Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Tylko obiektywnych kryteriów nigdy nie przyjmiecie do wiadomości. Zawsze coś :D

Wy tak samo :D. Obiektywną informacją jest to, że jeśli chodzi o ilość ex'ów w 2010 - to jest remis, ale wy dalej się upieracie, że jednak 360 wygrywa.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

No jasne, bo na xie mozna bylo zgrac we wszystko bez lagow, gadajac w grupie i wysylajac znajomym wiadomosc przez www :)

Opublikowano

lol jaki rozpaczliwy atak tym Mass Effectem XD

No tak, ale calkowicie racjonalne jest wciaganie do dyskusji PCta, MLB (sorry Voytec, musialem:P), Ninokunicostam i gry na PSN xD

PS. Tak swoja droga nie nudzi wam sie co roku wrzucanie do ex'ow Versusa ? Nie dosc, ze nadal tego nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie to i tak na 90% pojawi sie na konkurencyjnej platformie ;]

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Przez to robienie zamętu nigdy do niczego nie dojdziemy bo teraz nie wiadomo jakie są kryteria ilośc , oceny , czy może to czy była exem w 2010

Chyba temat co było lepsze w 2k10 nalezy zakonczyc albo zaczac od nowa xD

Opublikowano

Ale manipulujecie. Jedynym obiektywnym kryterium może być faktyczna ilość tytułów eksluzywnych, a następnie wyciągnięcie ich średnich z Metacritics i Gamerankings, zsumowanie i uśrednienie, i przedstawienie tego tutaj w formie tabeli. Tylko, że wtedy znowu trzeba przerobić dyskusję czym jest tytuł eksluzywny.

Tylko obiektywnych kryteriów nigdy nie przyjmiecie do wiadomości. Jak sprzedaż to źle, jak w danym roku więcej jest na X360 to źle bo będzie gadka "ale gra X to co to za ex, liczy się jakość", jak napiszę, że Forza 3 jest lepsza od GT5 bo ma wyższą średnią to mnie zjecie. Zawsze coś

To działa w obie strony. Zauważyłem, że często na podajesz te kryteria, które akurat pasują w danym momencie.

Dlaczego? Nie wiem czy dobrze pamiętam, ale ME2 wyszło dopiero w tym roku na PS3. Chociaż wyszło też na PC, więc już nie wiem.

No tak, ale calkowicie racjonalne jest wciaganie do dyskusji PCta, MLB (sorry Voytec, musialem:P), Ninokunicostam i gry na PSN xD PS. Tak swoja droga nie nudzi wam sie co roku wrzucanie do ex'ow Versusa ? Nie dosc, ze nadal tego nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie to i tak na 90% pojawi sie na konkurencyjnej platformie ;]

A wy jak bronicie się grami z XBLA to jest dobrze?

Edytowane przez estel

Opublikowano

Wy tak samo :D. Obiektywną informacją jest to, że jeśli chodzi o ilość ex'ów w 2010 - to jest remis, ale wy dalej się upieracie, że jednak 360 wygrywa.

Cała ta bezsensowna dyskusja wzięła się z jednego wątku, który powtarza się tu od 6 lat i który już opisałem. Od 6 lat wypisuje się tu głupoty, że X360 nigdy nie opłacało się kupić, a PS3 zawsze nawet jakby miałą wyjść tylko jedna gra na rok.

Tyle w temacie.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Ps 3 oplacalo sie kupic chocby dla GT Prolog i darmowego online!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Zamiast Versusa możesz sobie "wsadzić" XIII-2. Wychodzi na (prawie) to samo.

Opublikowano

No tak, ale calkowicie racjonalne jest wciaganie do dyskusji PCta, MLB (sorry Voytec, musialem:P), Ninokunicostam i gry na PSN xD

PS. Tak swoja droga nie nudzi wam sie co roku wrzucanie do ex'ow Versusa ? Nie dosc, ze nadal tego nie ma i nie wiadomo kiedy bedzie to i tak na 90% pojawi sie na konkurencyjnej platformie ;]

Ja pierdole, no dobra niech będzie po Twojemu:

PS3: Sly Thieves in Time, Yakuza The End, Starhawk, Dragon's Crown, Twisted Metal, The Last Guardian

360: Halo 4

Jeszcze mam coś wyrzucić, żeby w końcu zostało jeden do jednego i żeby przynajmniej był remis?!?

