Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Gry wojenne od EA tak naprawdę tylko na początku cechowały się niepowtarzalnym i niesamowicie grywalnym singlem - za czasów początków serii MoH oczywiście. Gdy od 2003 roku na rynku ukazała się marka spod dłuta IW, wszyscy zapomnieli o dawnym monopoliście i z kolejnymi odsłonami Call of Duty, seria Medal of Honor, a w późniejszym czasie również Battlefield próbowały chociaż dorównać osiągnięciom gier od Activision. Z czasem marka Medal of Honor osłabła na tyle, że ludzie powoli zapominali o jej istnieniu, a kolejne części okazywały się niezbyt udaną próbą kopiowania schematów od lepszych z niewielką dawką przebłysku (każda kolejna gra wojenna od EA od ukazania się CoD, była na swój sposób ciekawa i fani tych klimatów na pewno byli zadowoleni grając w te gry, aczkolwiek nie był to poziom, który mógł zadowolić ogóły). Należy jednak pamiętać kto jest pionierem w tej tematyce i oddać należyte honory. Szkoda tylko, że większe doświadczenie i mocna marka na rynku nie przekładają się na jakość, albo nie zawsze okazują się na tyle udane, aby móc reprezentować daną markę z należytą chwałą. Dla mnie seria Call of Duty to fenomen, tutaj od 8 lat oferowany jest produkt kompletny, za każdym razem całkowicie udany i satysfakcjonujący nie tylko mnie, ale również i wielu innych co przekłada się na ogromne zyski.

Szkoda że nie ma pieczarki ktos by to strescił :confused:

CoD jest fajne, ale ciągle to samo. MoH było fajne, teraz nie jest.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ide o zaklad, ze MW przebije B3. Sorry Mazzeo, ale kampania w nowej grze od Dice jak zwykle jest slaaaabaaa...

Most Wanted przebije Burnout3? No chyba nie. I co ma wspólnego Dice z tymi grami. W MW co prawda było story line ale w B3 już chyba nie.

Opublikowano
  • Autor

Beka jest taka, że część ludzi z Infinity Ward robiła kiedyś dla EA najlepszego MOH'a, czyli Allied Assault. Potem odeszli i wiadomo jak to się potoczyło.

Opublikowano

Jest tak jak być powinno, MW 3 zamiecie, tak jak przypuszczałem od samego początku, EA za bardzo się srało nowym BF, co roku to samo gadanie, zrzucimy ich z tronu i będziemy the best, tym czasem zwyczajnie są za chudzi w uszach. Śmieszy mnie to hejtowanie COD'a, ktoś dobrze napisał, że gry z tej serii zawsze trzymają poziom i gra w nią masa ludzi, bo zwyczajnie jest mega grywalna, silnik ten sam ale widać w nim zmiany no i ja osobiście wolę 60fpsów i grafikę cod'a niż 30 fps z grafiką BF'a.

Po za tym w BFie wszystkie te postacie są bez wyrazu, a takim COD mamy wielkiego Captain Price! :dance2:

Uncharted (wstaw co chcesz) jest fajne ale ciągle to samo.......

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Ameryki nie odkryłeś - że MW zmiecie, to było oczywiste jeszcze zanim w ogóle tą grę zapowiedziano. Nawet gdyby BF3 okazało się ze 3x lepsze, to z pewnością i tak nie zrobiłoby takiego sukces jak nowy CoD. Siła marki gra tutaj pierwszorzędną rolę.

Opublikowano

Każdy normalny zdawał sobie z tego sprawę, prócz EA i wiernych fanów BF'a którzy łyknęli tą bajkę bez popity.

Opublikowano

Po za tym w BFie wszystkie te postacie są bez wyrazu, a takim COD mamy wielkiego Captain Price! :dance2:

Mowisz o Captain "Zabili Go I Uciekl" Price? ;)

Opublikowano

oki, fajna jest kampania single w BFie?

