Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Jak nie? Będzie Wii U. Właśnie to jest główny argument za nowym iksem w 2012. Microsoft zapewne nie chcę wyjść z nowym sprzętem rok później. Wydanie za to go w tym samym czasie co Wii U spowoduje zmasakrowanie Nintendo, bo Wii U jak do tej pory nie ma kompletnie nic do zaoferowania i już na starcie jest bardzo stary technologicznie.

Pomyślcie co by było, jakby Valve potajemnie dogadało się z Microsoftem i wypuścił Half-life 3 na nowego xboxa + pecety. Ja bym się obsrał :D

Edytowane przez MaZZeo

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Pod względem mocy WiiU to obecna generacja + 20%. Chodzi mi o technologię nowej generacji.

Opublikowano

Wii U i nowy X w 2012, PS4 dopiero w 2013, ale pewnie Sony nie bedzie chcialo byc caly rok w plecy za dwoma konkurentami, wiec pewnie szybciej niz pod koniec roku. Mark my words :)

Pod względem mocy WiiU to obecna generacja + 20%. Chodzi mi o technologię nowej generacji.

Jeszcze nie podali oficjalnej specyfikacji i pewnie ciagle dlubia, dlatego tez dopiero na przyszlym E3 ma byc ponowny reveil tej konsoli.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Wydanie za to go w tym samym czasie co Wii U spowoduje zmasakrowanie Nintendo, bo Wii U jak do tej pory nie ma kompletnie nic do zaoferowania i już na starcie jest bardzo stary technologicznie.

Tak samo X720 nie ma w obecnej chwili nic do zaoferowania. A że Wii U będzie stary technologicznie? Czy coś to wadziło w wygranej w obecnej generacji?

Opublikowano

Wii U i nowy X w 2012, PS4 dopiero w 2013, ale pewnie Sony nie bedzie chcialo byc caly rok w plecy za dwoma konkurentami, wiec pewnie szybciej niz pod koniec roku. Mark my words :)

Jeszcze nie podali oficjalnej specyfikacji i pewnie ciagle dlubia, dlatego tez dopiero na przyszlym E3 ma byc ponowny reveil tej konsoli.

O zacofaniu WiiU świadczą słowa samych włodarzy Nintendo, mianowicie chodzi o fakt, że nowy kontroler dodawany do każdej konsoli będzie tak drogi w produkcji, że nie będzie można osobno dokupić drugiego :) Jak kupę kasy pójdzie na sam kontroler to obetną bebechy.

Edytowane przez DonSterydo

Opublikowano
Wydanie za to go w tym samym czasie co Wii U spowoduje zmasakrowanie Nintendo, bo Wii U jak do tej pory nie ma kompletnie nic do zaoferowania i już na starcie jest bardzo stary technologicznie.

Tak samo X720 nie ma w obecnej chwili nic do zaoferowania. A że Wii U będzie stary technologicznie? Czy coś to wadziło w wygranej w obecnej generacji?

Wii miało do zaoferowania nowy kontroler, czego nie można powiedzieć o Wii U. Na dodatek Nintendo jest w czarnej (pipi)e ze swoim systemem online, obecnie jedną z najważniejszych rzeczy i krążą nowe ploty że na Wii U będzie... Origin od EA xD

A nowy xbox owszem ma do zaoferowania coś: nową technologię.

To byłby pojedynek zupełnie nowej konsoli z nową technologią z Wii HD i usługą sieciową 100 lat za XBL.

Edytowane przez MaZZeo

Opublikowano

O zacofaniu WiiU świadczą słowa samych włodarzy Nintendo, mianowicie chodzi o fakt, że nowy kontroler dodawany do każdej konsoli będzie tak drogi w produkcji, że nie będzie można osobno dokupić drugiego :) Jak kupę kasy pójdzie na sam kontroler to obetną bebechy.

Stare njusy sa stare, potwierdzone, ze bedzie obslugiwalo conajmniej dwa tablety.

Opublikowano

Stare njusy sa stare, potwierdzone, ze bedzie obslugiwalo conajmniej dwa tablety.

Nawet jeśli, to taki tablet będzie dużo droższy w produkcji od zwykłego pada, a budżet na sprzęt jest jeden. Do tego dochodzi też fakt, że N będzie chciało zachować w miarę niską startową cenę i też samo za dużo dopłacać nie będzie chciało, jeśli w ogóle. Nie ma co się oszukiwać, to będzie WiiHD, ktoś kto obecnie ma PS3 czy X360 i będzie chciał tradycyjnego przeskoku pomiędzy generacjami nawet nie spojrzy na WiiU.

Opublikowano

Ja bym kupił nową konsole choć bym miał grać tylko w konwersje ze starych, wystarczą mi lepsze tekstury, 1080p i 60fps ^_^

aha to powodzenia jak tylko na tym Ci zależy. Kurde naprawdę imo gry w 2012 na obecną generacje ładnie powinny się rozkręcić jesli chodzi o gameplay, historie bo już graficzne nie mają co cisnąć. Jak dla mnie bardzo dobrze bo przemyślany gameplay i historia jest dla mnie dużo wazniejsze niż fajerwerki graficzne z PC.

Opublikowano

Wii miało do zaoferowania nowy kontroler, czego nie można powiedzieć o Wii U. Na dodatek Nintendo jest w czarnej (pipi)e ze swoim systemem online, obecnie jedną z najważniejszych rzeczy i krążą nowe ploty że na Wii U będzie... Origin od EA xD

A nowy xbox owszem ma do zaoferowania coś: nową technologię.

To byłby pojedynek zupełnie nowej konsoli z nową technologią z Wii HD i usługą sieciową 100 lat za XBL.

