Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Kiedyś miałeś jedno życie, brak checkpointa dochodziłeś do bossa. Ginąłeś podczas trzeciego etapu walki (zabrakło ostatniego ciosu) i dupa nie ma zmiłuj, od nowa.

Teraz masz checkpoint za przeładowanie broni i podniesienie spluwy oraz przemieszczenie się 2 metry w dal (przy czym etap ma 5 metrów długości).

Ta, niech zrobią jak w GTA 4, w których po śmierci musisz jechać całą drogę od nowa. Niektóre ułatwienia już muszą być.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Czekpointy, jasne...

A gry na Nesa ludzie pamiętacie? Jak zacząłeś to trzeba było skończyć, a jak noga ci się podwinęła to (pipi)ut od początku.

I to było dobre?

Opublikowano

@Stona

Jasne.

I nawet taka kwestia, że taka "akcja kupienia" wyjdzie zaraz w praniu. Kiedy noob i tak nie będzie umiał grać i zostanie skatowany w multi ale chodzi o sam fakt.

Że Ty grasz wbijasz levele, cieszysz się z każdego unlocka etc. A ktoś może mieć to samo co Ty po 50 godzinach tyle, że u niego to kwestia łącza. Jak szybko pobierze tą paczuszkę z dlc, no i portfela ofkors.

Edytowane przez SłupekPL

Opublikowano

@Hela

Nie mów, że nie. Pomimo frustracji dawało masę frajdy, a jak się człowiek wkurzył to leciał z kumplami "na płyty", albo w piłkę pograć. A później znowu można było wszystko zacząć od początku.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Kiedyś miałeś jedno życie, brak checkpointa dochodziłeś do bossa. Ginąłeś podczas trzeciego etapu walki (zabrakło ostatniego ciosu) i dupa nie ma zmiłuj, od nowa.

Teraz masz checkpoint za przeładowanie broni i podniesienie spluwy oraz przemieszczenie się 2 metry w dal (przy czym etap ma 5 metrów długości).

Ta, niech zrobią jak w GTA 4, w których po śmierci musisz jechać całą drogę od nowa. Niektóre ułatwienia już muszą być.

Szczerze?

Kompletnie mi to nie przeszkadzało w GTAIV. A osławioną podobno najtrudniejszą misję (w banku) przeszedłem za pierwszym razem.

HAaaaaaaaaaaaaaaaa! Chociaż na mini-mini paseczku he he.

Opublikowano

Kiedyś gry oferowały jakieś sensowne wyzwania, które nieraz dawały mocno w kość i potrafiły wytrącić czasem z równowagi ale satysfakcja z ubicia jakiegoś trudnego bossa bądź przejścia levela/rozwiązania zagadki była jeszcze większa.

Teraz to tylko idziemy do przodu, klepiemy X X X Y X ,QTE, checkpoint i znów trudne kombo klawiszy+QTE na końcu boss z QTE i koniec po paru godzinach gry bo reszta została zostawiona na DLC.

Opublikowano

Ale odpal nawet gry z 2008 roku oczywiście z obecnej generacji a odpal już z 2009.

Różnica jest ogromna w poziomie trudności, jakby z dwóch innych (odległych) generacji.

Opublikowano

Najtrudniejszymi dla mnie grami (przygodówkami co prawda) były te z serii Myst, bez długopisu i kartki nie dało rady niektórych zagadek rozwiązać, często potrafiłem tylko siedzieć i gapić się w symbole szukając rozwiązania. Trudniejszy co prawda był polski Schizm, ale tam za ostro przegięli z zagadkami.

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Tego materiału z GT.TV to więcej niż z zeszłorocznego E3. Zwiastun Dishonored kapitalny, ale faktycznie troszkę za bardzo Bioshocka przypomina.

Opublikowano

Max Payne 3

Kurier przyniósł mój egzemplarz jakieś 2 godziny temu. Zainstalowałem (4 płyty DVD), gra się automatycznie zaktualizowała, RSC się zaktualizował i co? Ano i nie mogę pograć - gra systematycznie się wywala. Najpierw zawiesiła się od razu po uruchomieniu, później przy logowaniu do RSC, po kilku próbach udało mi się zalogować i ją aktywować. Zadowolony obejrzałem wstęp i przeszedłem do planszy z wyborem typu rozgrywki. Od razu po tym - wisi. Ubicie procesów, ponowne uruchomienie, logowanie do RSC - wisi przy próbie zalogowania. Co to ma być do cholery? Próbowałem jeszcze kilka razy, za każdym było to samo. Jeśli to jest jakość oferowana przez największe firmy w branży, to ja przepraszam bardzo, ale coś tu jest nie tak. Kupiłem grę i nie mogę w nią zagrać. Brawo R*... Zaczynam żałować, że nie kupiłem wersji na konsole - tam takich cyrków nigdy nie miałem. BTW - gra jest od razu po PL, napisy.

pc gejming xD

Opublikowano

No tak, pc gejming xD, oczywiście to że Rockstar coś spier.dolił to jest niemożliwe w ogóle.

