Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie, apropo dyskusji o ilości płyt kolorze lasera. Dlaczego każda gra na PS3 musi zrzucić ileśtam GB na dysk? Podobno nawet jakieś co rozdział raczyła przymusowymi instalacjami. Na Xboxie 360 jest to opcjonalne, a jak już to zrobimy to cała gra czytana jest z dysku, płytka robi tylko za gwarant tego, że grę posiadamy. Tak się zastanawiałem apropos tego ciśnięcia na ilość płytek. Ciekawe co jest szybsze: zmienić raz czy dwa płytę czy instalować przymusowo xx GB danych?

Nie każda.

Podam przykłady tylko tych najlepiej wyglądających gier: Unchartedy, Killzone'y, GoW 3 - żadna z nich nie wymaga instalacji przed uruchomieniem.

Jak się chce to można zrobić gry bez potrzeby instalacji. A jako, że każde PS3 ma dysk to się często nie chce :P

Edytowane przez SzczurekPB

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Podam przykłady tylko tych najlepiej wyglądających gier: Unchartedy, Killzone'y, GoW 3 - żadna z nich nie wymaga instalacji przed uruchomieniem.

OK, w takim razie nie każda. To są gry od wewnętrznych studiów Sony, ale co z resztą? Jest przewaga tych instalujących się czy tych działających z płyty? Dlaczego zresztą gry wymagają instalowania ich?

Opublikowano
  • Autor

2 tygodnie :D

2sanrdh.jpgv6ear.gif

ibqprm34lbQFqo.gif

518037-LELL8D5.gif

e3_gif2_1j3l4z.gif

iyl0EitivDmQm.gif

K9TeG.gif

d0u47YPuGH2q.gif

ibfdAne3s8U81u.gif

iv1byqw46bddC.gif

e32vzym.gif

0120_pne4.gif

ibgF5f8DmiR3Wk.gif

Opublikowano

wszyscy juz powoli hajp łapią :)

oby nie skonczyło sie wielkim failem np takiim, że połowę konferencji przypadnie na kontrolery ruchowe a Nintendo pokaże tylko kable do tej konsoli.

Opublikowano

Wii U będzie pokazane, reszta raczej kontrolery ruchowe. Jeśli konsole wyjdą np. w drugim-trzecim kwartale przyszłego roku, to hype narobi się od przyszłego roku, i dopiero na przyszłorocznych targach zacznie się jazda. Zresztą kilka wielkich tytułów czeka w kolejce na obecne konsole. Jakaś większa zapowiedź nowych konsol zabiłaby sprzedaż na starcie (zwłaszcza bundle pack'ów) - ludzie by czekali po prostu już na nowe konsole :)

Ps. Czemu wszędzie pokazują padoblet z Wii U trzymany w dłoniach. Tablety się tak nie trzyma, prędzej będzie kładziony na kolanach/udach :) Wtedy gałki można byłoby trzymać jak w Arcade Stick'ach, ale obawiam się że to są analogi bardziej do kciuków wyłącznie...Trochę mnie jedynie dziwią przyciski POD gałką, co mniej wygodne, bo kciuk będzie musiał się albo zginać, albo zjeżdżać w dół. W normalnych padach po prostu zsuwa się kciuk z gałki w górny skos i płynnie przechodzi na przyciski :)

Opublikowano

Ps. Czemu wszędzie pokazują padoblet z Wii U trzymany w dłoniach. Tablety się tak nie trzyma, prędzej będzie kładziony na kolanach/udach :) Wtedy gałki można byłoby trzymać jak w Arcade Stick'ach

Mendrek, moje pytanie brzmi - czy Ty kiedys widziales jak ktos gra na arcade sticku? Czy Ty w ogole widziales arcade stick?

Bo chyba nie.

Inaczej:

(pipi)A, ON CHCIALBY GRAC NA TYM

BPXt0.jpg

JAK NA ARCADE STICKU xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

A tutaj arcade stick:

custom-wireless-xbox-360-arcade-stick_1.jpg

To tylko tak, zeby Ci, ktorzy jeszcze czytaja jego bzdury - przestali.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Może wyraziłem się zbyt dosłownie. Raczej w stylu arcade stick'a, z mniejszą gałką (a raczej gałeczką :) ) . Bo gdyby były większe, dałoby się je chwytać w dwa palce, a nie tylko opierać kciuk. Aha, i są mniejsze, mniej "normalne" AS'y, np.:

hrapex360.jpg

Ale jak napisałem, raczej problemem są gałki, przystosowane do kciuka. Zresztą przyciski też nie wyglądają na wielkie.

Opublikowano

Aha.

Czyli naprawde nie wiesz jak sie trzyma galke ASa xD

Opublikowano

Wiem jak się trzyma, grałem nie raz na maszynach arcade. Ale podawanie teraz różnych sposobów jej trzymania, zabrzmiałoby co najmniej dwuznacznie.

Opublikowano

Szczególnie z czterema palcami XDD

BTW:Faktycznie PS3 jest ażżż tak bardzo awaryjne, czy to tylko ploty(chce rzetelnych informacji, bo od tego jest ten dział, prawda ?)?