Za to Wii miałoby markę (dziadki skojarzą) , tablet jako pada (i bajery z nim związane) i Mariana na starcie.

Opublikowano

juz nie brońcie tak tego nintendo, bo nie ma czego bronic... to co było w plotkach i pierwszych zapowiedziach, odnosnie bebechów wiiu, pewnie sie sprawdzi - teraz juz nie ma czasu na jakies wieksze zmiany w hardware.

szczerze wątpię, żeby MS czy sony wydali nowe konsole w 2012 roku - IMHO na zapowiedziach i prezentacjach się skończy. 2012 to bedzie rok prężnego reklamowania kinecta i walki vita vs 3ds.

Opublikowano

Ale przecież wiadomo,że Nintendo usługi sieciowe ma przestarzałe i wątpię,żeby coś się zmieniło w nadchodzącej generacji,grafa zapewne znowu nie będzie szokować.Być może pod tym aspektem Wii U będzie na starcie przestarzałe,ale pod innym wręcz przeciwnie,no ale to się jeszcze zobaczy.

Opublikowano

Ja bym kupił nową konsole choć bym miał grać tylko w konwersje ze starych, wystarczą mi lepsze tekstury, 1080p i 60fps ^_^

aha to powodzenia jak tylko na tym Ci zależy. Kurde naprawdę imo gry w 2012 na obecną generacje ładnie powinny się rozkręcić jesli chodzi o gameplay, historie bo już graficzne nie mają co cisnąć. Jak dla mnie bardzo dobrze bo przemyślany gameplay i historia jest dla mnie dużo wazniejsze niż fajerwerki graficzne z PC.

Nie tylko na tym mi zależy ale mam już dosyć gier w subhd i 20-30 fps. A jeśli chodzi o gameplay to gry już stoją w miejscu co najmniej od 3 lat, wystarczy spojrzeć na Cody, Gearsy, Uncharteda, Halo już nie mówiąc o Fable i jakoś nie wierzę żeby miało się to zmienić.

Opublikowano

Na E3 2012 na pewno pokażą nowego iXa i na tym koniec 2013 to najbardziej realny termin, premiery Halo 4 nic nie może przyćmić, to ich największy skarb.

Opublikowano
  • Autor

Tak do mnie doszlo, ze wyjda nowe konsole, a nadal nie bedzie na rynku FF Versus XIII :rofl2:

Kiedy pierwszy raz zapowiedzieli ten tytul ?

Square Enix w ogóle słabo sobie radzi w tej generacji. Chociaż mogło być gorzej jak w przypadku Konami, których line up w najbliższym czasie to głównie składanki w HD. Wszystkie ich gry na duże konsole zawodzą nie wiem jakim cudem było ich stać na kupno Eidosu, który ciągnie swoimi grami (Batman Arkham Asylum, Des Ex HR), a w przyszłym roku Hitman i Tomb Raider.

Opublikowano

Na E3 2012 na pewno pokażą nowego iXa i na tym koniec 2013 to najbardziej realny termin, premiery Halo 4 nic nie może przyćmić, to ich największy skarb.

Halo 4 wyjdzie pewnie we wrzesniu tak jak to Halo ma w zwyczaju, a premiera nowego sprzetu moze byc w grudniu,

Opublikowano

W dzisiejszych czasach niczego nie możemy być pewni, się okaże:)

Opublikowano

Jeśli nowy Xbox dostanie jedynie 2GB ramu to kicha trochę, już teraz to wydaje się mało (PCty domowe mają po 8...), a co dopiero za rok albo dwa? Otwarte światy znowu będą zamglone, a kilka metrów dalej będzie nam rosła trawa. W sumie to tylko plotki, ale nie napawa optymistycznie.

Opublikowano

Juz ktos o tym pisal, to nie jest dokladnie ta sama technologia, co kosci pamieci w PC. Gdyby tak bylo, to jak oni zrobili Gearsy, Forze na kosci 512 MB ? :)

Opublikowano

PSX - 2MB, PS2 - 32MB (16x)

PS2 - 32MB, PS3 - 512 (16x)

Xbox - 64MB, X360 - 512 (8x)

A teraz?

X360 512, X720 2GB (4x)

Różnica 2x mniejsza niż ostatnio, do tego nie zapominajmy, że czas między premierami jest jeszcze dłuższy.

Już widzę jak to starczy na lata, ta...

Edytowane przez LeszeK-

Opublikowano

Po co sie tym martwic za wczasu, kazda konsola to byl ogromny skok jakosciowy i nie wyobrazam sobie, zeby teraz bylo inaczej. Jak wychodzil Xbox 360 tez wszyscy "inzynierowie" kpili z ilosci ramu, a jednak mamy konsole ponad 6lat.

Opublikowano

To tylko plotki, a nawet jeśli będzie 2GB RAMu to się zobaczy w praniu jak wyjdzie, PS3 ze swoimi 7-8rdzeniami jest za 360 który jest o rok starszy technologicznie i ma 3rdzenie.

MS już dwa razy pokazał że jeśli chodzi o moc konsoli to jest do przodu w porównaniu do Japońców, xbox a ps2 to była przepaść, x360 mimo że o rok starszy i na papierze słabszy to w praktyce taki sam/troszkę mocniejszy od ps3, starczyło RAMu na czat, konsola ma wbudowany skaler do 1080p, itd. :)

Mało kto pamięta że w ps3 miał być tylko Cell i 256MB RAMu, bez karty graficznej xD dopiero po specyfikacji x360 sony szybko dodało RSXa, dlatego podzielony RAM w ps3.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Podobnie było z X360, może historia znowu się powtórzy? Oby.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.