Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Luz, ja natomiast wiem jaka jest rzeczywista sytuacja W TYM ROKU.

A Ty wierz w co chcesz.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Spoko, ja tam nie muszę mówić że wiem, ale nie powiem skąd.

Ja kieruję się źródłami. Wiadomość z dziś:

W Polsce sprzedało się już pół miliona konsol PS 3:

http://gamezilla.kom...lsce-tak-melona

No to teraz drugie pół i będzie okrągły melon :)

Opublikowano

Kinect jest tak ostro promowany w programach dla spoko rodziców na TVN i Polsacie, że możliwe że jest przebojem komunijnym w tym roku. Chociaż obstawiam, ze tanie tablety z biedronki pobiły obie konsole pod względem prezentów "growych" dla dzieci.

Opublikowano

A jak pomnożysz to przez 4 to będzie.... Tak 2 melony! 2 miliony sprzedanych ps3 w Polsce, takie są fakty.

Opublikowano

Co trzeba brać by pisać takie bzdury jak Mendrek? Płacą Ci za te brednie?

Chciałbym w tym momencie zwrócić się do tych, którzy myślą młodemu/młodej kupić konsolę na komunię. To świetny prezent, populany i obecnie dosyć mocno młodsza grupa wiekowa jest rozpieszczana.

Najlepszym dla niego/niej wyborem będzie konsola

Wybacz, nie zgodzę się. Konsola nie jest dobrym prezentem na komunię. 8-letnie dzieciaki powinny biegać po podwórku i bawić się w chowanego, ew. jeździć na rowerze, nie napie,rdalać na konsoli od 2 klasy podstawówki. Wszyscy jesteśmy graczami i wiemy, jak dużo frajdy to daje, ale dopóki jeszcze można beztrosko biegać po dworze i robić miasta w piaskownicy, to nie sadzajmy na siłę dzieciaków przed TV. Zdążą jeszcze zepsuć sobie wzrok i nabyć się garba.

firmy Sony. Czemu? Prosta przyczyna. Pełna, profesjonalna lokalizacja, tj. gry są tłumaczone i MÓWIONE w języku polskim. Na dodatek głosy podkładane są przez znane gwiazdy takie jak Paweł Szczesny, Piotr Fronczewski, czy Jarosław Boberek (znany chociażby z podkładania głosu Sercu z reklam TPSA/Orange).

Nie ma co dziecka katować anglojęzycznymi produktami z X360. Bo nawet te sporadycznie tłumaczone gry, są jedynie wersjami kinowymi tj. z napisami. A nie każdy przecież umie szybko czytać. Zresztą, czyż nie przyjemniej gdy postać z ekranu mówi po polsku?

<troll>Tak, najlepiej kupmy im samograje gdzie wszystko mają podsunięte pod nos i mówi do nich po polsku, 0 myślenia</troll>

Zabrzmię jak xbot, ale co tam. Ilu z nas nauczyło się angielskiego z gier? Ilu z nas polepszyło swoją umiejętność czytania, bo trzeba było zacząć nadążać za napisami w filmie/grze? Dzisiaj, kiedy książek dzieci w ogóle nie czytają, nie zabierajmy im jeszcze tych ostatnich miejsc, gdzie mogą poczytać bezbłędnie napisane zdania, czy to po polsku czy angielsku (w Internecie różnie bywa z tą poprawnością).

Produkty takie jak Little Big Planet, Eyepet, Move Heroes, czy Buzz powinny bezproblemowo bawić. Zresztą prywatnie widzę jak wielu ojców ma co raz częściej włączone PS 3, a tam tytuły typowo dla młodszych :)

Jako konsolę przenośną proponuję nadal PSP - po pierwsze lepiej leży w mniejszej dłoni (PS Vita jest wielkie! W przenośni... ale i też dosłownie), po drugie bogata biblioteka dla młodszych. Obecnie promowane jest PSP Street ale gdybyście mieli możliwość kupienia gdzieś PSP 3000 to bierzcie to drugie, chociaż PSP Street nie jest takie złe jak niektórzy mówią (tak czy siak w sklepach ciężko już na coś innego trafić).

