Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

Gdyby nie yebany crosschat na Xie bylyby tak kozackie gry jak na PS3 :(

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Muszę się zgodzić z Soulem. Przewagą Xa jest prosta architektura, dlatego większość multiplatform wygląda lepiej na tej konsolce. Co mnie obchodzą suche zapewnienia o równeń mocy przez randomowych developerów, którzy nie zrobili gry ładniejszej niż topowe exy na PS3. Jak bardzo wiarygodne są takie zapewnienia? Ja kibicuje Xowi, dała mi ta konsola kilka wspaniałych gier, tyle, że pewnym faktom trudno zaprzeczyć

Opublikowano

Żaden multi platformowy tytuł nie wygląda lepiej od exów, żaden ex z X360 nie wygląda lepiej od exów z PS3, a między takim GeoW 3 a U3 jest przepaść graficzna, oczywiście na korzyść U3.

1. Crysis 2 > Killzone 3

2. Gears of War 3 > Resistance 3 (ex i ex, sam to napisales), albo chociaz twoj przyklad FM4 i GT5.

3. Przepasc miedzy Gearsami a Uncharted ? Buahaha gdzie ty masz oczy xD Fakt, Uncharted 3 jest ladniejsze ale o zadnej przepasci po prostu nie ma mowy.

Pogodzcie sie w koncu z faktem, ze PS3 nie ma wiecej mocy, tylko ma studia ktore ta moc potrafia wykorzystac.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Bo mówi to gość z FPE i banda developerów, którzy nie potrafią zrobić gry ładniejszej niż U3/GoW3 mimo wielu wcześniejszych zapewnień? Swego czasu, jakiś bosiarz z M$ po obczajeniu-chyba- U2 deklarował, że już niedługo pojawią się exy na Xa które będą...wyglądać lepiej. Na podstawie tych zapewnień konsola Billa faktycznie, jest nawet mocniejsza od systemu kitajców.

Opublikowano

@Ostatnie zdanie w poście Ins'a

Ale kogo to obchodzi. PieC ma pierdyliard razy więcej mocy niż obie Wasze kĄsolki razem wzięte i co? I nic, bo nikt tego nie wykorzystuje.

Ważne są gry. Jarają Cię gierki na xbocie, fajnie. Jarają Cię gierki na polistejszyn, mega. (pipi) z tym że kogoś innego nie jarają. Co Ci do tego?

Zaprawdę, powiadam Wam, czasami wydaje mi się że nie macie co robić z czasem i wymyślacie sobie problemy ;)

edit, bo pajgi musiał się tutaj wciskać.

Edytowane przez Stona

Opublikowano
  • Autor

Obiecanki deweloperów i ich zapewnienia to niejednokrotnie mocne rodzyny, absolutnym nr 1 jest Kojima, który ponad 3 lata temu wycisnął wszystko z PS3. Mało tego, żalił się jeszcze, że PS3 jest zwyczajnie za słabe by udźwignąć jego wizję MGS4 i musiał coś tam ciąć.

Opublikowano

ale jak to, taki kasiasty MS nie może tworzyć nowych studiów lub wykorzystać inne żeby pokazały pewnie jeszcze ukrytą moc xboxa? Nie mają to ich problem, narazie wyznacznikiem są exy i ich grafika gdzie PS3 ma widoczną przewage, więc można twierdzić że PS3 jest mocniejsze, deal with it.

Edytowane przez mersi

Opublikowano

również uważam,że obie konsole są porównywalnie mocne, jedynie Sony ma Naughty Dog, Studio Santa Monica i GG, którzy robią różnice jeśli chodzi o wygląd gier bo tworzą genialne enginy od podstawy pod jeden sprzęt.

btw. co z tym magicznym enginem od microsoftu, który jakoś dodawał polygonów do otoczenia czy co to tam było...jakieś pół roku tmu to pokazywali...miała być rewolucja, pierwsze gry na e3 które oprawą na dzień dobry zjadałyby U2/U3 i cisza....

