Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Znowu zaczeliscie ten beznadziejny temat ciagnac?

PS: Fable (pipi), ale gadania ze Splinter to nie ex to nie skumam. Co, ze na PCta wyszedl? A jak to ma sie do wojenki PS3 vs. X360?

A wiesz od czego jest skrót EX i co to znaczy? :sorcerer:

No, ale ja sie pytam jak to ma sie do waszej wojenki? Jest ex i jest ex. Jeden ogolny, jezeli mowimy o porownaniu PC - X360 - PS3. Jeden bardziej szczegolowy jesli mowimy o konfrontacji line-upu PS3 i żydboksa.

Chyba, ze masz przed oczami taka scenke: stoi koles w sklepie i zastanawia sie ktora konsole kupic. Wylicza plusy i minusy, wylicza exy, dochodzi do Splinter Cell Conviction i mysli sobie "A nie, ta gra wyszla tez na PC i na Maca. Zero punktow dla X360."

Jezeli tak to masz bardzo ciekawy tok myslenia.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Fable lepsze czy gorsze to jednak mocna marka. Głównym zarzutem pod względem Fable 3 było to, że była za łatwa co nie jest obce takim kozakom jak chociażby Uncharted 2. A Conviction to EX czy się to komuś podoba czy nie. Na X360 zagrasz, a na PS3 nie i nie zaczynajmy tych bajek jak to każdy posiadacz PS3 gra jednocześnie na PC. Inaczej to by setki wyzwisk na ps3site nie leciały gdy ogłoszono Wieśka 2 tylko na X360.

No dobra czyli ex'y dla X360 (w 2010): Reach, Alan, Fable 3, SC, a dla Sony: HR, GOW3, GT5, Yakuza 3, Modnation i Mag. Nawet jak pominiemy te dwa ostatnie tytuły (choć w sumie nie wiem czemu, bo w końcu ex to ex) to jest 4:4, więc jakim cudem niby 2010 należał do X360? Jak już to remis :) .

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Fable lepsze czy gorsze to jednak mocna marka. Głównym zarzutem pod względem Fable 3 było to, że była za łatwa co nie jest obce takim kozakom jak chociażby Uncharted 2. A Conviction to EX czy się to komuś podoba czy nie. Na X360 zagrasz, a na PS3 nie i nie zaczynajmy tych bajek jak to każdy posiadacz PS3 gra jednocześnie na PC. Inaczej to by setki wyzwisk na ps3site nie leciały gdy ogłoszono Wieśka 2 tylko na X360.

No dobra czyli ex'y dla X360 (w 2010): Reach, Alan, Fable 3, SC, a dla Sony: HR, GOW3, GT5, Yakuza 3, Modnation i Mag. Nawet jak pominiemy te dwa ostatnie tytuły to jest 4:4, więc jakim cudem niby 2010 należał do X360? Jak już to remis :) .

To doliczmy do X360 Crackdown 2 i Metro 2033, które obie są lepsze od tej śmiesznej Yakuzy i dalej mamy X360 > PS3.

Specjalnie takie gry pomijałem.

Opublikowano

No dobra czyli ex'y dla X360 (w 2010): Reach, Alan, Fable 3, SC, a dla Sony: HR, GOW3, GT5, Yakuza 3, Modnation i Mag. Nawet jak pominiemy te dwa ostatnie tytuły to jest 4:4, więc jakim cudem niby 2010 należał do X360? Jak już to remis :) .

To doliczmy do X360 Crackdown 2 i Metro 2033, które obie są lepsze od tej śmiesznej Yakuzy i dalej mamy X360 > PS3.

No to w takim razie (jeśli liczymy faktycznie wszystkie ex'y) mamy 6 (Reach, Alan, Fable 3, SC, Crackdown 2 i Metro 2033) do 6 (HR, GOW3, GT5, Yakuza 3, Modnation i Mag - bo te trzy ostatnie tytuły mają wyższą średnią ocen od C2 czy Metro). Więc nadal remis :P .

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

No nie powiedziałbym Y3 ~ 80 metacritic C2~70

Modnation Racers 82 Metro 81

:F wtopa

Ale osobiscie mam gdzies te tytuły bo są słabe jak żarty Karola w familiadzie.

Opublikowano

A kto powiedział, że liczymy wszystkie ex'y ? Liczymy te "mocniejsze" bez wciągania gier pokroju Crackdown 2, Metro 2033, Yakuza 3, ModN i Mag.

