Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

miesiąc temu na stronie MS wyciekło wstępne info na temat planowanych pokazów i ogłoszeń firmy, na e3 2012 nie pokażą nowego Xa, na premierę w 2012 tym bardziej nie ma co liczyć, w dodatku halo 4 i fable na x360.

2013 pokaz nowego Xa i gier, premiera w listopadzie ;)

up - konsole pokazali na wiosnę 2005, chyba na MTV.

To była pierwsza zapowiedź

Edytowane przez Daddy

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano
miesiąc temu na stronie MS wyciekło wstępne info na temat planowanych pokazów i ogłoszeń firmy, na e3 2012 nie pokażą nowego Xa

To zapowiada się kolejne nudne E3 :/

Może Ps4 będzie szybciej tym razem.

Opublikowano

Brak jakiś konkretnych gier od Sony na PS3 może zwiastować PS4.

Edytowane przez MajorZero64

Opublikowano
  • Autor

Twisted Metal, The Last Guardian, pewnie nowy God Of War... Sony praktycznie wszystko wypuścili w tym roku

Opublikowano

Twisted Metal, The Last Guardian, pewnie nowy God Of War, Sly 4... Sony praktycznie wszystko wypuścili w tym roku

Jeden tytuł jeszcze dopisałem ;) . A poza tym masa (świetnych) tytułów multiplatformowych. I skoro takie UBI zapowiada gry na 2013 jeszcze na obecną generacje, to jakoś nie chce mi się wierzyć, że w 2012 usłyszymy oficjalnie o next genach (a już tym bardziej, że wejdą do sprzedaży). Obstawiam E3 2013 jako miejsce zapowiedzi i końcówkę roku na rozpoczęcie sprzedaży.

Opublikowano

I skoro takie UBI zapowiada gry na 2013 jeszcze na obecną generacje

Nic nie stoi na przeszkodzie by wadali te gry rowniez na nowe sprzety w tym samym czasie, podbija rozdzialke do 1080p, dadza lepszy aliasing i 60FPS'ow, nawet sie nie napracuja zbytnio.

Opublikowano

Nic nie stoi na przeszkodzie by wadali te gry rowniez na nowe sprzety w tym samym czasie, podbija rozdzialke do 1080p, dadza lepszy aliasing i 60FPS'ow, nawet sie nie napracuja zbytnio.

Tylko pytanie czy M$ będzie sobie życzył aby wydawcy wspierali jego starszą konsolę (czy też powtórzy się sytuacja jaka miała miejsce przy pierwszym Xboxie). Bo Sony raczej na pewno będzie "wspierało" PS3 po premierze PS4 (pokazuje to sytuacja z PS2/PS3 czy PSP/Vita).

Opublikowano

Nie żartuj stary heh , takie rzeczy to można teraz na PC lajcikiem , nowy X ma mieć killery na początek które sprawią że w dzień premiery ludzie tacy jak ja (psy na oprawę) poczują (pipi)nięcie godne title "nowej generacji" (coś więcej niż Crysis 2 i BF3 razem wzięte) . Epic + Nowy Unreal = Samarytanin , tak bym to widział na lunch echhh

Opublikowano

No ale nic nie stoi rowniez na przeszkodzie, zeby oprocz portow ze starych konsol pojawialy sie rowniez nowe, robione specjalnie pod nowy sprzet tytuly. Stara platforma ma olbrzymia baze, a na nowa niskim nakladem prac mozna sprzedac troche sztuk.

Tak swoja droga 60FPS'ow i swietne AA jest dla mnie wazniejsze i robi wieksze wrazenie niz pierdyliard polygonow, ksztuszace sie 30 klatek i wpisdu zabkow na ekranie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

No w sumie tak ale to też działa w dwie strony , w swoim czasie porty G.R.A.W czy Double Agent na pierwszego X-a to była przepaść ( a nieświadomi jak ja tracili kasę ) . Mimo wszystko dałbym dużo aby oddzielić poszczególne generację "grubą kreską" , swoje lata mam i nie chciałbym dożyć czasów w których połowa "nowych' tytułów to porty lub remake`i heh .

Opublikowano

MBeniek: Wiesz chociaż o czym mówisz ? :) Najpierw się dowiedz czemu XBox został "porzucony", a później zacznij pisać na ten temat. 6 lat tłumaczenia i dalej beton.

Ins: Możesz zapomnieć o 60 FPS jako standardzie. Jak Microsoft i Sony nie wprowadzą takiego wymogu to dalej będzie krztuszące się 30 FPS.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano

A mógłbyś napisać? Przespałem chyba chwilę jak ktoś akurat to tłumaczył. :P

Opublikowano

Jesteś dużym chłopcem poradzisz sobie. 5 raz tego samego tłumaczyć wam nie będę.

Opublikowano

Ins: Możesz zapomnieć o 60 FPS jako standardzie. Jak Microsoft i Sony nie wprowadzą takiego wymogu to dalej będzie krztuszące się 30 FPS.

