Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Powiem wam szczerze, ze nie rozumiem fenomenu Batmana. jasne, to bardzo dobra gra, swietni bohaterowie, fajny scenariusz, masa misji pobocznych, ale osobiscie 10tki bym nie wystawil.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
  • Autor

Powiem wam szczerze, ze nie rozumiem fenomenu Batmana. jasne, to bardzo dobra gra, swietni bohaterowie, fajny scenariusz, masa misji pobocznych, ale osobiscie 10tki bym nie wystawil.

Dlaczego nie?

Opublikowano

dokładnie to samo, tyle, ze odnosze sie do pierwszej czesci.

Ja bym dał 8 co oczywiscie nie jest złą oceną ale poniżej waszych zachwytów. To oczywiscie moje zdanie, nie musiscie wbijac mi w oko ołówka :D

Opublikowano

a w(pipi) chcesz?

Opublikowano

po prostu jakos mnie nie porwal, czesto mnie irytuje, jak musze szukac 1 pozostalego robocika, wejscia 20 minut, bojka nie sprawia mi tyle frajdy co w 1dynce (moze dlatego, ze wtedy to byla nowosc), bossowie sa fajni, ale caloksztalt - nie wiem, moze marudze, albo musze ta gre przejsc do konca, by mnie oczarowala, bo poki co jestem w polowie i dla mnie to ulepszona 1dynka, z wiekszymi mozliwosciami, co mnie osobiscie za specjalnie nie masakruje...

Edytowane przez easye

Opublikowano
  • Autor

Wejście 20 minut? Wystarczy korzystać z trybu detektywa, wszystko jest ładnie oznaczone, czy to ściana do rozwalenia, czy jakieś przejście w szybie. Walka akurat jak dla mnie jest jeszcze lepsza niż poprzednio i teraz dziwię się jak mi nie brakowało nokautowania, czy kontrowania kilku przeciwników jednocześnie, albo wykorzystywania elementów otoczenia do nokautu jak ściana+głowa jakiegoś pionka. Do tego jest całkiem duży teren działania i sporo zadań pobocznych.

Opublikowano

easye... pierwsza twoja wypowiedz, z którą moge się w miare zgodzić mimo, ze w wiekszosci pleciesz "3po3".

sam wychowałem sie na batmanie, spidermanie, supermenie, goku itd, ALE nie lubie batmana i nie rozumiem fenomenu gier z tą postacią... jak mozna lubić kolesia w rajtuzach, pelerynie i z patykiem w tyłku? jeszcze te suche teksty :| ZERO ZA(pipi)ISTOŚCI.

Opublikowano
  • Autor

easye... pierwsza twoja wypowiedz, z którą moge się w miare zgodzić mimo, ze w wiekszosci pleciesz "3po3".

sam wychowałem sie na batmanie, spidermanie, supermenie, goku itd, ALE nie lubie batmana i nie rozumiem fenomenu gier z tą postacią... jak mozna lubić kolesia w rajtuzach, pelerynie i z patykiem w tyłku? jeszcze te suche teksty :| ZERO ZA(pipi)ISTOŚCI.

O to samo można się przyczepić do wielu gier. A uniwersum Batmana to nie tylko gość w pelerynie i spiczastymi uszami, ale też masa innych ciekawych postaci typu Joker, Hush, Scarecrow, Killer Croc, Posion Ivy itd.

Opublikowano
jak mozna lubić kolesia w rajtuzach, pelerynie i z patykiem w tyłku? jeszcze te suche teksty :| ZERO ZA(pipi)ISTOŚCI.

Przecież nikt nie podnieca się Batmanem, tylko GRAMI o Batmanie. A bucowaty Wayne to świetny kontrast dla złoczyńców Gotham, jak chcesz super ziomków ze spluwami rzucającymi ciągle za(pipi)istymi ripostami i żarcikami nawet w obliczu nadciągającej śmierci to lepiej zagraj w Uncharted/Gears of War, ewentualnie obejrzyj Szklaną Pułapkę...

