Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

To czemu teraz nie robią w 480p, przecież byłyby jeszcze ładniejsze.

Zastanów się najpierw zanim coś napiszesz. Przy grze w natywnej rozdziałce 480p na ekranie przystosowanym do rozdzielczości 720p-1080p gołym okiem byś widział piksele na dużych odbiornikach. Miałbyś taki obraz jak np. niektórzy co mają w domu TV 40", ale oglądają na nim telewizję analogową. Obraz jest bardzo niewyraźny wtedy.

Edytowane przez DonSterydo

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Eeee... Przecież aż czuć, że Leszek jaja sobie robi z tym 480p.

Opublikowano

Eeee... Przecież aż czuć, że Leszek jaja sobie robi z tym 480p.

Nie znasz Leszka :P

Opublikowano

Dla tych co nie widza roznic najlepiej odpalic FIFE 11 na PS3 i Xboxie 360 obok siebie i niech zobacza, jak sie ma 720 do nawet skalowanego 1080p.

Edytowane przez easye

Opublikowano

No ale przeciez my widzimy roznice. Nam nie trzeba tego tlumaczyc.

Opublikowano
Ja je.be Soul nie umiesz czytac czy po prostu mozgu nie masz ? PS3 nic ci nie udowadnia, udowadniaja studia first party, ze sa cholernie zdolne. Mocniejszy to byl Xbox od PS2.

Ins nie rób ze mnie idioty proszę Cię......

Masz takie samo pojęcie na ten temat jak ja, dla Ciebie papier jest ważniejszy a dla mnie to jaka konsola ma ładniejsze gry, ja Ci piszę, że dowodów na korzyść iXa brak a Ty mi tu z deweloperami wyjeżdżasz Sherlocku........dzięki, naprawdę gdy by nie Ty w życiu bym na to nie wpadł.

Ja wiem jak to wygląda ale tłumacze Ci, że do mnie to nie trafia, ja chce dowodów które póki co dostarczają mi deweloperzy zajmujący się grami na PS3 i to na podstawie tego uważam, że to konsola SONY ma więcej do zaoferowania i na dzień dzisiejszy to ona i developerzy udowadniają, że ma więcej mocy.

Nie raz już to było wałkowane, że teoria w praktyce w ogóle się nie sprawdza.

Ostatnia nadzieja w Halo 4.

Jeszcze bym przymknął oko jak by to była jedna gra.

jemu nie wytłumaczysz

Tobie tym bardziej.....przecież Ty pewno żyjesz w przekonaniu, że to X360 ma najładniejszy gry....

Edytowane przez Soul

Opublikowano

A co mnie obchodzi co do ciebie przemawia ? Gdzie napislem, ze dla mnie wazniejszy jest papier ? Rownie dobrze moge teraz walnac tekst, ze dla ciebie najwazniejsza jest oprawa, a nie gameplay - ale co to ma wspolnego z dyskusja to nie wiem.

Wszyscy developerzy mowia to samo - X360=PS3 jezeli chodzi o moc. Deal with it. Nie moja wina, ze Microsoft nie ma studiow, ktore ta moc moglyby wykorzystac. Zaraz wyjedziesz mi pewnie z EPIC i Gears of War 3 i Uncharted 3, ale pewnie nie bierzesz pod uwage faktu, ze to jest Unreal Engine 3 - silnik MULTIPLATFORMOWY. Studia Sony robia silniki od podstaw tylko i wylacznie na PS3, dodatkowo sa to naprawde uzdolnione studia wiec nie dziwi mnie, ze gry wygladaja tak a nie inaczej.

Kur.wa zrobie z ciebie idiote jednak: koles A sciga sie z kolesiem B, obaj maja taka sama fure, wygrywa koles A co nie oznacza, ze koles B ma gorsza fure - po prostu koles B (studia MS) nie ma takiego skilla jak koles A (studia Sony). Proste i przyjmij to do wiadomosci w koncu.

Zreszta patrzac na FM4, Crysis 2, Killzone 3 i GT5 jakos nie widze tej wiekszej mocy PS3.

Edytowane przez Ins

Opublikowano
Kur.wa zrobie z ciebie idiote jednak: koles A sciga sie z kolesiem B, obaj maja taka sama fure, wygrywa koles A co nie oznacza, ze koles B ma gorsza fure - po prostu koles B (studia MS) nie ma takiego skilla jak koles A (studia Sony). Proste i przyjmij to do wiadomosci w koncu.

Ale przecież ja nie twierdze, że tak nie jest tłumaczę Ci, że wiem jak się sprawy mają, chodzi tylko o to, że póki co PS3 ma przewagę nad stwierdzeniem, że posiada więcej mocy, nie mówię, że Xowi jej brakuje tylko póki co brak wystarczających dowodów na to, napisałem przecież, że ostatnia nadzieja w Halo 4.