Tutaj już naprawdę jesteś fanatykiem. Jeśli wg. Ciebie PSP jest lepszym wyborem dla dzieciaka od GameBoya lub Nintendo DS, to naprawdę Twoje słowa tracą na wiarygodności (jeśli kiedykolwiek ją miały). Skoro tyle lat cisnąłeś DS'a za infantylne gierki, to dlaczego teraz nie polecasz tej konsoli dzieciom? W końcu ma infantylne gierki!

Ps. Czez, w to to chyba tylko uwierzą tylko fanatyczni miłośnicy. Polska stoi Playstation od pokoleń. Co prawda możliwość łatwego piracenia na X360 na pewno kusi wielu, ale wciąż nadal myślisz konsola - mówisz Playstation. Nawet w ankiecie na tym forum wyniki mówią same za siebie :)

Hehe, bo PS2 kupowano ze względu na miłość do Sony i wspaniałą bibliotekę gier, nie ze względu na przeróbkę za 50 zł w budzie pod blokiem, nie ;)?

Opublikowano

Najlepszym dla niego/niej wyborem będzie konsola firmy Sony. Czemu? Prosta przyczyna. Pełna, profesjonalna lokalizacja, tj. gry są tłumaczone i MÓWIONE w języku polskim. Na dodatek głosy podkładane są przez znane gwiazdy takie jak Paweł Szczesny, Piotr Fronczewski, czy Jarosław Boberek (znany chociażby z podkładania głosu Sercu z reklam TPSA/Orange).

Nie ma co dziecka katować anglojęzycznymi produktami z X360. Bo nawet te sporadycznie tłumaczone gry, są jedynie wersjami kinowymi tj. z napisami. A nie każdy przecież umie szybko czytać. Zresztą, czyż nie przyjemniej gdy postać z ekranu mówi po polsku? Produkty takie jak Little Big Planet, Eyepet, Move Heroes, czy Buzz powinny bezproblemowo bawić. Zresztą prywatnie widzę jak wielu ojców ma co raz częściej włączone PS 3, a tam tytuły typowo dla młodszych :)

Twoje posty brzmią jak jakaś marketingowa papka, wiesz?

Nie wiem, ja tam grałem w jakieś kinect sports była pełna polska wersja, w star wars też jest, Dance Central jest nawet po polsku. Tragedii nie ma, aczkolwiek statystyk ile tych gier jest nie mam. Może Sony wypada lepiej pod tym względem, ale ta ilość gier co jest, wystarczy by wcisnąć konsolę jakiemuś rodzicowi, który się na tym nie zna.

Opublikowano

W ogóle ku.rwa patologia w ch.uj kiedys sie na komunie dostawało zegarek albo rower i to było szalenstwo a teraz ps3 xboxy ajpady :(

Co z tym swiatem :/

Opublikowano

Ravenie, a może to chyba Tobie MS płaci, żebyś bronił go za wszelką cenę, choć fakty i logika temu przeczą.

Ale być może wynika to jedynie z ich niezrozumienia, dlatego śpieszę z pomocą.

Wybacz, nie zgodzę się. Konsola nie jest dobrym prezentem na komunię. 8-letnie dzieciaki powinny biegać po podwórku i bawić się w chowanego, ew. jeździć na rowerze, nie napie,rdalać na konsoli od 2 klasy podstawówki. Wszyscy jesteśmy graczami i wiemy, jak dużo frajdy to daje, ale dopóki jeszcze można beztrosko biegać po dworze i robić miasta w piaskownicy, to nie sadzajmy na siłę dzieciaków przed TV. Zdążą jeszcze zepsuć sobie wzrok i nabyć się garba.

Mówisz jak jakaś stara babcia. "Kiedyś to dzieci bawiły się na podwórku, a dziś nic tylko ta telewizja i kompjutry, strzelają się tam tylko i seksy uprawiają!"

Geez, jeśli rodzic jest kumaty, to umie tak wychować dziecko by miało czas na rower i na konsolę.

