Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

A ty co sie tak tego jajcarstwa trzymasz? Rockstar (przynajmniej Ci od GTA) nigdy nie potrafili napisac dobrej historii

Wolę nie pytać, kto twoim zdaniem pisze dobre historie. Było by pewnie sporo śmiechu, ale nie jestem wielkim fanem jajcarstwa.

No, wiec najpierw zarzucasz mi, ze chcem pokemony, gdy pisze o ciekawych lokacjach i lepszym (jak dla kogo) settingu VC/SA

Ja nic nie pisałem o żadnych pokemonach.

a pozniej piszesz, ze to nie wazne bo te gry i tak sa plytkie i glupie. No to o co cho? Co ma piernik do wiatraka? Jezeli chcem ciekawsze miejscowki niz Liberty City to odrazu chcem kreskowke?

Tak.

Uczepiles sie jednego zarzutu (o fabule) a reszte zbywasz frazesami o pokemonach.

Ja nic nie pisałem o Pokemonach. Chciałbym, żeby któreś GTA było na poziomie najlepszych gier o Pokemonach, pewnie każdy by chciał. Pożyjemy, zobaczymy.

A moze po prostu jestem hipsterem, kto wie.

Hipsterzy chyba mają gust bliższy krytykom, niż tłumom, a ty to nie wiem. Mario Galaxy ignorujesz, GTA IV gorsze od poprzednich części... co myślisz o Little Big Planet?

Edytowane przez ogqozo

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

oki Django, GTA 4 jest lepsze niż Gta 3. I co? Jaczes nie erdol mi tu tylko odpal teraz quakea,skoncz go i wtedy pogadamy bo na razie mówisz o tym jak te gry zapamiętałeś

jaka jest trudnosc w ukonczeniu quake'a ?

Opublikowano

Sorry, ale po postach niektorych userow widac dlaczego gry poszly w strone samograjow. Nie wiem czy jestescie tacy mlodzi, czy tez moze zaczeliscie swoja przygode z grami od PS2, ale quake w singlu byl balasem nawet w swoich czasach. W ogole rozpatrywac Q pod katem SP - ja pyerdole, rodzyn miesiaca, szkoda mi czasu na dyskusje. Wiecie czemu juz nie robia takich gier? Bo po sesji z wymagajacym inaczej CODem albo gearsow z obrzynem, ginelibyscie co 1,5 sekundy zmieleni Railgunem, w(pipi)ili na maxa i wiecej w FPSy byscie nie grali. Najlepsze jest to jak tylu ludzi sie podnieca, ze COD jest dynamiczne xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Quake-i-zabójczy-Railgun.jpg

Myslicie, ze takie z Was hardkory, ale kupujac CODy itp go.wna pchacie elektronicza rozrywke w strone kinecta. Zobaczycie za kilka lat.

Edytowane przez Czez

Opublikowano

@Oggozo

No najlepiej to byś pewnie wolał przebywać w żółtej, kolorowej, wesołej chocobo-krainie, to by było najmniej nudne.

skrocone w Pokemony.

No, ale chyba trzeba bylo mi zakonczyc rozmowe po tym tekscie bo widze, ze szybko jedziesz w bezsensowne docinki. Mozesz sobie odznaczyc w notatniku, ze wygrales kolejna dyspute, I'm out.

Dobre historie tak na szybko - Nier, Hotel Dusk/Last Window.

Opublikowano

Sorry, ale po postach niektorych userow widac dlaczego gry poszly w strone samograjow. Nie wiem czy jestescie tacy mlodzi, czy tez moze zaczeliscie swoja przygode z grami od PS2, ale quake w singlu byl balasem nawet w swoich czasach. W ogole rozpatrywac Q pod katem SP - ja pyerdole, rodzyn miesiaca, szkoda mi czasu na dyskusje. Wiecie czemu juz nie robia takich gier? Bo po sesji z wymagajacym inaczej CODem albo gearsow z obrzynem, ginelibyscie co 1,5 sekundy zmieleni Railgunem, w(pipi)ili na maxa i wiecej w FPSy byscie nie grali. Najlepsze jest to jak tylu ludzi sie podnieca, ze COD jest dynamiczne xDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Quake-i-zabójczy-Railgun.jpg

Myslicie, ze takie z Was hardkory, ale kupujac CODy itp go.wna pchacie elektronicza rozrywke w strone kinecta. Zobaczycie za kilka lat.

Jaczes, ale kłejk na singlu nie był wymagający aż tak ;) Ofkoz pytanie, czy kĄsolomaniaki mówią o wersji z PSX czy o wersji z PC.

A CoD przy dynamice Q nawet nie stał. To tak, jakby porównywać Geparda do Żółwia. Żółw jest dynamiczny tylko jeśli porównać go do stojącego kamienia ;)

Ktoś kojarzy w ogóle jak się napierdala w Q3? Osralibyście się, gdyby takie akcje wrzucić do dzisiejszych gierek.

Opublikowano

Jaczes, ale kłejk na singlu nie był wymagający aż tak ;)

No wiem o tym, przeczytaj mojego posta - pisze o multi.

