Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Szkoda marnować ten jeden rdzeń na jakieś klocki. Kur.wa, dorośli a biegają w grze rodem z C64 i jeszcze wychwalają ją, bo jest za(pipi)istym ex xDDDDD

no seryjnie, czemu wy tak jedziecie tego majnkrafta? graliście w to wreszcie?

Tak, crap kompletny. Kolejna "faza" po LoL z PC-ta, która jest tak tragiczna, że w milionach domów popularna.
  • Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Heh, mam PS3, ale chciałbym żeby mi ktoś pokazał palcem gdzie PS3 jest WYRAŹNIE mocniejsze od X360 :P

Uncharted, God of War, Killzone. Dziękuje, dobranoc,

Opublikowano

Tak w ogóle patrzcie na zdjęcia reklamowe E3 od Sony

20120525-f2kdan6t1sxsab29yad7xw64n2.jpg

Sphotoshopowana vita jest sphotoshopowana

20120525-f9fa1kwi56cfurb8awe8x1r545.jpg

;|

20120525-gtb94mddt57c88x3cdjatss8a8.jpg

To jest najbardziej creepy. Czemu on trzyma kubek? Pomylił go z Movem? I czemu jest na lewym dolnym rogu kolejny, ogromny kubek? WTF Sony?

Opublikowano

Jeśli naprawdę grałeś i Ci nie podpasowało, to jesteś bodajże pierwszą osobą, która tak na to reaguje. Pamiętam, jak grałem w to jeszcze zanim było mega popularne <hipster> i opowiadałem znajomym, co to za gra. Jakieś śmiechy chichy i w ogóle LOL. Po 3 miesiącach wreszcie sami spróbowali i dzisiaj mi się już znudziło (spokojnie 150 godzin przed PC zjechało na kopaniu), oni cały czas cisną, głównie razem. Świetna zabawa mieć serwer w kilka osób i sobie budować. Mi trochę brakuje wyobraźni, więc głupio mi nawet z nimi jak oni kolejną wielką świątynię czy fantastyczny dom na drzewie budują, a ja robię setną odsłonę drewnianego domku albo lepianki :P.

Swoją drogą coś musi w tej grze być, tak patrząc na suche liczby. Najpierw zwojowała niełatwy rynek PC robiąc z grubego szweda ledwo programującego w javie milionera, teraz napycha kieszenie innych osób bijąc rekordy sprzedaży na XBLA. To daje do myślenia.

Opublikowano

Heh, mam PS3, ale chciałbym żeby mi ktoś pokazał palcem gdzie PS3 jest WYRAŹNIE mocniejsze od X360 :P

Uncharted, God of War, Killzone. Dziękuje, dobranoc,

Rozumiem, że reszta exów na PS3, które wyglądają dużo słabiej od tych, jest dowodem na to, że PS3 jest wyraźnie słabsze od X360 :) Np. Starhawk, Twisted Metal, Resistance, Yakuza, HS itp.

Jakby PS3 było mocniejsze od X360, to developerzy nie mieliby problemu żeby robić multiplatformy na PS3 lepsze niż na X360.

Opublikowano

A co się okazuje? Że też dali dupy. Różnica między sprzedażą to jedyne 2,5mln (a nie DZIESIĄTKI mln) i duża zasługa w tym casuali, którzy rzucili się na kinecta.

aha czyli firma która z generacji na generację zyskała ok 250 % rynku daje (_!_) a ta której sprzedaż spadła 3 razy zyskuję?

(pipi)a, kolejny xbot nie umiejący czytać ze zrozumieniem. Gdzie ja napisałem, że Sony zyskuje? Napisałem, że M$ też dał dupy, czyli M$, tak jak Sony, dał dupy (no Sony trochę bardziej, bo mieli już wyrobioną, znaną markę PS).

MBeniek: Radzę się zastanowić nad tym co piszesz. Przed PS3 Sony sprzedało ok. 250 mln konsol, a Microsoft 24 mln i to praktycznie tylko w USA. Jeżeli teraz jest np. 67 mln X360 i 64 mln PS3, to tak, Microsoft zniszczyły Sony w tej generacji. Daję sobie uciąć palca, że 6 lat temu jakby Ci ktoś napisał, że po 5 latach PS3 nie dosyć, że nie zniszczy X360, to jeszcze będzie za nim pod względem sprzedaży, to byś mu napluł w twarz. Kiedyś tu wrzucałem temat z VGC sprzed 5 lat kiedy PS3 wchodziło na rynek i można było sobie poczytać jakie były przewidywania na ten temat. Obecna sytuacja na początku generacji to było czyste science fiction i jak porównać oczekiwania względem obu maszyn, to X360 wyrobił kilkaset % normy.