Opublikowano

Ponoć Sony sprzedało pół miliona odtwarzaczy blu rej w Polandzie. Zabawne że zostało to ogłoszone w szczycie sezonu komunijnego

z6623917X.jpg

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Ponoć Sony sprzedało pół miliona odtwarzaczy blu rej w Polandzie. Zabawne że zostało to ogłoszone w szczycie sezonu komunijnego

z6623917X.jpg

bardzo się cieszę że dano ten obrazek w tym temacie po raz dwudziesty czwarty.

Opublikowano

xboty jakoś muszą sobie tłumaczy popularność PS3 w naszym kraju.

Opublikowano

1326491146_by_siano48_500.jpg

A nie ma lepszego Xboxa ani 360. Mały nieudacznik M$.

Opublikowano

Bo Sony Polska nie opi.erdala się jak Majkrosoft Polska tylko cały czas reklamuje gry na ps3,sama ps3,imprezy,etc

Opublikowano

Dla kolegow spod znaku M$ (reszta moze nie czytac, bo i tak nie uweirzy)

Panowie, ze zrodla, ktorego nie moge zdradzic wiem, ze Xboxy sprzedaja sie w tym roku w Polsce 2-3 razy lepiej niz PS3. W tym okresie (komunie, dzien dziecka - nawet wiecej niz 2 razy:)

Xboxy z Kinectem dodajmy ;)

To pierwsza taka sytuacja od... launchu PS3 ;)

To nie prowo.

Edytowane przez Dave Czezky

Opublikowano

Panowie, ze zrodla, ktorego nie moge zdradzic wiem, ze Xboxy sprzedaja sie w tym roku w Polsce 2-3 razy lepiej niz PS3. W tym okresie (komunie, dzien dziecka - nawet wiecej niz 2 razy:)

To nie prowo.

jestem w stanie w to uwierzyc.

ostatnio bylem swiadkiem jak gosc w saturnie proponowal gosciowi kinecta dziecku na komunie nawet po tym jak gosc mowil ze bedzie mial od tv z metr miejsca xD

chyba jakies bonusy dostaja.

Opublikowano

To nie prowo.

No nie dziwie się, że Kinect imponuje dzieciakom idącym do komunii.
Opublikowano

Osobiście widziałem w trakcie kupowania iksa slima ojca z córeczką który wychodził z PS3 zestawem z move, więc ciężko mi w to uwierzyć.

jestem w stanie w to uwierzyc.

ostatnio bylem swiadkiem jak gosc w saturnie proponowal gosciowi kinecta dziecku na komunie nawet po tym jak gosc mowil ze bedzie mial od tv z metr miejsca xD

chyba jakies bonusy dostaja.

http://allegro.pl/nyko-zoom-kinect-nakladka-do-kinecta-xbox360-i2332281882.html

od razu mówię że nie wiem czy działa

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Chciałbym w tym momencie zwrócić się do tych, którzy myślą młodemu/młodej kupić konsolę na komunię. To świetny prezent, populany i obecnie dosyć mocno młodsza grupa wiekowa jest rozpieszczana.

Najlepszym dla niego/niej wyborem będzie konsola firmy Sony. Czemu? Prosta przyczyna. Pełna, profesjonalna lokalizacja, tj. gry są tłumaczone i MÓWIONE w języku polskim. Na dodatek głosy podkładane są przez znane gwiazdy takie jak Paweł Szczesny, Piotr Fronczewski, czy Jarosław Boberek (znany chociażby z podkładania głosu Sercu z reklam TPSA/Orange).

Nie ma co dziecka katować anglojęzycznymi produktami z X360. Bo nawet te sporadycznie tłumaczone gry, są jedynie wersjami kinowymi tj. z napisami. A nie każdy przecież umie szybko czytać. Zresztą, czyż nie przyjemniej gdy postać z ekranu mówi po polsku? Produkty takie jak Little Big Planet, Eyepet, Move Heroes, czy Buzz powinny bezproblemowo bawić. Zresztą prywatnie widzę jak wielu ojców ma co raz częściej włączone PS 3, a tam tytuły typowo dla młodszych :)

Jako konsolę przenośną proponuję nadal PSP - po pierwsze lepiej leży w mniejszej dłoni (PS Vita jest wielkie! W przenośni... ale i też dosłownie), po drugie bogata biblioteka dla młodszych. Obecnie promowane jest PSP Street ale gdybyście mieli możliwość kupienia gdzieś PSP 3000 to bierzcie to drugie, chociaż PSP Street nie jest takie złe jak niektórzy mówią (tak czy siak w sklepach ciężko już na coś innego trafić).

Ps. Czez, w to to chyba tylko uwierzą tylko fanatyczni miłośnicy. Polska stoi Playstation od pokoleń. Co prawda możliwość łatwego piracenia na X360 na pewno kusi wielu, ale wciąż nadal myślisz konsola - mówisz Playstation. Nawet w ankiecie na tym forum wyniki mówią same za siebie :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.