Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Te zabki w dymie to nie tylko uposledzenie PD, ale inni deweloperzy potrafili na tyle zmniejszyc ten mankament, ze nie razil tak w oczy.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Swoją drogą, mam dziwne wrażenie, że dostarczanie prawie pełnoprawnych produktów za darmochę, miesiąc przed premierą w formie długotrwających bet, to taki strzał w stopę dla wydawcy. Założę się, że gdyby nie powszechny dostęp do bety R3(lub ew. możliwość pogrania max przez 3-4 dni), to teraz nie byłoby takich problemów ze znalezieniem chętnych. Ludzie juz się zdążyli nagrać, to po co płacić? U3 kupią dla singla, ale tak na 80% jestem pewien, że niedługo po premierze będzie problem z chętnymi do gry w multi.

Najwidoczniej się nie spodobała i tyle. Wiele gier miało bety i odniosło rynkowy sukces. A jeśli ludzie zdążą się nagrać przez okres bety to tylko świadczy o "sile" rozgrywek sieciowych danej gry.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jak już jesteśmy przy dymie w GT5... to patch 2.0 trochę zmniejszył widoczność ząbków. Niestety na deszczu nadal jest taka sama ilość pikaelozy.

Co do porównań grafiki FM4 i GT5 to... zastanawia mnie jak to możliwe, że juz któryś raz jakis fan Forzy wrzuca porównanie z jakiejś strony... będąc przy tym pewnym, że masakruje ona na nim GT5. Wchodzę w te porównanie i... widzę, że nadal GT5 wygląda lepiej. Przy czym zaznaczyć trzeba, że FM4 prawie zawsze wygląda bardzo dobrze a GT5 może na zmiane wyglądać bosko lub średnio. Przy tym też ogromny plus dla Forzy za staly framerate i brak tearingu.

Edytowane przez Emet

Opublikowano

W chodzę w te porównanie i... widzę, że nadal GT5 wygląda lepiej.

lol? :blink: przyglądnij się na glebę, otoczenie, ilość detali, drzewa... Forza w tych kwestiach jest wyraźnie ładniejsza (chociaż GT5 też wygląda w miarę dobrze)

Opublikowano

a ja bym chcial zobaczyc porownanie najladniejszych tras, nie koniecznie tych samych - np. takiej Szwajcarii do najladniejszej trasy GT :)

Opublikowano

a ja bym chcial zobaczyc porownanie najladniejszych tras, nie koniecznie tych samych - np. takiej Szwajcarii do najladniejszej trasy GT :)

Dla mnie dalej najładniejszą trasą jest Camino Viejo po updacie. Chociaż może dlatego, że Alp się naoglądałem od cholery na filmikach, a nowe Camino zobaczyłem dopiero w grze. Teraz w Forza 4 nawet proste trasy wyglądają zayebiście, ale trzeba odpalić grę na 42", w innym przypadku to jak próba wytłumaczenia przez astronautę zwykłemu śmiertelnikowi jak niesamowite są wrażenia w stanie nieważkości.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

o - wlasnie Camino Viejo , albo Rally di Positano, takie trasy chcialbym porownac...

Opublikowano

Szkoda że nie ma tras miejskich takich jak Madryt z Gt5 albo chociaż jedna z PGR4 :F

Opublikowano

Voytec jak zwykle - ja pytam o najladniejsza trase graficznie, Ty trolujesz z Nurburingiem, bo wiesz, ze jako jedyny jest lepiej wykonany.

Moze porownamy te wyjete z Ps2 ?

Edytowane przez easye

Opublikowano

Voytec jak zwykle - ja pytam o najladniejsza trase graficznie, Ty trolujesz z Nurburingiem, bo wiesz, ze jako jedyny jest lepiej wykonany.

Moze porownamy te wyjete z Ps2 ?

