachodnie strzelanki. Zresztą taki Vanquish to było coś świeżego w temacie gier TPP, od kiedy wszędzie wrzucany jest cover i te ślamazarne strzelanie pozbawione jakiejkolwiek dynamiki.

Marzy mi się gierka z podobną mechaniką, ale osadzą w innym settingu, bez tych wszystkich robotów.

Opublikowano

no no, teraz byle stronka będzie próbowała się wypromować wymyślając jakieś głupawe ploty o nowych konsolach, a tutaj już zaliczyli wpadkę z tym CES

Opublikowano

Vanquish mocnym tytulem? Prosze Cie.

BaYonette rozumiem, ale tak jak pisze Daddy, japonczycy nie daja sobie rady na konsolach nowej generacji, spojrz nawet na takiego PES'a, ktory od lat stoi w moejscu.

Opublikowano

W nowym Bonus Round Pachter mówi, że na konferencji MS będą głównie multimedia, nowy dash, wyszukiwanie wszystkiego głosem, raczej nic dla nas.

Edytowane przez Hela

Opublikowano

Fajne gry ale nie jakieś miażdżyciele, z podobnych znacznie większe wrażenie robi na mnie skyrim czy nasz wiesiek2.

Tu nie ma co na siłę bronić japończyków bo się wypalili i tyle, potrafią klepać głównie kolejne jRPG o czarodziejkach z księżyca/innych emo dzieciakach które ratują świat a po drodze znajdują magiczne kryształy i murzyna do ekipy który robi za ofiarę.

Wystarczy spojrzeć na kondycję Crapcom'u, poprzednia generacja: re1, re0, re4, okami, seria dmc, seria onimusha, viewtiful joe...obecna generacja: fajne re5 i dead rising.

Jeszcze DMC4 i Street Fighter do gier Capcomu. Poza tym przesadzasz, jest kilka mocnych japońskich gierek w tej generacji, poza wymienionymi Bayonetta, Dark Souls, Shadows of the Damned, czy Vanqusih. Tylko te gry nie miały takiej siły przebicia jak nachalnie promowane zachodnie strzelanki. Zresztą taki Vanquish to było coś świeżego w temacie gier TPP, od kiedy wszędzie wrzucany jest cover i te ślamazarne strzelanie pozbawione jakiejkolwiek dynamiki.

a sf4 i bayo jeszcze może być, co to jest kilka dobrych gier japończyków w porównaniu do minimum kilkudziesięciu miażdżycieli w poprzednich generacjach.

-----

Skoro nowy X na jesień 2013 a line up x360 jest pełny na drugą połowę 2012 to poza pierwszą połową 2013 nie mają gdzie wcisnąć gier, może z jedna nowa gra będzie zapowiedziana na x360, to wszystko.

Opublikowano

ciekawe czy M$ znowu tak będzie walczył o Japonię, czy od razu oleje

Opublikowano

Dwie dobre wiadomości:

Po pierwsze, możliwe że Criterion tworzy nowego Burnouta

:yahoo:

http://gamezilla.kom...je-nowy-burnout | http://www.ppe.pl/ne..._Burnoutem.html

Po drugie BG&E2 powstaje dalej... tyle że najpewniej na nextgeny

http://www.ppe.pl/ne...wznowione!.html

i ten filmik:

http://youtu.be/xrnuV-9FKLk

stał się oficjalnym trailerem gry :P

Edytowane przez _mike

Opublikowano

(Edit: @_mike, byłeś szybszy ;) )Criterion pracuje nad "world’s number one, multi award winning, arcade racing franchise”, która charakteryzuje się “dynamic action sequences”, “terrifying jumps, insane crashes and epic car chases”. Jakoś mi to nie pasuje do NFS :thumbsup: , więc liczę na wielki powrót Burnouta (E3?).

http://www.vg247.com...w-arcade-racer/

Plotka: Lista tytułów startowych na WiiU. Oprócz Pikmin to reszta to same multiplatformy, które wcześniej zadebiutują na 360/PS3 :confused: , czyli dosyć marny launch konsoli. Ciekawe jest również to, że na liście jest SC6 - czyżby premiera Fishera miała nastąpić jeszcze w tym roku/początkiem przyszłego?

http://www.vg247.com...25-wii-u-games/

• Aliens: Colonial Marines
  • Assassin’s Creed III
  • Batman: Arkham City
  • Darksiders II
  • Dirt 3
  • Formula 1 All Stars
  • Game Party
  • Ghost Recon Online
  • Just Dance 4
  • Killer Freaks from Outer Space
  • Marvel Super Heroes
  • Metro: Last Light
  • Monsters Party
  • New Super Mario Brothers Wii
  • Ninja Gaiden 3
  • Pikmin
  • Rabbids Party Land
  • Raving Rabbids
  • Rayman Legends
  • Shield Pose
  • Splinter Cell 6
  • Sports Connection
  • Tekken
  • Your Shape 2013
  • Zombie

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

ciekawe czy M$ znowu tak będzie walczył o Japonię, czy od razu oleje

Ja bym na ich miejscu olał Japonię w tym sensie, że traktować ich jako mało znaczący rynek. Na starcie X360 M$ zaatakował ich Lost Odyssey, Blue Dragon itp. i jak to nic dało bo Japończycy woleli czekać na zniewieściałe FF, to już można na nich krzyżyk postawić.

Opublikowano

szukają pracowników? Oni powinni już kończyć tą grę :confused:

W tym roku kończą nowego NFS, więc nie zdziwiłbym się gdyby nowego Burnouta robili już z myślą o next-genach (kraksy w BP do teraz robią duże wrażenie, więc co dopiero będzie przy następnej generacji :woot: ).

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Jak się krecimy w temacie nextgenow to:

Nextgena kupicie od razu na premierze czy może pierwsza partie modeli(które są najbardziej wadliwe) przeczekacie i kupicie next gena 6-12 miesięcy po premierze.

Ja osobiście wolę przeczekac te pierwsze modeli i kupić nextgena kiedy biblioteka gier będzie wystarczajaco bogata

Opublikowano

A ja w ogóle nie kupię. Tak sobie wymyśliłem.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.