Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Odpaliłem Operation Raccon City i pierwsze 15 minut gry wali już taką ch****ą, że aż mnie w środku coś skręca :P I pomyśleć, że Capcom tego 2 mln opchnął :confused:

A nieporównywalnie lepsze RE Revelations sprzedało się gorzej na 3DS'a. ;]

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Dobry marketing - reklamy w stanach były wszędzie.

Tak samo jest z Halo

I z CoDem i innymi, a Sony często w tej kwestii daje du.py.
Opublikowano

Chciałeś chyba napisać zawsze :/

Opublikowano

Tak samo jest z Halo

Sony podczas tej generacji dało du.py więcej razy niż dzi.wka z burdelu przy koszarach. Może się kiedyś nauczą, że marketing to wszystko i stworzą sobie markę na miarę Halo czy CoD...
Opublikowano
  • Autor

Mają tylko Gran Turismo, które i tak nie ma nawet porównania do popularności tej marki na PSX/PS2. Największą zagadką jest, że nie potrafili odpowiednio wypromować Killzone w czasach gdy strzelanki rządzą rynkiem.

Opublikowano

Przecież ich gry dobrze się sprzedają. Mało co się sprzedaje po 10 mln.

Opublikowano

Przecież ich gry dobrze się sprzedają. Mało co się sprzedaje po 10 mln.

Wiesz, nikt nie mówi że każda gra ma się sprzedawać po 10mln ale Sony obecnie nie ma żadnej (GT5 chyba nie dobiło do 10mln, a nawet jeżeli to nie można tej marki nazwać maskotką Sony, a do tego GT6 pewnie wyjdzie w połowie przyszłej generacji czyli za 4-5 lat bo Yamauchiemu się nie spieszy) i to powinni zmienić, stworzyć swojego Mistrza Szefa którego wszyscy skojarzą z marką PS (patrząc po Mario i MC to takie maskotki dobrze sprzedają sprzęt).

@up, może dla EA to jest czwarta generacja (w sensie ich działalności jako wydawcy)?

Edytowane przez _mike

Opublikowano

lub po prostu błąd,albo EA zalamalo czasoprzestrzen i myśli że jest 3generacja konsol i zaczyna tworzyć na 4

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

Jak się krecimy w temacie nextgenow to:

Nextgena kupicie od razu na premierze czy może pierwsza partie modeli(które są najbardziej wadliwe) przeczekacie i kupicie next gena 6-12 miesięcy po premierze.

pierw poczekam na opinie/testy i kupię w ciągu 3-6mc od premiery, już teraz mam ciśnienie na nowe konsole bo obecna generacja mi się znudziła, ten rok traktuje jako pożegnanie obecnej generacji + kilka gierek w pierwszej połowie 2013.

3f6db22e980611e1abb012313813106f_7.jpg

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Tak samo jest z Halo

Sony podczas tej generacji dało du.py więcej razy niż dzi.wka z burdelu przy koszarach. Może się kiedyś nauczą, że marketing to wszystko i stworzą sobie markę na miarę Halo czy CoD...

Z tymi markami to jest trochę inaczej. MS ma przewagę w USA (obecnie już tylko tam, jeśli chodzi o trzy wielkie rynki), a w USA jest silne przywiązanie do marki, i wygrywa w USA ten kto prowadzi agresywną politykę brandingu (kiedyś pokazało to Nintendo, dziś Microsoft). W Japonii też marka ma wielką wartość (legendarne obrazki z miasteczek przedpremierowych), ale w USA jest ono trwalsze i przekłada się na dalsze działania - tworzenie sceny, fanklubów, lig - ect. A przede wszystkim marka lidera w USA odbija się większym echem w Europie niż marka lidera w Japonii. Myślę, że Sony ma kilka silnych marek, ale żadna z nich nie bryluje ponad innymi - może to nawet świadomy ich wybór. Natomiast zgodzę się, że Sony było trochę zawsze na bakier z marketingiem, co jest dziwne jak na takiego giganta rynku, o tak długim stażu.

