Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ja pier.dolę. Jak biednym trzeba być żeby srać o 120 zł rocznie, bo tyle kosztuje roczny abonament na Xbox Live? Jakim cudem Was było stać na Plejstejszyn 3? Chyba dostaliście na komunię, bo nie widzę innej opcji.

z6623917X.jpg

:)

ludzie płacą za ps+ czy online passy sony, MS ma swojego golda i wszyscy są szczęśliwi.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Tylko różnica jest taka, że z plusem czy bez pograsz w po sieci, a na X0 musisz mieć tego golda. Już nie chodzi o to ile to kosztuje, ale o sam fakt, że tak naprawdę aby cieszyć się z trybu multiplayer musisz dodatkowo płacić... lub na konsolowym forum błagać o traila na 24h ;P

Ciekawe jak to będzie wyglądało przy kolejnej generacji. M$ raczej nie zrezygnuje z płatnego multi, a Sony może właśnie podążyć w tym kierunku, zwłaszcza, że mają takie problemy finansowe. Z drugiej strony, nie wiem czy to jest dobry sposób na ściągnięcie dodatkowej kasy od graczy, bo mogą na tym więcej stracić.

PS. A na X0 nie ma online passów?

Edytowane przez YETI

Opublikowano

Są, ale nie ma ich w grach od MS, a Tatuśkowi chodziło o to, ze online passy są w tytułach od Sony.

Edytowane przez zloto

Opublikowano
traila na 24h ;P

48h, znaj łaskę M$!

PS. A na X0 nie ma online passów?

To już chyba niezależna od platformy sprawa, jestem na 99% pewien, że też są.

Jak już jesteśmy w atmosferze wzajemnego szacunku to muszę napisać, że kilka gierek na PS3 bym chciał mieć i dlatego za jakiś czas pewnie to pudło wyląduje u mnie w domku. DA SIĘ GRAĆ.

Opublikowano

Jak już jesteśmy w atmosferze wzajemnego szacunku to muszę napisać, że kilka gierek na PS3 bym chciał mieć i dlatego za jakiś czas pewnie to pudło wyląduje u mnie w domku. DA SIĘ GRAĆ.

A najlepiej mieć oba "pudła" pod TV i dzięki temu ogrywa się wszystkie najlepsze gry tej generacji i nie trzeba się przejmować czy dana gra jest exem czy nie. A jeśli już ktoś musi wybierać, to tak jak pisaliście, jeśli lubi głównie grać głównie multi -> X360, a jeśli single -> PS3 (jedynie gdzie Sony się postarało w multi to IMO w LBP z ideą "play, create & share").

Opublikowano

A najlepiej mieć oba "pudła" pod TV i dzięki temu ogrywa się wszystkie najlepsze gry tej generacji i nie trzeba się przejmować czy dana gra jest exem czy nie

A wg mnie jeszcze "lepsiej" jest mieć wszystkie trzy systemy.

Opublikowano
Nie rozumiem gdzie niby te hity na X360 do multi. Halo i Gearsy? Nigga, please. Owszem, gry są całkiem niezłe. Ale są mało casualowe. Na tyle specyficzne, że nie każdemu się spodobają (mi np. Gearsy nie podchodzą, Halo ok ale przywykłem do "teamplay'owych" ostatnio modnych wszędzie fps-ów).

Muahahahahaha. Multi jest w tych grach słabe bo nie jest CASUALOWE. Ludzie trzymajcie mnie.

Powiedział człowiek co nie wiedział jak w Gearsach zrobić egzekucji.

Czemu piszesz o czymś czego nie napisałem. GDZIE NAPISAŁEM ŻE MULTI W TYCH GRACH JEST SŁABE? Wręcz napisałem odwrotnie, ale ty oczywiście widzisz coś innego. Hm, może coś jest na rzeczy?

Napisałem że jest mało casualowe, a dziś takie gry są na topie, takie czasy. Nie każdemu spodoba się Halo po wyjściu ze szkółki. To nie jest zarzut. Sami się trollujecie, xboty.

A ta prywata o egekucji, to już chyba 120 wersja, nie chce mi się o tym mówić po raz 119.

Aha i proszę nie porównywać Playstation + do XBL! Gold. Jedno to premium usługa w której dostaje się zniżki, darmowe duże i małe gry, godzinne triale gier AAA czy dostępy do bet. Drugie to głównie opłata wstępu do online. Nie wprowadzajcie w ludzi zamętu.

Opublikowano

A najlepiej mieć oba "pudła" pod TV i dzięki temu ogrywa się wszystkie najlepsze gry tej generacji i nie trzeba się przejmować czy dana gra jest exem czy nie

A wg mnie jeszcze "lepsiej" jest mieć wszystkie trzy systemy.

Chodzi ci o 360,PS3&Wii czy 360,PS3&PC?

Opublikowano

Miałem na myśli wszystkie trzy konsole. Granie na PC ssie. Za dużo nerwów.

Edytowane przez Figaro

Opublikowano

Najlepszy ex na X360? dla mnie zdecydowanie Wiedźmin. Nie wierze w to sam, polska gra najbardziej pożadana przeze mnei- jeszcze kilka lat temu padłbym ze śmiechu , co oczywiście mnie cieszy

Wiedzmin 2 NIE JEST exem na Xboxa360

Widzę że jakieś ocieplenie stosunków między posiadaczami xboxa a pos.ps3. Tylko Mendrus próboje popsuć ta miła atmosfere.