A teraz co ? Teraz się okaże, że recenzje się liczą tam gdzie to pasuje :D Ale jak w innej dyskusji bym powiedział Forza 3 i 4 niszczą GT5 na Metacritics to będzie źle, bo nie pasuje do teorii :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Dobra to jako matematyk amator mam genialną rozkmine dodajmy do siebie wszystkie oceny z mc i zróbmy średnią arytmetyczną najlepszch exów 2k10 :sorcerer:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

To od jakiej średniej są te "mocniejsze"? Od 83% bo Alan tyle ma czy jak?

Edytowane przez MYSZa7

Opublikowano

Może chodziło o bardziej głośne medialnie nie wiem może bardziej MAINSTREAMOWE ? :F

Opublikowano

A kto powiedział, że liczymy wszystkie ex'y ? Liczymy te "mocniejsze" bez wciągania gier pokroju Crackdown 2, Metro 2033, Yakuza 3, ModN i Mag.

Sorry, ale co decyduje, że Fable 3 jest "mocniejszym" ex, a np. już Yakuza 3 nie? Twoje zdanie??

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

To od jakiej średniej są te "mocniejsze"? Od 83% bo Alan tyle ma czy jak?

Nikt nie mówił o średniej. Wyszło, że faktycznie 2010 X360 > PS3 to trzeba teraz coś wykręcić. Normalka.

Sorry, ale co decyduje, że Fable 3 jest "mocniejszym" ex, a np. już Yakuza 3 nie? Twoje zdanie??

Zastosowałem te same kryteria do obu konsol. Nie doliczałem określonych gier do obu konsol, ale jak wyszło X360>PS3 to z Yakuzą wyskoczyliście żeby chociaż remis był, heh.

Opublikowano

Zastosowałem te same kryteria do obu konsol. Nie doliczałem określonych gier do obu konsol, ale jak wyszło X360>PS3 to z Yakuzą wyskoczyliście żeby chociaż remis był, heh.

No dobra, ale jakie kryteria?? Oświeć nas! Bo na razie wychodzi na to, że nie doliczyłeś przez Ciebie określonych gier byleby wyszło 360>PS3.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Beka fhu.jj Conviction i Fable , Metro to exy ale Yakuza i Modnation nie :/

Temat do du.py wrzuce gifa z uncharted 3

Opublikowano

Takich gier, które by takich maniaków jak my bardziej przyciągnęły/zwróciły uwagę. Wypadkowa marki/wyjątkowości/miodu. Nie zmierzysz tego arytmetycznie, ale każdy konsolomaniak czuje nosem, że obok takich produkcji jak Reach, GT5, Heavy Rain, Alan, GoW3, Conviction, Fable 3 pozostałej reszty się nie stawia.

Jakby chodziło o MOJE zdanie to bym Ci zrobił listę ex'ów jakie z 2010 roku były dla mnie warte uwagi i je kupiłem. Wtedy bym Ci napisał: Reach, Alan, Conviction, Metro 2033, Crackdown 2 >>>> God of War 3 i Yakuza 3.

Ja nie doliczałem Metro 2033 i Crackdown 2, to Wy doliczyliście Yakuzę na chama żeby remis był więc teraz kota ogonem nie odwracajcie.

Opublikowano

Takich gier, które by takich maniaków jak my bardziej przyciągnęły/zwróciły uwagę. Wypadkowa marki/wyjątkowości/miodu.

Sorry, ale nie można liczyć według tego (i nie, nie chodzi mi oto że inaczej 360 wygra), bo po prostu każdego gracza kręci coś innego, każdy będzie miał inne zdanie. Bo np. gry, które zwróciły moją uwagę (i sądzę/wiem, że sprawiłyby mi najwięcej miodu) to dla 360: Alan i Conviction, a dla PS3: HR i Gow3, czyli dla mnie np. będzie remis, ale dla innego gracza lista może już być całkowicie inna.

Opublikowano

Kuźwa jak do ściany... Dlatego próbowałem wedle jakiejś wypadkowej jak już robimy takie durne zestawienia. A indywidualnie to zawsze i dla każdego będzie wyglądać zupełnie inaczej. Jeden kupi X360 dla samego Halo, a inny PS3 dla GT.

Opublikowano

No widzisz, a dla mnie w tym roku bedzie remis bo na X360 mam FM4 i GoW3, a na PS3 Uncharted 3 i Killzone 3 (a na przyszly rok widze tylko Halo 4 z exow). Tylko co to zmienia w dyskusji ?

Opublikowano

Akurat Fable III jakoś nijak ma się do tej "lepszej" grupy. II część była o wiele lepsza i za czasów jej świetności można było żałować, że nie ma się Xboxa. Zresztą III wyszła na PC więc co to za ex?

