Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Sprzedaż sprzedażą a i tak dobrze wiemy,że Forza 4 daje więcej radochy niż KZ3.

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

To wynika z natłoku premier. Jaka była konkurencja w 2009 a jaka w tym roku? Tych gier jest teraz od zaje.bania i naprawdę trudno się zdecydować na którą wydać kasę.

Ja na jesieni 2009 kupiłem jedynie 2 gry, MW2 i Forzę 3, w tym roku jest to GoW3, BF3, Halo CEA, Crysis 1, a w grudniu jeszcze mam nadzieję łyknąć Forzę 4 i Deus Ex'a, można się zesrać z tymi grami w 2011 :P

btw zobaczcie na sprzedaż konsol tu po prawej

http://www.vgchartz.com/yearly.php

Czy to jakiś błąd czy rzeczywiście w porównaniu do 2010 tak słabo poszło? Niemożliwe biorąc pod uwagę że pod względem sprzedaży gier ten rok będzie chyba najlepszym w historii.

Już wiem czemu. W latach 2009 i 2010 zarówno software jak i hardware podbijało Wii i DS i ich gry które schodziły tonami, no i gry które są już w zestawie np WIi Sports też są wliczane.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

No i nie wiem, czy wymieniles chociaz polowe gier. Sama koncowka roku jest nie do ogrania, u mnie BF3 (ktorego co prawda juz sprzedaje), MW3, ciagle Gearsy, Forza, dzieki 10tym urodzinom od nowa odkrywam multi w HALO, ciagle potyczki w FIFE, Deus Ex wlasnie przyszedl, w planach Saints Row i Skyrim, dodajac jeszcze pare starszych premier, to sorry, trzebaby niepracowac, by wszystkie ogarnac. Dlatego wlasnie niektorzy twierdza, ze nowe konsole jeszcze moga poczekac...

Opublikowano

Wszystkie kontynuacje racerów sprzedają się gorzej od poprzednich części, już nie mówiąc o tragicznej sprzedaży nowych IP(Blur, Split Second) :(

GT5 sprzedaje się lepiej od GT4. Natomiast Forza 4 sprzedaje się zaskakująco słabo. Jest już pewne że Gt5 sprzeda się w tym roku lepiej od forzy 4.

Opublikowano

Pewne? Chyba nie zdajesz sobie sprawy ile gier schodzi w okresie od Czarnego Piątku aż do świąt.

Co do sprzedaży GT5 to cóż, miłośnicy Sony pościli cholernie długo więc sprzedaż jest bardzo dobra.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Kontynuacja GT po 6latach i kolejna za 2-4lata przy braku konkurencji na ps3 = wysoka sprzedaż.

Na x360 3x Forzy co dwa lata i kolejna też pewnie za dwa + 2x PGRy. Mimo to FM radzi sobie świetnie, FM2 4mln, FM3 5mln, GT5 6.7mln, dziwne że nikt nie wspomniał o motorstorm3 który sprzedał się w 200tys, ciekawe czy będzie kontynuacja :)

Opublikowano

Tak do mnie doszlo, ze wyjda nowe konsole, a nadal nie bedzie na rynku FF Versus XIII :rofl2:

Kiedy pierwszy raz zapowiedzieli ten tytul ?

Opublikowano

A do mnie doszło, że nowy Xbox a.d. 2012 nie będzie miał line-upu startowego w ogóle... bo niby co? Już widzę jak ludzie polecą do sklepu po konsolę bez gier, jak tuż obok wyjdzie GTA V i Halo 4 na X360.

Nadal nie chce mi się wierzyć w premierę w przyszłym roku.

Opublikowano

Halo 4, AC3, nowy CoD i wiele innych multiplatform, jakis ex + gra na Kinecta od Rare i dajmy na to PGR5 - nierealne ?

PS. GTAV wyjdzie pewnie w polowie roku albo i wczesniej, a nowy X bedzie kilka miesiecy pozniej, nie widze problemu.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nierealne.

