Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Ale chłopaki, z drugiej strony to bardzo śmieszna idea, że M$ "pozwala" komuś na wygrywanie w biznesowym wyścigu :rofl2:

A co w tym śmiesznego skoro M$ od 2 lat może sobie pozwolić na sporą obniżkę cen X360, a tego nie robi, bijąc jednocześnie rekordy zysków w dziale X360. W tym samym czasie PS3 miało dwie obniżki. X360 mógłby być sprzedawany 100$ taniej i by nie dokładali do interesu, a jednak tego nie robią.

że 100$ zarabiają na konsoli ? hmmm

Już faty były sprzedawane z zyskiem, a Slim jeszcze mocniej zbił koszty produkcji ze zunifikowanym CPU i GPU. Od tego czasu koszty produkcji dalej malały, a skoro PS3 z BD jest sprzedawana za 250$ i Sony do tego nie dokłada to jej odpowiednik X360S 250 Gb musi być tańszy w produkcji o te minimum 50$ skoro nie ma BD i ma CPU i GPU na jednej kości. Microsoft mógłby sprzedawać X360s 4Gb za 100$ i 250 Gb za 200$ i nie dokładali by do konsol ani centa.

to już tylko takie strzelanie ile ich kosztuje produkcja x360, chyba że jakieś firmy wyliczały koszty produkcji slima, nie zapominaj o tym że sklepy też swoje muszą dostać.

co do gtaV, bardzo ładnie to wygląda jak na sandboxa i widać że znowu będą fajne akcje ale dupy nie urywa i pisanie przez kilka osób o tym że to next-gen, lol.

Edytowane przez Daddy

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 261 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

na pewno nie MS czy Sony, koniec generacji, tutaj może Nintendo z wiiu wyskoczy.

Opublikowano

Mnie interesuje kto połasi sie na czasowy ex. MS czy Sony ? A może jednak nikt ?

Na grę? Nikt, prędzej na DLC ktoś da kasę.

Opublikowano

Nie ma opcji na NEXTgeny IMO. Nie widze znacznej poprawy wzgledem 4ki (widac ze to ten sam engine) wrecz nie widze jakiejkolwiek poprawy i zgadzam sie z Insem ze trailer "nie robi".

DOUBLE-FACEPALM-600x480.jpg

Dawno w GTA IV nie grałeś kolego.

Opublikowano

Ja pierwszy "seans" mialem z wersja 720p gdzie aliasing daje ostro po oczach.

Dowaliłeś do pieca, waćpan.

Opublikowano

A ja mysle, ze to moze byc najlepsza czesc. Jak dla mnie zayebisty klimat :)

IV w ogole mi sie nie podobala.

A Ci ktorzy narzekaja na grafe niech sie pukna w glowe. To na bank na konsolach tak nie bedzie wygladalo. PC montage.

Edytowane przez Czez

Opublikowano

[media='']

[/media]

Hmmm... a RDR wyglądał.

Opublikowano

Graficznie trailer nie powalił, znaczącego skoku w oprawie względem "czwórki" na pewno nie ma. Inna sprawa, że mi akurat do szczęścia ten skok nie jest potrzebny, bardziej od grafiki interesują mnie konkrety na temat gameplay'u, których póki co jest tyle co kot napłakał. Na podniecanie się GTA V jeszcze przyjdzie czas.

Opublikowano

A Ci ktorzy narzekaja na grafe niech sie pukna w glowe. To na bank na konsolach tak nie bedzie wygladalo. PC montage.

Blagam Cie, przeciez to wyglada tak jak czworka z lepszym oswietleniem.

No i jeden wielki ROTFL z ludzi, ktorzy mysleli ze to na next-geny:

image_grand_theft_auto_v-17616-2397_0008.jpg

untitled-7g731.gif

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ins, jak Cię lubię, proszę nie pogrążaj się. Przecież tu na kilometr czuć klimat słonecznego, zachodniego wybrzeża! Te palmy, te krajobrazy, te dziewczyna na rolkach... Do tego ogromne otwarte tereny z wprost niesamowitym zasięgiem wzroku... Przecież te góry wyglądają obłędnie! Do tego zapowiada się bardzo ciekawy bohater (gangster z już wyrobioną pozycją i klasą, a nie byle obszczymur) i mnóstwo nowych rozwiązań.