6 lat temu nie naplułbym nikomu w twarz, bo byłem porządnym kĄputerowcem, jak stona, i nie interesowałem się kĄsolkami (a już na pewno nie ich sprzedażą).

A tak serio, to nie sądzisz, że M$, patrząc jakie gafy Sony strzelało przy tej generacji, mógł poradzić sobie znacznie lepiej??

Czekam na Mendrka az powie cala PRAWDE i przedstawi FAKTY jak to mniej exow = wiecej.

Jak to ostatnie miejsce wsrod konsol obecnej generacji = pierwsze, jak najgorszy kontroler ruchu = najlepszy, etc.

Jeździsz po mendrku (nie mówię, że to źle), ale ty w przeciwieństwie do niego mógłbyś dawać jakieś źródła, bo argument typu "na X360 grają byli fani PS" ma tyle samo prawdy sobie co "na Wii grają byli fani MS".

Opublikowano

lol

dali dupy bo podwoili sprzedaż - ot pokrętna logika ^_^

analogia do PS3 i spadku udziału w rynku jak najbardziej na miejscu ^_^

Opublikowano

MBeniek: Gdybać to sobie można. Równie dobrze można powiedzieć, że gdyby nie marka Playstation, to Sony wycofałoby PS3 z rynku po 2 latach bo nikt by tego nie kupił weryfikując zapowiedzi z rzeczywistością.

PS. Te problemy PSX z serwerami stają się żałosne...

PS2. Obecna sytuacja na rynku, to takie samo SF jak to:

LIVE Activity for week of May 14th

Xbox 360 Top LIVE Titles (based on UU’s)

1.Call of Duty: Modern Warfare 3

2.Minecraft: Xbox 360 Edition

3.Call of Duty: Black Ops

4.FIFA 12

5.Battlefield 3

6.Halo: Reach

7.Modern Warfare 2

8.NBA 2K12

9.Skyrim

10.Gears of War 3

11.GTA IV

12.Forza Motorsport 4

13.Max Payne 3

14.Trials Evolution

15.Mass Effect 3

16.NHL12

17.Madden NFL 12

18.Halo 3

19.Red Dead Redemption

20.Saints Row: The Third

No one saw that coming.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

ja już się bałem że dostałem bana, bo za dużo cfaniakuję :(

Opublikowano
przytłoczą mnie ripostami niskich lotów

mendrek jaki troll matko boska. Idz wyruchaj te swoje plejstejszyn w wejscie hdmi

na miejscu osob ktore posiadaja ps3 wstydzilbym sie za tego ogra

CHECK!

(no chyba, że uznacie takie riposty za coś co lata wyżej niż domowa kura... ale wtedy wam współczuję)

będą wkładać mi w usta słowa których nie napisałem

Tak więc czekam na więcej faktów pokroju "PS3 nie skaluje do 1080p bo wszystkie gry wychodzą na PS3 w 1080p w przeciwieństwie do X360".

Ja czekam na wiecej faktow z gejmpleju typu "przeszedlem gearsy nie robiac ani jednej egzekucji, wiec nie wiem jak sie ja robi" xD

A ja czekam jak zacznie mi wmawiac, ze place za XBL 250zl :rofl2:

CHECK!

(nigdzie nie napisałem że WSZYSTKIE gry wychodzą w full HD, tylko że wychodzą po prostu... Jedno słowo, a już zdanie jest kłamstwem. Kłamstwem xbota.

(nigdzie nie napisałem, że "przeszedłem girsy nie robiąc ani jednej egzekucji". Aż takim hardkorem nie jestem :] )

(nie przypominam sobie bym pisał, że Xbox Live! tyle kosztował, 250 PLN. Jeśli tak bym napisał, to pewnie wcześniej sprawdziłbym w sklepach.

Obecne ceny wahają się od 240 PLN do 140 PLN - http://www.ceneo.pl/9513476 - z czego mało który sklep jest promowany na oficjalnej stronie MS - http://www.xbox.com/...x360/wheretobuy - poza tym obecnie czytam że jest promocja na te punkty, a ilość jest ograniczona. Poza promocją z logiką tego co tam napisane powinno być 50 % drożej - aha, zaraz jakiś xbot wyjedzie z tym, że "on kupuje za xx PLN". Tyle, że mnie nie obchodzą jakieś "podejrzanie tanie źródła". Równie dobrze mógłbym kupić złoty naszyjnik u Mietka pod monopolem za 120 PLN, a potem wejść na forum jubilerskie i strollować tamtejszych użytkowników, że przecież złoto takie tanie jest, że co tam u was takie naszyjniki po 700 PLN, jak ja kupiłem za 120 PLN. Tak samo nie interesują mnie "lewe" punkty MS z allegro).

deprecjonować największe zalety tej konsoli

- tutaj powinienem wrzucić wiele postów z dzisiaj ale mi się nie chce, każdy widzi co się dzieje. Pupa ostatnio zabolała xbocką brać, że PS3 ma już pół miliona w Polsce, a na dodatek trzęsie Europą i Japonią, i tylko dlatego że głupie hamburgery dały się naciągnąć na kinecta, jeszcze nie zdobyli rynku w USA.