Opublikowano

W moim domu jakiś czas temu zagościł nowy PC z kartą graficzną droższą niż moje konsole. Do Karty był dołączony kod na Dirt 3 ze steama... nigdy jej nie ściągnąłem bo tworzenie konta na Steam zawiesiło się w czasie i przestrzeni XD

PC gejming v2 :P

Ściągnąłem Diablo 3, ale nie da się grać, bo gra chodzi, kij wie czemu, w zwolnionym tempie XD

PC gejming v3 :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Nie ma sli za 1900 PLN sprawdzone info.

I niech wysle logi z jakiegoś chu.jumuju żeby ekipa Stąn mogła to sprawdzić.

Opublikowano

@Hela

Nie mów, że nie. Pomimo frustracji dawało masę frajdy, a jak się człowiek wkurzył to leciał z kumplami "na płyty", albo w piłkę pograć. A później znowu można było wszystko zacząć od początku.

To jakbyś mi napisał, że kiedyś samochody były lepsze, bo nie było absów, wspomagania i poduszek.
Opublikowano

Max Payne 3

Kurier przyniósł mój egzemplarz jakieś 2 godziny temu. Zainstalowałem (4 płyty DVD), gra się automatycznie zaktualizowała, RSC się zaktualizował i co? Ano i nie mogę pograć - gra systematycznie się wywala. Najpierw zawiesiła się od razu po uruchomieniu, później przy logowaniu do RSC, po kilku próbach udało mi się zalogować i ją aktywować. Zadowolony obejrzałem wstęp i przeszedłem do planszy z wyborem typu rozgrywki. Od razu po tym - wisi. Ubicie procesów, ponowne uruchomienie, logowanie do RSC - wisi przy próbie zalogowania. Co to ma być do cholery? Próbowałem jeszcze kilka razy, za każdym było to samo. Jeśli to jest jakość oferowana przez największe firmy w branży, to ja przepraszam bardzo, ale coś tu jest nie tak. Kupiłem grę i nie mogę w nią zagrać. Brawo R*... Zaczynam żałować, że nie kupiłem wersji na konsole - tam takich cyrków nigdy nie miałem. BTW - gra jest od razu po PL, napisy.

konsole>PC

Opublikowano

Mam dobrego kompa który się nie zawiesza i wszystkie gierki mi działają. PC gaming 8)

Wiesz, jak dostaniesz nowy samochód i masz niedowład kończyn to też sobie nie pojeździsz. To wina samochodu? ;>

Jako że jestem już w pracy, to zapraszam do wesołej dyskusji wszystkich kĄsolomaniaków, nawet tych z 9 palcami.

Opublikowano

Nie wiem skad ta podnieta DH. Setting moze i ciekawy, ale sam gameplay wyglada generic as fuck. Az dziwne, ze bardziej sie nie pokazuja historii/swiata w trailerach bo to pewnie bedzie jedyna rzecz wyrozniajaca ten tytul.

MGR - jaram sie jeszcze bardziej. Fabula dno, wiadomo, ale ciachanie zapowiada sie fantastycznie.

Opublikowano

@Hela

To jakbyś mi napisał, że kiedyś samochody były lepsze, bo nie było absów, wspomagania i poduszek.

Nie chodziło mi o to, że kiedyś gry były lepsze, bo były trudniejsze, a o fakt, że nikomu to nie przeszkadzało, bo już tak miało na ówczesne czasy być ;)

:D

Edytowane przez Andreal

Opublikowano

Kupiłbym, ale nie za 150 zł. Sony to debile i złodzieje wydając stare gry 10 razy drożej.

Opublikowano

Yep DS i DS to w sumie świeżynki i to chyba najbardziej sensowne wytłumaczenie co napisałeś.

No dobra a przebijcie te motywy który mnie wypatroszyły.

DLC do BF3.

Przeglądam oferty w PSStore a tam dlc do BF3, patrzę jakie. A tam możliwość kupienia - odblokowania wszystkich broni, rzeczy w multi.

WTFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF :o

<wychodzi trzaska drzwiami i idzie grać w kapsle do piaskownicy>

To samo bylo w bc2

Opublikowano

Huh nie kumam tej podniety tymi HD kolekcjami przecież one wygladają jak gó'wno. Najlepsze to rimejki tak jak np. Halo aniversary

Opublikowano

Co do kolekcji HD jestem na tak pod warunkiem ustalenia normalnej ceny. nie widzę powodu, dla którego gracze mieliby tracić możliwość obcowania ze starszymi, dobrymi tytułami na obecnych konsolach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.