Edytowane przez Kre3k

Opublikowano

Gametrailers dało 9.2 dla BF3 i napisali że multi za(pipi)iste a kampania przeciętna, wyjdzie MW3 to napiszą że kampania za(pipi)ista i multi te same ale dobre i pewnie dostanie większą ocene, deal with it

Opublikowano

Jak dla mnie z normalnych superhero bohaterów to nie ma większego madafaki niż Frank Castle (z tych nadzwyczajnych to ofkoz Lobo i koniec tematu). Gość przynajmniej nie musi się przebierać, każdy wie kim jest, a i tak wszystkim wpie.rdoli jak trzeba :] Gra z nim na PS 2 to jedna z bardziej niedocenionych, brana przez pryzmat klona Maxa Payne'a, a tymczasem klimat tej gry był mega zaje.bisty (teksty, muzyka, tortury - wsio). Batman swą ciężkością podchodzi pod Punishera, ale ten drugi nie ma jakiś śmiesznych zasad i nie zabija tylko wtedy gdy akurat musi przeładować :)

Trzeba jednak wziąć poprawkę, że Batman był dla wielu zachodnich recenzentów tym, czym dla naszych rodziców byli czterej pancerni czy porucznik Borewicz. W PE jest fajny artykuł pokazujący jak chodliwy jest to temat.

Opublikowano
  • Autor

Zgadza się tamten Punisher był dobry, chociaż dla mnie trochę kulał najważniejszy element, czyli strzelanie. Już lepiej było podbiegać do każdego i używać ataku w zwarciu (np wbicie noża w czoło). Przesłuchania były kozackie, lepsze i bardziej rozbudowane niż to co wrzucił choćby Ubisoft do Conviction. W dzisiejszych czasach taka gra mogłaby wypalić, gdyby wziął się za nią dobry deweloper i miał odpowiedni budżet, w końcu Punisher to całkiem niezła licencja, inna sprawa, że nie tak popularna jak Batman.

Opublikowano

Nie załapałeś klimatu i tyle, to samo można napisać o każdej kontynuacji np takie Gears of War 3 "..dla mnie to ulepszona 1dynka, z wiekszymi możliwościami,.." i tak dokładnie jest, choć moim zdaniem Batman poszedł po całości i zmiany są sporawe mamy masę nowości względem poprzednika. To co dało się wrzucić wrzucili, pierwsza część była tak dobra, że ciężko było zrobić coś ponadto ale mimo wszystko udało się choć właśnie przez nią nowemu Batmanowi daję 9.5 a nie 10.

Zamiast maleńkiej wyspy mamy dość spory kawałek miasta do zwiedzenia, system poruszania się dostał solidnego kopa, ogólnie mechanika poszła w dobrą stronę serwując nam świetne rozwiązania których przedtem w żadnej innej grze nie było, co się dało zrobić zrobili.

ps IMO uniwersum Batmana ma the best super złoczyńców !

Opublikowano
  • Autor

ps IMO uniwersum Batmana ma the best super złoczyńców !

Zgadza się, chociaż taki Carnage, czy Venom to też kozaki. ;]

Opublikowano

Moje zdanie w dyskusji na ten temat:

Fuck you, wcale nie, Super Mario Galaxy.

Xenoblade momentami jest zbyt repetytywny. Jestem fanem jRPG-ów, czy może raczej byłem, kiedy były dobre, ale Xenoblade jednak ma parę nieco męczących rzeczy, choć oczywiście jest gdzieś w czołówce tej, najgorszej w historii, generacji gier video.

Powiem Ci, ze nie gralem jeszcze w SMG nawet. Jakos ciezko mi sie do Mario przekonac i wiekszosc gier dla mnie to troche taki hit & miss. SM64 DS rzucilem w kat po jakis 3 godzinach, podobnie z New Super Mario Bros, ale juz w Super Mario Sunshine sie zagrywalem jak po(pipi)any. Na pewno obadam ktoras z "Galaxy", ale zbyt duzo sobie w sumie nie obiecuje.

A Xenoblade bo tak dlugo czekalismy na cos dobrego ;_;

Opublikowano

IGN kolejny raz pokazuje, że ich oceny można sobie wsadzić. Czy tam jakaś znana gra dostała mniej od 9?

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano

IGN 10

GT 9,5

Średnia będzie wysoka.

Opublikowano

I słusznie bo grafa to nie tylko 3591851308513085108509 pikseli + oświetlenie.

Swoją drogą chyba U3 będzie mieć gorsze noty bo zaczeło się od 94 i będzie pewnie spadać :P

batek idzie po goty chyba że skyrim/mw3 dopi.erdolą do pieca na maksa

Opublikowano

I słusznie bo grafa to nie tylko 3591851308513085108509 pikseli + oświetlenie.

Swoją drogą chyba U3 będzie mieć gorsze noty bo zaczeło się od 94 i będzie pewnie spadać :P

batek idzie po goty chyba że skyrim/mw3 dopi.erdolą do pieca na maksa

Od oceniania artyzmu jest rubryka "Presentation"

Jeżeli dla panów od IGN Uncharted 3 jest ładniejszy od BF3 na PC to ja nie mam pytań.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.