Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

5k za kompa to oczywiście wyolbrzymianie, ale przyznasz chyba, że jakbyś kupił PC za 1700zł 5 lat temu to teraz byś się nim raczej nie chwalił i nie ściagałbyś nowości na steamie?

Ja tak sie wtrace. Mam dwuletniego Macbooka Pro (wazne, bo komp jest wybitnie nie do gier, nawet geforce'owych sterownikow z tego roku nie moge zainstalowac) ktory parametrami jest niewiele lepszy od 5 letniego kompa stacjonarnego (kosztowal okolo 2k, ale mam "specjalistyczna" karte dzwiekowa ktora mozna smialo odliczyc do normalnego uzytkowania). W kazdym razie - Battlefield 3 chodzi na low i w 720p, fpsow w sumie nie sprawdzalem, ale jest komfortowo. Tak wiec - troche bulszit.

Niskie wymagania to jeden jedyny pozytyw portow z konsoli.

Bynajmniej nie twierdze, ze PC to pan buk a konsole (pipi). Konsolki kocham calym serduszkiem, ale jakos mnie nie ciagnie ani do X360 ani do PS3 wiec na sile mam kupowac? No to gram sobie na PCie i nic zlego w sumie w tym nie widze. Ludzie ktorzy mowia, ze komputerek nie jest do grania chyba mama nie kochala, no bo jak to inaczej wyjasnic? Fanbojstwo?

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

przecież to oczywista oczywistosc- sam mam pc kupionego ponad 3 lata temu, nie był kupowany od gry, kosztował 1700 zł (bez monitora) i do dzis mógłbym na nim grac

Ale nie robię tego bo na pc grają fujary :D

czekam tylko aż w Polsce PC zdechnie i bedzie wreszcie normalnie.

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Poza tym będzie coś nowego z Alana Wake, i nowa gra od Bioware.

Taaaa... pewnie. Kto o tym pisał Geoff :P ?

Opublikowano

No to jezeli to byl dekiel Geoff to w przypadku Bioware ten nowy tytul to multi do Mass Effect 3 :P

EDIT:

Koles napisal tez, ze pokaza nowy material z Metal Gear Solid: Rising. Jakby sie okazalo, ze projekt przejelo Platinum Games (a byly takie ploty swego czasu) i Kamiya robi tego slashera to bym posikal sie ze szczescia - zbyt piekne, zeby bylo prawdziwe.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

przecież to oczywista oczywistosc- sam mam pc kupionego ponad 3 lata temu, nie był kupowany od gry, kosztował 1700 zł (bez monitora) i do dzis mógłbym na nim grac

Ale nie robię tego bo na pc grają fujary :D

Erm, czyli mam sobie kupic X360 i jeszcze telewizor do tego (bo mam CRT) tylko dlatego, ze chcem sobie pograc w Battlefielda? I wtedy nie bede "fujarą"?

To spoko.

czekam tylko aż w Polsce PC zdechnie i bedzie wreszcie normalnie.

Hmm czyli na swiecie moze sobie pozostac? To w sumie dobrze, bo pomalu, ale zawsze sie rozrasta m.in dzieki Steamowi i wspieraniu niezaleznych gierek.

Opublikowano

na swiecie to pc nie istnieje, tj zbiera okruchy z panskiego stołu ,w Polsce niestety rządzi nadal - a to wynik oczywiscie tego, ze jestesmy wciąż biednym krajem. Bedzie sianko= nie bedzie pc go grania. Proste.

a w co ty grasz i na czym grasz w ogóle mnie nie obchodzi, graj sobie nawet na trąbce :D z fujarami oczywiscie żartowałem

Opublikowano

na swiecie to pc nie istnieje,

hihihihihi, Orson Ty to czasami jak coś napiszesz to człowiek nie wie czy to żart czy serio masz tak skrzywiony pogląd na świat ;)

Opublikowano

heh zapytaj R* czemu nie widzą PC, zapytaj Ubi czemu robi Assasyny z kilkoma mies poślizgu ......pc rządzi w biednych krahach , Polska sie wzbogaci, zarządzą konsole.Zresztą wyjedź gdzieś z tego pyrolandu do europy zach , odwiedź sklepy i zobacz ile stendów hest z grami na pc. Twój mózg eksploduje