Tak, najlepiej kupmy im samograje gdzie wszystko mają podsunięte pod nos i mówi do nich po polsku, 0 myślenia

Buzz czy Little Big Planet to takie samograaaajeee.... że hej.... ta jasne. No ale przecież tak czy siak należy dziecku od razu wrzucić Dark Souls czy Hard Corps: Uprising - pozna co to frustracja i gniew, nauczy się g.ówniarz co to znaczy twarde życie.

Zabrzmię jak xbot, ale co tam. Ilu z nas nauczyło się angielskiego z gier? Ilu z nas polepszyło swoją umiejętność czytania, bo trzeba było zacząć nadążać za napisami w filmie/grze? Dzisiaj, kiedy książek dzieci w ogóle nie czytają, nie zabierajmy im jeszcze tych ostatnich miejsc, gdzie mogą poczytać bezbłędnie napisane zdania, czy to po polsku czy angielsku (w Internecie różnie bywa z tą poprawnością).

Ok, chcesz uczyć młodego/młodą angielskiego przez gry? Nadal można to robić na PS 3. Wystarczy przy włączeniu gry wybrać wersję angielską. Bo właśnie jest ten wybór.

Tutaj już naprawdę jesteś fanatykiem. Jeśli wg. Ciebie PSP jest lepszym wyborem dla dzieciaka od GameBoya lub Nintendo DS, to naprawdę Twoje słowa tracą na wiarygodności (jeśli kiedykolwiek ją miały). Skoro tyle lat cisnąłeś DS'a za infantylne gierki, to dlaczego teraz nie polecasz tej konsoli dzieciom? W końcu ma infantylne gierki!

Bo gry są po polsku, ot co. A i są tańsze i jest ich więcej. Nie od dziś wiadomo, że N ma Polskę w głębokim poważaniu ;)

Hehe, bo PS2 kupowano ze względu na miłość do Sony i wspaniałą bibliotekę gier, nie ze względu na przeróbkę za 50 zł w budzie pod blokiem, nie :)

Hehe, bo Xbox nie był spiracony? :) A mimo to i tak ludzie kupowali Playstation 2. Ba, nadal kupują. Jest mega tanie, ma dużo gier, a sklepy z używkami przepełnione są grami z PS 2. Nawet w moim mieście gość otworzył Retro Games, i właśnie żyje dzięki grom z PS 2. A nie raz widziałem jak gość wracał komunikacją miejską z dzieckiem, mając PS 2 w rękach.

Adan: nie chciałem tak zabrzmieć. Widziałeś, ok. Wersję PL? W sensie mówioną czy z napisami?

Opublikowano

Adan: nie chciałem tak zabrzmieć. Widziałeś, ok. Wersję PL? W sensie mówioną czy z napisami?

Star wars ma dubbing.

Jego poziom to inna sprawa dziecku nie bedzie przeszkadzal raczej zenujacy jej poziom

Opublikowano

Jak miałem 7 lat to nie obchodziło mnie czy grałem na plejstejszyn, komputerze czy pegazusie, ważne było z kim się grało.

Opublikowano

Ty naprawdę nie zrozumiałeś ironii zawartej między tagami <troll>?

Przeczytaj jeszcze raz mój post i zastanów się, czy w ogóle bronię w nim jakiejś firmy.

Opublikowano

Dla kolegow spod znaku M$ (reszta moze nie czytac, bo i tak nie uweirzy)

Panowie, ze zrodla, ktorego nie moge zdradzic wiem, ze Xboxy sprzedaja sie w tym roku w Polsce 2-3 razy lepiej niz PS3. W tym okresie (komunie, dzien dziecka - nawet wiecej niz 2 razy:)

Xboxy z Kinectem dodajmy ;)

To pierwsza taka sytuacja od... launchu PS3 ;)

To nie prowo.

To faktycznie wiarygodne info Jaczes. Powiedz, nie myślałeś o wkroczeniu w wielką politykę?

