Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Nudziła? AC powinien znaleźć się w liście 10 najnudniejszych gier obecnej generacji, zaraz po takich tuzach branży jak Turok czy FFXIII.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Dwójka była prawowitą jedynką i dla mnie to też najlepsza część z serii i mówi to osoba która ma 2/3 gry Revelations za sobą, jest dobrze, ale czuć zmęczenie materiału, miasto ma momenty ale ogólnie nie zachwyca, chyba najgorsze jakie trafiło do świata Assassina. Na szczęści panowie z Ubi dalej potrafią zrobić kapitalne misje z wiązane z fabuła, które cholernie ratują tą grę i dają masę radochy czuć w nich powiew czegoś nowego, po za tym muza jak zwykle mocarnie daje radę i fajnie buduje klimat gry. Najbardziej boli mnie fakt, że od ACB panowie z Ubi zapomnieli o co chodzi w tej grze a chodzi o kapitalne morderstwa na koniec każdej sekwencji w AC2 było to zrobione kapitalnie w ACB było takich morderstw może ze 4ry a tu póki co jest jeszcze mniej :/

Opublikowano

easye - no hard feelings, ale muszę sie odnieść do tego co napisałeś.

MW3 rozni sie tym, ze tam rozgrywka jest o wiele bardziej intensywna, wiec nikt nie zwraca uwagi na silnik, bo wciaz w singlu producenci potrafia zaskoczyc.

Że co proszę? WIELE BARDZIEJ INTENSYWNA? Źle dobierasz słowa, bo wiele bardziej jest tutaj nie na miejscu. Jest trochę bardziej intensywna. I czym do diaska producenci potrafią zaskoczyć? Że końcówka jest taka, jaką spodziewało się 100% graczy? Że wszystko w kampanii jest oklepane przez nich wcześniej i recyklingowane na potęgę? MW3 to przyjemny singiel, po mimo powtarzalności schematów i patentów znanych w IW. Jednak wypstrykali się z pomysłów co razi w oczy.

Assasin zawsze sprowadzal sie do jednego, do likwidacji celow w danym miejscu

Błąd. Assassin's Creed nie tylko do tego się sprowadza.

Opublikowano

Obie gry są siebie wartę, wychodzą co roku na tym samym silniku z nie wielkimi nowościami. Różnica jest taka, że COD ma mocarnego MP i tyle.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Zgadzam się, że Ubi zaczyna odgrzewać swój najlepszy kotlet, który mimo iż pyszny, wielokrotnie odgrzany traci swój smak.

AC2 to dla mnie najlepsza część serii bo mimo iż w zasadzie Brotherhood poprawia jej błędy i wprowadza nowości to AC2 jednak dla mnie był największym skokiem jakościowym w uniwersum, z Florencją i WENECJĄ (!).

Ale tak, wtórują politykę Acti co mi się nie podoba i od AC3 oczekuje zdecydowanej porawy silnika jeżeli ma ukazać się jeszcze na tej generacji i co ważne - nie chce by ukazała się w przyszłym roku a "dopiero" w 2013 na koniec generacji.

Opublikowano

O wiele bardziej, bo pomimo dobrego trybu gry wielwosobowej w ACB, wole 10 razy bardziej pocinac w MP CODa, ktory jak co roku uzaleznia. Bardziej, bo to kolejny COD, ktorego calakuje, w AC nawet bym o tym nie pomyslal. Poza tym, MW3 ma troche nowych filmowych akcji, ktorych wczesniej nie widzialem.

Edytowane przez easye

Opublikowano

Dla mnie AC był świetny, ale pewnie dlatego, że to jeden z pierwszych tytułów current-genowych które ograłem, także yebnięcie graficzne, animacja, to było coś co poruszało. Moim zdaniem progress jak na serię jest satysfakcjonujący (mam na myśli relację 1-2-Brotherhood) ale oglądając materiały z Revelations mam srogie obawy, że tym razem będzie tego najzwyczajniej w świecie za mało i będziemy mieć do czynienia ze zwyczajnym odcinaniem kuponów. Bardzo szkoda, bo story, setting i klimat to kolosalny potencjał, który Ubi zabija takimi zagrywkami.

