Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano
To ciekawe jak oni to upchali? 3.8 GB = chyba najmniejsza instalka na x360

Odpowiedź dotycząca instalki na PCcie (6GB), ale myślę że łatwo to przełożyć na podwórko konsolowe:

DCDeacon

6 gigs: New engine & we’re much better at compression (art/voice/data). It’s huge yet more optimized than we’ve had before. And faster.

26.10.2011 19:47

Pete Hines jest odpowiedzialny za PR i Marketing w Beth.

@Leszek

Poza intro wątpię, żeby w Skyrimie były jakieś scenki nie robione na silniku gry.

Edytowane przez estel

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

To sie Carmack bedzie musial tlumaczyc.

Opublikowano

Skyrim będzie chwilowo chodzić pewnie w 320x240 ..................

Opublikowano

Spróbuję może za Carmacka - z tego co wiem Rage działa na technologii wykorzystującej megatextures, dzięki czemu gra wygląda ładnie i lata w 60 fpsach. Logika podpowiada, że skoro tekstury są mega, to pewnie ich rozmiar też jest mega. Tyle ;)

@Codename

Dlaczego?

Edytowane przez estel

Opublikowano

Nie no estel to był tylko taki żarcik apropos rozdziałki Rage która czasem zjeżdzała tak nisko :P

Opublikowano

Nie no estel to był tylko taki żarcik apropos rozdziałki Rage która czasem zjeżdzała tak nisko :P

A to sorry, nie wiedziałem, bo jeszcze nie ograłem tego tytułu. No ale coś za coś, i tak dziw że wycisneli taką grafikę (patrząc po screenach) na 6 letnim sprzęcie.

Opublikowano

Dobra gra wojenna: akcje z kosmosu, sratatatata i multum wybuchów przez 7 godzin, fabuła i misje bez żadnego tołku, one man army

Zła gra wojenna: żołnierski klimat, misje oparte na faktach, sporo niuansów które docenią miłośnicy militariów, dość realistycznie poprowadzona akcja

Ja bym raczej nie wyszczególniał takiej kategorii jak one man army, bo jak inaczej nazwiemy kozaka który wycina w ciagu kilku godzin gry min. 100 wrogów? Co za różnica czy ofiary liczymy w tysiącach (CoD) czy setkach (MoH), skoro to już kwestia tylko statystyki. Ktoś tam może odnosić wrażenie, że jest częścią zespołu, ale to jest bardzo powierzchowne, oparte raczej na ścieżce fabularnej, a nie faktycznej akcji.

W miarę realistyczny to jest OF, ale czy jest w czołówce FPSów? Nie, bo jest dla 99% fanów MoH, CoD, BF zwyczajnie nudny i nikt tego tytułu nawet nie bierze pod uwagę w takich dyskusjach. Nie gram w giery wojenne dla realizmu (bo go tam raczej nie znajdę i szczerze mówiąc serdecznie mu podziękuje) i dziwnie zabawne jest dla mnie toczenie wojenek BF(realizm) vs CoD (arcade), bo dla mnie to jest zwyczajnie pojedynek mniej akcji vs więcej akcji.

Opublikowano

BF (bardziej taktyczne) vs CoD (bardziej rzeźnickie)

fix'd

(ofkoz w dużym uproszczeniu i MOIM ZDANIEM ;) )

Opublikowano

Właśnie to jest klucz: MOJE ZDANIE, bo dla mnie szczerze mówiąc taktyka nie kojarzy się z chowaniem za pieńkiem i ostrzeliwaniem zza niego, a rzeź z brakiem chowania się za pieńkiem (zauważyłem, że "taktyka" we współczesnych strzelankach -upraszcząc ciut-sprowadza się do tego czy jest ten pieniek, czy też go nie ma). Była sobie taka seria Rainbow Six i to było taktyczne (jak na mój muzk) podejście do tematu, bo trza było planować atak i nie chodziło o chowanie się za rogiem, a o błyskawiczne, zdecydowane działanie (jak na filmikach z akcji amerykańskiego SWATu). Pod względem taktycznym -JAK DLA MNIE- obie serie(CoD, BF) to jeden pies.

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Zależy, jak grasz w kilka osób to mimo wszystko jest tam jakaś taktyka. Jeden na(pipi)ia z CKMu, drugi rzuca mu apteki a trzeci zachodzi gdzieś od boku. Takie akcje są w BF3 jak się gra z kilkoma osobami na TSie. Tak mi się wydaje, ofkoz może to tylko moja chora, PeCetowa wyobraźnia ;)

Opublikowano

Ja piszę o single, nie o multi ;).

