Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Stonek.. ten filmik ma już prawie rok. AI od tamtej pory było już 2x poprawiane :P

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Aha :(

Chciałem zabłysnąć jako kĄsolomaniak i znowu mi się nie udało :(

Skoro tak, to AI w GT5 nie zmieniło się wiele od czasu GT1 :F

Opublikowano

Wazne jak AI zachowuje sie podczas scigania ;)

Opublikowano

Festiwal na GO trwa dalej.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Pozwolisz, że akurat Tobie nie uwierzę :)

W przeciwieństwie do ciebie mam obie gry, grałem we wszystkie części forzy i gt a wyścigi to mój ulubiony gatunek gier. Jeśli ktoś nie potrafi dostrzec piękna tras Madryt, Rzym i Londyn w GT5 jest fanboyem lub ślepcem.

Opublikowano

Tez mam (tzn GT5 juz nie mam:P) obie gry i jezeli nie dostrzegasz piekna Camino Viejo, Amalfi czy Sunset Peninsula Raceway to jest fanboyem lub slepcem

PS. Diverstigo, fajne porownanie, szkoda tylko ze nie z tego samego miejsca. Zreszta juz bylo nascie razy mowie, ze Nurb z GT5>FM4.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tez mam obie gry i jezeli nie dostrzegasz piekna Camino Viejo, Amalfi czy Sunset Peninsula Raceway to jest fanboyem lub slepcem

PS. Diverstigo, fajne porownanie, szkoda tylko ze nie z tego samego miejsca. Zreszta juz bylo nascie razy mowie, ze Nurb z GT5>FM4.

Ty tak na serio czy sobie jaja robisz? Chyba nawet nie wiesz o co chodzi w tym porównaniu. Nie mam pytań...

Opublikowano

O model Ferrari ? Bo jezeli o cos innego to faktycznie nie wiem.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Tez mam (tzn GT5 juz nie mam:P) obie gry i jezeli nie dostrzegasz piekna Camino Viejo, Amalfi czy Sunset Peninsula Raceway to jest fanboyem lub slepcem

Dostrzegam piękno tras Forzy lecz najładniejsze trasy w GT5 wyglądają dużo lepiej.

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

No problem polega na tym, ze nie wygladaja duzo lepiej, ewentualnie troche, a i to jest kwestia dyskusyjna i w glownej mierze sprawa subiektywna.

Opublikowano

Jakoś nie zwróciłem na to uwagi podczas grania ale to kolejny dowód na gorszą grafę w Forzie 4.

vpPbaq.gifwjDodT.gif

Edytowane przez Andrew21

Opublikowano

To widac jakie masz wprawne oko skoro dopiero teraz zauwazyles (i nie sam tylko dopiero na forum innym xD), ze w Time Trialu masz lepszy aliasing i wnetrze (podczas jazdy z kokpitu nic sie nie zmienia oprocz AA).

PS. O ile oczywiscie o to ci chodzilo, bo moze myslales ze jedna fotka te gify pokazuja roznica miedzy GT5 a FM4 xD

EDIT:

Mozna juz kamera obracac podczas jazdy w GT5 ?

EDIT2:

Doszlo to w jakims updacie czy moze po prostu nie widzialem jak to robic ? Pamietam, ze bardzo wkurzal mnie fakt, ze ogladam fure tylko z przodu i tylu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Coś musieli zbabrać, żeby wydusić te marketingowe, betonowe 60fps.

@UP można, masz przyciski odpowiedzialne za spoglądanie we wszystkie kierunki jeśli o to chodzi.

Edytowane przez winner

Opublikowano

"nie zwróciłem na to uwagi"

No widać jakie masz oko. Ja to zauważyłem jak jeszcze gra nie wyszła na offscreenach :) I niby czego to jest dowód ? Masz time trial i tylko jedno auto na trasie to zasoby, które w wyścigu normalnie są dzielone na 12 aut są przerzucane na wyższe AA i model full lod dla pojedynczego auta.

A co do tego AI to oczywiście ściema. Robię teraz dokładnie to samo w kilku miejscach na Camino na zakrętach i auta omijają stojące, zdarzy się, że jakieś uderzy, ale to może z 5% przypadków i nie ma takich cyrków jak na filmiku. Nie ma to jak uczepić się glitcha.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Która gra ma lepszy (wizualny) system zniszczeń ? Bo jakoś nikt o tym nie wspomniał podczas dyskusji (chyba że nie ma o czym wspominać) a i na wrzuconych filmikach nic się praktycznie nie niszczą te wózki.

Opublikowano

Która gra ma lepszy (wizualny) system zniszczeń ? Bo jakoś nikt o tym nie wspomniał podczas dyskusji (chyba że nie ma o czym wspominać) a i na wrzuconych filmikach nic się praktycznie nie niszczą te wózki.

ale tu musialbyc zrobic 3 porównania

F4 vs topiące sie standardy

F4 vs niszczacie sie Premiumy z pancernymi lampami

F4 vs genialnie niszczace sie WRC( uwielbiam jak trace drzwi itp :D )

Opublikowano

W obu tych grach zniszczenia to tylko pierdoła. Do SHift'a 2 czy Drit'a 3 to się nawet nie umywa.

Opublikowano

Yup, zniszczenia w obu grach o kant d.upy rozbic. Na dodatek czesto mnie wkurzaja, bo jak w trakcie wyscigu chce zrobic pauze i cyknac fotke to sie okazuje, ze albo gdzies lakier zdarty albo wgniecenie i z ladnej fotki nici ;P

Opublikowano

F40 - moje ulubione auto już od czasów GT5P. Świetne wykonanie w połączeniu z niesamowitym dźwiękiem silnika i prowadzeniem za każdym razem miażdży mi suty. Uwielbiam ten wóz.

Opublikowano

Nie sądzę, aby Twoja C-Klasa nawet po kosmicznym tuningu pojechała 400km/h na 5 biegu :>

Opublikowano

Zniszczenia są zdecydowanie lepsze w Forzie. W GT5 niezłe zniszczenia mają tylko 3 samochody WRC. Nie zwróciłem uwagi na to że oświetlenie staje się dużo gorsze gdyż grałem zdecydowanie większą ilość czasu karierę. Wychodzi więc na to że w Forzie mamy do czynienia również z modelami standard i premium.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.