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

No widzisz, a dla mnie w tym roku bedzie remis bo na X360 mam FM4 i GoW3, a na PS3 Uncharted 3 i Killzone 3 (a na przyszly rok widze tylko Halo 4 z exow). Tylko co to zmienia w dyskusji ?

wpis z tym że gow3 i fm4 są na miesiące, kz3 i unch3 na 5-8godzin

skoro sonyboty ratują biedną liste exów ps3 takimi pierdółkami jakie wymieniają to do x360 trzeba doliczyć XBLA i Kinecta ^_^

Opublikowano

Cała ta bezsensowna dyskusja wzięła się z jednego wątku, który powtarza się tu od 6 lat i który już opisałem. Od 6 lat wypisuje się tu głupoty, że X360 nigdy nie opłacało się kupić, a PS3 zawsze nawet jakby miałą wyjść tylko jedna gra na rok.

Tyle w temacie.

Smieszne jest to, ze niektorzy twierdza, ze teraz byloby lepiej kupic PS3 niz X360 bo przyszlosc rysuje sie w lepszych barwach xD Wielkie ma to znaczenie biorac pod uwage, ze ta generacja sie juz konczy, a 360tka to nie tylko tytuly, ktore wyjda w 2012.

PS3: Sly Thieves in Time, Yakuza The End, Starhawk, Dragon's Crown, Twisted Metal, The Last Guardian

Jeszcze mam coś wyrzucić, żeby w końcu zostało jeden do jednego i żeby przynajmniej był remis?!?

No i spoko. Ja nie twierdze, ze w 2012 bedzie remis.Obiektywnie bedzie to spokojna wygrana PS3. W moim przypadku wrecz odwrotnie bo Halo 4 da mi prawdopodobnie wiecej frajdy niz wymienione tytuly i spedze sporo wiecej godzin z ta jedna gra niz z wszystkimi exami od Sony ;] No ale to nie ma znaczenia.

Chodzilo mi tylko o desperacje niektorych jezeli chodzi o rok 2010.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No przy Halo 4 pewnie spedze min pol roku, przy Twoich exclusivach maks 4 tygodnie, o ile je w ogole kupie...

Edytowane przez easye

Opublikowano

No widzisz, a dla mnie w tym roku bedzie remis bo na X360 mam FM4 i GoW3, a na PS3 Uncharted 3 i Killzone 3 (a na przyszly rok widze tylko Halo 4 z exow). Tylko co to zmienia w dyskusji ?

skoro sonyboty ratują biedną liste exów ps3 takimi pierdółkami jakie wymieniają to do x360 trzeba doliczyć XBLA i Kinecta ^_^

To na PS3 będzie trzeba doliczyć gierki z Move'a i PSN. KZ3 i U3 mają multiplayera, więc jak ktoś może cisnąć w to miesiącami. Co to jest za argument w ogóle? Ni no Kuni też będzie pewnie grą na kilkadziesiąt godzin, a zostało tu wyśmiane. I (pipi), że to japońska gra. Na takie też jest miejsce.

Opublikowano

U3 rownie dobrze moglby multiplayera nie miec. W singlu jest przekozaczny, ale w multi bedzie w niego ciorac tyle samo osob conw 2ke...

Opublikowano

No ale skąd to wiesz. Tzn. jest to prawdopodobne, ale mówienie o tym teraz zanim gra jeszcze wyszła jest głupie, bo to ma się nijak do dyskusji. Nie da się tego sprawdzić i nie da się z tym polemizować.

Opublikowano

Stawiam Finlandię 1,75L, na którą się teraz patrzę, że w Uncharted 3 na multi jakiś miesiąc po premierze zagra 2 razy tyle osób co w 2 w tym samym okresie.