Pewno i tak zagram, bo chcę poznać jak dalej się potoczy ta fabuła czerpiąca garściami z "teorii spiskowych" (abstrahując od tego, że AC znajdzie się w materiale do mojej pracy mgr). W zasadzie to chyba 1sza taka gra, która tak mocno eksploruje ten temat, i zapewnia wiarygodny setting z alternatywną wersją historii rzeczywistego świata.

Edytowane przez TheAceOfSpades

Opublikowano

http://www.vg247.com/2011/11/14/report-next-gen-xbox-announcement-for-ces-hex-core-cpu-inside/

tutaj jest mowa o 2Gb ramu w konsoli. Może CliffyB znowu pójdzie do MS i wybłaga więcej :D

btw dzisiaj 10 rocznica wydania Halo a tym samym 10 rocznica Xboxa.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

http://www.vg247.com/2011/11/14/report-next-gen-xbox-announcement-for-ces-hex-core-cpu-inside/

tutaj jest mowa o 2Gb ramu w konsoli. Może CliffyB znowu pójdzie do MS i wybłaga więcej :D

Ciekawe tylko jakie miałyby być pozostałe parametry tej pamięci, np. ilu bitowa szyna, taktowanie, czas dostępu itp. bo to, że to będzie np. te 2 Gb nic nam nie mówi. Tak samo jak dzisiaj ilość Ghz w procesorach w PC nic nam nie mówi w przeciwieństwie do procków sprzed 10 lat.

Rozwalają mnie takie komenty na N4G:

they could just put in 8gb since it would hardly raise the cost of the console. You can get 8gb of ram for $40, and generally in retail you make around a 50% profit. So for MS it wouldn't put a dent into costs compared to the other parts of the console if it cost them $20-$25 instead of $10-$15.

Większość faktycznie myśli, że to są te same komponenty co w PC :P Nawet nie zwracają uwagi na to, że przy takich założeniach, to co się programuje na obecnych konsolach przy 512 Mb ramu byłoby niemożliwe :P

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
  • Autor

Nie byłoby możliwe bo są tysiące konfiguracji i nie ma jak zoptymalizować kodu pod jedną konkretną jak w przypadku konsol. 2GB wydaje się na papierze za mało, już większy skok był z PS2 (32mb) na PS3 (512mb współdzielone z grafiką).

Opublikowano

Z tymże według tej plotki te 2GB ma nie być wspóldzielone z GPU. Konsola miałaby mieć 6 rdzeniowy procesor, 2GB pamięci i dwa procesory GPU od AMD (czyli zapewne w technologii 20-28nm) z własnym vramem. Myślę że jest to dobra specyfikacja, biorąc pod uwagę doniesienia, że nowy sprzęt ma być tańszy na premierę niż X360 i PS3.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Też mi się wydaje że 2GB to system/procesor główny, osobny RAM dla grafiki w dwurdzeniowym GPU.

Zapowiedź Xa w styczniu ? na prawie dwa lata przed premierą ? w 2012 w którym wychodzi halo4, czy nowe fable na x360 nie chce mi się wierzyć w premierę nowego Xa.

Opublikowano

Jak argument w postaci Halo4 jestem w stanie zrozumieć, tak argumentowanie nowym Fable jest dla mnie niezrozumiałe. Uważasz Daddy, że dla tych 6mln kinectowców seria Fable to jakiś łakomy kąsek? Nie sądzę. To może być najsłabiej spylone Fable w historii.

I teraz odpowiedzmy sobie czy jedna gra rzeczywiście jest tak ważna, aby czekać z nowym sprzętem. Ja mam nadzieję, że nie, bo tekstury w Skyrim mnie przerażają, i developerzy potrzebują trochę więcej pałera. Graficznie już mało rzeczy zachwyca, nie mówiąc o innych aspektach jak fizyka etc. Jestem skory wierzyć, że te doniesienia są bliskie prawdy, za dużo tego ostatnio. "Nie, bo Halo4" mnie nie przekonuje ;)

Edytowane przez TheAceOfSpades

Opublikowano

fable i halo to sprzedażowe pewniaki które przyciągają wielu graczy, premiera nowego Xa obok premiery H4 i Fable na x360 ? przy czym podobno F4 powstaje od roku i ma wyjść na nowego Xa w 2013, tak samo forza5 czy alan wake 2.