Żeby być sprawiedliwym, każdy jakiś błąd w tej generacji popełnił (czy jak to nazwałeś "dał du.py") i to nie raz. MS pokazał jak to jest się śpieszyć i zrobić konsolę po kosztach, przez co musiał władować grube miliony w 3-letnią grawancję bo doskonale wiedział, że sprzedaje wadliwą konsolę. Sony pokazało że zaniedbania zabezpieczeń się mszczą mocno, a ciągła wiara w niezłamywalność nośnika jest nielogiczna. MS pokazał jak to jest robić kontroler ruchowy na siłę, gdy sprzęd nie jest w stanie uciągnąć czegoś takiego i przez to urządzenie ma laga i ograniczenia. Sony zaś udowodniło, że lepiej pomyśleć nad tym co będzie zaraz po line-upie startowym (czy aby nie posucha?). MS udowodnił, że całkowity nagły zwrot ku casualom na dłuższą mete mniej się opłaca. Poza tym niektóre błędy były wynikiem albo niewiedzy (np. wybranie nośnika przez MS, który lada moment został skazany na powolną śmierć), czy polityki (Wii jest archaiczne i ubogie w pewne funkcje, ale jako urządzenie i tak się świetnie sprzedało).

Mógłbym tak wymieniać, ale istotne jest by firmy wychodziły z twarzą z takich "du.podajni" - tak jak MS zrobił trzyletnią gwarancję, a Sony dało mnóstwo darmowego contentu i poprawiło zabezpieczenia) i uczyło się na tych błędach ;) Bo nie od razu Rzym zbudowano.

Opublikowano

Ps3 slim to najbardziej awaryjna konsola z stacjonarnych konsol, awaryjność nowych ps3 przebiła pierwszą generacje x360, x przynajmniej miał wewnętrzną gwarancje 3 letnią, a sony rok gwarancji i po roku po zyebaniu się kupno nowej konsoli/wykłócanie się o prawa konsumenta z sprzedawcą. jaki lag na kinekcie grałeś na tym woogle?

chciałbym jeszcze nadmienić kto został ostro "wydymany w tej generacji" wykastrowanie ps3 z kompatybilności z ps2, to jest fail, wprowadzić coś by zaraz to wycofać. ale spoko kupie zremasterowanego balasa za 150zł i będe cieszył się lepszą grafiką i 3d. hipokryzja Mendrku.

Opublikowano
Ps3 slim to najbardziej awaryjna konsola z stacjonarnych konsol, awaryjność nowych ps3 przebiła pierwszą generacje x360,

what.

Opublikowano

Ps3 slim to najbardziej awaryjna konsola z stacjonarnych konsol, awaryjność nowych ps3 przebiła pierwszą generacje x360,

Prove it or Shut up.

Opublikowano

Takich danych nie ma w internecie i żadna firma nie będzie sie chwalić tego typu liczbami, współpracowałem z sony i microsoftem wiem ile czego było zwracane, dziennie potrafiłem wysłac 17sztuk ps3 slim 250gb, od 7 lat pracuje "w branży" aby podsycić atmosferę. Stawiam swój E-fame na to, że: na dzień dzisiejszy gta 5 ukaże się w tym roku pod koniec października/listopada. prace nad polonizacją już trwają. o ile nie będzie obsuwy na dzień dzisiejszy bedzie to październik/listopad.

a teraz hejtujcie.

Opublikowano

Takich danych nie ma w internecie i żadna firma nie będzie sie chwalić tego typu liczbami, współpracowałem z sony i microsoftem wiem ile czego było zwracane, dziennie potrafiłem wysłac 17sztuk ps3 slim 250gb, od 7 lat pracuje "w branży" aby podsycić atmosferę. Stawiam swój E-fame na to, że: na dzień dzisiejszy gta 5 ukaże się w tym roku pod koniec października/listopada. prace nad polonizacją już trwają. o ile nie będzie obsuwy na dzień dzisiejszy bedzie to październik/listopad.

a teraz hejtujcie.

tak sie ukrywasz ze jakis miesiac temu cos biadoliles o bezrobociu ? :P

te ps3 chyba naprawde sie musza zle sprzedawac

Opublikowano

a teraz hejtujcie.

Meh, daj sobie siana z takimi "danymi". Równie dobrze mogę powiedzieć, że mój wujek jest w zarządzie MS i okazuje się, że jest zupełnie odwrotnie. Ot, opowieści dziwnej treści, możesz co najwyżej założyć religię opierając się na wierze, lub tajnych ukrytych (zapewne przez sojusz kosmitów i masonerii) danych o tym, że jest jak Ty (jedyny oświecony) mówisz.