Opublikowano

No z tym MGSem to niezla beka, szczegolnie ze Soul wrzucil go w liste graficznych masakratorow xD

metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots-20070920004455676.jpg

metal-gear-solid-4-guns-of-the-patriots--20080404021948205.jpg

ale jak to, taki kasiasty MS nie może tworzyć nowych studiów lub wykorzystać inne żeby pokazały pewnie jeszcze ukrytą moc xboxa? Nie mają to ich problem, narazie wyznacznikiem są exy i ich grafika gdzie PS3 ma widoczną przewage, więc można twierdzić że PS3 jest mocniejsze, deal with it.

Jak widac bardziej oplacilo im sie ladowac kase w Kinecta, piekna oprawa nie jest wyznacznikiem sprzedazy i zyskow. Co do "PS3 jest mocniejsze" to tutaj masz jeszcze raz wytlumaczone:

również uważam,że obie konsole są porównywalnie mocne, jedynie Sony ma Naughty Dog, Studio Santa Monica i GG, którzy robią różnice jeśli chodzi o wygląd gier bo tworzą genialne enginy od podstawy pod jeden sprzęt.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

To z PS2?

Opublikowano

znalazlem nowy gif z popcornem :D

15mzewl.gif

tak tylko chciałem zapytać o co konkretnie chodzi? bo ten... exy na każda platforme wyglądają bardzo fajnie - fakt. Więc tak srednio rozumiem o co kaman w tych przepychankach gdzie w kazdym poście sa wymieniane te same gry. że niby x/ps3 sa od siebie mocniejsze? W liczbach moze wam gdzies tam wyjdzie, ze jedna konsola jest mocniejsza sprzętowo od drugiej ALE prawdziwa moc konsoli to nie tylko hardware, to również programiści i swoiste "chce mi się programować tak, zeby maksymalnie zoptymalizować wydajność i dowalić nowe ficzery do gierki".

Opublikowano

Ficuś: sam to sobie dopowiedziałeś. To nie był engine tylko jakaś forma usprawnienia streamingu danych z dvd opracowana w Lionhead.

Opublikowano

Muszę się zgodzić z Soulem. Przewagą Xa jest prosta architektura, dlatego większość multiplatform wygląda lepiej na tej konsolce. Co mnie obchodzą suche zapewnienia o równeń mocy przez randomowych developerów, którzy nie zrobili gry ładniejszej niż topowe exy na PS3. Jak bardzo wiarygodne są takie zapewnienia? Ja kibicuje Xowi, dała mi ta konsola kilka wspaniałych gier, tyle, że pewnym faktom trudno zaprzeczyć

unch3 dopiero wyszedł, za mało tych argumentów za ''mocą ps3'' ;)

Opublikowano

To z PS2?

Najlepsze jest to, ze to i tak sa bullshoty. Gra chodzi w 1024x768 (2xAA, temporal) - IQ na tych screenach jest zbyt dobre ;)

Opublikowano

Tekstury to jakiś totalny kwas. No ale na wielkich telewizorach pewnie wygląda to fajnie, nie? ;)

Opublikowano

Najlepiej na PC wygląda.

Edytowane przez mersi

Opublikowano
U2,U3, HR, KZ2/3, God 3 i choćby takie MGS4 deal wit it.

Cały czas o tych exach rozmawiamy, tak dla przypomnienia.

Ins widzę, że piszesz to co Ci wygodnie napisać i mi tu z jakimś R3(balas) wyjeżdżasz jeszcze robisz z siebie błazna i porównujesz go do najładniejszej gry na X360 gratulacje!

Tonący brzytwy się łapię.

C2 ładniejszy od KZ3 kwestia gustu ja uważam odwrotnie, wiem, że C2 działa na większej przestrzeni, ale brak mu takiej ostrości jaką oferuje KZ3, a mało tego jest ten mega filtr z ziarenkami przez co gra wygląda jak kupa :bad:

Sorry nie przepaść ale kanion ten który możesz podziwiać na samym końcu, o cmentarzu statków i pustyni nawet nie chce mi się wspominać z czym do czego się pytam? Szkoda mi Ciebie bo jesteś oporowym fanem iXa (pipi) z tego, że masz PS3 w domu.

