Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Mało tego RAM-u, zważywszy na fakt że nowe konsole wyjdą dopiero za rok, dwa. A liczby to na pewno nie data, a minimalna cena :confused:

4 Gb ramu w konsoli =/= 4 Gb ramu w PC

Ludzie często zapominają, że komponenty konsol to nie są proste odpowiedniki tych zamieszczanych w PC.

Większość developerów jest leniwych i nie optymalizuje odpowiednio swoich kodów. A też szkoda by było gdybyśmy mieli powtórke z błędami konstrukcyjnymi z tej generacji (@Sony). Na pewno 4 GB RAM dla konsoli to bardzo dużo, ale wraz z następną generacją dojdą różne bajery, które skutecznie będą obciążać system. No i weźmy pod uwagę datę ukazania się nowych konsol (jak dla mnie nie wcześniej niż 2014).

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Jezeli chodzi o nastepna generacje, to absolutnym minium jest 4GB RAMu.

Face-Off: Battlefield 3

http://www.eurogamer...f-battlefield-3

The differences on console - where we do see them - appear to be relatively slight. Post-process anti-aliasing is utilised on both versions in order to resolve the obvious jaggies that impacted the previous Frostbite titles, but we see two different implementations, each suited to the relative strengths of the platform. PlayStation 3 implements MLAA - a technology that actively seeks out jaggies and applies smoothing where appropriate. DICE hasn't confirmed what's being used on Xbox 360, but it certainly looks very much like NVIDIA's FXAA..

The good news is that overall frame-rate is remarkably consistent in these scenes the only real differentiating factor comes down to the screen-tear, where we see that some scenes operate with an advantage on Xbox 360, while others clearly perform better on the PlayStation 3 - as good a sign as any that DICE has aggressively optimised for the strengths of each platform.

Polecam to:

http://www.eurogamer...parison-gallery

Ogladajac to nie wierze, ze tak wyglada wersja PCtowa.

Edytowane przez Voytec

Opublikowano

Grajac na PC na Ultra i ogladajac te porownania nie wyglada to na roznice generacji, ani nawet na to, ze PC bylo wiodaca platforma (mowa o singlu ofkoz). Roznice sa takie jak przy kazdym porcie PCtowym czyli rozdzialka, AA i ilosc FPS'ow.

Opublikowano

Wpis. Kompletna mnie to zaskoczylo, bo spodziewalem sie przepasci, portow ktorych nie mozna porownac, roznicy generacji i co?

Kwestia jest jeszcze taka, ze w multi grafika tak nie spada (jakosc tekstur) i jest wiecej graczy na mapach.

Dla mnie git i kolejny przyklad, ze konsole to nie lamus. Stary dobry PS3/X360 wygeneruje Ci prawie taka grafike jak high endowy PeCet ;)

Opublikowano

Panowie, jak można nie widzieć różnicy ? PC ma full HD, obraz ostry jak żyleta z dużo lepszymi efektami cząsteczkowymi i oświetleniem w dodatku w 60 FPS'ach na sekundę widziałem obie gry na żywo i ta na PC wygląda obłędnie, konsola się nawet nie umywa.

Opublikowano

różnice pomiędzy PC a konsolami bardzo małe, trochę ostrzej i bez ząbków

Opublikowano

Przemówił mistrz youtuba.

Opublikowano

Nawet na YT to dwie zupelnie rozne gry...

Opublikowano

Tak samo małe różnice jak między Crysisem na PC i konsole...

Screeny jeszcze przed premierą konsoli też sugerowały, że różnice będą małe. Rzeczywistość widziana na własnym telewizorze okazała się zupełnie inna.

Opublikowano

Jezeli chodzi o nastepna generacje, to absolutnym minium jest 4GB RAMu.

to tylko 4 razy więcej niż mamy teraz, słabo

minimum to 8 GB albo więcej

Opublikowano

Dobra Panowie, zdaje mi się, że ograałem wszystkie exy co chciałem na klocka. Krótka piłka, będą jeszcze jakieś głośne exy typu Gearsy ?

Wiem o Halo, ale coś jeszcze ?

Jak nie to sprzedaje go za drobne bo mi salon szpeci ta biel :)

edit: jakiś żołnierz ordynus PS3 nie chce kupić za grosze aby sprawdzić Gyrosy (mam nawet 1), Halo (mam nawet trójkę), Alana, Fable itp. ? będziecie mieli lepsze argumenty niż widziane u kolegi lub na YT

Edytowane przez balon1984

Opublikowano

Nie wszystkie exy na xboxa sie skończyły możesz sprzedawać.

Dysk chętnie od ciebie kupie jeśli większy niż 20 GB :P Żartuję

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Ryse, ale musisz mieć Kinect do tego i nie wiadomo kiedy to się ukaże.

Opublikowano

Ryse, ale musisz mieć Kinect do tego i nie wiadomo kiedy to się ukaże.

Bardzo możliwe, że gra będzie normalnie pada wykorzystywała. Była o tym mowa po E3 ze strony Crytek.

Opublikowano

Nawet na YT to dwie zupelnie rozne gry...

:D

a tak na powaznie, zadnych roznic wiekszych nie widac w singlu, przynajmniej opierajac sie na screenach i filmach, ale multi to juz zupelnie inna rzeczywistosc. Gdyby obraz byl choc troche ostrzejszy nie zastanawialbym sie nad sprzedaza tej gry. W ogole nie robi juz na mnie takiego wrazenia jak swego czasu Bad Company 2, moze dlatego, ze nawet destrukcja otoczenia, ktora byla wizytowka zostala na konsolach tak ograniczona. Niby jest, bo pod koniec kazdego pojedynku widac roznice, ale to juz nie to samo co w 2ce, gdzie wywalalismy sobie droge przez sciane, jak nie bylo jak dojsc do przeciwnika.

A no i o singlu zmienilem zdanie, mozliwe ze klimat psul mi polski dubbing:)

Opublikowano

A no i o singlu zmienilem zdanie, mozliwe ze klimat psul mi polski dubbing:)

A widzisz. Singiel naprawde mi podszedl i zaliczam go na hardzie, ktory spodziewalem sie ze bedzie trudniejszy.

Ale to z tego powodu, ze tutaj nie dzialamy sami. W Call of Duty na Veteranie jedziemy One Man Army i tniemy wszystkich. W BF3 w pewnym bardzo goracym momencie schowalem sie i nie zrobilem kompletnie NIC. Po chwili Mendes tylko zawolal, ze czysto, mozemy isc. I podoba mi sie, 2 kulki i lezymy.

Opublikowano

Mazzeo w tym sek, jest tak oskryptowana, jakby w polowie gry ktos ja po prostu wlaczal w danym miejscu i to juz nie do konca mi sie podoba. Voytec, hard na poczatku wydaje sie latwy, uwierz, ze beda miejsca, ktore bedziesz powtarzal paruktotnoe :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.