Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ja pracowalem dlugo w szmaturnie i najwiecej wracalo TV szajsunga i wlasnie PS3 slimow.

Xboxy od Jaspera sa zayebiste.

Potwierdzam polonizacje GTA.

Tak samo jak mowilem 2 miesiace przed oficjalna zapowiedzia, ze na 150% bedzie wiesiek na Xa oraz ME2 na ps3.

Oczywiscie mnie wysmiano.

Zrozumcie chlopcy, ze w polskiej "branzy" nikt nie trzyma geby na klodke. To nie ameryka.

Edytowane przez Dave Czezky

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Mendrku z Tobą to jednak podyskutować sie nie da. a co będzie wyznacznikiem potwierdzające wadliwość konsol? oficjalne pismo sony/m$ ze sprzedaliśmy tyle i tyle szrotów w takim i takim okresie? nie będzie czegoś takiego.

Mazz@ dwa razy ściśle tajne

Edytowane przez Orzeszek87

Opublikowano

To przynajmniej powiedz gdzie pracowałeś.

GTA V będzie w listopadzie z polskimi napisami tia? Zapiszę sobie twój post gdzieś, jak się okaże to nieprawdą to będę męczył dniami Mendrka o banana dla ciebie :<

Opublikowano

Mendrek, nie wiem co masz za TV, ale na moim LCD 42" PS2 podłączone przez euro i gry wyglądają świetnie.

Opublikowano

Ja mialem przez komponent i pikseloza yebala ostro po oczach :<

Opublikowano

Wystarczy trochę dalej usiąść, sam obraz nie odbiega od tego co było na CRT. Nie wiem też jak z komponentem, ale na chinchach obraz wyglądał tragicznie, na euro zupełnie co innego.

PS. Przed chwilą odpaliłem God of War na PS2 i po 5 sekundach się zorientowałem, że gra chodzi w 60 FPS, nawet po takim starociu widać różnicę między 30 a 60 FPS :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dokładnie, pisaliśmy z Czezem, że ME2 będzie na PS3....... pamiętam komentarz jednej z osób, gdzie napisała, że pewno nasz znajomy sprząta w EA.......bo żal mu dupę ściskał.

Ah to Polactwo.....

Edytowane przez Soul

Opublikowano
  • Autor

Kolekcje HD to jeden z większych faili tej generacji, zaraz po DLC.

Przesadzasz, tych kolekcji nie musisz wcale kupować, to jest dobry pomysł dla kogoś kto nie miał okazji wcześniej pograć w te gierki. Oczywiście nie każdy się do tego przykłada, ale takie Shadow of the Colossus tylko na tym zyskało, jest dużo płynniej niż na PS2.

Z chujowymi DLC wyciętymi już przed premierą nic nie może się równać.

Opublikowano

Mazz, zauważ że po pierwsze zwykle jest to kolekcja - więc zwykle dostaje się kilka gier z danej serii, w dodatku podniesione do HD żeby oczy nie cierpiały zbyt bardzo. Po drugie, zwykle da się kupić pojedyncze części w granicach 30-50 PLN, czyli praktycznie tyle co ta gra jako nówka chodzi na Allegro w normalnej wersji.

Kolekcje HD mają się dobrze i będą sie miały, bo zwykle kierowane są dla tych, co w daną gre nie grali, a chcieliby nadrobić zaległości. A także dla tych, co nie chcą sobie kaleczyć zbytnio oczu pikselami spowodowanymi wielkimi ekranami. Dlatego HD moim zdaniem może i jest trochę pójściem na łatwiznę (bo lepszy byłby remake), ale failem tego nie nazwię.

Ps. Obok kolekcji HD, Sony wypuszcza też na PS Store klasyki z PS 2 w niezmienionej formie i niższej cenie, cenach nawet często niższych niż na Allegro za nówki.

cały mendruś w natarciu xD

2-3 to kilka ?

od kiedy kolekcje HD kupują gracze którzy chcą nadrobić zaległości ? Prawie wszyscy którzy to kupują to osoby które w te gry już grały kiedyś.

to w końcu potrafią kosztować tyle co nówka klasyka z przed 8lat w folii na allegro (30zl) czy są jeszcze tańsze (10-20zl) ? :)

Opublikowano

2-3 to kilka ?

No zwykle jest więcej niż dwa (najczęściej trylogia), a 3 to zgodnie ze słownikiem pwn - kilka. Ale tak czy siak, ilość gier w kolekcji odpowiada cenie. Np. Beyond Good and Evil HD jest jedno, i kosztuje w okolicach 30 PLN.

od kiedy kolekcje HD kupują gracze którzy chcą nadrobić zaległości ? Prawie wszyscy którzy to kupują to osoby które w te gry już grały kiedyś.