Edytowane przez LionelPL

Opublikowano

ja głównie gram w multi bo na singla mam zbyt mało czasu i mało chęci (szybko mi się nudzi) a ps3 kupiłem tylko z sentymentu (a może dlatego że w PLAY'u rozdawali? :>) dla gt i mgs'a. No i może troche Blu-ray na którego wypożyczam filmy co jakiś czas. Exy jakie grałem na ps3 to tylko Uncharted i wspomniane wcześniej gt5 i mgs, grałem też w LBP i inF ale tylko i wyłącznie dlatego że dawali je za darmo tak bym pewnie nie kupił... dlatego chętnie bym zamienił lub kupił x'a ale nie wiem czy się opłaca (co do kupna 2 konsole w domu)

Edytowane przez dApo

Opublikowano
Nie rozumiem gdzie niby te hity na X360 do multi. Halo i Gearsy? Nigga, please. Owszem, gry są całkiem niezłe. Ale są mało casualowe. Na tyle specyficzne, że nie każdemu się spodobają (mi np. Gearsy nie podchodzą, Halo ok ale przywykłem do "teamplay'owych" ostatnio modnych wszędzie fps-ów).

Muahahahahaha. Multi jest w tych grach słabe bo nie jest CASUALOWE. Ludzie trzymajcie mnie.

Powiedział człowiek co nie wiedział jak w Gearsach zrobić egzekucji.

Czemu piszesz o czymś czego nie napisałem. GDZIE NAPISAŁEM ŻE MULTI W TYCH GRACH JEST SŁABE? Wręcz napisałem odwrotnie, ale ty oczywiście widzisz coś innego. Hm, może coś jest na rzeczy?

To jest na rzeczy że znowu pjerdolnąłeś gafę.

Aż ci zaznaczyłem dokładnie fragment. PROTIP: Gearsy i Halo to hity na multi. PROTIP 2: są hitami na multi dlatego że są skillowe, a nie zrobione pod inwalidów. PROTIP 3: gry mające średnią >90% i w które gra codziennie setki tysięcy ludzi to nie są gry "niezłe", cokolwiek byś chciał napisać grubymi palcami trolla.

Opublikowano

Granie na PC ssie. Za dużo nerwów.

Przesadzasz. Nie wiem jak granie na PC z pomocą steam'a może być w jakikolwiek sposób problematyczne czy powodem nerwów. A już nie mówię o tym, że jak komuś przeszkadza granie na klawiaturze i myszce to w równie łatwy sposób może podpiąć pod PC pada choćby od X360.

Opublikowano

A to ciekawe! Na jaką inną konsolę możesz kupić tą grę?

na xboxa z windowsem

Opublikowano
  • Autor

Aż ci zaznaczyłem dokładnie fragment. PROTIP: Gearsy i Halo to hity na multi. PROTIP 2: są hitami na multi dlatego że są skillowe, a nie zrobione pod inwalidów. PROTIP 3: gry mające średnią >90% i w które gra codziennie setki tysięcy ludzi to nie są gry "niezłe", cokolwiek byś chciał napisać grubymi palcami trolla.

No to pamiętaj o tym jak będziesz znowu chciał coś napisać na COD. ;] Mnie np multi w ogóle nie grzeje, ale pamiętam jak w temacie Gearsów 3 Ins cały czas narzekał, że wrzucili bronie dla casuali.

Opublikowano

A to ciekawe! Na jaką inną konsolę możesz kupić tą grę?

No na żadna,ale można kupić na Pc. Pecet też jest platforma do grania,a pojęcie Exclusive nie ogranicza sie tylko do konsol do PC też sie to tyczy.

Na Wikipedii możemy przeczytac:

Exclusive – określenie oprogramowania (zazwyczaj gry komputerowej lub konsolowej), wydawanego wyłącznie na jedną platformę sprzętowo-programową w wyniku podpisania umów na wyłączność pomiędzy producentem a dystrybutorem oprogramowania.
Opublikowano

Mazz, skoro nie są tylko niezłe, to jakie? Jaki jest CoD, czy KZ, no powiedz :)

A propo Gears'ów, też słyszałem narzekania że uprościli, ale nie wypowiem się. Zresztą nie zdziwiłbym się. Trendy :)

PS. Co do popularności, to jeszcze jest marka, marketing, scena - dlatego np. Minecraft może się sprzedać nawet w wersji okrojonej, która okraja go z najważniejszych cech :)

Opublikowano

Mnie np multi w ogóle nie grzeje, ale pamiętam jak w temacie Gearsów 3 Ins cały czas narzekał, że wrzucili bronie dla casuali.

No i dlatego na poczatku olalem multi w GoW3 bo byla cala masa dałnów co latala z tymi nowymi dwiema zabawkami dla inwalidow. Po dwoch miesiacach dzieciarnia wrocila do CoD'a i juz mozna normalnie grac.

Opublikowano

No to pamiętaj o tym jak będziesz znowu chciał coś napisać na COD. ;] Mnie np multi w ogóle nie grzeje, ale pamiętam jak w temacie Gearsów 3 Ins cały czas narzekał, że wrzucili bronie dla casuali.

Ale call of duty to gra dla inwalidów casuali. Pies by ogarnął tą grę.

A w gearsach obrzynowcy zostali zjedzeni przez gnasherowców i poszli w pizdu (dlatego teraz mniej ludzi gra), teraz prawie nikt tego nie używa.

Opublikowano

Jaki jest CoD, czy KZ, no powiedz :)

noskillowy

Opublikowano

Ale obrzyn nadal ma taki zasięg i moc? Bo ostatni raz grałem dość dawno.

Opublikowano

kupiłem dzisiaj Gow1 na PCeta pogralem z 1-2h i powiem jedno. Ta,gra ZAje.bISTA.

teraz,mam jeszcze większą ochotę kupna xboxa aby ograć GOW2 I GOW3

Edytowane przez LionelPL

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.