Skocz do zawartości

Console Wars 3(de)

Featured Replies

Opublikowano

No ja wlasnie nie wiem, Soul sie zamotal, a ja sie wdalem w jalowa dyskusje jak zwykle :P

• Odpowiedzi 9,7 tys.
  • Wyświetleń 260,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Z telefona jest takie samo narzędzie do gier, jak z peceta. Żadne.

• Pogadajmy o wynikach sprzedaży M$ to takie ekscytujące...

• fix co do nowego GoW to mam nadzieję że to nie GoW4 od Epica a że coś w stylu H3:ODST/HR od PCF, no i żeby wyszło do wiosny bo jeśli jesień 2013 to przekreśla next gena MS, w sumie już patrząc na g

Opublikowano

Ins ale prosta sprawa

Podaj 2 najlepsze tytuly pod wzgledem grafiki na X360, I teraz porownaj z dwoma najlepszymi z PS3. Nie sredniakami nie randomami ale najlepszymi.

Nadal uwazasz ze PS3 nie generuje lepszej grafiki?

Opublikowano

Jakie są najlepsze graficznie gierki na obie kĄsole? Tak że wiecie, ja PeCetowiec chcę sobie pograć i ma mnie nie odrzucić kisiel zamiast tekstur i rozdziałka PRAWIE 720p (czyli 1024x587 ;f )

Pytam serio. Nie lubię wyścigów, a w FPSy gram tylko na PieCu.

Opublikowano

@Karol

Twoim tokiem rozumowania:

Zbierz wszystkie tytuly na X i PS3.

9/10 bedzie lepiej prezentowac sie na X.

Nadal uwazasz, ze PS3 generuje lepsza grafike?

Zrozum jeden z drugim, ze to, ze 2 gry maja lepsza grafike nie oznacza, ze SPRZET jest mocniejszy /tego sie nigdy nie dowiemy/.

Edytowane przez Czez

Opublikowano

Wiecie że 3DS ma tylko 64MB ramu? :woot: To nic z porównaniu do Vity, która będzie miała 512 + 128. :whistling:

Opublikowano

Karol_1985

Kolejny ktory czytac nie potrafi albo mozgu nie ma. Od poczatku powtarzam, ze na PS3 sa ladniejsze gry, neguje tylko stwierdzenie ze ta konsola ma wiecej mocy niz 360tka. Wiem, ze mozesz tego nie ogarniac, ale jedno nie wyklucza drugiego.

Opublikowano

Niezły paradoks, "podniecamy się", że niektóre ex'y z PS3 są ładniejsze od tych z X360 po czym siadamy przed PS3 i 80% swojego czasu "poświęcamy" na multiplatformy, które wyglądają i działają słabiej niż na X360.

Opublikowano

Wracajac do MGS'a na chwile:

plt65.ag_event.65coveyievy.jpg

bs07P.jpg

In the latest issue of the Official PlayStation Magazine UK, Kojima opens up on his plans for the "past, present, and future of Metal Gear Solid," which includes details on MGS5, as well as Metal Gear Solid: Rising.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

czyli że dobrze rozumiem że będzie jakieś info o MGS5? (sorry ale za moich czasów uczyli tylko ruskiego)

Opublikowano

To z PS2?

Najlepsze jest to, ze to i tak sa bullshoty. Gra chodzi w 1024x768 (2xAA, temporal) - IQ na tych screenach jest zbyt dobre ;)

To co powiesz o Alan ( mega blur, sub-hd ) Wake ^^ ?

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

Ze i tak wyglada lepiej od MGS4 ? :)

Opublikowano

I teraz się zacznie o tym która gra ma lepszy gameplay. Ja je.bie.

Opublikowano

krotko, bo juz nie chce mi sie ciagnac tego tematu.

ps3 ma najladniejsze gry na obecna generacje konsol i chocby na podstwie tego mam prawo twierdzic, ze jest mocniejsza konsola.

jak 360 wyskoczy z czyms mocniejszym w tedy wrocimy do tematu.

Opublikowano

czyli że dobrze rozumiem że będzie jakieś info o MGS5?

Tak, bedzie info o MGS5.

(sorry ale za moich czasów uczyli tylko ruskiego)

Jakos nie chce mi sie wierzyc, ze jestes powyzej 30tki :P

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ze i tak wyglada lepiej od MGS4 ? :)

No, szczególnie postacie, no i ta wysoka rozdzielczość kopie w krocze, jedynie oświetlenie daje radę, fajne efekty. Ale reszta to jeden wielki rozmyty obraz. IMO gra i tak była super, ale graficznie to coś jak GTA IV na konsolach, dla mnie nie do przyjęcia. :]

Edytowane przez Moldar

Opublikowano

ins@ no to był żart z tym ruskim hehe :D ale co do MGS5 to on nie jest oficjalnie potwierdzony więc jak ma być info o nim? czy czegoś nie wiem?

