Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

To co, zamykamy?

edit: Wy tez, bo singiel w killzone, infamous, etc tez dupy nie urywa.

Oczywiście, że tak ale proszę nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Proszę bardzo:

Infamous 2 mnie zawiodł, U3 mnie zawiodl, Resistance 1-2 to jedne z najgorszych fps-ów w w jakie grałem a Girsy 1-2 to jedne z najlepszych gier generacji.

Joł ;] coś takiego tylko w drugą strone nie przeszłoby z ust czołowych xbotów :P

Edytowane przez SłupekPL

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

ja uważam, że do skurwienia branży w pewnym stopniu przyczynił się niejaki Aleksander Volta, Thomas Edison i Nikola Tesla

Opublikowano

Nie?

Dla GOW3 kupilem (po raz drugi) PS3 i uwazam, ze to jedna z najlepszych gier tej generacji a Killzone'y maja fenemenalna grafike i animacje.

Za to U1-U3 to dla mnie gejmplejowe nieporozumienie.

Opublikowano

Haha, no już nie przesadzajcie z tymi czułymi słówkami. :)

Opublikowano

Nie zgodzę się z tym, że do online trzeba zaopatrzyć się w Xboxa. Po pierwsze, może to wyda się dziwne, ale znam bardzo wiele osób które nie mają czasu grać nałogowo dzień w dzień, przez co wolą grać na PS 3 bo tam mogą w każdej chwili bez żadnych opłat usiąść i pograć. Nie trzeba od razu kupować abonamentu, by zagrać tę parę godzin. Pomijam już tych, którzy po prostu albo nie chcą za online płacić, albo nie mają kasy na to (różnie w życiu bywa).

Po drugie na PS 3 obecnie jest równie dużo contentu w PSS co w Marketplace na X360, obie konsole oczywiście mają swoje cyfrowe ex'y, ale nie można powiedzieć że na PS 3 jest źle, a wręcz przeciwnie. Dwa dni temu szukałem dwóch gie za 36 PLN, i ku.,rwa w ch.uj dobrych gierek, że nie mogłem się zdecydować. Dopiero wtedy naprawdę zobaczyłem, jak to urosło w krótkim czasie do pełnoprawnego, ogromnego sklepu. Widziałem też na MP i o ile kiedyś górowało ilością, tak teraz jest podobnie. Ale jedno mi się podoba w PSS, że są klasyki z PS 2 i PSOne w cenach niższych od allegro (gdyż np. niektóre gry z PSX-a mają już wartość kolekcjonerską). Obie te konsole to moja młodość, a także niespełnione marzenia growe, które teraz mogę sobie nabyć za psi grosz.

A do tego Ad Hoc Party, który pozwala mi grać online w każdą grę z PSP, która ma obsługę Wi-Fi, nawet bez swojego online :)

Online jako taki, na obu konsolach jest profesjonalny. Nie ma lagów, działa komunikacja głosowa w grze, działają zaproszenia, są trofea i acziki. Jedyna cecha X360 jest taka, że posiadacze (głównie Amerykanie) mają dziwną tendencje do grania nawet w najgorsze pop.ierdółiki, stąd można kupić jakąś niedocenioną grę, średniaka nawet i na X360 nadal w online będą jacyś gracze. Na PS 3 gracze centralizują się w hitach.

Nie rozumiem gdzie niby te hity na X360 do multi. Halo i Gearsy? Nigga, please. Owszem, gry są całkiem niezłe. Ale są mało casualowe. Na tyle specyficzne, że nie każdemu się spodobają (mi np. Gearsy nie podchodzą, Halo ok ale przywykłem do "teamplay'owych" ostatnio modnych wszędzie fps-ów).

A jak ktoś lubi bijatyki, to nie powinien nawet brać pod uwagę X. Nikt na poważnie nie gra w bijatyki na X'ie, nawet jak się da dokupić stick'a, to ludki i tak biorą PS 3 bo tam po prostu grają stick'owcy i ci którzy go nie mają.

W sumie wyścigi też wydają się być lepszym pomysłem na PS 3, ze względu na łatwy dostęp do zestawu kierowniczego Logitecha :) O ile oczywiście ktoś nie jest fanatykiem Forzy.

Jak widać, kwestia gustu growego i w zasadzie obie konsole i tak są na profesjonalnym poziomie, jeśli chodzi o rozgrywkę online. Wbrew opiniom, ludzie nadal grają nawet w mniej popularne tytuły online, np. jak i KZ 2 (przez wielu uznawany za mniej casualowy) i KZ 3 mają ludzi na serwerach.