Opublikowano

Gory wygladaly swietnie na trailerze, fakt. Cala reszta dla mnie po prostu bez szalu. Chyba naprawde nie rozrozniacie designu od technicznej strony gry, nie zdajac sobie sprawy jak duzo daje zwykla poprawa oswietlenia (ogladalem sobie przed chwila trailery czworki).

Jezeli chodzi o gameplay to juz nie moja brocha ;] Pewnie znudzi mnie po kilku godzinach jak GTA4 i RDR - niestety gry od Rockstar nie sa dla mnie.

Tak swoja droga totalnie jajcarskie podejscie do tematu w nowym Saints Row robi na mnie wieksze wrazenie :P

353b575ebxi.gif

163j39.gif

t7k1na.gif

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Wy serio jaracie się tą grafą? Przecież zmodowane GTAIV będzie wyglądało lepiej niż to, co pokazano no trailerze. GTAV to technicznie GTAIV i choćbyście zaklinali rzeczywistość i bajali o "może to z next genów" to rzeczywistości nie zmienicie - to stary silnik w innej stylistyce. Wiadomo że przez ten czas coś tam zoptymalizowali, coś ulepszyli ale grafa będzie pi razy drzwi taka sama jak w GTAIV.

Bonus dla hejetrów.

FACE THIS ;)

http://www.youtube.com/watch?v=WrZCbpZVsYk

Opublikowano

Kogo jakieś mody obchodzą?

Niech ci modderzy RDR na PC napiszą :lol:

Edytowane przez Codename

Opublikowano

Przestańcie już pieprzyć. Już na tym trailerze widać poprawę w grafice, mnogość detali, oświetlenie, postacie (wyglądają naturalniej) + świat sporo większy niż GTA IV i pewno większy jak RDR, czego chcieć więcej?

Nikomu nie dogodzisz, gra wyjdzie w ciągu roku - źle bo nie ma progresu.

Gra wyjdzie na nowe konsole - źle bo przecież trzeba czekać najmniej dwa lata i jeszcze kupować konsole za 2k :<

Wy serio jaracie się tą grafą? Przecież zmodowane GTAIV będzie wyglądało lepiej niż to, co pokazano no trailerze. GTAV to technicznie GTAIV i choćbyście zaklinali rzeczywistość i bajali o "może to z next genów" to rzeczywistości nie zmienicie - to stary silnik w innej stylistyce. Wiadomo że przez ten czas coś tam zoptymalizowali, coś ulepszyli ale grafa będzie pi razy drzwi taka sama jak w GTAIV.

Bonus dla hejetrów.

FACE THIS ;)

No ale kogo obchodzą mody? Icehancer pojawił się dopiero w tym roku - 3 LATA po premierze gry...

Opublikowano

Ta... już widzę jak wszyscy kupują te kompy za 5k, żeby móc cieszyć się taką grafiką.

ponoć nasz zgorzały fanboy pecetów @ stĄna nie ma już moda xF

Opublikowano

Tak swoja droga totalnie jajcarskie podejscie do tematu w nowym Saints Row robi na mnie wieksze wrazenie :P

mam nadzieje na cichego nastepce Just Couse 2, totalna rozwalka, zabawa na 102, piaskownica dla doroslych. Coraz bardziej mi sie SR 2 podoba!

Edytowane przez easye

Opublikowano

Jak narazie dwie oceny i w dodatku niezle:

Play UK Magazine 88%

It has its issues, it has its drawbacks, but Saints Row: The Third is an utterly wanton, totally ridiculous bag of laughs. It's difficult to dislike anyway, and even harder to dislike with such an enjoyable, escalatory campaign. Great stuff

Play_211-SMALL.jpg

Hyper (cos australijskiego) 9/10

Edytowane przez Ins

Opublikowano

albo trailer GTAV

Jeszcze Skyrim został.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Oniemiałem wczoraj jak to zobaczyłem na gamerankings.com...

Opublikowano

Ja mam tylko jedno pytanie. Dlaczego gamerankings bierze pod uwagę przy wyciąganiu średniej oceny z takich "renomowanych" i "obiektywnych" serwisów jak np. Playstation Official Magazine UK, PlayStation LifeStyle, Playstation Universe, Xbox World Australia, Official Xbox Magazine UK, Official Xbox Magazine, Planet Xbox 360 ? Jaki jest sens umieszczania zbiasowanych ocen lub co najmniej wątpliwej jakości?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.