Edytowane przez Orson

Opublikowano

No właśnie, czemu robią? Dla Polaków? Bo przecież [WG. CIEBIE] w innych krajach PC nie istnieje. Dowartościowujesz się tłumacząc sobie to, że wielkie firmy wydają gry tylko dla Polaków? ;>

hihihi

Opublikowano

hi hi hi

Opublikowano

Równie dobrze mogę się spytać dlaczego każda gra od Valve jest najlepsza na PC, a Blizzard w ogóle konsole ma w (pipi)e - daruj sobie więc te wyliczanki Orson...

Opublikowano

panowie jestem skonsternowany, przyznaję.

Kazdy ma prawo do swgo zdania/gustu itd. Jesli ktos woli Zeldę od RDr- to jest to kwestia gustu, nie ma o czym mówic.

Jesli jednak np taki Stona nie widzi kompletnego upadku PC to jest to po prostu niewiedza jak wygląda dziś branża.

Wystarczy zagłebic sie w to, co dzieje sie na targach- gdzie jest PC? Gdzie? Zawsze w cieniu, schowany. Najlepsze jest to, ze jesli developer pokaze gre na pc (bo sie łatwo koduje to taką przywożą ) to PRZEPRASZAJĄ za to. lol..i kłamią, że to tak na konsole bedzie wyglądało :D

druga sprawa to sklepy na zachodzie: gry na pc są w ekspozycji ale znowóż- schowane , gdzies w katach itd,. I jest tego mało w porównaniu z konsolówkami

I trzy: sprzedaz: konsolówki idą w mln, na pc schodzi czesto 100 -200 tys dobrej gry

Stona prowadzi dyskusję głupka- tj zamiast odniesc sie do faktów troluje sobie. Spoko. Ale i tak ci pyro odpowiem: po co sie robi gry na pc? Poza kilkoma tytułami , które przynosza zysk - gry robi sie DLA REKLAMY.

Bardzo małe koszty (relatywnie- bo mamy już wszystko , wystarczy przepisac kod na 10 razy mocniejszy pc) robią swoje. Firmy mają swiadomosc, ze zarobią grosze albo nic - zwróci sie nakład i tyle , mają swiadomosc, ze spiracą im gre w milionach ale robią to

Bo fajnie, ze 5 mln piratów ukranie Assasyna i opowie o tej fajnej grze nastepnym 5 mln kolegów. Z czego powiedzmy kupi to 0,5 mln na konsole. Kupa szmalu przyjedzie

To nie są moje tezy, tak to już dawno podsumowano w branzy , ja tu kwadratury koła nie wymyslam.

W Plsce- wadomo- biedny nadal kraj, gry na pc są tanie, sporo kioskowych gierek za grosze zalega półki (tysiące mam kupia gre z kosza za 20 zł na mikołaja synkowi) , jest ogromne piractwo.

Ale to sie zmienia, do tego gry na pc drozeją w Polsce , konsole zdobywają rynek. To nie moje wymysły, podkreslam, to tylko fakty.

Moja kreacja jest tylko taka: ciesze sie z tego! Ale fakty są powyzej

____________-

Krek - na konsole zmierza Diablo 3, nawet Blizzard sie ugiął , Valve promuje przynoszacego im krocie Steama ale to wyjątek.

tyle na ten tamat, kazdy ma swoje zdanie i ma do niego prawo ale jak ktos nie dostrzega faktów to nie warto z nim na ten temat mówic

Edytowane przez Orson

Opublikowano

druga sprawa to sklepy na zachodzie: gry na pc są w ekspozycji ale znowóż- schowane , gdzies w katach itd,. I jest tego mało w porównaniu z konsolówkami

>kupowanie pudelek na PC

Opublikowano

dużo projekcji astralnych

No, cieszę się że tak dobrze orientujesz się w tym, co jest w sklepach na zachodzi i dokąd zmierza rynek. Pewnie wiedzę swą czerpiesz, podobnie jak wiedzę o tym jak się zachowują ludzie na trybunach Premiership, z telewizorni XD

Gadaj zdrów.