Opublikowano

Ale to działa TEŻ w drugą stronę - nadal wielu ludzi ma w (pipi)e multi i łupie w single.

Dla mnie zawsze singiel > multi

No widzisz a ja bym nie oddal Sly 4 za Halo 4... eot.

Ja rowniez naleze do osob ktore posiadaja konsole do singla (multi to tylko CS i Q3 na pc :P)

Ale mimo wszystko bardziej odpowiadaja mi kampanie z xboxowych exow.

Killzone, Resistance i Infamous zupelnie nie przypadly mi do gustu. Z kolei Uncharted i God of War bardzo sobie cenie. Ale nie gorzej bawilem sie z Gearsami, Alanem, Splinterem czy Halo.

Ale najbardziej i tak przypasily mi multiplatformy jak seria Mass Effect i RDR.

Kwestia gustu, ot co.

Opublikowano

To co, zamykamy?

Oczywiście, że tak ale proszę nie wrzucaj wszystkich do jednego wora. Proszę bardzo:

Infamous 2 mnie zawiodł, U3 mnie zawiodl, Resistance 1-2 to jedne z najgorszych fps-ów w w jakie grałem a Girsy 1-2 to jedne z najlepszych gier generacji.

Joł ;] coś takiego tylko w drugą strone nie przeszłoby z ust czołowych xbotów :P

za to mnie U3 nie zawiódł ale za to kompletnie nie jaram się "Infejmousami", Killzone uważam za dobrego (i tylko dobrego) fpsa (acz pięknego) ; zresztą uważam, że najlepszy Killzone to ten z PS2 (relatywnie oczywiście, wg swego czasu)

Najlepszy ex na X360? dla mnie zdecydowanie Wiedźmin. Nie wierze w to sam, polska gra najbardziej pożadana przeze mnei- jeszcze kilka lat temu padłbym ze śmiechu , co oczywiście mnie cieszy

potem zazdroszczę Alana i Forzy.

Girsy spoko ale bez podjarki , Halo zlewam totalnie , , mierzi mnie wręcz , Fable ok ale bez podjary.

X 360- ogólnie spoko konsola, nie mam tylko dlatego bo byłby to zbytek skoro nie mam czasu nawet na PS3.

Ok, jednak obecna polityka MS mierzi, mam nadzieję, że wrócą w strone corowych graczy

Opublikowano

Ale to działa TEŻ w drugą stronę - nadal wielu ludzi ma w (pipi)e multi i łupie w single.

Dla mnie zawsze singiel > multi

No widzisz a ja bym nie oddal Sly 4 za Halo 4... eot.

Ja rowniez naleze do osob ktore posiadaja konsole do singla (multi to tylko CS i Q3 na pc :P)

Ale mimo wszystko bardziej odpowiadaja mi kampanie z xboxowych exow.

Killzone, Resistance i Infamous zupelnie nie przypadly mi do gustu. Z kolei Uncharted i God of War bardzo sobie cenie. Ale nie gorzej bawilem sie z Gearsami, Alanem, Splinterem czy Halo.

Ale najbardziej i tak przypasily mi multiplatformy jak seria Mass Effect i RDR.

Kwestia gustu, ot co.

Ależ oczywiście, że tak.

RDR czy GTAIV nie zamieniłbym na żadnego exa czy to od Sony czy od M$. Z kolei singla z Batmanów czy Mass Effect stawiam prawie na równi z Uncharted czy Girsami ;]

Natmiast Killzone 2 naprawdę mi się bardzo podoba i nie chodzi o żadne dokopanie Halo czy cos takiego ;p

i tak dalej

Opublikowano
Nie rozumiem gdzie niby te hity na X360 do multi. Halo i Gearsy? Nigga, please. Owszem, gry są całkiem niezłe. Ale są mało casualowe. Na tyle specyficzne, że nie każdemu się spodobają (mi np. Gearsy nie podchodzą, Halo ok ale przywykłem do "teamplay'owych" ostatnio modnych wszędzie fps-ów).

Muahahahahaha. Multi jest w tych grach słabe bo nie jest CASUALOWE. Ludzie trzymajcie mnie.

Powiedział człowiek co nie wiedział jak w Gearsach zrobić egzekucji.

Opublikowano

Muahahahahaha. Multi jest w tych grach słabe bo nie jest CASUALOWE. Ludzie trzymajcie mnie.

Powiedział człowiek co nie wiedział jak w Gearsach zrobić egzekucji.

jak cytujesz to rób tak by było wiadomo z kogo to cytat- pragnąłbym wiedzieć kto takie głupoty wypisał :D

Opublikowano

Przypomniało mi się jak jakiś typ jechał po Girsach 3 (nie Mendrek :P) bo trzeba grać zespołowo..............

