Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ta lista to bzdura.

Nie wiem czy jest bzdurą czy nie bo nie grałem we wszystkie te gry - jednak w te, które grałem i są na tej liście - a był otego trochę - miały wyższe rozdziałki (a czy natywnie czy poprzez upscaler to nie wiem bo w sumie mało mnie to obchodzi).

This is a list of games which have 1080p output (includes Native 1080p and Upscaled 1080p)

Edytowane przez Kyo

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

okejos, mnie tez z reguly to wali, bo niemal kazda gra na Xie jest skalowana, ale jak Menrek pisze, ze tylko PS3 moze miec FullHD, co lepsze wszystkie gry chodza w takiej rozdzielczosci, to bez kitu - rozmowa przypomina dyskusje z betonem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

ale panczlajn, poskładałeś mnie

O ile dobrze pamiętam w Gran Turizmo można gałkę zablokować na maksymalny gaz i w ten sposób wygrywać każdy wyścig. Samochody ze wspaniałym modelem uszkodzeń i niesamowitą fizyką niczym bobsleje obijając się od bandy do bandy trafią na metę na pierwszej pozycji. Aha, tryb B-Spec nadal jest w GT5? Z tego co pamiętam, to właśnie arcydzieło od Polyphony Digital przodowało w byciu samograjem :D.

Zastanawiałem się jeszcze co tacy kor gejmerzy jak Wy robią, jeśli przegrają wyścig. Cofanie czasu jest dla ciot, ale czy restarty są dozwolone? Może trzeba zresetować konsolę? Czy może najbardziej core'owym zachowaniem jest wyje,banie save'a z konsoli i zaczęcie gry od nowa, bo ta już będzie skażona?

funny-dog-pictures-not-sure-if-trolling-or-just-stupid.jpg

wez lepiej nie wychodz z dzialu mobile bo jak juz wyjdziesz to sie kompromitujesz

jesli twoim zdaniem b-spec to samograj to ciekawe co sadzisz o wszelakich menedzerach pilki noznej itp

GT5 chodzi w 1080p a Forza 4 nie :P

Edytowane przez szpic

Opublikowano

Gry na PS3 natywne FullHD to można na palcach policzy. Większość to tytuły z PSS. Ta konsola jest za słaba do gier w 1080p. Nawet Wipeout który natywnie idzie w 1080p i 60 fps jako jedyna lub jedna z niewielu gier potrafi w locie zbijać rozdziałkę textur żeby zachować płynność.

Oki - uciekam z waszej piaskownicy - możecie się wyzywać dalej ;)

Opublikowano

GT 5 KOSA 1080 p!!!!!!!!!!!!!!

Dodgy_Alpha1.jpg.jpg

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

http://wikibin.org/a...-ps3-games.html

Jaka piaskownica - jak byście mogli to byście sobie oczy wydłubali. Prawda jest taka że PS3 nie ma układu odpowiedzialnego za upscaling i dlatego ssie pałkę - jeśli developer nie zrobi tego w kodzie to nie ma upscalu i tyle. XO za to ma taki układ i może upscalować sprzętowo a nie tylko programowo.

Mendrek - Upscaler JEST lepszy od natywnego 720p lub co gorsza - jakiegoś nie pełnego 720p jak w przypadku niektórych gier na PS3. Chociaż na przykładzie kilku gier i rodzaju TV jaki się ma w domu lepiej jest wyświetlać obraz w natywnej rozdziałce ponieważ niektóre gry wyglądają gorzej.

Jeśli się ma TV 1080p i grę która chodzi natywnie w 1080p oczywiście to jest najlepsze rozwiązanie ale takich gier jest bardzo mało.

Ok, jak widać chociażby w linku który podałem, zdania co do sensowności upscallingu są podzielone. Hm ale tu nie jestem pewien, czy czasami upscalling nie jest dostępny w telewizorach, np. Sony Bravia?

jakiegoś nie pełnego 720p jak w przypadku niektórych gier na PS3

Czasami nie pomyliło ci się z serią Halo na X360?

Aha i pisz obiektywnie - bo ktoś może pomyśleć, że X360 jest wystarczająco silny do full HD (sic!)

Ah, faktycznie zapomniałem że jakieś gry na X360 wyszły, jakoś mniej znane że nie znalazły się w mojej świadomości. Mae culpa, zwracam honor Sacred 2: Fallen Angel - ze średnia 71 na Metacritic.

Opublikowano

GT 5 KOSA 1080 p!!!!!!!!!!!!!!