A tezę że rynek PC upadł, a w Polsce się gra na PieCach bo jest bieda słyszę ponad 10 lat, bo mniej więcej od tego czasu w Polsce notuje się pojawienie pierwszych kĄsolomaniaków :D

Opublikowano

taaaaaaa ten mityczny Steam. Tam schodzą gigantyczne ilości bo...są gigantyczne promocje. Ale dla wydawcy dziwnym trafem to nie jest tak super jak mu zejdzie 300 tys gry w cenie 3 dolców gdy na konsole poszło 2 mln w cenie 60 dol. Czysta kalkulacja a potwierdza to rzeczywistośc - wyd traktują pc jak 5 koło u wozu.

Opublikowano

Tak Cię boli że kupuję za 3 dolary gry, za które Ty powinieneś zapłacić 40?

Opublikowano

mnie nie ale wydawców tak i dlatego mają pcciarze w du.pie

Opublikowano

dużo projekcji astralnych

No, cieszę się że tak dobrze orientujesz się w tym, co jest w sklepach na zachodzi i dokąd zmierza rynek. Pewnie wiedzę swą czerpiesz, podobnie jak wiedzę o tym jak się zachowują ludzie na trybunach Premiership, z telewizorni XD

Gadaj zdrów.

A tezę że rynek PC upadł, a w Polsce się gra na PieCach bo jest bieda słyszę ponad 10 lat, bo mniej więcej od tego czasu w Polsce notuje się pojawienie pierwszych kĄsolomaniaków :D

Niech sobie będzie że konsolomaniaków, ale ich liczba ciągle rośnie w przeciwieństwie do pecetomaniaków

Opublikowano

mnie nie ale wydawców tak i dlatego mają pcciarze w du.pie

Wyznajesz starą zasadę że im więcej razy coś powiesz, tym bardziej będzie to prawdziwe? ;>

Niech sobie będzie że konsolomaniaków, ale ich liczba ciągle rośnie w przeciwieństwie do pecetomaniaków

Ależ mi to nie przeszkadza.

Do momentu aż nie są to kĄsolomaniaki z klapkami na oczkach i jadem w ząbkach ;)

Edytowane przez Stona

Opublikowano

Stona nie ma o czym mówić, to tak jakby tłumaczyć kolesiowi ,który twierdzi że jest Mojżeszem, że nic nie jest xd apropo Polski!- to już nawet CDA na konsole przechodzi tylko Stona może nie łączyć tego faktu z kompletną zmianą warty

Opublikowano

Jesli chodzi o gry komputerowe, to ubolewam najbardziej nad tym, w ktora strone poszly FPSy :( W ogole kiedys bylo wiecej gier, ktore potrzebowaly naprawde niezlego skilla i manuala :/

http://www.youtube.com/watch?v=W1ZtBCpo0eU&feature=player_embedded

Edytowane przez Czez

Opublikowano

Stona nie ma o czym mówić, to tak jakby tłumaczyć kolesiowi ,który twierdzi że jest Mojżeszem, że nic nie jest xd apropo Polski!- to już nawet CDA na konsole przechodzi tylko Stona może nie łączyć tego faktu z kompletną zmianą warty

CD Action, ta broszurka reklamowa dodawana do gier?

Hmmm, Secret Service też miał dział kĄsolowy. Tak samo Gambler. To było z 15 lat temu. Co to ma wspólnego z tym, że specjalnie dla Polski robi się wersje PeCetowe gier,a Twoje tezy są ssane z plucha tak samo jak wiedza nt. kibicowania w Polsce i na świecie?

Jesli chodzi o gry komputerowe, to ubolewam najbardziej nad tym, w ktora strone poszly FPSy :( W ogole kiedys bylo wiecej gier, ktore potrzebowaly naprawde niezlego skilla i manuala :confused:

Jaczes, teraz gry nie wymagają skilla, bo hamburgerowe grajki by za bardzo lamentowały że giną co 5 sekund zabijane przez niewiadomoco z niewiadomoskąd i w ogóle to hax.

Opublikowano

broszurka powiadasz? czyli najwieksze nadal pismo o pc w Polsce to broszurka ? ok, sam wiec widzisz jaka degrengolada...... co do fpsów to chciałbym aby powróciły apteczki

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.