No (pipi)aaaaa xDDDDDDdddd

Opublikowano

@Maz

ale przeszedl do konca :sorcerer:

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Bez kitu, podobnie jak Stona zdolalem dojsc tylko do

"Nie zgodzę się z tym, że do online trzeba zaopatrzyć się w Xboxa. Po pierwsze, może to wyda się dziwne," ale dzieki Mazzeo za cytat - nie ma to jak pisac o najbardziej skillowym fpsie, ze jest casual !

Opublikowano

Nie, on zarzuca grom na Xboxa, ze sa za bardzo skillowe xDDDD

A niedawno mowil, ze ps3 jest dla coreowych graczy ;]]]]]

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Multi w Halo i GeoW3 obok U3 i Resistance 1 jest najlepszym i najbardziej skillowym kawałkiem kodu tej generacji. A że masa plebsu nie mająca pojęcia o wymagającym i miodnym multi gra w takie kupy jak CoD/BF to już osobny temat.

Opublikowano

Nie wiem co Mendrek tam wyrzeźbił ale dałem minusa z urzędu. Ktoś może streścić?

Z grubsza streszczam post Mendrka:

-na Ps3 mozna grać w każdej chwili

-PSP ma wifi

-na PSN jest w pizde gierek, że Mendrek nie wiedział co kupic

-Ps2 i PSX to konsole z jego dziecinstwa i niespełnione marzenia

-2 dni szukał gier za 36 złoty (nie wiem czy znalazł)

-Amerykanie graja w ch,ujowe gry w multi stąd Xbox jest lepszy

-Girsy i Halo są niezłe

-Ps3 jest najlepsze do bijatyk i ścigalek bo ma kierownice

-Killzone 2 ma online

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

A, no i gearsz i halo sa mniej teamplayowe niz COD i BF :potter:

Opublikowano

plejka mi się z(pipi)ała panowie, miałem chyba tą wersję ośmiordzeniową, bo na odchodnę puściła hologram z tech demem goda piątki.

Opublikowano
  • Autor

A dla mnie Killzone 2 był taki sobie, do dzisiaj niewiele pamiętam poza levelem z pociągiem i zamiecią na pustyni. Chyba za dużo czasu zajęło im siedzenie nad silnikiem i oprawą. Trójka w singlu zdecydowanie bardziej mi się podobała, dzięki zróżnicowanym poziomom.

Opublikowano

A dla mnie Killzone 2 był taki sobie, do dzisiaj niewiele pamiętam poza levelem z pociągiem i zamiecią na pustyni. Chyba za dużo czasu zajęło im siedzenie nad silnikiem i oprawą. Trójka w singlu zdecydowanie bardziej mi się podobała, dzięki zróżnicowanym poziomom.

A u mnie odwrotnie, dwójka to bardzo dobra gra, trójka pod każdym względem zawiodła, gorszy single, a o multi nie wspomnę, z którym to w KZ2 spędziło się masę czasu (pamiętam te polskie pokoje gdzie grało masę rodaków).

Opublikowano

To co, zamykamy?

Nom to słuchaj. GoW'2 miał maksymalnie sku/wione multi(to na którym opiera się siła X'a). Fable 3 zawiodło i wie o tym każdy kto grał w dwójeczkę. W God of War grałem tylko na PS2, ale Kratos pewnie tak samo niszczy na PS3.

Lizus mode off :ph34r:

PS:Żeby nie było, nie mam się za "czołowego xbota" :sorcerer:

Opublikowano

Ja pier.dolę. Jak biednym trzeba być żeby srać o 120 zł rocznie, bo tyle kosztuje roczny abonament na Xbox Live? Jakim cudem Was było stać na Plejstejszyn 3? Chyba dostaliście na komunię, bo nie widzę innej opcji.

Gdyby jeszcze to był haracz ściągany za nic, ale tak nie jest.

Ej przypomnijcie mi, skąd Sony zje,bało trofea?

Opublikowano

120zl ? Tyle rok temu placilem. W tym roku przedluzylem za 99zl :)

Opublikowano

Ej przypomnijcie mi, skąd Sony zje,bało trofea?

Z ręką na sercu:

achivy >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> trophy

System trophy, trofea są troche uposledzone o wiele bardziej mi leżały punkciki, gamescore, achivy z Xboxa.

Tesknię za nimi :(

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

Dokladnie. Argument z du.py. Ja przedłużam w czerwcu Plusa za 190 i jakos mi nie szkoda, na Live też by nie było.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.