Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Granie w multi online na PC to porażka, no chyba że ktoś lubi jak ktoś z wallhackiem, aimbotem lub jakimś dziwacznym widocznym hackiem go rucha w pupę.

Ponoć IAMLOIITOII3RST dalej sobie pokpiwa z zabezpieczeń i adminów DICE, nawet nie próbuje ukryć tylko wpada na serwery i robi spawn instant kill'e.

Dużo ludków mówi, że przez hacki zmieniło wersję PC-tową na konsolową (chociażby ten gość co dał video response). Nie dziwi mnie to, ja też kiedyś grałem na PC-cie w FPS-y i wiem jak to wygląda, gdy admini mają w du.pie aktywne banowanie. Długo okłamywałem się, że "cóż są hackerzy to normalne, trzeba zacisnąć zęby i z nimi żyć", ale ku.rwa ileż można? Na konsolach ten problem praktycznie nie występuje, i nie muszę mieć popsutej zabawy przez jakiegoś niemieckiego dzieciaka.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Grałeś na PC na tych mapach? Zapytaj owca czy innego kĄsolomaniaka który ogrywał multi BF3 na kĄsoli, po czym przesiadł się na multi PC.

To dwa różne światy.

Potwierdzam. Nie ma co porownywac, to dwie rozne gry.

@Mendrek

Mam ~14h na liczniku pecetowego BFa i jeszcze nie trafilem na czitera. Dodam, ze nie gram na ruskich serwerach bez PB. Mysle, ze ma to jakies znaczenie.

Opublikowano

Mam 172h nabite w BF3 na PC i dosłownie 3-4 razy spotkałem hackera, z czego tylko raz rzeczywiście narobił trochę trzody bo nie było admina, w innych przypadkach nie mijały dwie minuty i cziter dostawał perma.

Ale oczywiście mendrek grając w najgorszą wersję BF3 dostępną ekskluzywnie na jednordzeniową konsolę wie lepiej. Ot teoretyk gawędziarz, zupełnie jak w WKP :F

Opublikowano

Plota: Nowy Xbox będzie się nazywał "Xbox 8"

W sumie zgadzałoby się to z innymi nadchodzącymi produktami M$ (Windows 8 i Windows Phone 8 ) plus to, że jest to przecież ósma generacja konsol. No i zawsze to dwa razy więcej niż PS4 :P .

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Mazz, Qv - nie wiesz ile razy spotkałeś hack usera, wiesz ile razy udało ci się go rozpoznać. Tak naprawdę może ich być bardzo wielu, ale przecież nikt nie napisze sobie na czole "jestem oszustem". Faktem jest, że na PC takie rzeczy to normalka, a konsole z racji specyfikacji technicznej i software'owej nie borykają się z tym problemem - tj. pewnie gdzieś są, sporadycznie bo nie wystarczy wpisać w google "bf 3 hacks' i kliknąć "download" żeby to odpalić. Pomijam już fakt, że ktoś taki ryzykuje pernamentnego bana na całą usługę online i to praktycznie sprzętowo, a nie tylko na pb. Dlatego ludzie przesiadają się.

Ale tak, oczywiście na PC hack'i to przecież żaden problem, X360 ma w ch.uj nowych ex'ów, a PS 3 jeden rdzeń - typowo trollerskie bzdury.

Opublikowano

A kto kupuje BF3 do singla? ;)

kĄsolomaniacy którzy dostali wykastrowane multi 12vs12 zamiast normalnego multi 32vs32

A ten znowu z tym...

Dobra na konsolach jest mniej graczy w multi ale mapy też zostały zmniejszone więc nie czuc tak bardzo tej różnicy.

Na 24 graczach gra się przyjemnie choć na niektórych mapach(Caspian i Firestorm) przydało by się zwiększenie slotow do 32 graczy ;)

hmm znow sie mylisz.

chyba tylko karkand i sekwana sa zmniejszone na konsolach w podboju.

reszta to te same mapy tylko przesuniete spawny i usuniete flagi.

Opublikowano

Ty za to kurwa nie trollujesz. Wiesz lepiej ode mnie ile ja hackerów spotykam grając ze swojego ołtarzyka sony. Spoko.

Każdy server z punkbusterem na jakim gram jest dobrze chroniony nawet od czasu do czasu informuje w textchacie kto i za co został zbanowany, ale skąd możesz o tym wiedzieć teoretyku gawędziarzu.

10 lat gram w fpsy multi na pececie i dobrze wiem kiedy mnie bije hacker a kiedy skillowiec, więc mnie nie pouczaj kĄsolowcu który zamiast z przeciwnikiem użera się z input lagiem.