- Halo 4 będzie na X360 (http://www.tgdaily.com/games-and-entertainment-brief/59625-halo-4-coming-to-xbox-360-not-xbox-720),

- nowe Call of Duty to na 99% będzie Black Ops 2 na obecne konsole (że niby Acti zrobi nowy silnik zrezygnuje z bazy 100mln konsol? xD)

- AC3 podobnie j/w, dzisiaj na dodatek pojawiła się pierwsza plota o umiejscowieniu w Egipcie

- PGR5 to gra widmo

Premierowy line-up z jedną, max dwoma grami? Oj chyba nie.

Opublikowano

Raczej nie będzie nowego Xa w 2012, słowa MSu że następcy nie zobaczymy przed 2013, umowa z Acti na map packi CODa do końca 2012, halo4 na x360, gtaV, itd...ale jeśli już bawić się w wróżenie i nowy X w 2012 to z gier może...nowy splinter od Ubi, PGR tworzony w tajemnicy, gra od Rare i H4 w dwóch wersjach.

Opublikowano

Mazzeo umiesz czytac ? AC3, Halo 4 i CoD to nie maja byc tytuly, ktore wyjda na nowego X'a, a nie wyjda juz na 360tke - napisalem przeciez multiplatformy (lepsza grafa i rozdzialka). Do tego jakies 2 albo 3 exy i styka.

Zobaczycie ze mam racje, Microsoft nie bedzie chcial byc rok w plecy za Wii U.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

I kupiłbyś taką konsolę z taką ofertą? Bo ja nie. Tych exów o których mówisz nie ma kto robić.

Z tym GTA V w połowie 2012 to powodzenia.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

Pewnie, ze tak. Wystarczy jedna za(pipi)ista gra zeby przekonac mnie do kupna nowej konsoli.

EPIC tez pewnie cos wysmazy na premiere.

Opublikowano

Info moze byc rownie dobrze dopiero na E3.

Opublikowano

Ja bym kupił nową konsole choć bym miał grać tylko w konwersje ze starych, wystarczą mi lepsze tekstury, 1080p i 60fps ^_^

Edytowane przez pleju

Opublikowano

Xbox był zapowiedziany na CES 2001, X360 też przed E3. Ciekawe tylko, czy kompatybilność wsteczną będzie miał.

EDIT:

CPU : IBM Power 710

- Architecture : IBM POWER7

- Cores : 6 Core

- Clockspeed : 3.72 GHz

GPU : Custom AMD Radeon HD Graphics

- Configuration : Single Die Dual Core

- Clockspeed : 750MHz

- Daughter Die : Renesas Electronics 100MB eDRAM

RAM : 2GB 512-Bit GDDR5 256GB/s (Unified Memory Architecture)

zaznaczyłem najciekawsze fragmenty.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

360tka byla po raz pierwszy zapowiedziana w maju 2005 w jakims specjalnym programie na MTV.

Mysle, ze wsteczna kompatybilnosc bedzie chocby ze wzgledu na achievementy, ktorych ludzie nie beda chcieli sie pozbywac przesiadajac sie na nowa konsole :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja poproszę wsteczną kompatybilność i lecę po nową konsolę(tak 2 lata po premierze polecę jak opanują awaryjność :P)

Opublikowano

Racja, ale bedzie to wygladac tak, ze bedzie pewnie osobny Gamerscore dla tytulow na 360tke i nowego X'a :) No i wiadomo, bedzie mozna grac online miedzyplatformowo, tak jak to mialo miejsce z grami na pierwszego X'a i 360tke,

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie ma takiej opcji, achievementy to jedna z największych innowacji tej generacji, miliony ludzi nie chcę by ich historia gier i gamescore się wyzerował :)

Skoro achievementy z gier Windows Live naliczają się do tego samego konta co te z X360 to nie widzę problemu by nowy Xbox również je miał. Odzyskiwanie gamertaga na nowej konsoli - jedziemy dalej z gamescorem.

Opublikowano

No z odzyskiwaniem to jest 100% pewnosci, przeciez konta z pierwszego X'a recoverowalo sie na 360tce to czemu teraz mialo by byc inaczej :)

Edytowane przez Ins

Opublikowano

- Daughter Die : Renesas Electronics 100MB eDRAM

XD Taka ilość byłaby chyba droższa od CPU i GPU razem wziętych ;) Coraz zabawniejsze są te plotki :P

Panowie, pogódźcie się z tym - nie będzie nowych konsol w 2012 roku :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.