E tam Stona, po co takie akcje w dzisiejszych grach? lezenie w krzakach, obrzyn > rocket jumpy ;]

Edytowane przez Czez

Opublikowano

Rockstar (przynajmniej Ci od GTA) nigdy nie potrafili napisac dobrej historii.

O czym właściwie jest ta debata, jak tutaj takie stwierdzenia padają?

Tutaj w tym momencie nie ma nawet już o czym rozmawiać.

Opublikowano

To, ze Ty myslisz, ze GTA ma dobra fabule wcale nie znaczy, ze ja ma.

Opublikowano

Ktoś kojarzy w ogóle jak się napierdala w Q3?

Ja tam zawsze wolałem UT, zwłaszcza z włączonym Instagibem (tak się ten mutator nazywał, dobrze pamiętam?). Wiesz nie tylko Ty grałeś 10 lat temu na pc, ale kto Ci teraz kupi grę w której przykampisz gdzieś 3 sekundy i dostajesz head shota. Grupka zapaleńców i nikt więcej.

Opublikowano

Tez wole Ut :)

No wlasnie o tym mowie - zabawne, ze dzisiejsi "hardkorowcy" smieja sie z Kinecta, zamiast smiac sie z Call of Duty. Prowadzi to do calkowitego zaniku skillowych gier.

Edytowane przez Czez

Opublikowano

Ja tam zawsze wolalem Q3, a szczegolnie CPMA. Ja j.ebe, to bylo multi :wub:

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja mniej więcej od paru miesięcy mówię to samo, że Call of Duty to już nie jest bliżej hardkoru a bardziej casualowej rozgrywki rodem z Wii i Kinecta ale niektórzy dalej będą uważać inaczej.

Najśmieszniejsze jest kupowanie CoD co roku a potem narzekanie że większość gier to fpsy.

Ale porównywanie CoD do Quake'a jest śmieszne, już lepiej do Counter-strike'a i tu również sromotnie przegrywa.

Opublikowano

Ja nie wiem jak fpsy, nazwimy je "militarne", ewoluowaly z CSa w COD. Masakra.

Opublikowano

noo nie wiem, dla nmie z counter strikiem to wygrywają nawet rpgi z wii <django sie cieszy >

cod na weteranie casualowaty nie jest. Masę osób przeszło go na normal lub easy i stwierdziło "ale łatwy"

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Co jest "hardcorowego" w niekonczacych sie respach wrogow i zwiekszeniu damage'a ?

Opublikowano

O ch'uj niezła rozmowa się wywiązała co lepsze quake czy cs rotfl

Opublikowano

noo nie wiem, dla nmie z counter strikiem to wygrywają nawet rpgi z wii <django sie cieszy >

cod na weteranie casualowaty nie jest. Masę osób przeszło go na normal lub easy i stwierdziło "ale łatwy"

I tutaj dochodzimy do najwiekszej bzdury dzisiejszych gier wideo - sztucznemu windowaniu poziomu trudnosci. Przeciwnicy maja lepsza celnosc, wiecej healtha, zadaja wiekszy dmg. Bez sensu. To zabija caly fun, przechodzi sie dla samego "zaliczenia na insejnie".

Edytowane przez Czez

Opublikowano

No ale kiedyś było inaczej?

Pamiętam pierwsze podjarki chyba unreal'em i tym, że tam przeciwnicy dostaną inteligencję i będą reagowali lepiej niż w Q ;)

Opublikowano

akurat respawny w nieskonczonosc to bzdura, zgadzam sie

ale celnosc? zwiekszony damage? to jak mają zwiekszyc poziom trudnosci ? (al jest na takim poziomie jaki pozwala technika)

Opublikowano

ta... nigdy nie zapomnę World at War i granaty dematerializujace się pod nogami. Masz przed sobą 5 szkopów a pod nogami 10 granatów mimo że kur.wa ewidentnie widziałeś że żaden z nich nie miał animacji rzutu. Zobaczcie co się dzieje w tej grze w około 4:30

http://www.youtube.com/watch?v=_vkoCWLU190

podczas gry w WaW podobnie się zachowywałem. Najbardziej frustrująca gra w jaką w życiu grałem.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No np.: zmusic graczy do myslenia, a nie schematu murek -> strzal -> murek :potter:

Opublikowano

nad czym mają myslec w strzelankach?

btw- ja akurat skonczyłem singla w Quaku II i tam faktycznie sie myslało :D :D :D gra co rusz zmuszała do przemyslen- strafeowac jak poje.bany czy jak popier.dplony :D :D :D

no bo tam sie tak robiło uniki

Mazzeo- dokładnie cos takiego odnotowałem grając wczoraj w Medala Frontline. Nie dosc, ze wlazłem na pewien dach i widziałem szkopów wybiegających hurtowo z..za garazu :D to akcje o jakich piszesz zdarzał ysie hurtowo . Czyli to nie jest nabytek dzisiejszych czasów

Edytowane przez Orson

Opublikowano

Myslenia w zabijaniu przeciwnikow -_-"

Opublikowano

w sesnie czy ich istnienie było warte trwania czy moze dobrze zrobilismy uwalniając ten padół łez od ich istnienia?

Opublikowano

Low IQ detected

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.