Opublikowano

Dobra Mendrula skasował mojego posta więc zapytam inaczej.

Ile godzin drogi Mędrku grałeś w BF3 na PC?

Opublikowano

znowu mendrus w natarciu, oczywiście sprawa głośnych hacków na ps3 np: z MW2/BO już zapomniana :)

btw. x360 nie ma w uj dużo nowych exów ale ma ich kilka razy tyle co jednordzeniowy odtwarzacz BR w tym roku :)

Opublikowano

Przypominam o naczelnej zasadzie tego topicu (jest od dawna w pierwszym poście)

+ Dodał MODERATOR
Prywatne wtyki i pojazdy po userach są tu surowo zakazane. Piszcie o konsolach i grach, nie o ich konkretnych użytkownikach z tego forum. Boli cię co ktoś napisał i nie możesz się wstrzymać by mu nie wygarnąć? To nie temat dla ciebie!

To nie jest temat o użytkownikach tylko o grach i konsolach.

Opublikowano

Jeszcze w sprawie BF3.

Odpaliłem to na lapku jakiś czas temu i z nóg ścięła mnie intensywność akcji, gdzie na X-ie musiałem często szukać kogoś do ubicia, bo "symulacja pola bitwy" na 24 graczy starczy jedynie do obsadzenia jednego, maks dwóch punktów zapalnych na mapie. Nie wspominając już o Caspianie, gdzie odbywają się wycieczki krajoznawcze.

Opublikowano

Mazzeo, pisz przede wszystkim obiektywnie - pisząc "nie zobaczysz na Ps 3" piszesz jednocześnie "nie zobaczysz na X360". Obie wersje są praktycznie identyczne, tyle że na X360 online jest płatne.

Ja nie umniejszam w żadnym wypadku wyższości technicznej wersji PC nad konsolową, ja tylko zwracam uwagę że nie ma to znaczenia w obliczu zmagania się z oszustami. Wychowałem się na pc-towych fps-ach, wiem jak to wygląda.

Opublikowano

Na PS3 jest input lag i nie ma cross chatu. Identyczne są :)

Opublikowano

Ale ty grasz na ps3 więc pisze o ps3, ja nie gram na x360 więc nie pisze o x360, gram na pc więc pisze o pc.

Kapiche?

Wychowałem się na pc-towych fps-ach, wiem jak to wygląda.

Ale nie wiesz jak wygląda to w BF3 więc skończ o tym pisać i udawać że wiesz więcej ode mnie czy od stony.

Opublikowano

Plota: Nowy Xbox będzie się nazywał "Xbox 8"

W sumie zgadzałoby się to z innymi nadchodzącymi produktami M$ (Windows 8 i Windows Phone 8 ) plus to, że jest to przecież ósma generacja konsol. No i zawsze to dwa razy więcej niż PS4 :P .

W sumie o bardziej idiotyczną nazwę jak X360 ciężko, więc kto wie.

Fajnie, że Epic potwierdza, że UE4 będzie śmigało na kolejnej generacji, bo wcześniej pojawiły się jakieś plotki, że kolejna generacja bedzie za słaba.

Opublikowano

Nie, to 3. UE 4 jeszcze nie zostało ujawnione szerszej publiczności.

Opublikowano

UE4 to ten od Samarytanina?

Samarytanin był uruchomiany na bardzo dopakowanej wersji Ue3 i na 3kartach gtx 590

Opublikowano

A co do Samaritanina, na mnie jakiegos wielkiego wrażenie nie zrobił. Wygląda do bardzo dobrze, ale opadu szczęki nie ma.

Opublikowano

heh, Yeti, wyobraz sobie takie rendery na scenkach od Quantic Dream ;)

Edytowane przez Najtmer

Opublikowano

A co do Samaritanina, na mnie jakiegos wielkiego wrażenie nie zrobił. Wygląda do bardzo dobrze, ale opadu szczęki nie ma.

A tech demo KARY zrobilo na tobie wrażenie ? Bo to żaden progres, a ludzie się zachwycają nie wiadomo czym.

Jeżeli gry na nextgeny będą wyglądać podobnie do Samarytanina to ja będę bardzo zadowolony.

Opublikowano

A tech demo KARY zrobilo na tobie wrażenie ? Bo to żaden progres, a ludzie się zachwycają nie wiadomo czym.

Zrobiło, ale pod innym względem. Graficznie, to niemal poziom HR.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.