Ale pod względem oprawy (anie wierności odwzorowania) to Nurburingiem z GT5 też prawdopodobnie by przegrał z tym z Forza 4 bo do obu tras odnoszą się te same zasady co do wszystkich pozostałych w każdej z gier. Jak już pisałem, w Forza 4 nie ma brzydkich tras.

Opublikowano

A co do rzeczy ma wschód czy zachód słońca do graficznego wykonania trasy. Ilości detali, tekstur itp.

Opublikowano

A co do rzeczy ma wschód czy zachód słońca do graficznego wykonania trasy. Ilości detali, tekstur itp.

w F4 ta trasa wyglada lepiej niż w PGR4? jak tak to gz dla turn 10

Opublikowano

Odpalę później obie gry i zobaczę jak to wygląda.

Opublikowano

Spa w GT5 jest niesamowite. Bije na łeb na szyje wszystkie inne trasy z gier wyścigowych. Tam po prostu trzeba się przejechać.

Opublikowano

Odpalę później obie gry i zobaczę jak to wygląda.

Jednak w PGR4 mam zablokowane, ale jak jest wykonany podobnie do toru F1 na Nurbie to Forza 4 miażdży to wykonaniem.

Opublikowano

Ten tor to największa wtopa Turn10 (Pętla północna) albo taki błysk geniuszu ze strony PD :P

Opublikowano

Spa w GT5 jest niesamowite. Bije na łeb na szyje wszystkie inne trasy z gier wyścigowych. Tam po prostu trzeba się przejechać.

http://www.youtube.com/watch?v=YAFPPg0OCPI

Nie wiem jak jest z samym funem plynacym z jazdy na tym torze, ale wykonanie nie jest porazajace ;] No ale jak bede miec znowu GT5 to sprawdze chetnie.

Co do Nurba to Turn 10 sie nie popisalo. Jak dla mnie w FM3 wygladal lepiej ... Nie mowiac juz o odwzorowaniu toru, tutaj GT5 niszczy wszelka konkurencje.

EDIT: SPA jednak wyglada lepiej, po prostu na tym filmiku akurat przez warunki pogodowe tak srednio to wyglada.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Z ta Nurba to dla zwaly wtedy napisalem, bo czytalem ze zdecydowanie lepiej jest w GT5, ale w Forzie jest az tak zle? Nie wierze :)

Opublikowano

Najgorsza trasa w GT5 kontra przecietna z Forzy. mam nadzieje, ze to rozwieje wszelkie watpliwosci.

Forza 4:

170000215564575.jpg

GT5:

Lotus_Turbo_Challenge2-2.png

Opublikowano

up - akurat dałeś trasę z fm3 więc niesprawiedliwe xD

Opublikowano

W chodzę w te porównanie i... widzę, że nadal GT5 wygląda lepiej.

Opublikowano

Pisałem w pośpiechu i na telefonie więc nie do końca precyzyjnie się wyraziłem.

Jesli mam być konkretny to... Ogólny efekt w Gt5 nadal jest zdecydowanie lepszy niż w FM4 (wszystko wygląda bardziej naturalnie). W Forzy drzewa zazwyczaj mają więcej poly.. ale co z tego, skoro wyglądają sztucznie w porównaniu do tych (nawet prostych) z GT5.

Z bliskim otoczeniem toru bywa róznie, raz lepiej jest tu, raz tam. Oświetlenie nadal lepsze w GT5 (chociaż.. nawet jeśli nie do końca naturalne.. to w FM4 podoba mi się ten mocny efekt rozbłysku od słońca na karoserii lub w lusterkach).

Poza tym tak jak już wspomniałem (oczywiście wszystko co potraficie to wyrwać jedno zdanie z kontekstu..) Forza jest równa i zawsze wygląda dobrze lub bardzo dobrze (wyjątek to Nordschleife) i zawsze ma stały framerate. GT5 potrafi wyglądać rewelacyjnie (lepiej niż FM4) ale i średnio.. lub słabo w niektórych sytuacjach (standardy na Trial Mountain). A przy tym niestety często gubi klatki i ostro tearuje.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.