Opublikowano

Zależy, jak grasz w kilka osób to mimo wszystko jest tam jakaś taktyka. Jeden na(pipi)ia z CKMu, drugi rzuca mu apteki a trzeci zachodzi gdzieś od boku. Takie akcje są w BF3 jak się gra z kilkoma osobami na TSie. Tak mi się wydaje, ofkoz może to tylko moja chora, PeCetowa wyobraźnia ;)

tak.

Opublikowano

Ja piszę o single, nie o multi ;).

Ja singlem gardzę, więc się nie wypowiem ;)

@Ofsajd

Wyjrzyj przez okno, powinny się zbliżać jakieś burzowe chmury :P

Opublikowano

coś czuje, że scenki będą w subHD jak to było już w Gears of War 3

Raczej będzie tylko scenka na początek i na koniec, a wszystko inne na silniku.

Opublikowano

PS3 jest najlepszy...

http://www.shoptonew...2011-worldwide/

Jednak exy zrobiły różnice. Nareszcie PS3 jest numerem jeden jeśli chodzi o sprzedaż w danym roku, pokonało nawet konsole przenośne. Należało się to Sony za ciągłe wsparcie developerów nawet jeśli sprzedaż nie spełniła oczekiwań. PS3 wyprzedziło x360 w 2009, 2010 i 2011. Rożnica ilości sprzedanych konsol zmalała z 8 milionów do 2,8 miliona. W tym roku PS3 wyprzedziło nawet wii. Jeśli chodzi o exy to na PS3 jest ich w tej chwili więcej i łącznie sprzedały się lepiej od exów na x360. Jednak niektórzy ciągle porównując liczbę i jakość exów w danym roku ciągle twierdzą że x360 wygrał. Microsoft wydał w tym roku 3 exy i to na koniec roku. Mimo iż są to mocarne gry uważane przez recenzentów za najlepsze w swoim gatunku to Microsoft zapomniał że konsol nie sprzedają pojedyncze exy lecz biblioteka exów. Microsoft przerzucił się na casuali licząc na łatwą kasę. W zeszłym roku to przynisoło zamierzony efekt jednak popyt na kinecta spadł i nie wiadomo czy uda się tym roku. Microsoft popełnia ten sam błąd co Nintendo zapominając że Casuale nie są lojalni. Odwracając się od hardcorowców daleko nie zajadą. Nie wiem jaki trzeba być downem żeby pozwolić odejść Bungie. Ludziom którzy moim zdaniem stworzyli najlepszego fpsa na poprzednią generację(Halo) oraz najlepszego fpsa na tą generacje Halo 3.

Opublikowano

Fajnie poczytać o odwróceniu się MSu który w 2010 miał lepszy line-up i sprzedaż konsol, 2012 zapowiada się taki sam jak na ps3 jeśli nie lepszy dla x360 ale racja że w tym roku ps3 się należało i po latach można w końcu napisać że to rok ps3, ostatni ex ps3 unch3 i można sprzedać pleja ;)

MS chyba od 2008/2009 nie obniżył cen konsol, x360 dalej świetnie się trzyma, ps3 miało kolejną obniżkę w te lato.

Opublikowano
w tym roku ps3 się należało i po latach można w końcu napisać że to rok ps3, ostatni ex ps3 unch3 i można sprzedać pleja ;)

Bez sesnsu. Równie dobrze x0 można w tej chwili sprzedać bo halo 4 pojawi się w bliżej nieokreślonym terminie >rok

Opublikowano

nie jest bez sensu, ja czekałem rok od premiery gt5 na unch3, (no jeszcze infamous2 muszę dorwać) po przejściu konsola leci na allegro, kilka osób w tym temacie to samo pisało. Chyba sobie wii kupię za grosze, zeldy, mariany, platformówki robią, uj z grafiką wii, takich gier z takim gameplayem nie ma na x360/ps3 ;)

Opublikowano
Fajnie poczytać o odwróceniu się MSu który w 2010 miał lepszy line-up i sprzedaż konsol, 2012 zapowiada się taki sam jak na ps3 jeśli nie lepszy dla x360 ale racja że w tym roku ps3 się należało i po latach można w końcu napisać że to rok ps3, ostatni ex ps3 unch3 i można sprzedać pleja ;) MS chyba od 2008/2009 nie obniżył cen konsol, x360 dalej świetnie się trzyma, ps3 miało kolejną obniżkę w te lato.