Opublikowano

Uncharted (wstaw co chcesz) jest fajne ale ciągle to samo.......

Ale to nie moje twierdzenie, streściłem tamtego posta.

Opublikowano
- i nie trzeba do tego uczestniczyć w procederze prania kasy z kradzionych kart

mendruś, jako specjalista od XBL dziwne że nie wiesz o takim samym dzieleniu się grami na x360 i to bez slotów ;)

O widzisz? No to wyjaśnij nam, specu od zarabiania przez płacenie za online, jak można zrobić składkę na XBL! w której jednocześnie może grać potem w jedną grę pięć osób, bez slotów i bez większego ryzyka bana, w dodatku każdy z nich zapłacił tylko 1/5 cenę gry. Aha, kwestię lewych MSP z kradzionych kart kredytowych już przerabialiśmy, więc mam nadzieję że chodzi o coś innego. Serio mnie to ciekawi, człek uczy się całe życie, c'nie?

Opublikowano

Bez uzywania lewych kont mozna w dwie osoby sie skladac i grac razem (robiac zakupy na podstawowym koncie) , uzywajac lewych kont (bez ryzyka bana) lub zakladajac nowe konto i normalnie kupujac punkty mozna skladac sie i grac w trzy osoby.

Skladki w przypadku Sony sa nielegalne. Przymykaja oko, ale zdarzaly sie bany. Deal with it.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Skladki w przypadku Sony sa nielegalne. Przymykaja oko, ale zdarzaly sie bany. Deal with it.

Sam slyszalem o kilku, ale wszystke to byly bany typow ktorzy po prostu handlowali slotami na lewo i prawo. Takim nie trudno trafic na kogos kto doniesie.

Opublikowano

Tak swoja droga mam nadzieje, ze wiecie czemu Sony nie zablokowalo tych skladek ? Chodzi o to, zeby ludzie ktorym popsula sie konsola lub wymieniaja na nowy model mogli pobrac rzeczy ktore wczesniej zakupili. Widocznie nie moga ogarnac tak prostej rzeczy jak przepisanie licencji dla danego konta.

PS. Potwierdzily sie plotki o sporych stratach finansowych Nintendo. Ciekawe jaki bedzie to mialo jakis wplyw na premiere/cene/wydajnosc WiiU.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
- i nie trzeba do tego uczestniczyć w procederze prania kasy z kradzionych kart

mendruś, jako specjalista od XBL dziwne że nie wiesz o takim samym dzieleniu się grami na x360 i to bez slotów ;)

O widzisz? No to wyjaśnij nam, specu od zarabiania przez płacenie za online, jak można zrobić składkę na XBL! w której jednocześnie może grać potem w jedną grę pięć osób, bez slotów i bez większego ryzyka bana, w dodatku każdy z nich zapłacił tylko 1/5 cenę gry. Aha, kwestię lewych MSP z kradzionych kart kredytowych już przerabialiśmy, więc mam nadzieję że chodzi o coś innego. Serio mnie to ciekawi, człek uczy się całe życie, c'nie?

ja ci mam tłumaczyć mendruś ? to ty się znasz na XBL i konsoli której nigdy na oczy nie widziałeś ;)

Jednocześnie mogą grać 3 osoby online, 2 osoby na zawsze, 3cia osoba przy zalogowaniu profilu na którym gra została zakupiona + swój profil, przy czym nie ma ograniczeń i konto z grami można odzyskiwać na ilu konsolach chcesz, nie ma problemu żeby zrzucić się w kilka osób jak tak ciebie to boli, a co roku dodatkowo można licencje na kolejne konsole przenosić + wymienianie się kontem dla innych

^_^

Co do ''lewych kont'' to nie ma potwierdzenia skąd punkty na nich, MS nigdy nie banował konsol za nie, Sony czasem banuje za składki, ten sam kaliber.