Opublikowano

Temat do du.py wrzuce gifa z uncharted 3

Nie waż się bo od samego początku unikam materiałów z Uncharted 3. Skrypty są jednorazowego użytku, jak się ich przed premierą naoglądacie to później będzie kupa.

Zresztą III wyszła na PC więc co to za ex?

Nie ma to jak się wrąbać w końcówkę dyskusji z sucharem :D Poczytaj sobie jak to koledzy mają gdzieś, że Wiedźmin 2 na PS3 nie wychodzi. Wszyscy już na PC ograli :D

Opublikowano

Kuźwa jak do ściany... Dlatego próbowałem wedle jakiejś wypadkowej.

Kuźwa a jak zmierzysz wyjątkowość danej gry (w ogóle co wyjątkowego jest w takim Fable 3 czy Yakuzie 3, trzeci raz podane to samo z jakimiś tam usprawnieniami, ładniejszej oprawie) albo miodność danej gry (każdemu co innego przecież sprawia frajdę).

No widzisz, a dla mnie w tym roku bedzie remis bo na X360 mam FM4 i GoW3, a na PS3 Uncharted 3 i Killzone 3 (a na przyszly rok widze tylko Halo 4 z exow). Tylko co to zmienia w dyskusji ?

Dlatego chodzi mi oto, że te kryteria od Don'a są za bardzo subiektywne. Jak już robimy takie zestawienia to trzeba wziąć jakiś czynnik, który nie zależy od opinii jednego gracza, typu średnia ocen, sama ilość exów itp.

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Kuźwa jak do ściany... Dlatego próbowałem wedle jakiejś wypadkowej.

Kuźwa a jak zmierzysz wyjątkowość danej gry (w ogóle co wyjątkowego jest w takim Fable 3 czy Yakuzie 3, trzeci raz podane to samo z jakimiś tam usprawnieniami, ładniejszej oprawie) albo miodność danej gry (każdemu co innego przecież sprawia frajdę).

Dlatego chodzi mi oto, że te kryteria od Don'a są za bardzo subiektywne. Jak już robimy takie zestawienia to trzeba wziąć jakiś czynnik, który nie zależy od opinii jednego gracza, typu średnia ocen, sama ilość exów itp.

Tylko obiektywnych kryteriów nigdy nie przyjmiecie do wiadomości. Jak sprzedaż to źle, jak w danym roku więcej jest na X360 to źle bo będzie gadka "ale gra X to co to za ex, liczy się jakość", jak napiszę, że Forza 3 jest lepsza od GT5 bo ma wyższą średnią to mnie zjecie. Zawsze coś :D

Ta sama gadka za każdym razem. Sprzedaż Halo to c*uj bo gra to g*wno. Killzone to gra dla prawdziwych mężczyzn. Forza 4 ma wyższą średnią od GT5, też c*uj bo GT5 sprzedało się lepiej. Gry z XBLA to nie gry, ale jak na PSN jakieś The Journey wychodzi to git wypas. Zawsze tak jak wiatr zawieje :)

A co roku jest ta sama gadka: Dla gry X,Y,Z nie opłaca się kupić X360 (i tak przez 6 lat). Wychodzi God of War 3, Uncharted 2, GT5 to OOOoooo dla tej gry warto mieć PS3.

Wystarczająco streściłem ? ;)

A podsumowując: Nie ma obiektywizmu, wszystko jest subiektywne.

Opublikowano

Nie ma to jak się wrąbać w końcówkę dyskusji z sucharem :D Poczytaj sobie jak to koledzy mają gdzieś, że Wiedźmin 2 na PS3 nie wychodzi. Wszyscy już na PC ograli :D

Nie ma sensu takie pier.dolenie. Słuchaj - albo podajesz konkretne exy, albo nie błaźnij się już dalej bo takie polemizowanie nie ma sensu. Wcześniej czepiałeś się, że ktoś podaje MLB za exa - lepsze to niż pseudo-ex, który wychodzi również na PCty, gdzie każdy może sobie w to zagrać. Też jakoś nie żałuję, że na PS3 nie wychodzi Wiesiek, bo ograłem go już dawno na PC.

Opublikowano

Tak swoja droga w 2010 dochodzi jeszcze ME2, na PS3 nie mozna bylo w to zagrac wtedy wiec jezeli chodzi o ten rok to nadal X360>PS3 ;]

PS. Znowu przywolujecie PCta jako obronce PS3 ? xD

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.