Edytowane przez Camillus

Opublikowano

Mendrek, nie chciałbym, żeby mój post znowu usunęła niewidzialna ręka niesprawiedliwości, ale na rany Kamela, opanuj swoje brutalnie, niepodważalnie, zabójczo powiązane z firmą, która Ci płaci komentarze.

Co dzieciaka obchodzi język w jakiej jest gra i co go obchodzi, że PSP jest ergonomiczne, gry są tanie itd.? O zakupie niby decyduje rodzic, ale mamokupmi to upercut dla tej teorii. Weź kup dzieciakowi to, czego nie chce, a co wydaje sie rodzicowi lepsze ("gry po polsku za grosze, to wspaniały prezent z którego zadowolone będzie każde dziecko" :flag_of_truce: ). Jak ja miałbym grać w wieku 8 lat w pingu sringu PL to bym znienawidził matkę.

Opublikowano

Panowie, ze zrodla, ktorego nie moge zdradzic wiem, ze Xboxy sprzedaja sie w tym roku w Polsce 2-3 razy lepiej niz PS3. W tym okresie (komunie, dzien dziecka - nawet wiecej niz 2 razy:)

To nie prowo.

liczą sie tylko fakty i wyniki sprzedaży a nie "tajemnicze źródła"

Opublikowano

To nie prowo.

liczą sie tylko fakty i wyniki sprzedaży a nie "tajemnicze źródła"

MS chyba nigdy nie udostepnil swoich danych sprzedazy w PL ?

Camillus popraw cytat. Nie chce byc kojarzony z propagandą Xbotów

Opublikowano

albo W POLSCE użytkownicy 360 kupują na torrentach albo przewaga W POLSCE PS3 jest tak duża, wszystki "wymienialnie " faworyzują PS3 w stosunku 70 :30

Opublikowano

Zapomnij o Agencie. Nie zdziwiłbym się gdyby chodziło o kolejnego Killzone'a. Albo to taka żenująca podpucha i może wreszcie ujrzymy nowe materiały z Ostatniego Strażnika. A może...

nieSławny 3?

Opublikowano

Nie ma szans na to że Agent będzie exem.

O ile w ogóle wyjdzie to będzie multiplatforma albo ostatecznie czasowy ex jak któraś ze stron dobrze sypnie $$$.

Opublikowano

Pisałem już kilka razy o co może chodzić z całym agentem. Na początku powstawania L'A Noire, projekt znajdował się pod skrzydłami Sony. McNamara jednak nie wyrabiał się z terminami i ciągle żądał kolejnych zastrzyków gotówki w celu produkcji. Później projekt trafił do Rockstara. To miał być właśnie Agent, tak mi się wydaje.

Opublikowano

Zapomnij o Agencie. Nie zdziwiłbym się gdyby chodziło o kolejnego Killzone'a. Albo to taka żenująca podpucha i może wreszcie ujrzymy nowe materiały z Ostatniego Strażnika. A może...

nieSławny 3?

na gt6 za wczesnie. Ona bedzie na przyszlym jako startowy na ps4

Medievil powraca, mówie wam ;)

Kazdy kto zobaczyl film na koncu Killzone 3 ten spodziewa sie ze 4 musi nadejsc

Opublikowano

W sumie to nie wiem czy dałoby się w nowym KZ bardziej ten silnik pod(pipi)'ac. Już w trójce chyba maks. wykorzystali. Chociaż, nowe lokacje, nowe animacje, ale nie wiem czy chciałbym następną część. Może niech lepiej zachowają to na PS4 i zrobią taki hype jak w przypadku Killzone 2.

Opublikowano
  • Autor

Pisałem już kilka razy o co może chodzić z całym agentem. Na początku powstawania L'A Noire, projekt znajdował się pod skrzydłami Sony. McNamara jednak nie wyrabiał się z terminami i ciągle żądał kolejnych zastrzyków gotówki w celu produkcji. Później projekt trafił do Rockstara. To miał być właśnie Agent, tak mi się wydaje.

Ale akcja Agenta miała mieć miejsce w trakcie Zimnej Wojny, to nie ta sama gra.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.