To są gry które przyciągają graczy a czym by niby miał zaskoczyć nowy xbox w 2012? w dodatku kiedy studia MS albo jeszcze robią gry na x360 albo dopiero je skończyły robić.

Tutaj też umowa MS z Activison na pierwszeństwo dodatków do CODów na X360 do końca 2012 jest wskazówką że raczej nie zobaczymy nowego Xa na półkach sklepowych w przyszłym roku.

Opublikowano

Kinect już pomału zdycha, gry na niego sprzedają się coraz gorzej(Kinect Sports: Season Two -160.000,Kinectimals2 7.000, Rise of Nightmares 90.000, Dance Central 2 170.000,The Gunstringer 60.000, Sesame Street 60.000), Fable i Ryse pewnie sprzedadzą się równie słabo. Mam nadzieje że wymusi to na M$ szybsza premierę nowej konsoli, bo tej mam już dosyć, od dwóch lat dostajemy same odgrzewane kotlety na starych silnikach :(

Edytowane przez pleju

Opublikowano

Kolejny klocek może mieć genialny startowy lineup na miarę pierwszego Xbox'a. Forza 5 i Fable 4 wedle cyklu developingu wypadają na końcówkę 2013 roku i idealnie by pasowały jako startowe pozycje dla nowej maszyny. Jakby jeszcze Microsoftowi udało się wynegocjować z Epic spinoff Gears of War to byłby chyba najlepszy start o jakim by można marzyć. 3 gry i 3 różne gatunki.

Kinect już pomału zdycha, gry na niego sprzedają się coraz gorzej(Kinect Sports: Season Two -160.000,Kinectimals2 7.000, Rise of Nightmares 90.000, Dance Central 2 170.000,The Gunstringer 60.000, Sesame Street 60.000), Fable i Ryse pewnie sprzedadzą się równie słabo. Mam nadzieje że wymusi to na M$ szybsza premierę nowej konsoli, bo tej mam już dosyć, od dwóch lat dostajemy same odgrzewane kotlety na starych silnikach :(

Poczekaj aż zobaczysz sprzedaż po Black Friday i świętach, w ostatnich tygodniach sprzedaż Kinecta ostro poszła w górę. I poprawka, nie ma czegoś takiego jak Kinectimals 2. Do Kinectimals wyszło DLC i nowo tłoczone kopie mają po prostu już na płycie.

Opublikowano

nieźle, małe/imprezowe gry na kinecta sprzedają się podobnie do dużych exów ps3 ^_^

Opublikowano

W Black Friday Microsoft będzie musiał gry na Kinect dowozić ciężarówkami jak ludzie się rzucą na te bundle Slim 4Gb + Kinect za 200$.

W USA takie oferty sklepy z grami szykują, że głowa mała. Sam bym pod sklepem od 04.00 stał :P

Dodałbym do tej listy jeszcze PGR5 i Alan Wake 2.

Alan Wake 2 jak wyjdzie to nieprędko, Remedy to bardzo mały zespół. A o marce PGR chyba można już zapomnieć.

Opublikowano

zawsze PGR był na start xboxa, może i tym razem będzie, w końcu coś tam mówili że szukają ludzi do zrobienia PGR5 ale jeśli to nie będzie stara ekipa z Bizarre to już nie to samo

Opublikowano

Jakby zrobili restart PGR w klimatach pierwszego NFS: Underground to ludzie by ich na rękach nosili i może nawet gra by się w miarę sprzedała :D

Opublikowano
  • Autor

A to na start PS4 i inne gry nie istnieją. :woot:

Opublikowano

Nie zdziwiłbym się już jakby to był tytuł na nowego Xboxa.

Samaritan zbyt bardzo przypomina Blade Runnera niech Epic się trochę wysili. ;p

Edytowane przez MajorZero64

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.