Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Czyli tym tokiem CoD jest mocarne, bo trzeba grube pieniądze płacić za 2 mapy?

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Bez kitu, mowic ze crysis jest dretwy i jednoczesnie zachwycac sie killszrotem, to trzeba miec jakies problemy z glowa :confused:

Mi się wydaje, że z Crysisem to jest tak jak np. z Halo, jedni kochają, drudzy przeciwnie. Choć w kwestii popularności i (chyba, bo nie jestem obeznany) szerokości uniwersum wiadomo co wiedzie prym. Crysis zawsze kojarzy się ze świetnym technicznym designem i wykonaniem, to już znak rozpoznawczy Crytek. Sam gameplay może się nie do końca spodobać, bo np. taka wymiana ognia jest mniej dynamiczna niż w CoD czy Killzone.

Opublikowano

Czez: Heh, dokładnie to samo pomyślałem. Jeśli preordery na VGC odzwierciedlają rzeczywisty stan rzeczy, to nie dziwię się, że będą map packi za darmo :P

Bez kitu, mowic ze crysis jest dretwy i jednoczesnie zachwycac sie killszrotem, to trzeba miec jakies problemy z glowa :confused:

Mi się wydaje, że z Crysisem to jest tak jak np. z Halo, jedni kochają, drudzy przeciwnie. Choć w kwestii popularności i (chyba, bo nie jestem obeznany) szerokości uniwersum wiadomo co wiedzie prym. Crysis zawsze kojarzy się ze świetnym technicznym designem i wykonaniem, to już znak rozpoznawczy Crytek. Sam gameplay może się nie do końca spodobać, bo np. taka wymiana ognia jest mniej dynamiczna niż w CoD czy Killzone.

Sytuacja Crysisa i Halo jest zgoła inna. W Halo jest dobra historia i gameplay, a w Crysis?? Nie wiem jak jedynka, ale dwójka miała debilne AI. Dla mnie z miejsca to skreśla tę grę. AI to jedna z podstaw gameplay'u i żadne fajerwerki graficzne tego nie zatuszują. Nie było w tym nic fajnego jak musiałem kluczyć pomiędzy "słupkami" wyposażonymi w spider sense. A Halo ludzie hejtują tylko i wyłącznie za design.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ale C2 była robiona właśnie na kĄsolki. Mówimy o C1 i Far Cry 1.

Opublikowano

No w C1 AI w stosunku do sequela i tak stoi znacznie wyżej. Wkurzające jest jednak na najwyższym poziomie, że wróg widzi mnie praktycznie z końca mapy, z kolei na normalnym poziomie można przejść obok.

Design Halo to już raczej kwestia gustu. Nie oznacza to jednak, że powinno się taką grę skreślać na początku, bez zagrania w nią. W sumie taki Metroid Prime to też tylko walka na obcych planetach a tytuł należy do najlepszych, w jakie kiedykolwiek grałem. Nigdy nie zapomną pierwszego kontaktu z Phendrana Drifts, świetna lokacja. Świetny design i gameplay. I wtedy nawet fabuła nie musi stać na oskarowym poziomie.

Opublikowano

Mówimy o C1 i Far Cry 1.

Poza grafika obie gry niczym mnie nie zachwicily. AI takie sobie(Half-Life 2 i FEAR,Halo(podobno) mają sto razy lepsze AI) Gameplay ujdzie.

Opublikowano

Czyli nie grałeś, ale napiszesz bo PODOBNO cośtam srośtam.

Opublikowano

Czyli nie grałeś, ale napiszesz bo PODOBNO cośtam srośtam.

Z tych wymienionych tylko w Halo nie gralem i dlatego napisałem podobno bo tak bardzo xboxowcy podniecaja się tym AI w Halo.

A całą resztę grałem i naprawdę AI w Crysisie 1 jest gorsze od Si w HL2 czy FEAR

I Crysisa 1 grałem na PC gwoli ścisłości

Opublikowano

Jest tak slabe, ze rozdaja mapy za darmo?

raczej nie pomoze.

no tak, oczywiście.

To aż żałosne jest. Gdyby taka akcja była w sytuacji gry na x-a to od razu łał, wow. ale przy okazji gry na ps3 - oczywiście, gó.wniana gierka na konsolę na której nie ma gier haha, gra się słabo sprzedaje ((pipi) że dziś dopiero premiera). A mówi się, że to sonyboty wszystko tak przekręcają żeby wyszło na korzyść sony (donsterydo ze swoją metaforą wiatru :P).

Eh.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Ja uważam, że exy na X360 schodzą z półek lepiej tylko dlatego, że jest ich dużo mniej niż na konkurencyjnej konsoli. PS3 funduje po prostu dużą różnorodność w kwestii gier na wyłączność. Tylko bez trollingu proszę...

Edytowane przez Nemesis US

Opublikowano

Twoja teoria miałaby sens gdyby przeciętny użytkownik konsoli wiedział, które gry są na wyłączność :D Poza forami internetowymi nikt nie zwraca uwagi na to czy coś jest czy nie jest exem.