A to co ludzie mówią to mi koło (pipi)a lata, liczy się to co widzę.

A co do gier to:

U2,U3, HR, KZ2/3, God 3 i choćby takie MGS4 deal wit it.

Opublikowano
Tobie tym bardziej.....przecież Ty pewno żyjesz w przekonaniu, że to X360 ma najładniejszy gry....

No niestety, czasem daddy (pipi)nie takim rodzynem że aż ziemniaki w piwnicy gniją.

Opublikowano

ostatnia nadzieja w Halo 4.

Zmodyfikowany silnik (pamietajacy czasy pierwszego X'a) wiec nie bedzie oczoje.bny ale technicznie pewnie bedzie masakryczny, tak jak Halo Reach.

A co do gier to:

U2,U3, HR, KZ2/3, God 3 i choćby takie MGS4 deal wit it.

U2/U3 - nie ma do czego porownac

HR - nie ma do czego porownac

God of War 3 - nie ma do czego porownac

KZ2/3 - nie ma do czego porownac, mimo tego, Crysis 2 jest ladniejszy (a jest to silnik multiplatformowy, ciekawe o ile lepiej by to wygladalo gdyby Crytek zrobilo C2 tylko pod 360tke, a nie tez pod PC i PS3)

MGS4 - nie ma do czego porownac, ale chyba chodzi ci o cut-scenki, a nie gameplay :P

Wszystkie gry, ktore wymieniles leca na silnikach zrobionych od podstaw i tylko z mysla o PS3, czyli wszystko sie zgadza.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

http://forums.naught...his/td-p/664763

MP w U2 Vs U3

U2 lepiej.

No nie ma do czego, więc na dzień dzisiejszy PS3>X360.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Na dzien dzisiejszy Naughty Dog i Santa Monica > inni developerzy jezeli chodzi o oprawe.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Nie raczej deweloperzy Sony>inni

Opublikowano

Nie komentuje, zyj dalej w swoim swiecie, w ktorym o mocy konsoli decyduja dwie gry (HR to zaden wyczyn jezeli chodzi o oprawe) i nic wiecej nie ma znaczenia.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Robisz edycję posta po czym walisz do mnie taki tekst.

Smieszny jesteś i tyle.

Dla jasności chodzi o ten post w którym dopisałeś drugiego dewelopera.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No ale o co ci chodzi ? Przeciez juz dawno napisalem, ze developerzy Sony sa lepsi w te klocki ? Chodzi mi caly czas o to, ze nie oznacza to, ze PS3 jest mocniejsza maszyna.

Opublikowano
Ale przecież ja nie twierdze, że tak nie jest tłumaczę Ci, że wiem jak się sprawy mają, chodzi tylko o to, że póki co PS3 ma przewagę nad stwierdzeniem, że posiada więcej mocy, nie mówię, że Xowi jej brakuje tylko póki co brak wystarczających dowodów na to, napisałem przecież, że ostatnia nadzieja w Halo 4.

Nie raczej deweloperzy Sony>inni

Rozmawiamy o deweloperach......

i nagle Ins wyskoczył jak filip z konopi.

Nie komentuje, zyj dalej w swoim swiecie, w ktorym o mocy konsoli decyduja dwie gry (HR to zaden wyczyn jezeli chodzi o oprawe) i nic wiecej nie ma znaczenia.

Mi o nic.

Kij z tym ja swoje Ty swoje.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

http://forums.naught...his/td-p/664763

MP w U2 Vs U3

U2 lepiej.

Czyli jednak Gearsy 3 w multi wyglądają lepiej. A niektórzy się o to kłócili.

Szczegół że U2 jest wciąż ładniejsze od Gearsów ;)

Opublikowano
Ja je.be Soul nie umiesz czytac czy po prostu mozgu nie masz ? PS3 nic ci nie udowadnia, udowadniaja studia first party, ze sa cholernie zdolne. Mocniejszy to byl Xbox od PS2.

Ins nie rób ze mnie idioty proszę Cię......

Masz takie samo pojęcie na ten temat jak ja, dla Ciebie papier jest ważniejszy a dla mnie to jaka konsola ma ładniejsze gry, ja Ci piszę, że dowodów na korzyść iXa brak a Ty mi tu z deweloperami wyjeżdżasz Sherlocku........dzięki, naprawdę gdy by nie Ty w życiu bym na to nie wpadł.

Ja wiem jak to wygląda ale tłumacze Ci, że do mnie to nie trafia, ja chce dowodów które póki co dostarczają mi deweloperzy zajmujący się grami na PS3 i to na podstawie tego uważam, że to konsola SONY ma więcej do zaoferowania i na dzień dzisiejszy to ona i developerzy udowadniają, że ma więcej mocy.