Jeśli chciałeś przez te składki na PSS pokazać jak jest fajnie i tanio to przykro mi, ludzie nie mają problemów z kupowaniem na XBL za 1/10ceny lub znacznie taniej.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

akurat dlatego :D przeciez musieli zachęcić jakos ludzi do cyfrowej dystrybucji. Nie ja to wymysliłem, dawno juz taka opinia sie przez branze przetoczyła

WII U? bo ja wiem- moze zdają sobie sprawe, ze to moze byc ostatnia szansa i nie pokpia sprawy? nic tak nie motywuje jak widmo kleski

Opublikowano

Pewnie, ze glownym powodem jest brak alternatywy. No stary przeciez nie moga wylaczyc tych skladek bo pozniej kolo co wydal (zalozmy) iles tam tysiecy na zakupy w PS Store, po awarii sprzetu i wymianie na nowy moglby sie z tym stuffem pozegnac.

To czy jest to oplacalne dla tworcow gier wydawcow okaze sie dopiero gdy wyjdzie PS4. Jezeli skladki nadal sa mozliwe bedzie to oznaczac, ze jest to oplacalne. Jezeli bedzie to zablokowane - wiadomo.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Jakiś linkacz do tych wyników Nintendo ?

Opublikowano

no ale przeciez wystarczyłoby wprowadzic koniecznosc odpalenia kontentu w momencie bycia zalogowanym.

Opublikowano

Jakiś linkacz do tych wyników Nintendo ?

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=449916

no ale przeciez wystarczyłoby wprowadzic koniecznosc odpalenia kontentu w momencie bycia zalogowanym.

Beznadziejne rozwiazanie, ktore nie przejdzie. Nie masz neta = nie grasz ? C'mon.

Opublikowano

mysle, ze ludzie którzy kupują cos z psnu mają internet a odsetek, którzy sciagneli cos "u kumpla" (w sensie kupili) jest minimalny , wrecz niewidoczny

Opublikowano

To sobie wyobraz sytuacje, ze zmieniasz miejsce zamieszkania i neta zaloza Ci za miesiac. Albo po prostu net padl w trakcie grania i w polowie levelu wyp.ierdala Cie z gry. Zabierasz konsole na dzialke i grasz sobie w dashboard'a xD

Takie proste rozwiazanie, a jakos nikt z niego nie chce korzystac. Ubi przy premierze AC2 na PC zrobilo myk, ze ludzie moga grac w singlowa gierke tylko gdy sa podlaczeni do neta. Skonczylo sie na mega nagonce, problemem z serwerami (czesto wywalalo z gry) i praktycznie zacheceniu ludzi do piracenia ;P

EDIT: Gdyby Sony wprowadzilo to co proponujesz to podczas tej ponad miesiecznej awarii nie moglbys korzystac z rzeczy. ktore zakupiles. Wyobrazasz sobie ten shitstorm ? :)

@down:

U nas sie jezdzilo na dzialke, zeby odpoczac od kobiet ;P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

stary nikt nie chce korzystac na pc- bo tam jumają gry na potęgę

nikt nie chce płacic podatkow, nikt nie chce płacic opłat na autostradzie itp - zmusz graczy w przyszłej generacji , ide o zakłąd

ps a jak sie jedzie na działke to sie nie bierzze konsoli tylko piwo , kobiete i psa :D

no i mamy net mobilny , po to by byc zalogowany na serwerze wystarczy

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Tzn. do czego zmusza ? Do bycia online podczas grania w stuff zakupiony przez neta ? Jezeli tak zrobia to popelnia WIEEEEELKI blad. Nie sadze jednak, ze sa az takimi debilami.

Pewnie skopiuja rozwiazanie Microsoftu czyli przypisanie licencji do konsoli.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

akurat, bedzie bojkot taki jak w przypadku MW 2 na PC :D ludzie to lemingi, tłumem da sie manipulowac jak sie chce

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.