Ciekawie to wygląda w obliczu dwóch odpowiedzi sprzed paru stron, gdzie Lionel pytał o awaryjność nowych Xklocków to odpowiedzi były że albo na poziomie, albo że mniejsza (ale nie że "znacznie mniejsza" - co by znaczyło idąc Twoją teorią, że nadal jest duża). A ja powiem, że nowe generacje obecnych konsol mają po prostu trwalsze luty i lepsze systemy chłodzące, przez co awaryjność jest bardzo niska.

A co do kompatybilności wstecznej, to nie jest przecież idealna na X360, a poza tym dzięki temu Sony bardzo długo dobrze sprzedawało swoje PS 2. Pomijam fakt, ze granie w stare gry na obecnych standardach w telewizorze to trochę masochizm wizualny, raczej ciekawostka. Chyba o wiele wygodniej jest kupić za grosze PS 2 i podpiąć do starego telewizora, niż kombinować z obecnymi konsolami. Pomijam też fakt, że PS 3 ma wystarczająco dużo dobrych gier na PS 3 (na wyłączność również), żeby się bawić w stare gry... co innego na X360 ;) A te 'zremasterowane" gierki wyglądają po prostu ładniej niż w standardowej emulacji, więc żeby mnie oczy nie bolały i nie umierał sentyment, wole zagrać w hit z PS 2 w HD niż standardowo emulowany.

Co do laga w Kinekcie nie tylko widziałem, grałem, ale jest to powszechnie znana prawda - już chyba z dwa razy wcześniej podawałem tu linki do wiadomości prasowych, że przez laga na Kinect, gry które obsługują PS Move nie są konwertowane z tego powodu na Kinecta!, gdyż wymagana jest w nich precyzja (był to bodajże Grand Slam Tenis 2 i Ninja Gaiden 3). Tak więc - deal with it, może prawda bywa bolesna, ale wypada ją akceptować Orzeszku :)

Opublikowano

Jasne. Lepiej kupić HD kolekcje gierki sprzed 10 lat za 150zł, bo miłosierne Sony wycięło specjalnie kompatybilność wsteczną zamiast cieszyć się grą którą się kupiło już dawno temu. Albo najlepiej kupić starą konsolę i trzymać dwa sprzęty pod TV. Na ch.uj komu kompatybilność wsteczna. Byłem głupi grając na X360 w Ninja Gaiden Black, Halo i Halo 2.

Opublikowano

zgodze się że nie mam czym podeprzeć swoich "nowinek" ale prosze tylko o rozliczenie mnie przy premierze gta5 w listopadzie :P

i tak, jestem teraz bezrobotny bo praca w branzy aktualnie to największa chuynia we wszechświecie. odciąłem sie od tego bo nerwowo nie wytrzymywałem

slicznie ktoś mi skaował pierwszą częśc posta: hmmmmmm

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

Kolekcje HD to jeden z większych faili tej generacji, zaraz po DLC.

Opublikowano

Mazz, zauważ że po pierwsze zwykle jest to kolekcja - więc zwykle dostaje się kilka gier z danej serii, w dodatku podniesione do HD żeby oczy nie cierpiały zbyt bardzo. Po drugie, zwykle da się kupić pojedyncze części w granicach 30-50 PLN, czyli praktycznie tyle co ta gra jako nówka chodzi na Allegro w normalnej wersji.

Kolekcje HD mają się dobrze i będą sie miały, bo zwykle kierowane są dla tych, co w daną gre nie grali, a chcieliby nadrobić zaległości. A także dla tych, co nie chcą sobie kaleczyć zbytnio oczu pikselami spowodowanymi wielkimi ekranami. Dlatego HD moim zdaniem może i jest trochę pójściem na łatwiznę (bo lepszy byłby remake), ale failem tego nie nazwię.

Ps. Obok kolekcji HD, Sony wypuszcza też na PS Store klasyki z PS 2 w niezmienionej formie i niższej cenie, cenach nawet często niższych niż na Allegro za nówki.

Ps. 2 Orzeszek, nawet jeśli byś trafił z datą GTA V, nie będzie to w żadnym wypadku wyznacznik potwierdzający dane o wadliwości konsol.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.