Skąd masz takie dane? Na logikę przecież ludzie głównie kupują gry w które nie grali, a dopiero potem jest grupa "sentymenciarzy" :) HD robione jest, żeby nowi się nie porzygali :)

to w końcu potrafią kosztować tyle co nówka klasyka z przed 8lat w folii na allegro (30zl) czy są jeszcze tańsze (10-20zl) ? :)

Wo, jak mi znajdziesz God of War na PS 2 za 30 PLN nówka w folii, to podejślij mi linka :) Bo na razie za 30 PLN na allegro.pl z wszystkich gier na PS 2 nówka w folii to znalazłem 5 gier, głównie popie.rdółki i żadna nie wyszła w HD kolekcji :)

Opublikowano

Wystarczy trochę dalej usiąść, sam obraz nie odbiega od tego co było na CRT.

Co Ty piles, Don? Gry z PS2 na nowoczesnych LCD, plazmach sa naprawde rozpikselowane i brak AA baaardzo rzuca sie w oczy. Innymi slowy jakosciowa przepasc.

od kiedy kolekcje HD kupują gracze którzy chcą nadrobić zaległości ?

Slucham? Np. ja ktory kupil kolekcje GoW bo nie mialem w calosci ogranych, druga kolekcje bo nie mialem ogranej w ogole, Sly ktory teraz kupie bo tez nie mam ogranych. Jakbym kupil Ratchety to tez z powodu tego ze nie gralem w nie na PS2.

Opublikowano

prawie wszyscy xD Z pewnością zaraz wyskoczysz z jakimiś danymi. innymi słowy, daddy znów w natarciu.

kolekcje HD nie są złe, nikt przecież nie każe ich kupować. Widziałem ostatnio ICO & Sotc HD za 50 zł więc cena często jest dobra, szczególnie dla tych, którzy ominęli kilka klasyków z poprzedniej generacji.

Opublikowano

Wystarczy trochę dalej usiąść, sam obraz nie odbiega od tego co było na CRT.

Co Ty piles, Don? Gry z PS2 na nowoczesnych LCD, plazmach sa naprawde rozpikselowane i brak AA baaardzo rzuca sie w oczy. Innymi slowy jakosciowa przepasc.

Przepaść w stosunku do czego? Do współczesnych gier? Czy gier z PS2 na CRT vs gier z PS2 na LCD. Bo w tym drugim przypadku nie ma żadnej przepaści. Tylko jak grałeś na CRT to nie miałeś go wielkości 42", a co najwyżej 32" i to też nie każdy. Bardziej widać piksele, ale nie ma co przesadzać.

Opublikowano
Bo w tym drugim przypadku nie ma żadnej przepaści.

Ojej no, właśnie jest przepaść. Nawet obraz z Wii podpiętego componentem pod LCD ssie pałę przy starych "czinczach" podpiętych pod dobry kineskop.

A co dopiero ps2 na lcd XD

Opublikowano
  • Autor

prawie wszyscy xD Z pewnością zaraz wyskoczysz z jakimiś danymi. innymi słowy, daddy znów w natarciu.

kolekcje HD nie są złe, nikt przecież nie każe ich kupować. Widziałem ostatnio ICO & Sotc HD za 50 zł więc cena często jest dobra, szczególnie dla tych, którzy ominęli kilka klasyków z poprzedniej generacji.

A pamiętam jak kiedyś obie te gry na PS2 chodziły za ponad 100zł każda osobno, oczywiście używane.

Opublikowano

Absolutnie nie polecam grać w PS2 na LCDkach bo to tragedia jest ;f

A pamiętam jak kiedyś obie te gry na PS2 chodziły za ponad 100zł każda osobno, oczywiście używane.

Obie gry na PS2 do dzisiaj są drogie.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ja pracowalem dlugo w szmaturnie i najwiecej wracalo TV szajsunga i wlasnie PS3 slimow.

pewnie dlatego, że Xkloc się nie sprzedaje i nie ma kto go odnosić

Xboxy od Jaspera sa zayebiste.

http://patrz.pl/flash/hahahaha-swf

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Jest w tym troche prawdy xD

Opublikowano

Tak czy inaczej PS3 Slim jest dosc awaryjne, a z tym nie moga sie pogodzic fanboty sony.

Opublikowano

10 najlepiej sprzedających się gier Sony w ogóle.

http://www.vgchartz....ontent=FaceBook

Crash i gran turismo :F

Opublikowano

Ja nie wiem co wy macie do tych kolekcji.HD. Każe je wam ktoś kupować?

Dla mnie kolekcje w HD nie są w cale złym pomysłem i nikt wam ich kupować nie każe

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

ps3 to odtwarzacz br z funkcja odtwarzania kolekcji starych gier w hd, ktore kazdy ma w (pipi)e, no ale sa ekskluziw.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.