Moje oświadczenie się spełnia. Zastanówcie się, czy faktycznie chcecie wierzyć w to co piszą xboty. Nie sądziłem że to wypełni się tak szybko po moim oświadczeniu. Brawo :)

Opublikowano
Opublikowano

Bo Halo to najlepsze multi ever, ale zbyt skillowe dla bandy dzieciaków grających w CoD/BF3.

Opublikowano

na x0 jest tyle dobrych gier do multi że nawet czasem takie chalo spadnie na 6 pozycje ;]

Opublikowano

Najlepsze bo skillowe.

Skillowe = dzieci z ameryki nie graja

dzieci z ameryki nie graja = nizsza pozycja w rankingu

CoD czyli gra dla casuali = wysoka pozycja w rankingu

Opublikowano

MBeniek: A wiesz ilu ludzi gra w Reach na X360? Od 500 do 700 tys. unikalnych użytkowników DZIENNIE. Podejrzewam, że jest to więcej niż jak zebrać wszystkie ex'y na PS3 do kupy. Największą popularnością cieszyło się Halo 3, w które grało 1mln unikalnych użytkowników dzień w dzień aż do premiery Reach.

I tak jak pisze Yeti - Halo to nie jest prosta gra.

Najlepsze bo skillowe.

Skillowe = dzieci z ameryki nie graja

dzieci z ameryki nie graja = nizsza pozycja w rankingu

CoD czyli gra dla casuali = wysoka pozycja w rankingu

Właśnie najwięcej hamburgerów gra :) To, że Amerykanie to casuale, to bajki rozsiewane przez fanboi PS3, którzy nie mogą się pogodzić z tym, że gracze z zacieciem HC wybierają X360. To w USA sprzedaje się najwięcej gier RPG... Generalnie to w USA sprzedaje się najwięcej wszystkich gier, ale trudno żeby było inaczej skoro to jakieś 50% globalnego rynku. Ex'y na PS3 też w większości sprzedają się w USA, ale pewnie tylko kretyni je kupują, bo jak sam Mendrek napisał, Hamburgery są głupie, a jak głupi hamburger kupuje ex'a na PS3, to musi to być gra dla głupiego hamburgera ;)

I tak jak Mendrek powiedział - PS3 trzęsie Japonią, czyli mekką casualizmu, tam ludzie pracują najwięcej i mają najmniej czasu na grania, a to oznacza, że grają głównie z doskoku = casualizm = PS3 ;)

Opublikowano

PS3 rządzi też w Europie!!!1111! O tym xbot jużnie wspomniał.

Opublikowano

Wiecie o co tu chodzi? Zal fanbojkom dupe sciska, ze Sony przeyebalo generacje.

Po totalnym monopolu i mega dominacji, sa na szarym koncu. I w konsolkach przenosnych, i w stacjonarnych.

Nastepne playstation to bedzie sega saturn.

Szacun dla japoncow za to co zrobili z psx i (troche mniej) z PS2, ale to juz KONIEC.

Po prostu nie moga sie odnalezc w dzisiejszych czasach.

Obecnie sa na prostej drodze do bankructwa, a przyszla generacja bedzie ostatnia.

I kiedy my bedziemy dodawac achievy (przypominam sony uwazalo, ze achievementy sa do bani i nikt ich nie potrzebuje xD wizjonerzy (pipi)a) na 4 generacji Xboxa, to Wy... bedziecie zbierac pierwsze osiagniecia w single player na easy w kolejnej multiplatformwej grze od naughty crap-dog na konsoli szajsunga.

SONY PLAYSTATION JEST OSTATNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK MOZNA BYLY TAK ZYEBAC LEGENDE?

JAK (pipi)A TO W OGOLE JEST MOZLIWE?

JAKIM CRAPEM TO (pipi)A JEST, ZE DZIESIATKI MILIONOW LUDZI JA OS.RALO?

DZIESIATKI MILIONOW FANOW ODDANYCH MARCE!!!!!!!!!!!

Zostaly tylko Mendrki, jaki fail...