Wiem, ale pomarzyc zawsze mozna. Najbardziej sie obawiam, ze te downy (developerzy) w nastepnej generacji dalej beda robic gry w 720p. Owszem, na poczatku beda pozycje 1080p, ale pozniej idioci stwierdza, ze wola miec lepsza grafe, i 720p =/

Opublikowano

Wiem, ale pomarzyc zawsze mozna. Najbardziej sie obawiam, ze te downy (developerzy) w nastepnej generacji dalej beda robic gry w 720p. Owszem, na poczatku beda pozycje 1080p, ale pozniej idioci stwierdza, ze wola miec lepsza grafe, i 720p =/

I tak właśnie będzie. Różnicę widzą ludzie co grają dużo, a przeciętny gracz co kupuje 6 gier na krzyż rocznie tego nie zrozumie.

Opublikowano

Chodziło mi o samą kwestię wydawania gier, a nie do kiedy tam M$ wspierał Live na pierwszym Xboxie.

P.S. Właśnie się dowiedziałem, że jestem "przeciętnym graczem" (bo w tym roku wziąłem "tylko" 6 gier na premierę) i w dodatku nie rozumiem czym się różni grafika w 1080p od 720p (w ogóle nie wiedziałem, że ta wiedza zależy od tego ile gier w roku się kupuje) :mellow: . Cholera, muszę kupić jeszcze jeden tytuł, żeby wyjść ponad tą przeciętność (nie wiem może Rayman'a) :P .

Opublikowano

Przecież było z 10 samych ex'ów na PS3 !! Jak Ty Sony supportujesz bydlaku ?! ;)

Opublikowano

Tylko pytanie czy M$ będzie sobie życzył aby wydawcy wspierali jego starszą konsolę (czy też powtórzy się sytuacja jaka miała miejsce przy pierwszym Xboxie). Bo Sony raczej na pewno będzie "wspierało" PS3 po premierze PS4 (pokazuje to sytuacja z PS2/PS3 czy PSP/Vita).

co z tego, ze bedzie "wspierało"?

będziesz dostawał krapiszony z metkami wydań z PS4 za podobną cenę. Ergo sum albo kupisz PS4 albo nie będziesz miał w co grac

Opublikowano

Zaraz się okaże, że dzień bez plotki o nowym Xboxie dniem straconym. Kolejna z nich:

Xbox 720 'going the Apple route', out 2012, claims new report

Thurrott twierdzi, że Project Ten (kodowa nazwa next gena) ma być ściśle zintegrowany z Windows 8 oraz Windows Phone, obsługiwać Microsoft Silverlight, mieć premierę w święta '12 i M$ mógłby go zapowiedzieć już na CES.

Nie pisałbym o tym gdyby nie jeden komentarz od de_kuyper:

Tym razem to wiarygodna plotka - w końcu pochodzi od Paula Thurrotta. Ten gość zajmuje się śledzeniem Microsoftu jakies 15 lat. W tym czasie ujawnił dziesiątki przeciwków z których 100% się sprawdziło. I nie chodziło tu o jakiś błachostki ale o naprawdę niskopoziomowe sprawy dotyczące jądra windows, technologii .net itp. Paul Thurrot się nie myli. On po prostu po 15 latach ma takie wtyki w Microsofcie że wie naprawdę dużo. I jedocześnie wie co mu wolno ujawnić a czego nie by tych wtyków nie spalić.

Robi się ciekawie :)

Opublikowano

to już bardziej wiarygodne niż te bzdury tego nerda, że żal było czytać

Opublikowano

Zaraz się okaże, że dzień bez plotki o nowym Xboxie dniem straconym. Kolejna z nich:

Thurrott twierdzi, że Project Ten (kodowa nazwa next gena) ma być ściśle zintegrowany z Windows 8 oraz Windows Phone, obsługiwać Microsoft Silverlight, mieć premierę w święta '12 i M$ mógłby go zapowiedzieć już na CES.

Tym razem to wiarygodna plotka - w końcu pochodzi od Paula Thurrotta. Ten gość zajmuje się śledzeniem Microsoftu jakies 15 lat. W tym czasie ujawnił dziesiątki przeciwków z których 100% się sprawdziło. I nie chodziło tu o jakiś błachostki ale o naprawdę niskopoziomowe sprawy dotyczące jądra windows, technologii .net itp. Paul Thurrot się nie myli. On po prostu po 15 latach ma takie wtyki w Microsofcie że wie naprawdę dużo. I jedocześnie wie co mu wolno ujawnić a czego nie by tych wtyków nie spalić.

gdyby nie H4 na jesień na x360 można by wierzyć w takie plotki, chyba że H4 ma być wielkim pożegnaniem serii na starego kloca lub gra by wyszła w dwóch wersjach jak Zelda czy Splinter Cell.

Opublikowano

No to pomyli się pierwszy raz od 15 lat bo nie ma opcji by wypuszczali Halo 4 na X360, a jednocześnie wprowadzali w tym samym czasie nową konsolę.

Edytowane przez DonSterydo

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.