Opublikowano

Stawiam Finlandię 1,75L, na którą się teraz patrzę, że w Uncharted 3 na multi jakiś miesiąc po premierze zagra 2 razy tyle osób co w 2 w tym samym okresie.

No to trzeba być geniuszem żeby dojść do takiego wniosku skoro Uncharted 2 było tak jak pierwsze Modern Warfare "restartem" dla serii, w efekcie czego sprzedawało się mocniej w dłuższym okresie czasu, a Uncharted 3 przykładem takich gier jak Gears of War 3 będzie bardziej "frontloaded" jako ugruntowana marka na rynku :)

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Może po prostu nie rozumiesz tego geniuszu i dlatego wydaje ci się to tak abstrakcyjne?

Opublikowano

Multi kz3 i unch3 :hi: z fm4 nie chodzi mi nawet o multi bo sama kariera to jest 100h+ i prawdziwa gratka dla fanów motoryzacji.

Są gry w które gra się miesiącami/latami w multi jak cod, bf, halo czy gow i są wynalazki jak kz3, unch3, homefront czy crysis2 do popykania na parę dni w przerwie pomiędzy wcześniej wymienionymi.

Opublikowano
No ale skąd to wiesz. Tzn. jest to prawdopodobne, ale mówienie o tym teraz zanim gra jeszcze wyszła jest głupie, bo to ma się nijak do dyskusji. Nie da się tego sprawdzić i nie da się z tym polemizować.

No mi czasami wystarczy spojrzec na pare filmow, by zainteresowac sie danym tytulem i z tego co do tej pory widzialem jest masakrycznie slabo...

Edytowane przez easye

Opublikowano

Może po prostu nie rozumiesz tego geniuszu i dlatego wydaje ci się to tak abstrakcyjne?

Ja po prostu rozumiem, że takie porównanie w przypadkach: Ucharted 2 a 3, MW1 a 2 itp. w okresie zaledwie miesiąca jest bezsensowne z uwagi na zupełnie inną systematykę sprzedaży.

Przykład - Gears of War 3 sprzedało się na samym początku tak jak pierwsze dwie części razem wzięte i tym samym więcej osób zagra miesiąc od premiery, ale nie oznacza to, że ostatnia część będzie bardziej popularna bo w ostateczności pewnie sprzeda się podobnie do pierwszych dwóch części, jedynie systematyka sprzedaży jest inna.

Opublikowano

No przy Halo 4 pewnie spedze min pol roku, przy Twoich exclusivach maks 4 tygodnie, o ile je w ogole kupie...

Czemu piszesz moich? Zostałem prezesem Sony czy jak?! Ja po prostu ilościowo porównałem exy od Sony i M$ na 2012 i tyle (wyraźnie widać kto wygrywa). A to kto, w co będzie grał to już zależy od każdej osoby. Ty spędzisz kilkadziesiąt godzin przy Halo 4, a ktoś inny spędzi te godziny w Ni no kuni (coście się w ogóle tak przyczepili do tego tytułu, gra jak gra), a jeszcze ktoś inny przy Twisted Metal, i co z tego?

Edytowane przez MBeniek

Opublikowano

Fakt - Crysis 2 to jest jakieś totalne nieporozumienie jeśli chodzi o multi. Dla mnie osobiście gra świetna i lepsza od Killzone 3, ale dlaczego nikt nie gra w multi...

Opublikowano

Tyle w temacie.

Co? Ja tu jedynie ciągle czytam jakiś ogromny lincz na PS3.

Od premiery U2 minęło ile? Dwa lata jakieś? A do dzisiaj gra w to mnóstwo ludzi. Z trójką będzie nie inaczej.

Gdzie tu wymieniamy popierdółki? GDZIE? Jedynie wspomniałem o Journey, bo to jednak wyjątkowy tytuł, jedyny w swej kategorii. Na pewno to lepsze od Kinect Sport Season 3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.