Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Sly collection ma średnią recenzji prawie 90% więc nie wiem z czego się śmiejesz. Chyba z tego że na x360 nie ma porządnych platformówek.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

A jakie porzadne platformowki sa na PS3?

Opublikowano

Little Big Planet jest zaje'bongo.

Opublikowano
Fajnie poczytać o odwróceniu się MSu który w 2010 miał lepszy line-up i sprzedaż konsol, 2012 zapowiada się taki sam jak na ps3 jeśli nie lepszy dla x360 ale racja że w tym roku ps3 się należało i po latach można w końcu napisać że to rok ps3, ostatni ex ps3 unch3 i można sprzedać pleja ;) MS chyba od 2008/2009 nie obniżył cen konsol, x360 dalej świetnie się trzyma, ps3 miało kolejną obniżkę w te lato.

No to chyba jako dla ciebie konsumenta to gorzej, że konsola nie tanieje, nie? Czy jarasz się tym, że MS więcej zarabia i może tą kase w pompować w swoje studia 1st party - będzie w co grać na Kinecta.

spokojnie grubasku

Ej, naprawdę chciałem podjąc dyskusję. Tylko tyle masz do powiedzenia? Żałosne. I kolejny raz mówię, że nie wiem o co chodzi z grubaskiem.

Opublikowano

Sly collection ma średnią recenzji prawie 90% więcnie wiem z czego się śmiejesz. Chyba z tego że na x360 nie ma porządnych platformówek.

Tak jak i na ps3, dlatego po unch3 jak pisałem sprzedaje ps3 i chyba wii kupie albo...wiiu jak cena nie będzie wysoka, wtedy również pogra się w gry z wii bo nowy xbox i ps4 to będzie ''bigger, better more FPS''

śmieje się z dawania gier z ps2, baseballa czy jakiś pierdółek jako wielkich exów ps3 razem z god of war III czy gt5 :lol: przykro mi x360 miał lepszy line up w 2010, ps3 w 2011, w 2012 zapowiada wyrównanie.

Opublikowano

Sly collection ma średnią recenzji prawie 90% więcnie wiem z czego się śmiejesz. Chyba z tego że na x360 nie ma porządnych platformówek.

Tak jak i na ps3, dlatego po unch3 jak pisałem sprzedaje ps3 i chyba wii kupie albo...wiiu jak cena nie będzie wysoka, wtedy również pogra się w gry z wii bo nowy xbox i ps4 to będzie ''bigger, better more FPS''

śmieje się z dawania gier z ps2, baseballa czy jakiś pierdółek jako wielkich exów ps3 razem z god of war III czy gt5 :lol: przykro mi x360 miał lepszy line up w 2010, ps3 w 2011, w 2012 zapowiada wyrównanie.

Skoro tak to mamy w tym roku tylko 2 exy na x360.

Opublikowano

Little Big Planet jest zaje'bongo.

No LBP i Ratchety ewentualnie, cos jeszcze? Troche to malo zeby najezdzac żydboksa za brak platformówek...

Opublikowano

mamy tak : 2 LBP + 3 rachety (dobrze mówie? ) a to już 5 gier. Niemało -dla fanów platformówek, gdzie panuje posucha totalna to dużo nawet jest

(oczywiscie o disach mowy nie ma z mej strony, fanboje to żałosni ludzie są ...)

Opublikowano

ratchety to już bardziej strzelanki niż platformówki, demo sonic generations daje rade i wygląda ślicznie + rayman za 3 tygodnie

x360 też ma swoje Banjo czy pełno platformówek na xbla

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

W top 2 najlepszych platformówek tego roku są dwie gry ze słowem "Kirby" w tytule. No ale LBP jest bardzo spoko. Ratchet to taki średniaczek, ale można go tanio dostać w Polsce i popykać dłuższą chwilę dla relaksu.

Jeśli chodzi o Xboxa to faktycznie nic nie ma, przynajmniej z tych "dużych" gier, ale na XBLA jest sporo perełek. Na obie konsole są obecnie dostępne np. wspaniałe Limbo i b. fajny Braid. Shadow Complex jest takim spoczko metroidalnym tworem... Z tego co wiem, Super Meat Boy jest tylko Xboksa, tak samo Splosion Man. Ogólnie na obu konsolach można też ściągnąć parę fajnych staroci. Różnica nie jest taka wielka, sprowadza się chyba głównie do Little Big Planet.

Edytowane przez ogqozo

Opublikowano

Zmierza + jest Sly Collection i niech nikt nie mówi, że to słaba gra czy tylko odgrzany kotlet, bo dużo osób na PS2 jednak w niego nie grało. Aha no i jeszcze jedno J&D HD i wszystko jasne (dla mnie ta reedycja pobije zapewne wszystkie plaftormówki w tej generacji bo to esencja "skakanki"). Co jak co ale akurat platformówek pudełkowych Ps3 ma więcej.

edit: no ale jeżeli chodzi platformówki to polecam Wii, tam jest tego najwięcej i najwyższej klasy a np nowy Donkey Kong urywa dupę i każdy fan gatunku musi w niego zagrać.