Taki wielki znawca z Ciebie a nie widzi jak wielkie różnice dzielą obie te gry a wystarczy spojrzeć na wykonanie samej postaci Drejk po prostu zjada na śniadanie Markusa, przy każdym bliższym ujęciu widać, jak nędznie wygląda zbroja która ma Markus ma sobie. Za to Drejk wygląda po prostu kapitalnie wszystko ostre jak żyleta, arafatka masakruję czachę i jeszcze te animacje jego gdy go zostawimy na chwilę. O otoczeniu nawet nie chce mi się dyskutować bo nie ma o czym, tekstury oświetlenie efekty cząsteczkowe wszystko jest po prostu lepiej wykonane. Owszem GeoW 3 zrobił progres wreszcie ma oświetlenie WOW ale to wciąż za mało można go porównać ale do U2 a nie U3.

Pogodzcie sie w koncu z faktem, ze PS3 nie ma wiecej mocy, tylko ma studia ktore ta moc potrafia wykorzystac.

Ile raz mam Ci to samo napisać???????????/

Ale przecież ja nie twierdze, że tak nie jest tłumaczę Ci, że wiem jak się sprawy mają, chodzi tylko o to, że póki co PS3 ma przewagę nad stwierdzeniem, że posiada więcej mocy, nie mówię, że Xowi jej brakuje tylko póki co brak wystarczających dowodów na to, napisałem przecież, że ostatnia nadzieja w Halo 4.

Tu też fajnie napisane:

No to co jest wyznacznikiem Mocy konsol jak nie własnie poziom graficzny Exów?

Chyba normalne ze nawet najbardziej za(pipi)iste studio nie zrobi na konsole(X360 i PS3 ) 2 tych samych gier ktore bardzo róznia sie grafika. Jest zawsze mniej wiecej ten sam poziom.

Power graficzny jest ukazywany w Exach i na tym polu wlasnie PS3 pokazuje ze jest mocniejsza konsola. (bo nie ma innego wyznacznika)

plus pajgi.

A co do MGS4 to gorszy screenów nie dało się wybrać?

Opublikowano

O tych pierdołach o przepasci miedzy Gearsami, a Uncharted nie komentuje bo szkoda mi ciebie.

C2 ładniejszy od KZ3 kwestia gustu ja uważam odwrotnie, wiem, że C2 działa na większej przestrzeni, ale brak mu takiej ostrości jaką oferuje KZ3, a mało tego jest ten mega filtr z ziarenkami przez co gra wygląda jak kupa

Zdajesz sobie sprawe, ze to jest bug, ktory bardzo latwo wyeliminowac ? Tez na poczatku nie podobala mi sie oprawa, ale jak pozbylem sie tego kupska to po prostu cudo i dla mnie KZ3 sie chowa.

A co do MGS4 to gorszy screenów nie dało się wybrać?

No to sa te lepsze tzn. bullshoty xD

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Chodzi o to, że to początek gry który wygląda jak kwas.

Dobrze lepiej nie komentuj mi Ciebie również szkoda.

pa.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Lepszy screen dla Soula:

Romeo%20Dallaire.jpg

Edytowane przez Czez

Opublikowano

Daddy-Coś porównywalnego od M$ w najbliższym czasie/w ostatnich miesiącach? GoW3 które wyszło dosyć dawno temu, U2, no nie ma ładniesjzych exów od tych staroci na xa. Z wyjątkiem może FM4, ale to jest rodzynek (tak ignoruje Gearsy 3, które w singlu momentami wyglądają gorzej niż te screeny od Insa z MGSa4).

Opublikowano

Daj spokój to banda hipokrytów.

Opublikowano

Chodzi o to, że to początek gry który wygląda jak kwas.

Co ty znowu sobie ubzdurales ? W grze nie ma zadnego filtra.

U2,U3, HR, KZ2/3, God 3 i choćby takie MGS4 deal wit it.

Cały czas o tych exach rozmawiamy, tak dla przypomnienia.

No to w takim razie Gearsy 3 >>> MGS4 - przepasc na korzysc Gearsow :P Lepiej ?

Opublikowano

Nie, bo wybrales zle screeny.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.