Opublikowano

Otoczenie, oswietlenie, rozleglosc terenu, efekty lepsze w Alanie, aliasing lepszy w Alanie - postacie lepsze w MGS4, obie gry rozmyte, Alan troche bardziej. Ogolnie o wiele lepsze wrazenie robi AW. Tyle w temacie.

A co bylo nie tak z GTA4 ? Rozdzialka na PS3 ?

EDIT:

mersi :P

No wyglada na to, ze oficjalnie bedzie zapowiedziane chyba w tym pismie.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Daddy-Coś porównywalnego od M$ w najbliższym czasie/w ostatnich miesiącach? GoW3 które wyszło dosyć dawno temu, U2, no nie ma ładniesjzych exów od tych staroci na xa. Z wyjątkiem może FM4, ale to jest rodzynek (tak ignoruje Gearsy 3, które w singlu momentami wyglądają gorzej niż te screeny od Insa z MGSa4).

Ja pierd*le.... :wallbash:

Aleś teraz pojechał po bandzie. Ins dobrze pisze ale jak widzę to niektórzy troszkę fanboyem PS3 jadą

Edytowane przez kudlaty88

Opublikowano

Tja, a Soul pisal tez, ze Gearsy czasem wygladaja jak PS2 HD xD

Opublikowano

Singel w Gearsach 3 i tak posycha, nie pomogła nawet dobra grafa jak gra i tak zanudza przez większość czasu.

Poprzednie części były dużo lepsze.

Opublikowano
  • Autor

Otoczenie, oswietlenie, rozleglosc terenu, efekty lepsze w Alanie - postacie lepsze w MGS4, obie gry rozmote, Alan troche bardziej. Ogolnie o wiele lepsze wrazenie robi AW. Tyle w temacie.

A co bylo nie tak z GTA4 ? Rozdzialka na PS3 ?

Nie wspominając już o tym, że w Alan Wake się gra, a nie ogląda co chwilę filmiki i słucha bełkotu. Co do MGS5 już lepiej niech zrobią prawdziwy remake MG1 i MG2, bo strach się bać co Kojima znowu wymyśli. Penis Ravena jedyny narząd nierozdziobany przez kruki przeszczepi sobie Raiden, bo wszyscy się śmiali, że w MGS2 wyglądał tak i oczywiście przejmie nad nim kontrolę, potem się okaże, że to jednak nanomaszyny.

raidenck9.png

Opublikowano

Singel w Gearsach 3 i tak posycha, nie pomogła nawet dobra grafa jak gra i tak zanudza przez większość czasu.

Poprzednie części były dużo lepsze.

Nie tyle co posycha, ale jest faktycznie gorszy niz w poprzednich czesciach. Nie ukrywam, ze sie zawiodlem, podobna sytuacja z Uncharted 3, tez sie przejechalem troche.

EDIT:

potem się okaże, że to jednak nanomaszyny.

http://www.youtube.com/watch?v=7kNrIn8H32c

Caly MGS4 to jeden wielki zawod dla mnie, najwieksze rozczarowanie tej generacji =/ Dobrze, ze juz niedlugo trylogia MGS2,3 i PW w HD.

Edytowane przez Ins

Opublikowano

Ja bym kupił nową konsole choć bym miał grać tylko w konwersje ze starych, wystarczą mi lepsze tekstury, 1080p i 60fps ^_^

aha to powodzenia jak tylko na tym Ci zależy. Kurde naprawdę imo gry w 2012 na obecną generacje ładnie powinny się rozkręcić jesli chodzi o gameplay, historie bo już graficzne nie mają co cisnąć. Jak dla mnie bardzo dobrze bo przemyślany gameplay i historia jest dla mnie dużo wazniejsze niż fajerwerki graficzne z PC.

Nie tylko na tym mi zależy ale mam już dosyć gier w subhd i 20-30 fps. A jeśli chodzi o gameplay to gry już stoją w miejscu co najmniej od 3 lat, wystarczy spojrzeć na Cody, Gearsy, Uncharteda, Halo już nie mówiąc o Fable i jakoś nie wierzę żeby miało się to zmienić.

Wymieniłeś same praktycznie strzelanki i do tego kazda miala przynajmniej 3 części. A mi nie chodzi o to żeby robili więcej strzelanek tylko takie perły lub perełki jak

Red Dead Redemption, LA Noire, Castlevania Lords of Shadow, Alan Wake, Batman Arkham City, Darksiders, Deus Ex z tego co grałem na x360 albo Mad World, No More Heroes czy nowa Zelda z Wii. Gry które designem, pomysłami, historią i realizacją całości jakoś się wybijają. A nie tylko lepsza grafika i wyższa rodziałka i robimy prostą strzelanke na 5h.

Edytowane przez _Be_

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.