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Miałem dzisiaj sen o zapowiedzi nowej konsoli od M$ :D. To była zapowiedź w formie trailera jakiejś gry na next gena , a na samym końcu padły jakieś dane techniczne tego systemu :teehee: Procekt od Intela (bez szczegółów), karta graficzna z dwoma prockami(było oznaczenie 1+1), 4 GB RAMU. Pamiętam jeszcze liczby 2.5 (na 100% jakaś data), ale nie wiem czy dzień i miesiąc wydania czy pokaz samej konsoli. Ja chyba potrzebuje next gena, to zaczyna być choroba :ph34r:

edit.winner- nieee...

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Raczej lekarza. I to jak najszybciej....

Opublikowano

Mało tego RAM-u, zważywszy na fakt że nowe konsole wyjdą dopiero za rok, dwa. A liczby to na pewno nie data, a minimalna cena :confused:

Opublikowano

Ramu będzie wystarczająco, teraz w kompach standard to 4GB i więcej raczej nie trzeba, za to kiedy wychodził X360 to standardem było już 1GB a nie 512mb ram.

Opublikowano

Ale za te (powiedzmy) 2 lata, kiedy to może wyjdzie pierwszy z next-genów standardem może być już np 6GB.. a nie oszukujmy się... dobrze byłoby aby W KOŃCU konsole nie miały problemów z pamięcią już 2-3 layta po premierze.

Opublikowano

Zapas pamięci zawsze się przydaje, zwłaszcza w przypadku konsol byłoby to bardzo dobrym pomysłem. Nie można zapominać, że konsolki mają zamkniętą architekturę więc raczej po tych 2-3 latach istnienia dodatkowej kostki raczej tam do nich się nie wrzuci, więc lepiej na starcie dać więcej ramu by potem nie było płaczu, że czegoś jest za mało.

Opublikowano

I niech kosztują 3000 na starcie, hm? :)

Konsola musi mieć jak najmniejszy koszt produkcji, bo na niej się nie zarabia. Skarbnicy producentów konsol to muszą być takie najgorsze mendy co każdy grosik liczą skrupulatnie, i jeśli coś się da taniej i można to nadal sprzedać, to właśnie to ma się w konsoli znaleźć. Za 2 lata braknie pamięci? A kogo obchodzi co będzie za 2 lata, liczy się zielona strzałka w górę na koniec roku przy rozliczeniu.

Zresztą ostatnio pojawiają się w mediach i branży głosy o tym, że technikalia schodzą na dalszy plan. Nie liczy się już tak bardzo oprawa, a bardziej co gra czy konsola potrafi. MS już pompuje w Kinect'a bo wie że nie trzeba wiele wysiłku by zrobić i sprzedać popie.rdółkę familijną. Zresztą patrząc na rynki i porównując casualowy z rynkiem core'owych graczy, to na tym drugim chyba już tylko Activision-Blizzard zarabia i chyba może EA. Nie opłaca się zbytnio robić już gier dla nas, tylko dla mas. Dlatego jestem sceptyczny wobec tego, że kolejne konsole będą potworami technicznymi. Raczej będą miały bardzo rozbudowany software, zwłaszcza pod kontem cyfrowej dystrybucji i socjalizowania się. Konsole będą jeszcze bardziej kombajnami multimedialnymi, i będą wymarzonym sprzętem dla taty i mamy którzy kupią małemu Jasiowi konsolę, a potem sami będą na niej oglądać romantyczne komedie i posyłać fotki z rodzinnego wysiadywania przed konsolą prosto na FB. Znak czasów. Trudnych dla nas - mniejszości która nie zapewnia tylu przychodzów co nasi przeciętni sąsiedzi Kowalscy, których na codzień spotykamy co najwyżej przed blokiem.

Opublikowano

Mimo iż masz dużo racji Mendrek to i tak część osób Cię zminusuje :P

Opublikowano

Tylko akurat pamięć jest stosunkowo tania.

Opublikowano

To chyba też zalezy od jakości samej pamięci, nie problem wrzucić tanie i wolne. Wydaje mi się, że szybka 4 GB kość powinna wystarczyć na chwilę. Kompy i tak będą pół roku po premierze nowych konsolek zostawiać je dokach, więc lepiej skupić sie na innych, ważniejszych sprawach niż 8-16 GB RAMU

Edytowane przez Gość

Opublikowano

Mało tego RAM-u, zważywszy na fakt że nowe konsole wyjdą dopiero za rok, dwa. A liczby to na pewno nie data, a minimalna cena :confused:

4 Gb ramu w konsoli =/= 4 Gb ramu w PC

Ludzie często zapominają, że komponenty konsol to nie są proste odpowiedniki tych zamieszczanych w PC.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

Jezeli chodzi o nastepna generacje, to absolutnym minium jest 4GB RAMu.

Face-Off: Battlefield 3

http://www.eurogamer...f-battlefield-3

The differences on console - where we do see them - appear to be relatively slight. Post-process anti-aliasing is utilised on both versions in order to resolve the obvious jaggies that impacted the previous Frostbite titles, but we see two different implementations, each suited to the relative strengths of the platform. PlayStation 3 implements MLAA - a technology that actively seeks out jaggies and applies smoothing where appropriate. DICE hasn't confirmed what's being used on Xbox 360, but it certainly looks very much like NVIDIA's FXAA..

The good news is that overall frame-rate is remarkably consistent in these scenes the only real differentiating factor comes down to the screen-tear, where we see that some scenes operate with an advantage on Xbox 360, while others clearly perform better on the PlayStation 3 - as good a sign as any that DICE has aggressively optimised for the strengths of each platform.

Edytowane przez Ins

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.