Dodgy_Alpha1.jpg.jpg

w forzie takich rzeczy nie zobaczysz bo jeszcze nie wiedza jak zrobic noc i deszcz ? :P i do tego naraz ? :D

Opublikowano

GT5 nie chodzi w Full HD tylko w 1280x1080, ale wtedy zabki strasza niemilosiernie i v-sync jeszcze gorszy. Ja wolalem ustawic 720p.

Opublikowano

Ok, hm ale tu nie jestem pewien, czy czasami upscalling nie jest dostępny w telewizorach, np. Sony Bravia?

Tylko na telewizorach Sony !

Opublikowano

Zaraz sie dowiemy, ze Sony ma najlepsze telewizory xD

Opublikowano

ząbki na focie to efekt tego,że dym/mgła czyli ogólnie fekty cząsteczkowe w GT5 są w tragicznie niskiej rozdzielczości. W zamian za to są wolumetryczne.

ja to kumplom bałem się puscić trasę z deszczem itp by się nie przestraszyli tych kantów - okropnie to wygląda :D

Ogólnie proszę zejść z oprawy graficznej GT5 - każdy wie,że japończycy dali dupy na tej generacji jeśli chodzi o technikalia(dalej śni mi się po nocach instalka co akt w MGS4) za wyjątkiem Capcomu bo ich engine, na którym śmiga każda ich gra jest świetny. Choć Capcom za to to skurwysyny jeśli chodzi o DLC.

Opublikowano

Ostatni raz upominam - pisanie o userach jest tu surowo zabronione.

Od teraz kasowane będą całe posty z prywatą,a łamiącym zasady rzucone będą blokady. Nie ma znaczenia czy wolą PS 3, PC-ta, X360, Wii czy ruskie jajeczka. Zasada obowiązuje każdego. Nauczcie się, albo zostaniecie nauczeni.

Opublikowano

FF13 chodzi w 1080p i jest dużo ładniejszą multiplatformą na ps3 :S

Edytowane przez dApo

Opublikowano

dApo

tylko filmiki w wersji na PS3 chodza w 1080p

Opublikowano

ząbki na focie to efekt tego,że dym/mgła czyli ogólnie fekty cząsteczkowe w GT5 są w tragicznie niskiej rozdzielczości. W zamian za to są wolumetryczne.

ja to kumplom bałem się puscić trasę z deszczem itp by się nie przestraszyli tych kantów - okropnie to wygląda :D

Kurde, dokladnie, tez sie balem pokazywac GT5 noca i w deszczu. :D

Opublikowano

w forzie takich rzeczy nie zobaczysz bo jeszcze nie wiedza jak zrobic noc i deszcz ? :P i do tego naraz ? :D

Teraz popatrz na posty powyzej i jeszcze raz zadaj sobie pytanie czy w GT zmienne warunki pogodowe to plus...

Opublikowano

Teraz popatrz na posty powyzej i jeszcze raz zadaj sobie pytanie czy w GT zmienne warunki pogodowe to plus...

wtf? Chyba oczywiste, że tak...

Edytowane przez Emet

Opublikowano

Kuźwa, co za różnica, która konsola lepsza, większość z was i tak posiada obie...

Chyba, że traktujecie te nie do końca sensowne dyskusje jako "zbijacz czasu" w pracy - rozumiem to i akceptuję, 8 godzin jakoś przejechać trzeba.

Opublikowano

od kiedy oceniamy jakosc grafiki po screenach?

Lol, na zywo wyglada pewnie zdecydowanie lepiej, skoro ludzie wstydz sie ja pokazac znajomym, by nie zostac wysmianym...

Edytowane przez easye

Opublikowano

kraty z dymu/mgły w GT5 to fail i faktycznie wstyd to pokazywać ludziom ale same zmienne warunki pogodowe i dynamiczna pora dnia to GENIALNY BAJER i choć są tylko na paru trasach to zdecydowanie to jeden z największych zalet GT5 i GENIALNY PLUS

Edytowane przez Ficuś

Opublikowano

Szkoda, że żaden troll z jadących po PS3 za niektóre gry chodzące poniżej 720p nie skomentował przypomnianej przez mendrka rozdzielczości Halo 3 i ODST.

Opublikowano

Stary, wez przeczytaj ostatnie strony jeszcze raz, bo widze, ze masz problemy ze zrozumieniem tekstu. Nikt tutaj nie trolowal i jak zwykle do niczego by sie nie przy(pipi)il, ale trudno nie odniesc do kolesia, ktory pisze:

ze tylko PS3 moze wygenerowac taka rozdzielczosc

ze na PS3 kazda gra chodzi w full hd

ze skalowana gra wyglad gorzej niz 720p

ze tylko telewizory Sony Bravia maja taka opcje.

[*]

Edytowane przez easye

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.