Nie raz już to było wałkowane, że teoria w praktyce w ogóle się nie sprawdza.

Ostatnia nadzieja w Halo 4.

Jeszcze bym przymknął oko jak by to była jedna gra.

jemu nie wytłumaczysz

patrząc na multiplatformy oczywiście, patrząc na exy lekka przewaga sony, x360 ma swoje gow3, fm4 i alana, ps3 unch3, kz3 i gowIII.

i weź ''ukryty ninja'' znowu nie pierdol farmazonów....większość gier wygląda lepiej na x360 ? wygląda, gry na x360 z niezłym efektem mogą być podbite do 1080p ? mogą. 2-3 exy ps3 to za mało.

Pisałem że moc x360=ps3/lub troszkę mocniejszy X, dowolne sobie wybierz i nie spinaj się więcej jak obrońcy krzyża.

H4 będzie na zmodyfikowanym silniku H2 z xboxa, więc raczej małe zmiany.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Niestety mam dla Ciebie złą informację, to Ty walisz największe farmazony na tym forum, deal with it.

Jak to napisał MaZZeo aż ziemniaki gniją w piwnicy....

Od dwóch stron jest wałkowany temat exów a Ty mi tu wyjeżdżasz z multi platformami i z 1080p drugi mądry się znalazł.

Zresztą z Tobą to ja nie mam nawet o czym rozmawiać po Yetim jestem fanbojem nr 2 na tym forum, szkoda mojego czasu na Ciebie.

W (pipi)e byłeś i wiadomo co widziałeś.

Żaden multi platformowy tytuł nie wygląda lepiej od exów, żaden ex z X360 nie wygląda lepiej od exów z PS3, a między takim GeoW 3 a U3 jest przepaść graficzna, oczywiście na korzyść U3.

Wyjątkiem jest FM4 która IMO robi lepiej niż GT5.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Nadal nie wiem czemu niektórzy uważają Alan Wake za masakratora graficznego.

To perełka wśród gier, ze znakomitym klimatem i najlepiej zrobionym lasem ever, ale kurfa od tego sub-hd i tekstur z PS2 rzygać się chcę. To jest mniej więcej taka sama sytuacja jak z GT5 - połowa gry wygląda kosmicznie, połowa jak popłuczyny z PS2.

Opublikowano

Od dwóch stron jest wałkowany temat exów a Ty mi tu wyjeżdżasz z multi platformami i z 1080p drugi mądry się znalazł.

Żaden multi platformowy tytuł nie wygląda lepiej od exów, żaden ex z X360 nie wygląda lepiej od exów z PS3, a między takim GeoW 3 a U3 jest przepaść graficzna, oczywiście na korzyść U3.

Niestety potwierdzasz to o co zapytał się ciebie Ins, albo nie umiesz czytać albo nie masz mózgu ;) Przeczytaj na spokojnie co napisałem wyżej o exach i nie spinaj się ninja...

od dwóch stron wałkowany jest temat o mocy konsol, więc nie wymyślaj sobie że tylko exy

no pewnie, żadna multiplatforma nie jest ładniejsza od exa, a żaden ex x360 nie jest ładniejszy od exa ps3 :lol: ej no ale na serio miałeś już skończyć pierdolić farmazony.

Edytowane przez Daddy

Opublikowano

Nie oczekuj ode mnie konkretniej wypowiedzi bo takowej nie otrzymasz, czasu mi szkoda na Ciebie ojciec.

Ins mnie wyręczył

U2/U3 - nie ma do czego porownac

HR - nie ma do czego porownac

God of War 3 - nie ma do czego porownac

KZ2/3 - nie ma do czego porownac, mimo tego, Crysis 2 jest ladniejszy (a jest to silnik multiplatformowy, ciekawe o ile lepiej by to wygladalo gdyby Crytek zrobilo C2 tylko pod 360tke, a nie tez pod PC i PS3)

MGS4 - nie ma do czego porownac, ale chyba chodzi ci o cut-scenki, a nie gameplay

EOT.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

No to co jest wyznacznikiem Mocy konsol jak nie własnie poziom graficzny Exów?

Chyba normalne ze nawet najbardziej za(pipi)iste studio nie zrobi na konsole(X360 i PS3 ) 2 tych samych gier ktore bardzo róznia sie grafika. Jest zawsze mniej wiecej ten sam poziom.

Power graficzny jest ukazywany w Exach i na tym polu wlasnie PS3 pokazuje ze jest mocniejsza konsola. (bo nie ma innego wyznacznika)

Edytowane przez Karol_1985

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.