No to chyba jako dla ciebie konsumenta to gorzej, że konsola nie tanieje, nie? Czy jarasz się tym, że MS więcej zarabia i może tą kase w pompować w swoje studia 1st party - będzie w co grać na Kinecta.

Opublikowano

Fajnie poczytać o odwróceniu się MSu który w 2010 miał lepszy line-up i sprzedaż konsol, 2012 zapowiada się taki sam jak na ps3 jeśli nie lepszy dla x360 ale racja że w tym roku ps3 się należało i po latach można w końcu napisać że to rok ps3, ostatni ex ps3 unch3 i można sprzedać pleja

MS chyba od 2008/2009 nie obniżył cen konsol, x360 dalej świetnie się trzyma, ps3 miało kolejną obniżkę w te lato.

X360 miał obniżkę w 2009 roku, Elite staniał z 399$ na 299$ a Pro z 299$ na 249$. W 2010 roku PS3 sprzedało sie lepiej od x360.

http://www.msnbc.msn.com/id/32573488/ns/technology_and_science-games/t/console-wars-microsoft-drops-xbox-price/#.Tqv_WPRTaU8

Co do ceny piszesz podobnie co do exów. Niby Microsoft nie miał obniżki od 2 lat a mimo to PS3 nadal jest droższe. Według Ciebie exów x360 miał więcej w 2010 a w rzeczywistości to PS3 zwiększyło liczbę exów względem x360.

Co do line up to w 2010 roku na PS3 wyszło God of War 3, Gran Turismo 5, Heavy Rain, Modnation Races , 3D Dot game heroes, Sly collection, i MLB 2010. Mamy więc róźnorodność gatunków i każdy znajdzie gre dla siebie. Dlatego PS3 staje się tak popularne. Mamy większą ilośc gatunków gier a nie tylko strzelanki. Microsoft ma strasznie mało wewnętrznych studiów developerskich a mimo to sprzedał Bizarre Creations - developerów Project Gotham Racing 4 czyli najlepszego arcadaowego racera na tą generacje konsol. Zrobił to dlatego że sprzedaż wyniosła "zaledwie" 2 miliony. Sony natomiast mimo słabej sprzedaży Motorstorma Apocalypse nie pozbyło się tego studia. Wiedzą że w tej chwili mało ludzi kupuje racery ale opłaca sie ich mieć u siebie gdyż na wypadek zmiany trendów. Poza tym można dodawać ich gry do konsol w bundlach.

Opublikowano

Tylko że takie coś pasuje do każdej gry z udziałem kilku osób, BF nie przoduje w tym temacie.

Opublikowano
Fajnie poczytać o odwróceniu się MSu który w 2010 miał lepszy line-up i sprzedaż konsol, 2012 zapowiada się taki sam jak na ps3 jeśli nie lepszy dla x360 ale racja że w tym roku ps3 się należało i po latach można w końcu napisać że to rok ps3, ostatni ex ps3 unch3 i można sprzedać pleja ;) MS chyba od 2008/2009 nie obniżył cen konsol, x360 dalej świetnie się trzyma, ps3 miało kolejną obniżkę w te lato.

No to chyba jako dla ciebie konsumenta to gorzej, że konsola nie tanieje, nie? Czy jarasz się tym, że MS więcej zarabia i może tą kase w pompować w swoje studia 1st party - będzie w co grać na Kinecta.

spokojnie grubasku

andrew - jednak za bardzo nie znasz się w temacie, Bizarre nigdy nie było studiem MSu, robili gry dla MSu, taka sama sytuacja jak z Insomniac. 2mln PGRów z czego większość poszła w bundle packach. Gdzieś w lutym MS mówił że marka PGR wróci więc się zobaczy.

W 2010 chyba x360 lepiej się sprzedał, niech sterydo się wypowie w tym temacie.

Modnation Races , 3D Dot game heroes, Sly collection, i MLB 2010

:lol:

Opublikowano

Spróbuję może za Carmacka - z tego co wiem Rage działa na technologii wykorzystującej megatextures, dzięki czemu gra wygląda ładnie i lata w 60 fpsach. Logika podpowiada, że skoro tekstury są mega, to pewnie ich rozmiar też jest mega. Tyle ;)

To to ja wiem moj drogi, co nie zmienia faktu, ze bedzie sie musial tlumaczyc z uzycia tego skoro wyszlo, ze ani to praktyczne ani specjalnie wydajne.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.