Prosty przykład - Forza 3, ODST i Left 4 Dead (1 albo 2) wychodziły na X360 miesiąc po miesiącu i jeśli wierzyć VGC to sprzedały się mniej więcej 5, 6 i 3 mln. Ilość exów nie ma żadnego znaczenia - Twisted Metal i Starhawk wychodzą w sporych odstępach czasu od siebie i sprzedadzą się jak kupa. Sprzedaż to wypadkowa jakości gry, marki, reklamy i z 10 innych czynników.

PS. Ograliście demo Spec Ops: The Line? Reklamowana jako odpowiednik Czasu Apokalipsy, a zaczyna się jak CoD - pościgiem z 7 śmigłowców, a dalej wcale nie jest lepiej - na jednym dachu ubiłem ze 20 komandosów, jak króliki....

Opublikowano

O jakiej mocarnej sprzedaży exów na xboxa mówimy tak w ogóle? Jedno halo wiosny nie czyni, i to mimo, że wychodzi już praktycznie co roku (trololo). Sprzedaż Gearsów jest mniej więcej porównywalna z tą z Uncharted, podobnie Forza vs. Gran Turismo. Inne tytuły? Fable 2 i 3 około 2-3 mln (Resistance, Heavy Rain, albo Infamous podobny poziom). Coś tam jeszcze z wartościowych exów na xboxa zostało?

Opublikowano

Coś tam jeszcze z wartościowych exów na xboxa zostało?

Tak,Kinect Stars Wars i Kinect Sports :D

Opublikowano
Ilość exów nie ma żadnego znaczenia - Twisted Metal i Starhawk wychodzą w sporych odstępach czasu od siebie i sprzedadzą się jak kupa.

Bo są gównianymi grami, ot co. Crackdown też chyba rekordów na X360 nie bił, dokładnie z tego samego powodu.

A Left 4 Dead to nie ex...

Opublikowano

ale mi się dłuży czas do E3 :) chociaz pewnie bedzie nuda bo wszystko wycieknie już do tego czasu, next genów nie będzie ale....ale taka impreza zawsze podnosi cisnienie :)

Edytowane przez Colin84

Opublikowano

....ale taka impreza zawsze podnosi cisnienie :)

To znak że jesteś ostrym nerdem i nie ma odwrotu :(

Opublikowano

ostrym nerdem? wtf?

ja tam na E3 na nic nie czekam <znudzony>

//kurde, myslalem ze to temat o E3

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

PS. Ograliście demo Spec Ops: The Line? Reklamowana jako odpowiednik Czasu Apokalipsy, a zaczyna się jak CoD - pościgiem z 7 śmigłowców, a dalej wcale nie jest lepiej - na jednym dachu ubiłem ze 20 komandosów, jak króliki....

No właśnie na NeoGAFie też chyba na to narzekają. Może w pełnej wersji będzie lepiej, twórcy S.T.A.L.K.E.R.a np. mówili, że dostali wytyczne od wydawcy (choć chodziło o pokaz dla prasy, nie o demo), żeby "pokazać XX minut czystej akcji", wskutek czego mało to przypominało grę, którą robili. Niestety pewnie woleli pokazać strzelanie Amerykanom... :/

Opublikowano

Niestety w tym demie klimat jest zerowy. Wątpię by w samej grze było inaczej - trup ściele się gęsto (na jednym tylko dachu rozwaliłem ze 20, aż się to już nudne robiło), a chyba nie o to chodziło. Wychodzi na to jakbyśmy w tym zasypanym Dubaju walczyli w 3 przeciw całej armii. Ja to sobie zupełnie inaczej wyobrażałem.

Opublikowano

Było tu tłuczone wiele razy, że sprzedaż gier to głównie marketing i przywiązanie do marki (a dziś także "czynnik casualowy") i nie musi być on wyznacznikiem jakości gry. Rozsądny gracz nie gra tylko w gry które się dobrze sprzedają, ale także te gry które są epickie a nie sprzedały się jak nowy CoD czy Halo, wnoszące kolejną częścią jakieś kosmetyczne poprawki.

Opublikowano

Przestan trollu przyrownywac Halo to crapiastego CoDa. Te twoje kosmetyczne poprawki moga sie rownie dobrze odnosic do wiekszosci serii Sony.

Opublikowano

Jeżeli między Halo 3, a Reach były jedynie kosmetyczne poprawki, to Killzone, God of War i Resistance, to wręcz regres :P

Mendrek nie pisz o czymś o czym nie masz bladego pojęcia.

Opublikowano

Dokladnie, god of war to ciagle ta sama gra z lepsza grafika.

Opublikowano

No jezeli chodzi o god of war to faktycznie zero postepu. W jednym roku zaliczylem dwie czesci z PSP, dwie czesci z PS2 i trojke - jedno i to samo tylko roznica w oprawie ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.