(pipi)a, jak PiSowski beton normalnie xD

dobrze prawisz chłopie, w CW widać coraz większą desperację sonybotów po tym jak ps3 przegrało pod względem grafiki, online, exów, sprzedaży, kontrolerów ruchowych, itd. :) Jedyna przewaga plejsztejszona to trochę lepsze właściwości multimedialne ale w końcu ps3 to odtwarzacz BR. Sonyboty dalej żyją w latach 80tych i pierwszej połowy lat 90tych, czasów walkmanów i psxa, kiedy to soniacz był modny jak apple i oferował wysoką jakość, dzisiaj nawet po 5 latach nie potrafią zrobić dobrze swojej usługi online, jakieś włamania, kradzieże, offline co tydzień...

Opublikowano

PS3 rządzi też w Europie!!!1111! O tym xbot jużnie wspomniał.

Co rozumiesz przez rządzi? Z tego co się orientuję, to jest może ze 2x% więcej PS3 od X360 w Europie.

VGC pokazuje, że PS3 ok. 25 mln, a X360 ok. 20 mln. Faktycznie przepaść :P

Opublikowano

Wiecie o co tu chodzi? Zal fanbojkom dupe sciska, ze Sony przeyebalo generacje.

Po totalnym monopolu i mega dominacji, sa na szarym koncu. I w konsolkach przenosnych, i w stacjonarnych.

Nastepne playstation to bedzie sega saturn.

Szacun dla japoncow za to co zrobili z psx i (troche mniej) z PS2, ale to juz KONIEC.

Po prostu nie moga sie odnalezc w dzisiejszych czasach.

Obecnie sa na prostej drodze do bankructwa, a przyszla generacja bedzie ostatnia.

I kiedy my bedziemy dodawac achievy (przypominam sony uwazalo, ze achievementy sa do bani i nikt ich nie potrzebuje xD wizjonerzy (pipi)a) na 4 generacji Xboxa, to Wy... bedziecie zbierac pierwsze osiagniecia w single player na easy w kolejnej multiplatformwej grze od naughty crap-dog na konsoli szajsunga.

SONY PLAYSTATION JEST OSTATNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JAK MOZNA BYLY TAK ZYEBAC LEGENDE?

JAK (pipi)A TO W OGOLE JEST MOZLIWE?

JAKIM CRAPEM TO (pipi)A JEST, ZE DZIESIATKI MILIONOW LUDZI JA OS.RALO?

DZIESIATKI MILIONOW FANOW ODDANYCH MARCE!!!!!!!!!!!

Zostaly tylko Mendrki, jaki fail...

(pipi)a, jak PiSowski beton normalnie xD

Porażka? W jakim sensie porażka? Niecałe 2 mln mniej sprzedanych sztuk? o to tobie chodzi? Czyli jednym słowem jeżeli konsola sprzedaje się lepiej to znaczy, że jest lepsza? To czemu nie masz WII? Przeczysz sobie trochę w tym co mówisz. Jeżeli tak jest to leć do sklepu i kupuj konsolę lepiej sprzedającą się. Mówisz z jednej strony monopol z drugiej o oddanych fanach? Skąd wiesz, że byli oddani jeżeli był monopol. Znowu sobie przeczysz. Skąd wiesz, że to będzie ostatnia konosla od SONY? Typowe wróżby. Jakoś tak komplesami zajeżdza. Zrozum jedni wolą PS drudzy Xboxa i nie trzeba tak się spinać.

Opublikowano

jak to jest ze z jednej strony sprzedaz to raz jakiś wyznacznik a raz nie?

Edytowane przez typfon

Opublikowano

A nie mówiłem, że rządzi, zwłaszcza, że x360 jest rok dłużej na rynku. Po prostu europejczycy znają się na dobrych grach, nie to co głupie hamburgery. W każdym tygodniu w Europie sprzedaje się więcej PS3.

Opublikowano

Mam wii, a teraz wracaj skad przyszedles.

Opublikowano

jak to jest ze z jednej strony sprzedaz to raz jakiś wyznacznik a raz nie?

Jeżeli świadczy na korzyść PS3, to jest wyznacznikiem jakości. Jeżeli świadczy na korzyść X360, to jesteś głupim xbotem. Przykład poniżej:

A nie mówiłem, że rządzi, zwłaszcza, że x360 jest rok dłużej na rynku. Po prostu europejczycy znają się na dobrych grach, nie to co głupie hamburgery. W każdym tygodniu w Europie sprzedaje się więcej PS3.

DEAL-WITH-IT.jpg

Opublikowano

A potrafią robić hamerykanie gry czy nie?

@DonSterydo thx m8

Edytowane przez typfon

Opublikowano

Mam wii, a teraz wracaj skad przyszedles.

W jakim celu kupiłeś to? Bo chyba nie do gier.

PS. Gramy dzis w GeoW3? Wczoraj mi fajnie szło, K/D zazwyczaj 3/12, więc jestem w formie.

A potrafią robić hamerykanie gry czy nie?

@DonSterydo thx m8

Potrafią, ale tylko ci piszący na PS3.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.